Fy farao for et ferieland!

Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag.

Du har reist 4500 år tilbake i tid og står på Giza – platået rett utenfor Kairo. Foran deg står tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. Ikke langt unna svinger Nilen seg gjennom landskapet, som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt, en rolle den har hatt siden menneskene slo seg ned i landet. Du kan seile oppover Nilen på en av de mange cruisebåtene. Blått går over i grønt og så til gult. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett.

Solen går ned og templene langs bredden kaster lange skygger over landskapet. Hieroglyfene i gravkamrene i forteller historier få kan lese, men som imponerer oss alle. I Det egyptiske museum får du se alle skattene fra oldtiden. Det glitrer i gull og steiner. Du kan komme ansikt til ansikt med mumiene til faraoene Ramses II og Seti I.

Kairo byr på et yrende folkeliv, hvor lukten av shisha omlukker deg mens du er på jakt etter suvenirer å ta med hjem. Du kan ri dromedarer i ørkenen, foreta en nattevandring opp Mount Sinai hvor Moses mottok De ti bud eller besøke beduinene. Landsbyene er preget av en rolig og enkel livsstil, hvor esler, høner og barn fyller gatene.

Kairo 3

I Sharm el Sheik og Hurghada avslutter du reisen. Her er det late dager på stranden som gjelder. Under havoverflaten venter en eksplosjon av farger i form av fisker av alle slag og størrelser og vakre korallrev. Det er flotte muligheter for både dykking, snorkling og andre vannaktiviteter her.

Egypt gir deg verdens eldste kulturarv og du vil så absolutt oppleve ting du ikke ser andre steder i verden. Kombiner kultur og historie med sol og bad, og du har nettopp valgt den perfekte ferie!

Hurghada 3 – Kopi

POPULÆRE REISER TIL EGYPT

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Egypt!

EGYPTS SKATTER MED NILENCRUISE

PRIS: Fra kr. 18 180,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag. Du reiser 4500 år tilbake i tid, og står på Giza-platået i Kairo. Foran deg er tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. I Det egyptiske museet får du se alle skattene fra oldtiden.

Les mer

HERLIGE KAIRO OG CRUISE PÅ NILEN

PRIS: Fra kr. 21 050,- pr. person
VARIGHET: 10 Dager

Kairo er Egypts strålende hovedstad og kulturens vugge! Pyramidene dukker opp foran deg, som mektige, trekantede spisser, i horisonten. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner. Så er det Sfinksen, som vokter den ene pyramiden slik den har gjort i mangfoldige årtusener. Nilen bukter seg gjennom landskapet som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett. La deg imponere av templene Karnak, Luxor og Hatshepsut på denne fantastiske reisen i landet med verdens eldste kulturarv.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Sharm el Sheik

Solen stiger sakte opp over ørkenfjellene og farger dem i alle tenkbare nyanser av lilla, oransje og gull. Det skimrer i havoverflaten i det klare vannet, og ett par delfiner svømmer nysgjerrig inn mot badestranden som fortsatt er folketom. Bare ett par morgenfugler er oppe og løper langs strandpromenaden før solen virkelig får tak. Om bare noen timer vil hotellrestaurantene yre av sultne gjester, selgere som åpner butikkene sine med alt fra parfymer, papyrus og kopierte designervarer.

Les mer

Luxor

Den er overalt, og den sniker seg inn på selv den mest uinteresserte turisten. Fortiden. Den kaller på deg hele tiden, og krever like mye oppmerksomhet som nåtiden. Noen gjenkjenner den kanskje som en nesten lydløs hvisken mellom Karnak – tempelets søyler, mens andre fornemmer bruddstykker av hemmelige ritualer utført i Luxor – tempelets åndelige solgård. Luxor er ingen støyende storby. Den deles i to: Øst og vest. Turisttrafikken er spesielt synlig i Luxor øst. Hit kommer besøkende fra hele verden for å beundre de gamle monumentene og reise tilbake til fortiden via templer og museer.

Les mer

Kairo

Plutselig dukker de opp. Pyramidene. De dukker opp som mektige, trekantede spisser langt ut i horisonten. Dette må være verdens eldste synsrand. Her hviler tre mektige faraoer: Kheops, Khefren og Mykerinos. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner. Arkeologer og forskere har klødd seg i hodet over ingeniørkunsten som ikke gir slipp på hemmelighetene sine. Du står foran det eneste av oldtidens syv underverker som fortsatt eksisterer. Pyramidenes størrelse imponerer, og mystikken svever fortsatt over Giza – platået.

Les mer

Hurghada

Den egyptiske Rødehavskysten har utviklet seg med lynets hastighet, og besøkende fra hele verden strømmer hele året til store turistbyene. Strandferien kan enten legges til det avslappende El Gouna eller det mer hektiske og livlige Hurghada. Den største og eldste av Rødehavets badebyer er Hurghada. En gang en liten fiskerby – i dag den tredje største byen langs Rødehavet. Byen har ekspandert enormt de siste årene, og de som besøkte Hurghada 10 år siden, vil de nesten ikke kjenne seg igjen i dag.

Les mer

Cruise på Nilen

Om bord gjør passasjerene seg klare til kveldsbuffeen, og kelnerne står parate til å ta imot bestillinger på drikkevarer. Først ut på natten går skipet gjennom slusen, men da sover de fleste i kahyttene sine, og bare de færreste oppdager at man legger til kai. Skipene legger til i lag, og man kan ikke regne med å få noen utsikt fra kahytten sin, med mindre man er så heldig at skipet man er om bord på ligger ytterst i rekken. Tidlig om morgenen seiler skipet langsomt videre sørover. Landskapet skifter farge. Frodige grønne marker blir til gul ørken, før det skifter tilbake igjen og går helt ned til Nilens bredd.

Les mer