REISER TIL SRI LANKA

Unn deg en eksotisk ferie. Opplev dette dråpelignende paradiset i India-havet med døsig strandliv og imponerende arkitektur og historie. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Historien omfatter både kongeriker, kolonimakter og kjøpmenn. Buddhistiske templer og klostre er spredt over hele det lille landet, og dette gjenspeiler seg i dagsordenen for både innbyggere og tilreisende.

Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svinger seg i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene. Mektige fosser buldrer nedover fjellsidene og nasjonalparkene er imponerende og vakre.

Siden antikken har Sri Lanka vært et sentrum for buddhismen, og dette gjenspeiler seg i arkitekturen. Det er også mye annet som kommer til å fange din oppmerksomhet når du ankommer landet. Landet har et variert landskap, og for å få et ordentlig helhetsinntrykk av landet, bør du oppleve alle de ulike landskapene.

Det er forholdsvis enkelt å reise rundt, og en rundreise er å anbefale. Etter dager med inntrykk og reising, er det herlig å slappe av på en av kritthvite strendene. Det avholdes også flere festivaler på Sri Lanka og disse er verdt å få med seg. Lokalbefolkningen kler seg ut i lokale kostymer, elefantene utsmykkes og folket hengir seg i kulturelle danser.

Sri Lanka er kombinasjonen av utallige naturopplevelser, kultur, historie, smilende og gjestfrie mennesker, late dager på stranden og minner for livet!

REISEFORSLAG TIL SRI LANKA

UTFORSK SRI LANKA

VARIGHET: 10 Dager

Sri Lanka er et dråpelignende paradis i India-havet. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien hviler over landet, og lokker med mystikk og sagn.

Les mer

OPPLEVELSER PÅ SRI LANKA

Yala nasjonalpark

Sørøst på Sri Lanka finner du den største og mest berømte av nasjonalparkene på øya. Dette er nemlig Moder Natur på sitt beste. Parken er variert og vakker – med skoger, laguner, gressletter og gjennomsnittstemperaturer på 26 til 30 grader. Du er dermed invitert til en fullspekket naturshow du sent vil glemme. Det er fortsatt skumring når setter deg inn i jeepen, og sjåføren er nettopp ferdig med frokosten og kaffekoppen sin. Han smiler, og har allerede gjort klart dagens kjørerute. I dag skal dere kjøre i område 2, for her har det vært aktivitet blant leopardene de siste dagene.

Les mer

Wasgamuwa nasjonalpark

For fugleelskere er dette et paradis, og allerede i 1938 ble Wasgamuwa gitt status som nasjonalpark. Grunnet sine åpne gressletter, fruktbare jord og en stabil temperatur på 28 grader er det ikke uten grunn at parken er kjent for sin flora og fauna. Her finner du over 150 forskjellige arter av blomster, og fargespillet og duftene følger deg hvor hen du er i parken. Naturen dekoreres ytterlige av de mer enn 50 sommerfuglarter, og alt oppleves som en midtsommernattsdrøm.

Les mer

Sykkeltur på Sri Lanka

Sri Lanka er et dråpelignende paradis i Det indiske hav. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Historien omfatter både kongeriker, kolonimakter og kjøpmenn. Buddhistiske templer og klostre er spredt over hele det lille landet, og dette gjenspeiler seg i dagsordenen for både innbyggere og tilreisende. Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svaier i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene.

Les mer

Strandliv

Solen er i ferd med å stå opp, fiskebåtene er allerede på vei tilbake til havnen og er et stadig økende sus av folk som skal opp og av sted til jobb. Det skal ikke du – for alt du skal i dag er å nyte solen, den kritthvite stranden og bare føle Sri Lankas varme. Ditt største problem er hvilken av de mange gode restaurantene du skal velge å spise lunsj på. Velkommen til Negombo! Byen ligger bare en halvtimes kjøring fra hovedstaden Colombo, og med sine 180 000 innbyggere har byen et yrende folkeliv, variert tilbud av butikker og restauranter og er et godt utgangspunkt for dagsutflukter.

Les mer

Sigiriya

Tenk deg en fjellformasjon skapt for flere tusen år siden etter et vulkanutbrudd. Over 200 meter høyt, med bratte kanter og flatt som en pannekake på toppen etter slitasje fra vær og vind. Stedet ble først brukt som kloster, men i årene 477- 495 ble det hovedstaden på Sri Lanka under Kong Kasyapa. Han bygde sitt flotte palass, sine vakre hager, festningsmurer og et velutviklet system av underjordiske vannpumper, kanaler og dammer. Etter Kong Kasyapas død ble fortet et buddhistisk kloster frem til det 14. århundre, for siden å bli forlatt.

Les mer

PRAKTISK INFORMASJON OM SRI LANKA

Norske statsborgere trenger visum for reiser til Sri Lanka. For turistvisum er det mulig å søke online via Sri Lankas Electronic Travel Authoriy (ETA): http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Visum gis normalt for 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Sri Lanka og ha minst to ledige sider.
Visum koster USD 35,- per person, som betales når du søker.
Vi anbefaler at du søker om visum 3-4 uker før avreise og IKKE noe tidligere.

Sri Lanka ble erklært malariafritt i oktober 2016. Det er derfor ikke nødvendig å beskytte seg mot malariamygg eller ta forebyggende malariamedisin.
Det finnes denguefeber på hele Sri Lanka, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot mygg med myggspray (Deet eller Autan). Denguemyggen stikker hyppigst rundt soloppgang og solnedgang.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Sri Lanka har et tropisk og varmt regnklima. I mai til oktober sørger sommermonsunen for at det faller mest nedbør i vest. Fra november til januar får østkysten mest regn med vintermonsunen.
På vinterstid varierer gjennomsnittstemperaturen fra rundt 16 ºC i det sentrale høylandet, hvor det også kan komme frost noen ganger, til 33 ºC i lavlandet under sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger på mellom 28 ºC og 31 ºC. Den varmeste måneden er mai, i begynnelsen av regnperioden.

Den lokale myntenheten på Sri Lanka heter srilankisk rupi (LKR).
Det lønner seg å veksle til den lokale valutaen når du er ankommet Sri Lanka.
Vi anbefaler at du har med kontanter i USD eller Euro, gjerne større dollarsedler som 50 eller 100. Mange steder benytter man fremdeles en omstendelig prosedyre der nummeret på hver enkelt seddel blir notert i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det. Små USD-sedler er det generelt ikke den store interesse for.

Handles det med kontanter, er det alltid i den lokale valutaen.

Bankkort som Visa, MasterCard, Diners eller American Express kan brukes som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i visse større forretninger. Vær oppmerksom på at det i praksis er svært begrenset mulighet til å heve kontanter på bankkort, for det er langt mellom minibankene.

Rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta (f.eks. dollar) ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Gjem derfor alltid kvitteringen når du har vekslet fra USD til LKR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Sri Lanka.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Ved ankomst på Sri Lanka blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Tog: På togreiser vil vi reise på den best mulige klassen. Det er stor forskjell på de enkelte avgangene, men vi bestreber oss på å benytte de beste forbindelsene. Generelt skal du ikke forvente den store luksusen, men togene er alltid en opplevelse!

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden på Sri Lanka ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Tidsforskjellen mellom Norge og Sri Lanka varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +3,5 time.
Vintertid: +4,5 time.

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende vil det ofte bli lagt 10-15 prosent i ”service charge” til de oppgitt prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det ”service charge” på regningen, behøver man ikke gi ytterligere driks.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Sri Lanka byr på en rekke opplevelser og aktiviteter: Fiske, golf, varmluftballong, Mountain biking, dykking, surfing, rafting, båtturer, safari, vannsport, yoga og meditasjon og hval- og delfinsafari.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sri Lanka, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Motiver av Buddha på klær, tatoveringer osv. må unngås da dette kan oppfattes som mangel på respekt for buddhismen og kan i verste fall føre til fengsling og deportering.

Srilankerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om inderne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

NORGES BESTE REISEBLOGG 2019?

Vår egen globetrotter har besøkt mer enn 90 land og er nominert til beste norske reiseblogg i 2019.

UNIKE REISER

Unik kompetanse – uslåelig kundeservice

Hvorfor skal du reise med oss?

Internett har gjort verden mindre og det kan være lett å tenke at du ikke trenger noen andre til å planlegge og booke din reise. Stort sett så er vi enige i det. Ønsker du derimot tilgang til de beste opplevelsene, de lokale hemmelighetene, lokale konktaktpersoner som alltid er tilgjengelig og assistanse når du trenger det, så er vi ikke enige. Her har du noen eksempler på hva du får når du reiser med oss:

1. Trygghet

Vi er medlem av det norske reisegarantifondet og du er dekket av pakkereiseloven.

2. Kundeservice

Vi elsker det vi gjør og vi vil at du skal sitte igen med ditt livs beste minner når du har reist med oss. Med på kjøpet får du derfor alltid enestående kundeservice og unik kompetanse.

3. Unike reiser

Vi kjenner våre reisemål bedre enn de fleste og vi samarbeider kun med profesjonelle lokale aktører. Vi kan gi deg opplevelsene du ikke får booket på egenhånd.

4. Fornuftig pris

Vi er en seriøs norsk bedrift og vi ønsker å være kjent for å levere reiser av høy kvalitet til gode priser. Når du kjøper en reise av oss kan du være trygg på at vi følger sunne etiske regler.

Orlando 2

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille tur til Florida av Unike Reiser!

Med et ferdig planlagt opplegg fra Unike reiser kunne vi nyte turen fra start til slutt. Alt gikk som planlagt med fly, leiebilen stod klar og hotellene var fantastiske. Vi var både på opplevelsesparker i Orlando og hadde strandferie i Fort Lauderdale.

Turen til Florida var en kjempeopplevelse for hele familien, med høyt tempo og mange inntrykk i Orlando, til en roligere uke fylt med sol, strand og mye bading i Fort Lauderdale. Hotellet i Fort Lauderdale hadde en fantastisk beliggenhet og var kun 1 min gange fra stranden.

Parker var forhåndsbestilt og opplevelsene i både Disney og Universal er noe jeg ønsker alle får oppleve. Vi ble også anbefalt en riddermiddag på Medieval Times, dette var en hyggelig og annerledes opplevelse med mat som måtte spises med hendene.

Vi hadde store fine hotellrom og veldig bra fasiliteter!
I tillegg fikk vi mange gode tips til steder vi kunne velge å besøke.

Dette er en opplevelse vi sent vil glemme og vi kommer garantert til å bestille vår neste reise gjennom Unike reiser.

Thomas

USA, Florida
Reiser til Zimbabwe

Dere hadde virkelig lagd en flott sommerferie til oss!

Ngoma safari lodge var helt fantastisk. For en beliggenhet, og for en luksus. Båtturen på Chobe var spekket med dyr- og fugleopplevelser. Vi spiste lunsj på båten omringet av elefanter som krysset elva.

Camelthorn var også et fint sted. De to første nettene var vi de eneste gjestene, så vi ble bare omtalt som the king and queen. Siste kvelden vi var der kom det en amerikansk gruppe, og da ble det dekket middagsbord for bare oss to ute ved bålplassen, med egen kelner hele kvelden. Amerikanerene måtte spise inne 😂. Et flott opphold med fantastiske ansatte!

Hwange var bare en eneste stor opplevelse. Masse løver tett på, løveunger på ca 4 uker, som nok gjerne ville inn i bilen til oss.

Vannhullet hvor vi satt i en "bunker" og så på elefantene var ubeskrivelig. Vi var der over 3 timer, og var tett på minst 150 elefanter i alle størrelser. Noen kom så nært at vi kunne tatt på snabelen.

Victoria fallene var supert, og hotellet var veldig bra.

Vilanculos var en perfekt, avslappende avslutning på turen. Passe stort, ikke overbefolket, og flotte ansatte. Hadde fin båttur til øyene, snorkling, og deilig mat.

Dette var en ferie vi aldri vil glemme, flott natur, fantastisk dyreliv, og de mest hyggelige og gjestfrie menneskene!

Nå er vi snart klare for Uganda, gleder oss veldig til en ny, stor Afrikaopplevelse.

Takk for at du lager de flotteste turene!

Marianne og Jan

Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik
Moldova 5

Helt topp tur!

Et myggestikk eller ti ødelegger ikke intrykket mitt av Moldova. Jeg følte meg velkommen som turist, og det satte jeg pris på.

Beklageligvis fikk jeg ikke testet ut restaurantene du anbefalte. Var rett og slett litt trøtt om kveldene.

Kofferten min hadde det ikke så travelt med å komme hjem, men jeg fikk akkurat melding om at den er kommet til Værnes.

Jeg kommer til å anbefale Moldova som reisemål, og dere som reisearrangør

Tusen takk for et flott opplegg!

Ha en fin dag

Ellen E

Moldova
Reiser til Moldova

Moldova var utrolig bra.

Alt fra sjåfør og guide til hoteller, mat og ikke minst vin.

Dere hadde lagt opp et veldig flott program til oss.

Alle sammen er strålende fornøyd!

Vi anbefaler dette på det sterkeste til andre!

Knut, Jon Arild, Erik, Lasse og Christer

Moldova
Reiser til Egypt

Hei, da er vi tilbake igjen fra Egypt. Dette har vært en fantastisk opplevelsestur for oss begge. Vi er meget fornøyde med servicen til Galaxia Tours. De møtte opp til alle avtalte tider og bistod med innsjekking på hotell, flyplasser osv og stilte med behagelige kjøretøyer når vi skulle på de mange utfluktene.

Vi må tilegne guiden vår, Nabil Anwar, et eget avsnitt. Han er en fantastisk person, meget kunnskapsrik, behagelig og rolig fremtoning - kort sagt: Han gjorde vår opplevelsesreise 110% vellykket! Han utviste også stor menneskekunnskap og tilpasset visningene slik at det passet oss på best mulig måte.

Vi opplevde hoteller og båt som meget komfortable og maten og servicen var upåklagelig gjennom hele reisen. Det eneste lille minus vi har å bemerke var hestedrosjen til tempelet i Luxor, som vi forstod var noe som var bestemt av myndighetene. Dette føltes noe utrygt og risikabelt. Dog er dette et ubetydelig minus for helhetsinntrykket vårt av reisen.

Dette ga absolutt mersmak og vi snakker allerede om å reise tilbake når det nye egyptiske museet åpner. Vi takker så mye for samarbeidet med dere og for organiseringen av en meget vellykket tur!

Vi gir Unike reiser våre beste anbefalinger og vi kommer mer enn gjerne tilbake til dere😄Hilsen historiefantastene Bodil og John 

Bodil og John 

Egypt

Beste safariopplevelser!!

Vi hadde en vidunderlig tur med Unike Reiser gjennom Masai Mara, Serengeti og Ngorogoro hvor naturopplevelsene stod i kø. Både planleggingen og gjennomføringen av turen gikk på skinner og turen ble et minne for livet som kan anbefales på det sterkeste. Hakuna Matata!

Kristin og Even

Kenya og Tanzania
Triple Creek Ranch 6

Meget fornøyd med opplegget deres og kommer til å anbefale dere til andre jeg kjenner!!!

Petter

Ranchopphold i USA
Triple Creek Ranch 6

Vi har hatt en «Kongetur» til USA og vi er strålende fornøyd begge to. Vi anbefaler gjerne opplegget og dere som turoperatør til alle kjente.

Tone og Veleik

USA, Sørstatene
Memphis 6

Vi vil bare takke dere for en fantastisk flott tur i Memphis. Vi hadde det så utrolig gøy og koselig.

Å kjøre bil der gikk som en drøm.

Margareth, Malin og Yasmin

Memphis USA
Machu Picchu

Det er ærlig talt ingenting jeg ikke var glad for på turen til Peru og Bolivia, kanskje noen av hotellrommene var litt stramme på plass, men jeg forventet det med 3 personer. Alt i alt en flott tur med at innholdsrikt program. Alle fly i rute og alle guider on time. Bare hyggelige og hjelpsomme mennesker har vi møtt på vår vei:-)

Takk for at dere arrangerte denne fantastiske turen!

Eirik, Cecilie og Jim

Peru og Bolivia
TUSCON, AZ -- at the White Stallion Ranch.
Photo by Mark Bedor

Vi hadde en strålende tur til White Stallion Ranch i USA – takk skal dere ha!

Jens Arne

White Stallion Ranch, USA

Alt i alt en helt perfekt bryllupsreise!

Vi hadde en fantastisk bryllupsreise, alle mennesker og steder og opplevelser var bedre enn vi hadde kunnet håpe på!

Servicen var upåklagelig, både i fra Moses, og i fra alle andre vi ble møtt av. Maten var fantastisk, ølen kald og god og været også perfekt😊

Kristoffer og Therese

Kenya
off road 1 – Kopi

Vanskelig å si hva som kunne vært bedre... 🙂

Alt fungerte bra. Hyggelige folk hele veien. Kred til Aston Martin gutta for sporty oppfølging uten store utsikter til salg. 😉 Kanskje litt puslete servering på Beer Factory med ett til to små plastkrus, men det var nok som spesifisert (og vi kunne kjøpe mer). Offroad kjøringen var morsom; hyggelige «pensjonister» som drev det, og vi fikk utfordret oss litt med teknisk vanskelig kjøring, ikke høy fart. Viktig at vi stoppet på veien dit og kjøpte oss noe nistemat for ingen servering på stedet.

Motorklubben

Skottland

Safari i Lake Nakuru var supert!
Camp Ashnil var helt supert, kan nesten ikke beskrives. Spesielt var det å være 30 cm unna en leopard, han satt rett utenfor bildøra. Helt vilt!

Vi stortrivdes på Chale. Helt super service, mat og drikke. Tror det er det fineste stedet jeg har vært. Det var virkelig en super tur, og safariopplevelsen ga mersmak. Takk for et supert opplegg, skal anbefale dere!

Silje og Kenneth

Kenya
Petra 1-min

Vi hadde en helt fantastisk tur og ble godt ivaretatt av alle i Jordan.

Vi er godt fornøyd med dere som turoperatør!

 Marianne og Jan 

Jordan
Reiser til Kenya

Fantastisk tur!

Vi hadde en kjempefin tur til Kenya, og opplevde det ekte Afrika.

En tur vi vil huske for livet 🙂

Rune og Camilla

Kenya

Bedre enn dette kan det vel ikke bli 🙂

Togturen med Shongololo Express fra Pretoria til Victoria Falls var helt fantastisk. Mange fine opplevelser og inntrykk. 

Turen var helt prima planlagt og gjennomført.

Absolutt et minne for livet.

Thor og Grethe

Shongololo Express, Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.
Serengeti nasjonalpark 3

Helt fantastisk ...

Vi har hatt en helt fantastisk reise i Tanzania og kommer til å anbefale Unike Reiser på det varmeste. Veldig profesjonelt og ryddig og dere har laget en flott tur med mange unike opplevelser!

Tone og Sindre

Tanzania

ER DU KLAR FOR DITT LIVS BESTE REISEOPPLEVSE?

ikke kom hjem fra ferie med den samme historien som alle andre... vær unik!ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag: 09:00 - 17:00

KONTAKT OSS
Telefon: +47 40458517
E-post: post@unikereiser.no

POSTADRESSE
Statsminister Torps vei 5
1738 Borgenhaugen, Norway

Org. Nr. 916 190 603