Du kan få universet, hvis jeg får Italia!
Giuseppe Verdi (1813-1901)

Er det mulig å leve et helt liv uten å se Venezia, Firenze og Roma? Kan man hevde å ha levd et fullverdig liv uten å stifte bekjentskap med etruskiske bronseskulpturer, romerske amfiteatre, muromkransede middelalderlandsbyer, renessansekunst og svulstige barokkirker?

Svaret er sannsynligvis ja. Men Italia-reisende som Goethe, H.C. Andersen og Henrik Ibsen hadde nok svart NEI! Det samme gjelder alle de millioner av reisende som hvert år besøker Italia. Det sier jo sitt. Alle veier leder til Roma. Med andre ord: Du kan ikke gå glipp av Italia!

Italia byr på mangt og enda mer: Hør bølgeskvulp fra Middelhavet. Begi deg ut på en klatretur opp vulkanen Vesuv. Eller bestig de 294 skjeve trappetrinnene i Pisa. Tråkk deg gjennom vakre områder på sykkel. Se kunstverker det er verdt å bøye seg i ærbødighet for.

pisa-1056568_1920

Så er det solen, kulinariske gleder og hjertevarme italienere som setter prikken over i’en på reisen.

Det sies at alle veier fører til Roma. Det stemmer nok, men Italia er så uendelige mye mer enn Den evige stad. Roma stråler vakrere enn noen gang siden antikken. En rik hovedstad i et rikt land, med museer, severdigheter, historie og kultur nok til å fylle en uke.

Verona ligger uendelig vakkert til ved Adige-elvens buktende løp. Byen er verdenskjent for sitt romerske amfiteater, som om sommeren danner rammen om flotte iscenesatte operaforestilling. Den er nok enda mer kjent som Romeo og Julies by, et romantisk sted der kjærligheten får utfolde seg.

verona 1

Gardasjøen er Italias største og reneste innsjø. Klimaet er solrikt og mildt, og sjøen er vakkert innrammet av hyggelige landsbyer, blomstrende hager og skråninger med vinranker.

Venezia! Selv om du ikke har vært her før, kommer du garantert til å kjenne deg igjen: Markusplassen, Dodgepalasset, gondolene, Canal Grande og palassene. Adriaterhavets dronning har vært brukt som kulisse i tallrike filmer – fordi Venezia er eventyrlig, romantisk og makeløs.

Maggiore- og Comosjøene er skjønnhetsåpenbaringer så vakre at de er verdt en reise i seg selv. Legg så til Bergamos sjarmerende middelalderby og bland dette med Milanos fantastiske domkirke, kunsten i museene La Brera og Ambrosiana og de ekstravagante butikkene i Milanos ”Gylne Triangel”.

venice-2085864_1920

Den østlige Rivieraen byr på Middelhavets vakreste kombinasjon av natur og kultur. De bratte fjellskråningene ved kysten er smykket med pastellfargede byer, blomstrende hager og terrasser med vinmarker. Genova – Columbus’ fødeby – kan krydre opplevelsen med sine mørke og buktende middelaldersmug.

Firenze er et skattekammer av kunst og arkitektur, en by der man ikke kan ta et skritt uten å gjøre nye oppdagelser. Utenfor renessansens Firenze finner du middelalderens San Gimignano og Volterra – landsbyer som skjuler seg bak høye murer på åstopper, høyt hevet over det omkringliggende landskapet.

florence-1608117_1920

Napolis støy og kaos. Pompeiis ruiner ved foten av Vesuvs silhuett. Capris blå grotte. Amalfikystens loddrette klipper. Positanos farger. Det mangler ikke på opplevelser i Napoli-området, som også har gitt oss ”O sole mio”, pizza, Sophia Loren og bulker i bilene.

Taormina er juvelen blant byene på Sicilia. Fra dens beliggenhet på en 200 meter høy fjellavsats er det utsikt til Joniske hav og vulkanen Etnas rykende silhuett. Denne utsikten har trollbundet folk i årtusener. Grekerne valgte da også å bygge et storslått teater i Taormina.

Pompeii -1955925_1920

Italia har det meste. I ”Støvellandet” kan du kjøre selv og kombinere en rekke storbyer og naturopplevelser, eller du kan holde deg til ett sted og bare nyte hverdagen. Italia er også perfekt for en aktiv ferie, og mulighetene er nesten uten begrensninger: Fjellklatring, fotturer, sykkelturer, golf, ridning, kuropphold, kunstskoler, kanoturer eller pilegrimsvandringer.

Overnattingsmulighetene er enorme – og det er mulig å få en litt annerledes ferie. Velg mellom hotell, camping, klostre, vingårder eller bondegårder.

Spørsmålet er enkelt: Hva velger du for din Italia-reise?

carnival-2999783_1920

POPULÆRE REISER TIL ITALIA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Italia!

MAT OG MOTOR – I HJERTET AV ITALIA

PRIS PÅ FORESPØRSEL
VARIGHET: 5 Dager

Bli med på en fartsfylt reise til Bologna og Motor Valley. Her får dere smaken for luksusbiler, en stor dose adrenalin og gode retter med litt ekstra i glassene! Ingen tur til Italia er komplett uten mat og drikke, og det blir besøk hos en rekke produsenter hvor dere får se hemmeligheten bak alt som hører til på matbordet.

Les mer

LANGHELG I ROMA

PRIS: Fra kr. 7 385,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Roma stråler mer enn noen gang siden antikken. Det blir et forførende bekjentskap med livsnyternes by nummer én. Når man først får smaken av Den evige stad, vil du reise tilbake. Igjen og igjen…
Roma er en by fylt med historie, atmosfære, kultur, romantikk og severdigheter.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud