Reiser til Alaska

Ferie i villmarken

Alaska kalles The Last Frontier (den siste villmarken), og det er kanskje ikke uten grunn. Her finnes et utall av naturopplevelser, bjørnesafari, togturer, glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, elver hvor laksen danser, vakre fjorder og berømte nasjonalparker. Så krydrer du på med villmarksopplevelser.

Alaska er USAs største delstat, og et av de minst bereiste og bebodde områdene i verden. De områdene som lokker flest turister er det smale området rett ved grensen til Canada, både den sørlige og den østlige grensen mot Yukon (Canada).

Se video fra Alaska:

Det bor bare 700 000 innbyggere her, hvorav nesten halvparten, 300 000, bor i Anchorage. Hovedstaden Juneau kan bare nås med båt og fly. Fly er det viktigste kommunikasjonsmiddelet og mange innbyggere har sitt eget. Juneau er en gammel gullgruveby, og ligger sør i Alaska. Det er mange grunner til å besøke Juneau: Red Dog Saloon, Alaska Hotel og vakkert landskap.

Anchorage er innfallsporten til Alaska. Selve byen er ikke så interessant, men Anchorage Museum er verdt et besøk for å lære mer om delstaten, og Alaska Native Heritage Center forteller om de ulike urbefolkningene. På en av de mange restaurantene kan du nyte verdens beste kongekrabbe.

Alaska har mange fantastiske nasjonalparker, som frister med alt av natur. St. Elias nasjonalpark gir deg flotte turmuligheter. Denali nasjonalpark er delstatens mest kjente og absolutt verdt et besøk. Ta med deg den gamle gruvebyen Wrangell. Videre kan du padle i kajakk, sykle i fjellendt terreng eller vandre på Nord – Amerikas høyeste fjell, Mount McKinley. Hva med å prøve klatring på isbreer?

Dette kan by på en utfordring siden du blir firt ned i isbreens sprekker og må klatre opp igjen med hjelp av piggsko og isøkser. Men fargene rundt deg og opplevelsen du får er helt enestående. Verdt et besøk er også havnebyen Seward. Herfra kan du bli med på en båttur for å se hval, hai og sjøløver. Mens du står på dekk, kan du høre isbreenes knakende lyder når store deler is brekker løs og faller i vannet.

Prøv dyphavsfiske i Homer, verdens «kveitehovedstad». Gå ikke glipp av vulkankjeden som har fått navnet «Ring of Fire». I tillegg kommer aktiviteter som bjørnesafari, kjøring med hundespann, elgsafari, gullvasking, helikopterturer, fiske og floating. Overnatt på lodger, hoteller eller i telt.

Jernbanen i Alaska er det utmerket transportmiddel, samtidig som du kan nyte utsikten over det spektakulære landskapet. Alternativt kan du leie bil eller campingbil.

Merk at besøkssesongen er kort i Alaska: Fra midten av mai til midten av september. Juli er den travleste måneden. Temperaturen er behagelig og de lange sommerdagene gjør at du får maksimalt ut av oppholdet. Alle nasjonalparkene er åpne, elvene bugner over av fisk og bjørnene er ikke lenger i hi.

Fra midten og til slutten av mai kan det fortsatt være snø flere steder og innsjøene kan være frosne. I begynnelsen av september starter overnattingssteder å stenge, så det kan være begrenset med utvalg. Den første snøen begynner å falle i slutten av august på steder med høyere beliggenhet, slik som Denali nasjonalpark. 

Vintersesongen strekker seg fra november til mars, og Alaska er et vakkert vinterlandskap. For besøkende betyr dette lavere priser og større utvalgsmuligheter når det gjelder overnatting. Det er mulig å delta på aktiviteter som hundekjøring og ski. Nordlyset kan også sees.

Blant de store og kjente arrangementene kan du få med deg hundesledeløpene Yukon Quest og Iditarod i tillegg til World Ice Art Championship.

Alaska kan kombineres med andre stater i USA og/eller Yukon i Canada.

Planlegger du en reise til Alaska bør du ha god tid og sørge for at du får mest mulig ut av reisen. De fleste kommer til Alaska bare én gang i livet!

Reiser til Alaska
Alaska 1
Alaska 3
Iditarod dog sled race, Yukon River, Galena, Alaska

REISEFORSLAG

La oss skreddersy din reise til Alaska! Se våre reiseforslag for inspirasjon.

ET GLIMT AV ALASKA

8 DAGER

Alaska kalles The Last Frontier (den siste villmark), og det er ikke uten grunn! USAs største delstat er full av vakre nasjonalparker.

Les mer

FIRE FANTASTISKE BJØRNETURER I ALASKA

DAGSTURER

Du befinner deg midt i den mektige villmarken, omgitt av sortbjørn, brunbjørn, kodiakbjørn og til og med isbjørn! 

Les mer
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

DETTE KAN DU OPPLEVE I ALASKA

Katmai nasjonalpark

Drømmer du om å se brunbjørn som boltrer seg i vannet, spiser laks på størrelse med armen din og være omgitt av vakker natur, da er Katmai nasjonalpark et utmerket valg. Parken ligger i den sørlige delen av Alaska, og dekker et område på 19 000 kvadratkilometer, og lever opp til definisjonen ekte villmark. Katmai ble erklært et nasjonalt monument i 1918 for å bevare de unike geologiske formasjonene som ble dannet etter utbruddet fra vulkanen Novarupta i 1912.

Les mer

Denali nasjonalpark

Alaskas hovedattraksjon er Denali nasjonalpark, som brer seg utover landskapet med imponerende 24 585 kvadratkilometer. Høydepunktet er Mount KcKinley, som med sine 6194 meter, ruver over skogsområder, elver og isbreer. Fjellet er det høyeste i Nord-Amerika, og attraksjon i seg selv.

Les mer

Anchorage

Anchorage ligger vakkert til på en trekantet halvøy, mellom fjellene Chugach og Cook – bukten. Dette er Alaskas største by og besøkendes første møte med USAs største delstat og villmarken. I dag er byen et økonomisk, kommersielt og transportmessige utgangspunkt for delstaten. Her finner du fine museer, teatre, parker og butikker. Anchorage er ikke bare et perfekt utgangspunkt for turer ut i villmarken, men også en liten perle i seg selv.

Les mer