Så nært, så spennende, så unikt!

For 16 millioner år siden begynte et jordskjelv på bunnen av Atlanterhavet. En mengde lava, aske, røyk og damp steg opp. Da utbruddet var over, hadde kloden fått en ny øy – Island.

Lille Island, men akk så vakkert, så sjarmerende, så uforglemmelig. Landet er stimulerende for alle sanser. Det er som naturen har valgt å forholde seg ganske fritt til fargevalg. Fjellene varierer mellom blygrå, svovelgule, blålige, grønnlige og svarte.

Sagaøya byr på en stor variasjon i landskapet: isbreer, grønn skog, sandørken, boblende leire, mektige fossefall, majestetiske fjell, daler, juv, lavabredder og vulkaner. Dermed er Island et eldorado for naturelskere. Aktivitetstilbudet er stort og opplevelsene står i kø. Omgitt av naturen selv sitter du og bader i en deilig, naturlig kilde. Eller du utforsker det forrevne, rå og barske landskapet fra hesteryggen, på en stolt og sterk liten islandshest.

Ønsker du mer fart og spenning, velger du å se Island med firehjulstrekker eller quad bike. Du glemmer ikke synet av hval og delfiner som viser seg ved siden av båten. Frisk havluft pirrer i neseborene når du rusler rundt i Reykjavik hvor de små gatene med fine gamle hus myldrer av folk. I verdens minste hovedstad kan du fordype deg i kunst, shoppe eller nyte et godt måltid på en av byens mange restauranter.

Du kan reise til jordens indre med en vandring på isbreer, bli med på fugletitting eller dykke dypt under øya og utforske havet nærmere. Reis tilbake i tid og lær mer om de islandske sagaene når du besøker steder som er beskrevet av Snorre Sturlason. Grottevandringer, vakre fosser og geysirer kommer du heller ikke utenom her på øya. Det er så mange muligheter at det nesten er vanskelig å velge.
En ting er sikkert – Island stimulerer alle sanser. Er du klar til å tape ditt hjerte fullstendig, ja da reiser du hit!

– Skapt for den ekstreme opplevelsen!

Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Ta en 20 minutters kjøretur i hvilken som helst retning, og du befinner deg midt i Islands spektakulære natur. Denne naturen er ikke bare der for å beskues.
Island er som skapt for den ekstreme opplevelsen. Med alle sine fjell, isbreer, innsjøer, grotter og annet røft terreng som skal takles, er Island virkelig et paradis for friluftsinteresserte.

Fotturer
Islands fjell gir mulighet for alle typer fotturer, og er en meget populær aktivitet. Flotte stier finnes over hele landet. Du kan enten ta kortere dagsturer eller flerdagsturer som den 53 kilometer lange og verdenskjente Laugavegur- stien som fører deg forbi vulkanen Eyjafjallajökull inn i det islandske høyfjellet. Den regnes som en av de mest spektakulære fotturene i hele verden.
Utsikten kan du ikke klage på – den er helt utrolig. I den sørlige delen av Vatnajökull nasjonalpark i Skaftafell opplever du dramatisk natur med utsikt over glitrende isbelagte fjelltopper og flomsletter som strekker seg ut mot sjøen.

Bryllupsreise på Island 2

Ridning
Hva er bedre enn å oppleve den islandske naturen på hesteryggen? Selv om islandshester er mindre enn de fleste andre hesteraser, så tar du feil om omtaler dem som ponnier. Med en ekstra gangart som kalles tølt, er det spesielt å ri på en islandshest – og en perfekt måte å se landet på. Naturens fortryllende skjønnhet og det robuste landskapet vil aldri slutte å overraske deg. Velg mellom en kortere ridetur på noen timer, til flere dagers ridetur rundt i landet.

I tølt på Island 1

Hvalsafari
Den mest populære aktiviteten for besøkende til Reykjavik er hvalsafari. Reis litt videre til Nord-Island, og du vil finne noen av de beste hvalsafariene i landet. Det er en ganske så unik opplevelse å stå om bord på båten mens de enorme dyrene leker seg i vannet rett ved siden av deg.

Surfing
I de siste årene har Island fått et ry som et surfested. Bølgene kan være førsteklasses, selv om sjøtemperaturen krever en spesiell tykk våtdrakt.

Island 9

Snøscooter
Snøscooterturer er en flott måte å oppleve Islands isbreer og snødekte høyfjell på. Dette er et godt og fartsfylt alternativ til en fottur.

Super jeeping
Islands høyland er robust og snøfylt, men det er mulig å utforske deler av høyfjellet i en spesialutstyrt firehjulsdrevet jeep hele året.

Island 10

Golf
Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men øya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille – med helt annerledes baner enn i Norge. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane. En runde golf under midtnattsolen er nok ganske uvirkelig for mange, men det kan skje på Island.

Laksefiske
Noen av de beste elvene for laksefiske i verden finnes på Island, og noen av verdens mest berømte fiskeentusiaster besøker øya regelmessig for å prøve fiskelykken.

Golf på Island 2

Elverafting
For dem som ikke er redde for litt isbrevann, har Island noen flotte elver for rafting. Noen steder kan du også hoppe i strykene hvis båten i seg selv ikke er spennende nok. Elverafting er faktisk en klassisk aktivitet på Island, og litt over halvparten av landets befolkning har raftet på elven Hvítá sør på Island. De mer avanserte rafterne kan også takle de 4+ – graderte strykene i Jökulsá-elven øst på øya.

Kajakk
Islands klare vann er utmerket for kajakkturer, og få ting i livet kan sammenlignes med det å ro i en kajakk i en fjerntliggende fjord.

Völundur Jónsson

Isklatring
Isbreer endrer seg raskt, med kontinuerlig smelting og forflytting. Men det er alltid mulig å finne en loddrett isvegg, og guidede turer tilbys hele året for alle ferdighetsnivåer.

Grotteturer
En liten åpning i bakken kan gi den en uventet stor verden under jorden. Lavaganger og andre grotter rundt omkring på Island med sine spesielle geologiske formasjoner som stalagmitter og stalaktitter inviterer til unike opplevelser du ikke finner andre steder.

Den Gylne Sirkel 3

Dykking og snorkling
Selv om man vanligvis forbinder dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk, tilbyr Islands brevann noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ikke alle forunt å dykke eller snorkle mellom to kontinentplater.

Ski og snowboarding
Fjellsidene på Island gir utmerkede muligheter for skiturer og snowboarding fra senhøsten til ut på våren. Rundt i hele landet finner du utmerkede skianlegg, spesielt i Vestfjordene, men også på Nord-Island, Øst-Island og nærmere Reykjavik.

Dykking og snorkling 3

POPULÆRE REISER TIL ISLAND

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Island!

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

FAMILIEPRIS: Fra kr. 45 710,-
VARIGHET: 10 Dager

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer. Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates. Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

Les mer

FIRMATUR TIL ISLAND

PRIS: Fra kr. 4 290,- pr. person
VARIGHET: 3 Dager

Lille Island. Så vakkert. Så sjarmerende. Så utmerket for en firmatur, Kick-Off, julebord eller jubileum.
Legg neste firmatur til Island, og gi de ansatte noe å glede seg til. Island er nært, spennende og unik. Det er umulig å overse den lille øya som destinasjon til neste firmatur. En reise hit inspirerer og styrker samholdet blant de ansatte, som igjen fører til økt motivasjon og trivsel på arbeidsplassen. Det er lov å ha det moro på jobben!

Les mer

JULEBORD PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 650,-
VARIGHET: 4 Dager

Islandsk kultur er rik på juletradisjoner, og mørket er faktisk bare en fordel når man skal feire lysets høytid.
I uformelle omgivelser får dere sammen oppleve mektig natur, spennende aktiviteter og førsteklasses mat. Vintervakre Reykjavik er det perfekte sted å avslutte året sammen med kollegaer. Restaurant Reykjavik byr på et utsøkt julebord. Her serveres de beste tradisjonelle islandske julerettene, side om side med skandinavisk julemat.

Les mer

VIKINGFESTIVAL PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 9 785,-
VARIGHET: 4 Dager

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. Bli med på en uforglemmelig opplevelse for alle vikingentusiaster!

Les mer

BARNAS ISLAND

PRIS: Fra kr. 6 215,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!
Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.

Les mer

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 11 370,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen. Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

Les mer

ROMANTISKE ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 780,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Alle har behov for å komme seg vekk fra hverdagens stress og mas iblant. Da er Sagaøya den perfekte løsning. Reisen inkluderer både land og by, og starter med at dere trekker dere tilbake to netter på et flott firestjerners hotell i Selfoss. Leiebil er inkludert. Med utgangspunkt i Selfoss kan dere dra på utflukter og aktiviteter etter eget ønske.

Les mer

GOLF PÅ VAKRE ISLAND

PRIS: Fra kr. 17 230,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men Sagaøya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille her – med helt annerledes baner enn i Norge. Her er ingen trær, men en knallhard, svart lava i røffen som krever at du har tungen rett i munnen når du slår. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Sørlandet og Vestmannaøyene

Vulkanen Hekla troner over den sørlige delen av Island. Sørlandet er også frodige gressmarker med mengder av hester og sauer. I Atlanterhavet lokker Vestmannaøyenes takkete profil og de mange flotte fuglene. Sørlandet har alltid vært blant Islands viktigste. Her ble Islands første domkirke oppført i 1056. Verdens eldste demokrati, Alltinget, lå like ved. Byen Selfoss er med sine rundt 5000 innbyggere stor etter islandske forhold. Den er et servicesentrum for landbruket, og området i sør er i dag landets viktigste landbruksområde.

Les mer

Reykjaviks omegn

Geysir er dampende springkilder og dampende svovellukt. Gullfoss er en utrolig flott foss med brevann som styrter gjennom flere fall. Thingvellir er nasjonens symbolske hjerte og som en lærebok i geologi. Alt dette kan nås på én fantastisk dag. De støvete grusveiene går langs store og små vann – ett blått og et annet grønt – og rykende gjørmepøler med lysende gule svovelavleiringer. Har du ikke anledning til den store rundturen eller utflukter til det indre høyfjellet, så byr hovedstadens nærområde på store omgivelser.

Les mer

Reykjavik

Med en befolkning på 120 000 er Reykjavik ikke noen virvelvind av en storby. Denne lille kosmopolitiske hovedstaden er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Her ser du små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førstesklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur, hvor gammelt og nytt møtes.

Les mer

Nordlandet

Døgnåpent – slik er Nordlandet om sommeren. Lyset svinner ikke og sansene holdes vidåpne. Den friske duften fra Grønlandshavet blander seg med stanken av svovel. Dramatiske, rykende lavafelter har nylig størknet over den kokende grunnen. Et nytt utbrudd kan begynne når som helst. Anstrengende fjellturer avsluttes med avslappende bad i varme kilder, natt og dag. Frodige bygder og kjempemessige fjell, øyer ved kysten og et land i stadig endring. Alt dette gjør Nordlandet til en enestående verden.

Les mer

Kjør selv på Island

Du reiser på ferie med det som mål å oppleve noe nytt, se ting du aldri har sett før. Bilferie på Island gir deg en fantastisk ferie med frihet og fleksibilitet. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. En bilferie på Island er en flott måte å bli kjent med landet på. I eget tempo kan du utforske naturen og byene nærmere. Det er ikke mange land du på få dager kan komme deg helt rundt i med bil, og hvor landskapet blir mer og mer imponerende for hver mil som går. For side om side med veien dukker massive fjell, små gårder, islandshester, knallgrønt vann og mektige fossefall opp.

Les mer

Julefeiring på Island

Island er det ideelle stedet for julefeiring. Islandsk kultur er rik på juletradisjoner og mørket er faktisk bare en fordel når du skal feire lysets høytid. Islendingene feirer jul i 13 dager, og tradisjonelt er feiringen konsentrert om familien og god mat. Den tradisjonelle feiringen står sterkt hos mange av landets innbyggere. Husene dekoreres med julelys både inne og ute, og som i så mange andre deler av den vestlige verden, er et vakkert dekorert juletre en viktig del av stuen.

Les mer

I vikingenes fotspor

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. I dag følger vikingentusiaster i samme spor. Du kan bo i Viking Village, hvor tema selvfølgelig er vikinger. I restauranten serveres et ekte vikingmåltid som består av tradisjonelle retter, servert på vikingbrett.

Les mer

Islandshesten

Små og tøffe. Søte og sjarmerende. Skikkelige hjerteknusere. Slik kan du fint beskrive islandshesten, og alle ordene passer perfekt. Et opphold på Island er ikke komplett uten et møte med de firbente skapninger som tølter seg inn i hjertet ditt. Overalt i Islands bebodde områder møter du hester som et markant innslag i landskapet. Disse dyrene er direkte etterkommere av de små, sterke og utholdende hestene som landnåmsmennene hadde med seg fra Norge og De britiske øyer på 800 – tallet. Siden det ikke er importert hester på Island de siste 800 årene, er dyrene du finner her helt unike.

Les mer

Den Gylne Sirkel

På én og samme tur opplever du tre av Islands mest kjente attraksjoner: Thingvellir, geysiren Strokkur og Gullfoss. Det er ikke for uten grunn turen kalles Den Gylne Sirkel. På en heldagsutflukt besøker du alle tre stedene og opplever historiens vingesus samt en utrolig variasjon av geologiske formasjoner.

Les mer

Bryllupsreise på Island

Island er kanskje ikke det første landet du tenker på når bryllupsreisen skal planlegges. Men utelukk ikke Sagaøya – den har mye mer å by på enn dere aner! Øya er full av slående kontraster, hvor ekstreme naturkrefter hersker, og et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Eksotiske og vakre Island er også et populært sted å gifte seg, året rundt. Varme kilder, restauranter i toppklasse, fantastisk natur og en romantisk atmosfære som henger som et brudeslør i luften over hele øya. Dere kan velge borgerlig eller kirkelig seremoni. Eller hva med å si ja til hverandre inne i isbreen Langjökull?

Les mer

Sykkelturer på Island

Kan du tenke deg en bedre måte å se Island enn fra sykkelsetet? I all sin prakt med vakre fjell, isbreer, innsjøer og annet røft terreng, har Sagaøya mye å tilby sykkelinteresserte. Til tross for at veiene ofte er tilrettelagt for biltrafikk og islandshester, er det absolutt ikke umulig å oppleve denne flotte øya på sykkel. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste sving!

Les mer

SPA på Island

”Spa” er et moderne begrep, men det å bade i geotermiske bassenger er en eldgammel tradisjon som går helt tilbake til landnåmstiden. Jordvarme varmer opp over 170 svømmebasseng på Island. Det moderne livet er krevende og stressende og folk jobber mye. På Island kan du slappe av i den enestående naturen på utallige måter. Den mest ettertraktede og populære er bad i varme kilder eller utendørsbasseng. Det er nok av jordvarmevann som gir utallige muligheter. Alle byer har et offentlig svømmebasseng med 27-29 grader varmt vann og dessuten ofte varme småbassenger (”heitur pottur”) med opp til 38-42 grader.

Les mer

I tølt på Island

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Den imponerende naturen er en inspirasjon for kunstnere, poeter og fotografer. Island er skapt av jordens indre krefter og er full av kontraster. Overalt i Islands bebodde områder møter dere hester som et markant innslag i landskapet. Hva er vel bedre enn å oppleve Sagaøya fra hesteryggen?

Les mer

Dykking og snorkling

Man forbinder vanligvis dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk. Blant dykkere er Island så absolutt på vei inn – selv om man kanskje ikke bør skrive ”i varmen”. Islands brevann tilbyr noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ingen tvil om at det å dykke i det usedvanlig klare vannet i de vulkanske omgivelsene er en opplevelse som er tøff å overgå. I innsjøen Thingvallvatn er vannet så klart at du har en sikt på opptil 150 meter.

Les mer

Åtte magiske opplevelser

Det er ingenting som kan sammenlignes med det å ligge på ryggen, se opp mot de mørke skyene en vinternatt, og se nordlyset danse over himmelen. Lysshowet begynner ofte helt uten foranledning, og er virkelig verdt å vente på! Island ligger rett under polarsirkelen, med unntak av en liten øy 40 kilometer utenfor fastlandet. Det bor knapt hundre mennesker på Grimsey, men øya er et fugleparadis med hundretusener av fugler.

Les mer