Tordendragens land!

Bhutan, «Tordendragens land», er ikke noe vanlig land. Det er et kongerike ved foten av Himalaya, omspunnet av myter og legender. Når du hører ordet Bhutan, tenker du nok på isolasjon fra resten av verden. Bhutan har åpnet sine dører for besøkende, og de som kommer sitter igjen med en uforglemmelig reise.

Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene vandrer etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reise gjennom eventyrboken.

Bhutan 2

Du besøker templer, klostre, kan rafte på elven, vandre i fjell og daler, over rismarker og delta i festivaler. Om du skal velge et tempel mens du er her, bør du få med deg Tigers Nest. Tempelet ble bygget for 1000 år siden, og ligger inneklemt under et utspring i fjellet i 3000 meters høyde. Legenden sier at det var en drage som fløy materialet opp hit. Selv om du ikke tror på drager, kan det ende du endrer oppfatning etter et besøk her.

Drar du på fottur i fjellene, er det stor sjanse for at du møter snøleopard og bjørn. Allikevel, det største inntrykket får du ikke fra natur, dyr eller templer. Det er det lokalbefolkningen som står for. Kongen har nemlig bestemt at alle mennesker skal være lykkelige, og alle beslutninger skal fattes med dette i mente. Bhutanerne tar deg derfor i mot med gjestfrihet og varme. De deler mat, smil og gode historier. Her lever man på optimisme og tro på framtiden.

Bhutan er reisen til lykken – så bli med du også!

Thimpu 5

POPULÆRE REISER TIL BHUTAN

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Bhutan!

BESØK BHUTAN – ET LITE KONGERIKE

PRIS: Fra kr. 10 130,-
VARIGHET: 6 Dager

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reisen gjennom eventyrboken.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Thimpu

Den flotte hovedstaden vil imponere deg straks du ankommer byen. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu. I byen bor det rundt 55 000 blide og gjestfrie mennesker, og mange av disse kan du møte dersom du tar turen til de livlige markedene som arrangeres hver helg ved elven. Vareutvalget strekker seg mellom kjøtt og grønnsaker, klær og selvfølgelig suvenirer.

Les mer

Takin

Den klatrer som en geit, men går på bakken som en støl elefant. Så ser den ut som en blanding av elg, geit, vannbøffel og gnu. Takin, Bhutans nasjonaldyr er en merkelig skapning. Så da passer den rett inn i det unike landet. Legenden sier at dyret ble skapt ved et mirakel av lama Drukpa Kunley på 1400 – tallet. Siden den tid har den beitet fornøyd i vill tilstand i fjellskråningene i Bhutan.
Takinene tilhører arten geite – antilope og har vanligvis en skulderhøyde på 110-120 centimeter. En fullvoksen hann kan veie opptil et tonn. De har stor mule og øyne, og påfallende små ører.

Les mer

Punakha

Det første som slår deg når du ankommer Punakha er omgivelsene. Byen ligger midt i en frodig og grønn dal, omslynget av de to elevene Mo Chhu (Mor) og Pho Chhu (Far). De mange risåkrene gir to avlinger hvert år, det dyrkes bananer og duften fra appelsintrærne følger deg hvor du enn går. Byen var hovedstad i dette unike landet i mer enn 300 år, og i dag er det hvilestedet til Shabdrung Ngawang Namgyal, landets grunnlegger. Bhutans flotteste, nest største og nest eldste dzong finner du i Punakha, og ikke uten grunn fungerte den som vinterresidens for kongen i mange år.

Les mer

Paro

Kommer du med fly fra Europa til Bhutan, er dette inngangsporten til landet. Her finner du den eneste internasjonale flyplassen, kjent som «den vanskeligste offentlige flyplassen på jord». Den har ikke fått dette tilnavnet grunnet dårlig service og bagasje som forsvinner, men på grunn av sin beliggenhet. Flyplassen ligger mellom Himalayas fjelltopper, lufttettheten er skyhøy og den har bare én rullebane som igjen bare er 1980 meter lang. Av denne grunn er det bare noen få piloter som får lande her.

Les mer

En eventyrlig rundreise

Det lille kongedømmet ligger i østre Himalaya mellom Kina, Tibet og India. Bortgjemt fra resten av verden frem til 1961, men nå finner flere og flere turister frem til det flotte lille landet. Bhutan er fargerikt, kupert og robust, med sine og dype daler og majestetiske fjell. Det et vakkert, magisk og fortryllende. Lykke! Slik føler du det allerede ved ankomst i Paro, hvor du har utsikt over store deler av Himalaya, inkludert Mount Everest, på veien mot Thimpu, Bhutans hovedstad. Det er en velstående og fortryllende by, med de travle gatene, museene og de mange historiske stedene.

Les mer