Det skjedde i de dager ...

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Det er mange grunner til at reisende tiltrekkes av Israel. Det solrike klimaet. Den rike variasjonen i steder og attraksjoner: historiske, religiøse, arkeologiske og naturen. For andre er det kontrastene mellom gammelt og moderne.

Felles for dem alle er at uansett hva du ønsker å se og oppleve, så er hver sving og hvert skritt en minneverdig opplevelse. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller feiring: Jerusalem, Galilea – sjøen og Nasaret. Du vil reise tilbake gjennom historien når du følger Abraham tilbake 4000 år, Kong David tilbake 3000 år, Jesus tilbake 2000 år og Korstogene tilbake 1000 år.

Israel er et moderne land som kombinerer en rik og illustrerende historie med en infrastruktur som passer reisende. Vakre strender, travle byer, naturområder, religiøse steder, markeder, butikker og spa. Jerusalem, landets proklamerte hovedstad, har stor historisk og religiøs betydning innenfor jødedommen, kristendommen og islam. Byen er et av de helligste stedene pilegrimer fra disse tre religionene kan reise til. For de kristne er Jerusalem stedet hvor Jesus ble korsfestet og stod opp fra de døde. Det er stedet der Gud sendte sin hellige ånd over apostlene. De betrakter denne byen som stedet der kristendommen begynte. Muslimene har bygd Al Aqsa – moskeen på Tempelhøyden, der de mener Muhammed fór opp til himmelen. Jødene betrakter Klagemuren, den siste rest av Herodes den stores tempel, som deres viktigste hellige sted.

Dødehavet er et velegnet sted for helsereiser, men også for de som ønsker å flyte i vannet. Hvor ellers i verden kan du lese avisen mens du slapper av i vannet på verdens laveste punkt?
I Eilat er det sol, bad, shopping og god mat som gjelder. Dykk ned i Rødehavet og se hvilken verden som finnes her.
Metropolen Tel Aviv gir deg kafeer, museum og det mer moderne Israel. Negev tar deg ut i ørkenen, hvor du sover under et teppe av stjerner, omgitt av store sanddyner. Området utforskes med kamel, hest eller jeep. Her kommer du også i kontakt med beduiner.

Israel er ikke bare Bibelens land, men et fascinerende og interessant land som lokker alle – uansett religion.

Det er mange årsaker til at så mange mennesker elsker Israel. For noen er det det solrike klimaet. For andre er det de varierte stedene og severdighetene – historisk, arkeologisk, religiøst eller bare det vakre. For andre igjen er det den fascinerende kontrasten mellom fortid og moderne tid. Men for absolutt alle har Israel noe som er vanskelig å definere – en ekstra dimensjon – som gjør hvert besøk til en virkelig minneverdig opplevelse.

Når du besøker Israel for første gang vil du oppleve en konstant følelse av intimitet. Til tross for det faktum at Israel er lite i størrelse, er landet et skattekammer. Et skattekammer som rommer alt fra rødglødende ørken, skiturer på Hermon- fjellet, fargerike korallrev i Eilat, dype kratre i Mitzpe Ramon, fossefall i Galilea og naturvidunderet Dødehavet på jordens laveste punkt.

Israel er også et moderne land som kombinerer en rik og illustrert historie med infrastruktur for reiseliv som dekker enhver feriesmak. Glitrende strender. Travle byer. Naturreservater. Helsespa. Religiøse helligdommer. Kjøpesentre. Markeder. Flotte hoteller. Kunstsentre. Konserter i parken. En stor mengde aktiviteter – både på land og til havs.

Jerusalem: Uansett hvilken vei du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei – akkurat slik de som har gjort denne reisen gjennom tusener av år. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. Ingen steder er kontrastene i Israel mer synlig enn i Jerusalem. Jerusalem har noe for alle. Du kan tilbringe dager bare ved å besøke museer. De arkeologiske stedene vil fascinere deg. Gjennom hele året er det kulturelle festiviteter. For mange er dette også en pilegrimsreise til religiøse steder de holder nær sitt hjerte.

Jerusalem 1

Dødehavet: Helse og skjønnhet på det laveste punktet på jorden. Besøkende samler seg her året rundt for å nyte den avslappende, pollenfrie atmosfæren. Moderne hoteller, turer i ørkenen, handlesentrene og skjønnhetssalongene utgjør til sammen et stort helse – og skjønnhetsspa.
Bli også med på en utflukt til Masada, Herodes den stores palass på fjelltoppen, besøk Qumeran hvor Dødehavsrullene ble funnet og se den fantastiske flora og faunaen i naturreservatet Ein Gedi.

Sat Crystals, Floating and spa

Tel Aviv: Den pulserende og intense verdensbyen Tel Aviv – Jaffa, Israels største metropol og verdens handelssentrum. Kulturelle Tel Aviv tilbyr den ene juvelen etter den andre, og byens kosmopolitiske levesett gjenspeiles i det enorme antallet og variasjoner i restauranter, barer og kafeer.

Galilea: Pastoralsk skjønnhet siden bibelske tider. Øvre Galilea er en nytelse for sansene, med skoger og fjell, elver og fosser. Dette er området for utendørsaktiviteter som hesteridninger, kanoturer, rafting, rappellering, fugletitting, skiturer og fotturer. Nedre Galilea domineres av Jezreel Valley, åstedet for kamper siden tidenes morgen og en reise tilbake i historien. Her finner du naturstier, historiske og religiøse steder og feriesteder.

Tel Aviv 6

Negev: Denne ørkenen setter sine spor gjennom Israels sørlige del, og den mangfoldige ørkenen inneholder en rekke forbløffende naturfenomener: Nakne fjell og skjulte elveleier, raviner med kratre og sanddyner og spennende dyreliv. Noen besøkende opplever sine sterkeste bibelske inntrykk i Negev, med sine beduinleire som ikke har endret seg mye siden Abrahams tid for mer enn 4000 år siden.

Negev – ørkenen 5

Eilat: Den solfylte paradisbyen. Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. Her finner du noen av de beste hotellene i Israel, fantastiske opplevelser under havoverflaten hvor fargerike fisker i alle former og størrelser venter, vannsportsaktiviteter og et godt uteliv. Inge tvil om at Eilat er en by for både barn og voksne.

Vi har satt sammen en rekke reiseforslag, både som gruppeturer, familieturer, aktive turer, religiøse turer og reiser som passer for par, venner eller bedriften.
Noen av reisene har ”garantert avreise”, og da reiser du med andre besøkende fra hele verden. Vi kan også skreddersy reisen til Israel slik at den passer akkurat deg og dine medreisendes ønsker og behov.

Din neste reise bør absolutt bli til Israel!

Eilat 6

POPULÆRE REISER TIL ISRAEL

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Israel!

ISRAEL – EN KLASSISK RUNDREISE

PRIS: Fra kr. 31 555,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning, og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller en feiring. Israel er et moderne land som kombinerer en rik historie med en infrastruktur som passer reisende. Landet er også lite, så det er korte reiseavstander, noe som betyr at du rekker mye på få dager. Denne reisen gir deg det aller beste av hva Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Les mer

UNDER SOLEN I EILAT

PRIS: Fra kr. 10 965,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Eilat, Israels sørligste by overrasker sansene og har masse å by på for turistene. Enten du ønsker å slappe av på stranden, solsengen eller ønsker aktiviteter, er Eilat et perfekt valg. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Reisen inkluderer også en natt i Tel Aviv, kåret til en av verdens hotteste storbyer. Byen er kontrastfylt, spennende, dynamisk og levende.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Tel Aviv

Den Hvite By som aldri sover. Sin City. Middelhavets Capital of Cool. Kjært barn har mange navn, og denne rebellen tilbyr strandferie og et yrende liv. Tel Aviv kåres ofte som en av verdens hotteste storbyer, og er like så syndig og vill som Jerusalem er hellig. Tel Aviv er føttene opp på Middelhavets østlige bredder. Bare en snau time fra Jerusalem befinner du deg i et annet univers. Jerusalem er tildekket og sjenert. Tel Aviv er naken og hemningsløs. Kontraster er det nok av. Ved foten av byens største synagoge ligger for eksempel en av Tel Avivs mest populære barer. Byen klynger seg til kysten, og livet likeså.

Les mer

Sabbat-feiring

Her får du en unik mulighet til aktivt å oppleve hva en sabbat egentlig er og betyr, og det er ingen sted på jord dette blir mer autentisk enn i nettopp Jerusalem! Sabbat er en ukentlig høytid innen jødedommen. Ordet kommer av det hebraiske ordet schabbath (holder opp med, hvile, opphører), og strekker seg fra solnedgang fredag kveld til solnedgang lørdag kveld. Husmoren velsigner og tenner sabbatslysene. Husfaren velsigner vinen og skjærer sabbatsbrødet. Måltidsfellesskapet er hellig for en jødisk familie. Etter tradisjonen slutter sabbaten når tre stjerner viser seg på himmelen lørdag.

Les mer

Negev – ørkenen

Ørkenens rødglødende støv virvler rundt bilen. Et gyllent ørkenlandskap så langt du kan se. Snirklete veier fører til fruktbare kibbutzer, romantiske ørkenhytter og det storslåtte naturvidunderet Ramon – krateret. Negevs støvete og én gang stille og dramatiske landskap har ikke endret seg stort de siste 2500 årene. Hit kom nabateanerne, et arameisktalende arabisk folk med hovedstad i Petra (Jordan), og deres karavaner krysset dette barske, klippefylte landskapet for å bringe krydder som kanel og myrra fra Afrika og Østen til Europa.

Les mer

Kulinariske reiser i Israel

Overskriften stammer fra en jødisk spøk, som har opphav i en morbid sannhet. De fleste jødiske helligdager minnes ødeleggelse og forfølgelse. Men vi døde ikke, så la oss feire det – med mat, masser av mat! Israel er en etnisk og kulturell smeltedigel, markedet er mikrokosmos. Hvert folkeslag bringer så og si sine spesialiteter til bordet, i en matkultur som hører hjemme overalt og ingen steder. Det er en herlig fusjon av tendenser fra hele verden. Israelerne elsker sin mat, ikke minst mamma sin.
Unike Reiser har håndplukket noen utflukter du kan bli med på for å lære ekte israelsk matlaging og koscher kunst!

Les mer

Eilat

Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. I det ene øyeblikket går du langs sørlige Negevs høyland og Aravaørkenen, med sine steiner og fjell i rødt, grått, gult og hvitt. I neste øyeblikk er du ved Eilatgulfen på Rødehavets strand. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Eilat har noen av de beste hotellene i Israel, men også overnattinger som passer til alle feriebudsjetter. Uansett hvordan du bor, lover Eilat deg en sann «kom – bort – fra – alt – ferie».

Les mer

Jerusalem

Bli med på en reise i Bibelens kulisser, de monoteistiske verdensreligionenes sentrum. Den hellige by, hvor muslimer kneler i deres aller helligste moskeer, jødene minnes 2000 års ulykker ved Klagemuren, og kristen pilegrimer går i Jesus’ sandaler ned Via Dolorosa. Alt sammen på noen få meters avstand i en by, hvis historie enda ikke er skrevet ferdig. Uansett hvilken rute du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. I det moderne Israel er den hellige byens rike historiske arv sammenvevd med det levende tempoet i Israels samtidige hovedstad.

Les mer

Galilea

Israels nord og sør er som parallelle universer. Ubarmhjertig ørken forvandles i løpet av noen timers kjøring til bølgende bakker og blomstrende daler, som smyger seg omkring brusende fossefall og smuldrende ruiner i en kulisse som vekker sterke assosiasjoner til deler av Toscana enn landskap i Midtøsten. Stort sett alle epoker gjennom uminnelige tider er representert i Galilea og Golanhøydenes arkeologiske skattekammer. Regionen forvalter en kombinasjon av nytt og gammelt i enestående opplevelser for reisende av ethvert temperament.

Les mer

Dødehavet (Israel)

Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Les mer