REISER TIL MAROKKO

En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt. Dette afrikanske landet er et land med kontraster. Du reiser mellom pulserende storbyer til sjarmerende, uberørte landsbyer. Fra en bred strand til endeløse ørken. Her finner du frodige oaser, dramatiske fjellkjeder, shopping, eksotiske matretter og strandliv.

Sahara – ørkenen forfører deg når du rir på dromedarer over sanddynene og en fantastisk soloppgang viser seg i horisonten. Når mørket faller på, ligger stjernehimmelen som et teppe over deg, mens du inntar en kopp te i teltet. For den aktive anbefales sandboarding i ørkenen og fotturer i Atlasfjellene. Kanskje foretrekker du å finne fred og ro ved å delta på en yogatime eller meditasjon.

Ved foten av Atlasfjellene finner du Marrakesh, en eksotisk og hektisk by som vekker alle dine sanser. På torget, Jemaa el Fna, yrer det av liv, og byen har mange attraksjoner. Ved kysten ligger Essouira, en billedskjønn og sjarmerende by som Torbjørn Egner hentet inspirasjon fra da han skrev Kardemomme By. Ønsker du en tilbakelent strandferie, er Agadir stedet for deg. Du kan gjøre som Humprey Bogart og besøke Cassablanca, en fascinerende by som du fort oppdager har svært lite til felles med filmen av samme navn. Hovedstaden Rabat er en tilbakelent by med tydelig europeisk preg, men som er både vakker å beskue og interessant å utforske.

I Marokko opplever du nye og spennende opplevelser hver dag. Du befinner deg i en livlig souk i det ene øyeblikket, for deretter å nyte en kopp myntete i det neste. Du besøker kongebyer hvor sultaner og konger har hersket gjennom århundre. Det blir besøk i moskeer, danseoppvisninger og magen tilfredsstilles ved et hvert måltid.

Opplev Marokko – kontrastenes land – du også!

Bølger, pudder, fjell, sand og fart!

Marokko, et eksotisk land med et bredt og spennende utvalg aktiviteter. Det afrikanske landet har vakre strender, høye fjell, ørken, dype daler, store bølger, flotte golfbaner, snø og golfbaner. Dermed er det mange muligheter for å skreddersy en annerledes ferie – hvor du attpå til kommer i form!

Det finnes ingen bedre måte å komme i kontakt med natur og lokalbefolkning enn på sykkel. Velg mellom fartsfylte og spennende turer i Atlasfjellene eller en langsom reise på sykkel i den snillere delen av Atlasfjellene. I Anti- Atlas er terrenget nemlig perfekt for roligere turer mellom vakre berberlandsbyer. Du kan velge mellom Mountain Bike, vanlig sykkel, E-Bike eller Fat Bike. Du kan velge mellom en dagstur eller flere dager. Du kan velge mellom sykling i fjell, gjennom landsbyer, gjennom ørken – eller en kombinasjon av alle tre. Uansett om å velger å trosse Atlasfjellenes høyder på Mountain Bike, hilse på lokalbefolkningen i berberlandsbyene eller tråkke deg gjennom Sahara- ørkenen på Fat Bike, blir turen uforglemmelig! Rundturer på to hjul er blitt meget populært, og turene legges opp etter deres ønsker. Marokko sett fra sykkelsetet er en utmerket ferie, og passer for både par, familier, firmaer og en vennegjeng.

Marokko har fantastiske muligheter for fotturer, ikke minst i Høy- Atlas, hvor du kan bestige Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 meter). Solens stråler treffer Atlasfjellene når du legger ut på en minneverdig vandring sammen med den lokale guiden, noen muldyr og en kokk.
Velg mellom turer som varer fra 1 til 9 dager, og du behøver ikke være altfor godt trent for å oppleve Atlasfjellene til fots.
Den beste perioden for fotturer i Atlasfjellene er juni til oktober. I juli og august skal man opp i de høyere delene for å unngå for høye temperaturer.
Det er også gode muligheter for å ha med barn, da de kan foreta deler av turen på muldyr eller esel.

Fjellklatring er populært i Marokko, og i Todra- kløften flokkes klatreentusiaster fra hele verden. Todra- kløften er som hugget ut av landskapet med en stor øks med et blad på 600 meters lengde. Klippesidene er opptil 300 meter høye, og kløften er 10 meter på det smalleste. Dette er et populært sted for fotturer og ikke minst klatrere som kommer for å utfordre seg selv i et av Marokkos mest dramatiske klippelandskaper.

For de som er glad i vann, passer Marokko utmerket da det er flotte muligheter for rafting, surfing og windsurfing. Rafting skjer i Atlasfjellene, windsurferne flokkes ved Essaouira og surferne har skapt sitt eget lille paradis i Taghazout. Den lille fiskerlandsbyen er blitt landets surfehovedstad, og flere surferskoler tilbyr kurs. Surfersesongen varer fra oktober til april.

I Zagora arrangeres dromedarrideturer med overnatting i ørkenen. Tilbring noen dager omgitt av ørkenen, bo i beduinleir og når mørket faller på kan du se den fantastiske stjernehimmelen mens det knitrer fra leirbålet. Det er også mulig med kortere turer med dromedarer utenfor Marrakech og Agadir.
Mange steder er det mulighet for å prøve en kort ridetur til hest, eller for de som er meget glad i å ri, arrangeres det lengre rideferier. Et av disse er den sjarmerende byen Essaouira.

Skisesongen er kort og snøforholdene variable, men det er mulig å stå slalåm i Oukaimeden i Atlasfjellene. Heisene går i perioden mellom desember og mars, og selv om bakkene ikke konkurrerer med Alpene, er det ikke ofte du kan skryte av å ha kjørt slalåm eller stått på snowboard i Afrika!

Den første golfbanen ble anlagt i Marokko av britene for 100 år siden. I dag er det utallige golfbaner, spesielt i områdene rundt Marrakech og Agadir.
Så er det turer med ATV i ørkenen, turer med varmluftballong, bading, fotturer og camping i ørkenen, yoga og besøk på et ekte hammam.

En aktiv ferie i Marokko kan fint kombineres med noen dager i den eksotiske byen Marrakech, en rundreise eller late dager på stranden i Agadir.

Opplev Marokkos aktive side, og velg mellom bølger og pudder, til fots, på brett, på sykkelsete eller dromedarrygg. Eller kombiner alt sammen!

REISEFORSLAG TIL MAROKKO

Reiser til Marokko

PULSERENDE STORBYER OG KAMELTUR OVER SANDDYNENE

VARIGHET: 8 Dager

Marokko er et spennende land fylt med kontraster. Reisen tar dere med til Marrakech, en eksotisk og hektisk by som vekker alle deres sanser. Her yrer det av liv, og byen har mange attraksjoner.

Les mer
Reiser til Marokko

JENTETUR

VARIGHET: 4 Dager

Marokko er et utmerket valg for en jentetur – bare spør de kjente damene i Sex & Singelliv!
En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt.

Les mer
Reiser til Marokko

SURFING & YOGA

VARIGHET: 8 Dager

Yoga forbedrer balansen, fleksibiliteten og din rene styrke – alt som vil forbedre sin utøvelse på brettet!
Utfordringen på brettet får du på noen av Marokkos beste surfe- steder.

Les mer

MAROKKO PÅ TO HJUL

VARIGHET: 8 Dager

En reise til Marokko er som en reise gjennom ”Tusen og én natt”. Nye og spennende opplevelser venter hver dag. Vår sykkeltur gir dere sjansen til å oppleve de mest kontrastfylte og varierte landskapene i Marokko.

Les mer
Reiser til Marokko

SOLFYLTE AGADIR

VARIGHET: 8 Dager

Agadir er Marokkos ledende badeby. Byen er laget utelukkende for turister, men når bølgene slikker langt inn over stranden er det lett å skjønne hvorfor solhungrige nordmenn valfarter hit.

Les mer

MOUNTAINBIKE I ATLASFJELLENE

VARIGHET: 4 Dager

Denne sykkelturen gir deg sjansen til å oppleve de imponerende og majestetiske Atlasfjellene og berberlandsbyer. Dere vil tråkke gjennom og over flotte fjellpass, elveleier, frodige daler og små landsbyer.

Les mer
Reiser til Marokko

MAROKKO PÅ BARNAS PREMISSER

VARIGHET: 15 Dager

I kontrastfylte Marokko kommer historien til live, og barna kan jakte på flyvende tepper, ri dromedarer, se slangetemmere, akrobatshow og oppleve fargerike folkloreshow …

Les mer
Reiser til Marokko

MAGISKE MARRAKECH

VARIGHET: 8 Dager

Marrakech er som tatt ut av eventyret, og plutselig befinner du deg i Tusen og én natt! Byen fascinerer, betar og lokker, med sine gamle smug, souker, attraksjoner og opplevelser …

Les mer
Reiser til Marokko

TUSEN OG 3 NETTER I MARRAKECH

VARIGHET: 4 Dager

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, eksisterer fortsatt her i Marrakech.
Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design.

Les mer

KAMELSAFARI I SAHARA

VARIGHET: 6 Dager

Solen skinner over Marokko, foran deg åpenbarer et landskap med sand så langt øyet kan se. Kamelen trasker i vei over sanddynene, med deg på ryggen. Ønsker du å oppleve Marokko på den genuine måten …

Les mer

OPPLEVELSER I MAROKKO

Marrakech

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, det eksisterer enda her i Marrakech. Her finner du slangetemmere, akrobater, myntete, messinglamper og marokkoputer. Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design. Historiefortelleren på det sentrale torget, Djamaa el – Fna, trollbinder fortsatt med fakter, merkelige rekvisitter og dramatisk mimik. Souken lokker med tusenvis av varer.

Les mer

Essaouira

Hvitkalkede hus, måkeskrik og duft av nyfanget fisk. De blåser på de hvite veggene og de blå dørene i Marokkos windsurferby nummer 1. Bak dørene gjemmer det seg avkjølte gårdshager og elegant innredet rom. I medinaens gater løper barna rundt barfotet, i havnen arbeider båtbyggerne og sardinfiskerne, og nær bastionen former kunsthåndverkerne sine varer i tujatre.

Les mer

Agadir

Agadir er Marokkos ledende badeby. Men det er fiskeriene og ikke feriegjestene, byen primært lever av. Fiskehavnen ligger et stykke utenfor byen, så du trenger ikke bekymre deg om fiskelukt under ferien – om du ikke selv oppsøker en av de mange fiskerestaurantene. Byen er på alle måter forskjellig fra resten av Marokko. Agadir er laget nesten utelukkende for turister, men når bølgene slår innover den lange og brede stranden, er det lett å skjønne hvorfor solhungrige nordmenn valfarter hit.

Les mer

Sykkeltur i Marokko

Fra de kuperte Atlasfjellene til Saharas hete sanddyner er du med på en uforglemmelig sykkeltur. Her passerer du palmer og kameler, sykler gjennom månelandskap og små grønne oaser, ragende fjellhøyder til dype daler og ørken.
Du ankommer Marrakech for deretter å gå løs på en actionfylt tur med firehjulstrekker til Tizi n’ Fedghat – passet. Her starter ditt sykkeleventyr, forbi landsbyene ved Ghessat og videre sørover til oasene ved Skoura. I følgebilen ligger alt du trenger, og blir du sliten og støl, er det enkelt å hoppe i følgebilen og la sjåføren gjøre resten av jobben den dagen.

Les mer
Reiser til Marokko

Surfing og yoga i Marokko

Yoga forbedrer balansen, fleksibiliteten og din rene styrke – alt som vil forbedre sin utøvelse på brettet! Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med yoga– og surfing- opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Yoga- timene avholdes på takterrassen, med flott utsikt over havet. Kvalifiserte yoga- instruktører skreddersyr timene etter ditt nivå og behov. Så uansett om du er en yoga- entusiast eller bare er på jakt etter det lille ”ohmm” på ferien, så har du kommet til rett plass!

Les mer

Surfing i Marokko

Surfere fra hele verden rir på Atlanterhavsbølgene – samtidig som de kombinerer den adrenalinfylte opplevelsen med det ekte Marokko! Alt er tilrettelagt for den perfekte surf- holiday i sjarmerende landsbyen Tamraght som ligger ikke langt fra Agadir. Utfordringen på brettet får du på noen av Marokkos beste surfe- steder. Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Enten du er nybegynner, midt i mellom eller en erfaren surfer, vil du finne en pakke som passer akkurat for deg.

Les mer

Kamelsafari i Marokko

Solen stråler, ørkenen åpenbarer seg foran deg og sakte vugger du frem der du sitter på ryggen til Ørkenens skip. Vil du oppleve det ekte Marokko og ørkenen, og samtidig få en opplevelse utenom det vanlige? Har du ikke lyst til å sitte på turistbussen, men faktisk komme ned på bakkeplan og bruke sansene dine? Ri som en arabisk prins eller dronning over sanddynene, sove under stjernene og garantert få sand i skoene!

Les mer

Actionfylt langhelg

Dette er turen for deg som vil oppleve mest mulig på kort tid. Kanskje er dere en vennegjeng som ønsker å komme bort og gjøre noe helt annet en helg. En variert og tilrettelagt tur for nettopp deg, slik at du kan oppleve det du vil i Marokko. Du ankommer Marrakech, og oppdager med en gang at byen er et sammensurium full av lukter, farger og liv. Dette er virkelig som «Tusen og én natt». Rundt deg ser du magedansere i flotte drakter og slangetemmere. Du er omringet av farger og det hviler et snev av magi i luften.

Les mer

PRAKTISK INFORMASJON OM MAROKKO

Norske statsborgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg i maksimalt tre måneder i landet. Marokkanske myndigheter krever at passet er gyldig i minst seks måneder etter innreise. Man må påse at passet stemples ved innreise.

Uansett reisens mål og lengde bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe og hepatitt A. Skal man reise lenge og under mer primitive forhold bør det overveies vaksinasjon mot hepatitt B, tuberkulose og tyfus.
I provinsen Chefchaouen er det en veldig liten risiko for malaria. Det er ikke nødvendig å ta forebyggende malariamedisin, men bruk myggspray etter mørkets frembrudd.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Marokko er en helårsdestinasjon, men det er meget store variasjoner i klimaet fra region til region og fra årstid til årstid.
Om vinteren er det ideelt mot sør, hvor dagene er typisk klare og nettene kjølige. Det kan være så mye snø i Atlasfjellene at selv de største veiene er stengt i timevis eller dager, mens det samtidig er solskinn og 20o i Marrakech like nord for fjellene. I det sentrale Marokko nord for fjellene er været om vinteren skiftende med regnfulle perioder. Agadir er lun om vinteren, og også i Essaouira er været som regel behagelig, men det kan blåse sterkt.
Om sommeren er brisen langs Atlanterhavskysten med på å legge en demper på heten, men det kan være meget varmt inne i landet. I Marrakech og Fés kan dagstemperaturen nå over 40o i skyggen, mens temperaturen i Atlasfjellene er behageligere. Selv i juli og august kan man oppleve voldsomme regnskyll og hagl eller snø.
Vår og høst er optimale reisetidspunkt, spesielt om man vil oppleve flere av landets regioner på samme reise. Været nordpå kan dog være temmelig ustabilt, vått og kjølig langt inn i vårmånedene.

Valutaen i Marokko heter marokkanske dirham (MAD). Det blir mer og mer utbredt å bruke elektroniske betalingskort/kredittkort i Marokko. Det er minibanker i alle større byer. De fleste større butikker, hoteller og restauranter tar også imot betalingskort/kredittkort.
VISA og MasterCard er de mest vanlige kortene.
Vi anbefaler allikevel at du tar med deg litt kontanter enten i amerikanske dollar (USD) eller Euro. De større bankene i Marokko veksler også norske kroner.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Busser i Marokko har ikke den helt samme standarden som man er vant til fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategori med aircondition der det er mulig.

Ved ankomst i Marokko blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Marokko kan variere alt etter som Norge har sommer- eller vintertid:
Sommertid: - 2 timer
Vintertid: - 1 time

I motsetning til mange andre muslimske land har ikke- muslimer – med ganske få unntak – ikke adgang til moskeer og mausoleer i Marokko. Til gjengjeld kan man få lov til å besøke gravplasser, koranskoler (medersa’er) og andre islamske bygningsverk. På noen av disse er det kutyme å ta av seg skoene og som kvinne dekke til håret med et sjal, skjerf eller hodeplagg. Følg de lokales eksempel.

Det frarådes å drikke vann fra kranen, så kjøp flasker med vann og påse at korken ikke har vært åpnet. Pass på at grønnsaker som er skyldt i vann og unngå gjerne isbiter.

Marokko er et muslimsk land, hvor religionen for de fleste spiller en stor rolle i hverdagen. Tradisjoner og religiøse normer betyr at de fleste marokkanere – især på landet – går kledd i tøy som dekker det meste av kroppen. Marokkanske menn går sjelden i shorts, og kvinner dekker typisk til både armer og ben. En del går også med forskjellige skjerf eller hodeplagg som dekker hår/hode.
For turister er påkledningen ganske så uformell, men man bør vise hensyn til lokalebefolkningen.
Som hovedregel kan man si at i byen er man kledd for bylivet, og på stranden er man kledd for stranden.

De fleste marokkanere har vokst opp i barnerike familier, og møter reisende med barn med åpenhet og interesse. For noen barn kan oppmerksomheten virke voldsom, men de fleste barnefamilier opplever at det gir en ekstra positiv dimensjon å reise med barn til Marokko. Barn er velkomne de fleste steder, selv om marokkanerne selv sjelden tar med barn på finere restauranter. Barnemenyer og barnestoler hører til unntaket, men viljen til å finne alternative løsninger er som regel stor. Noen restauranter har også et lite lekeområde, og lekeplasser finnes i mange byer. Dessuten har en del hoteller et lite basseng, hvilket kan være et pluss etter en lang, varm dag i medinaen.
Utpregede barneattraksjoner er det få av, men hestevognsturer, kamelridning, folkloreshow og besøk i medinaen er som regel en hit.
Restauranter gir ofte rabatt til barn.
De høye varmegradene og risikoen for solbrenthet, dehydrering og diarré bør tas alvorlig når man reiser med barn. Medbring solkrem med høy faktor hjemmefra. Bleier og våtservietter kan kjøpes til omtrent samme pris som i Norge. Babymat på glass kan være vanskelig å oppdrive.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks.
I prinsippet er det service inkludert i prisen, men det er vanlig å gi et par marokkanske dirham (MAD) i tips til stuepiker, koffertbærere, taxisjåfører og lignende. På restauranter bør man legge på 10 prosent av regningen.
Lokalguider og sjåfører bør få litt mer (cirka 5 MAD) per person per dag.
Ved severdigheter vil billettselgere og andre ofte prøve å tilby en service slik at de kan få litt tips. Si klart ifra om du ikke er interessert i deres hjelp.
Husk at lønnen er lav, og for marokkanerne er tips en del av lønnen. Man bør derfor alltid ha litt småpenger på seg.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

NORGES BESTE REISEBLOGG 2019?

Vår egen globetrotter har besøkt mer enn 90 land og er nominert til beste norske reiseblogg i 2019.

UNIKE REISER

Unik kompetanse – uslåelig kundeservice

Hvorfor skal du reise med oss?

Internett har gjort verden mindre og det kan være lett å tenke at du ikke trenger noen andre til å planlegge og booke din reise. Stort sett så er vi enige i det. Ønsker du derimot tilgang til de beste opplevelsene, de lokale hemmelighetene, lokale konktaktpersoner som alltid er tilgjengelig og assistanse når du trenger det, så er vi ikke enige. Her har du noen eksempler på hva du får når du reiser med oss:

1. Trygghet

Vi er medlem av det norske reisegarantifondet og du er dekket av pakkereiseloven.

2. Kundeservice

Vi elsker det vi gjør og vi vil at du skal sitte igen med ditt livs beste minner når du har reist med oss. Med på kjøpet får du derfor alltid enestående kundeservice og unik kompetanse.

3. Unike reiser

Vi kjenner våre reisemål bedre enn de fleste og vi samarbeider kun med profesjonelle lokale aktører. Vi kan gi deg opplevelsene du ikke får booket på egenhånd.

4. Fornuftig pris

Vi er en seriøs norsk bedrift og vi ønsker å være kjent for å levere reiser av høy kvalitet til gode priser. Når du kjøper en reise av oss kan du være trygg på at vi følger sunne etiske regler.

Orlando 2

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille tur til Florida av Unike Reiser!

Med et ferdig planlagt opplegg fra Unike reiser kunne vi nyte turen fra start til slutt. Alt gikk som planlagt med fly, leiebilen stod klar og hotellene var fantastiske. Vi var både på opplevelsesparker i Orlando og hadde strandferie i Fort Lauderdale.

Turen til Florida var en kjempeopplevelse for hele familien, med høyt tempo og mange inntrykk i Orlando, til en roligere uke fylt med sol, strand og mye bading i Fort Lauderdale. Hotellet i Fort Lauderdale hadde en fantastisk beliggenhet og var kun 1 min gange fra stranden.

Parker var forhåndsbestilt og opplevelsene i både Disney og Universal er noe jeg ønsker alle får oppleve. Vi ble også anbefalt en riddermiddag på Medieval Times, dette var en hyggelig og annerledes opplevelse med mat som måtte spises med hendene.

Vi hadde store fine hotellrom og veldig bra fasiliteter!
I tillegg fikk vi mange gode tips til steder vi kunne velge å besøke.

Dette er en opplevelse vi sent vil glemme og vi kommer garantert til å bestille vår neste reise gjennom Unike reiser.

Thomas

USA, Florida
Reiser til Zimbabwe

Dere hadde virkelig lagd en flott sommerferie til oss!

Ngoma safari lodge var helt fantastisk. For en beliggenhet, og for en luksus. Båtturen på Chobe var spekket med dyr- og fugleopplevelser. Vi spiste lunsj på båten omringet av elefanter som krysset elva.

Camelthorn var også et fint sted. De to første nettene var vi de eneste gjestene, så vi ble bare omtalt som the king and queen. Siste kvelden vi var der kom det en amerikansk gruppe, og da ble det dekket middagsbord for bare oss to ute ved bålplassen, med egen kelner hele kvelden. Amerikanerene måtte spise inne 😂. Et flott opphold med fantastiske ansatte!

Hwange var bare en eneste stor opplevelse. Masse løver tett på, løveunger på ca 4 uker, som nok gjerne ville inn i bilen til oss.

Vannhullet hvor vi satt i en "bunker" og så på elefantene var ubeskrivelig. Vi var der over 3 timer, og var tett på minst 150 elefanter i alle størrelser. Noen kom så nært at vi kunne tatt på snabelen.

Victoria fallene var supert, og hotellet var veldig bra.

Vilanculos var en perfekt, avslappende avslutning på turen. Passe stort, ikke overbefolket, og flotte ansatte. Hadde fin båttur til øyene, snorkling, og deilig mat.

Dette var en ferie vi aldri vil glemme, flott natur, fantastisk dyreliv, og de mest hyggelige og gjestfrie menneskene!

Nå er vi snart klare for Uganda, gleder oss veldig til en ny, stor Afrikaopplevelse.

Takk for at du lager de flotteste turene!

Marianne og Jan

Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik
Moldova 5

Helt topp tur!

Et myggestikk eller ti ødelegger ikke intrykket mitt av Moldova. Jeg følte meg velkommen som turist, og det satte jeg pris på.

Beklageligvis fikk jeg ikke testet ut restaurantene du anbefalte. Var rett og slett litt trøtt om kveldene.

Kofferten min hadde det ikke så travelt med å komme hjem, men jeg fikk akkurat melding om at den er kommet til Værnes.

Jeg kommer til å anbefale Moldova som reisemål, og dere som reisearrangør

Tusen takk for et flott opplegg!

Ha en fin dag

Ellen E

Moldova
Reiser til Moldova

Moldova var utrolig bra.

Alt fra sjåfør og guide til hoteller, mat og ikke minst vin.

Dere hadde lagt opp et veldig flott program til oss.

Alle sammen er strålende fornøyd!

Vi anbefaler dette på det sterkeste til andre!

Knut, Jon Arild, Erik, Lasse og Christer

Moldova
Reiser til Egypt

Hei, da er vi tilbake igjen fra Egypt. Dette har vært en fantastisk opplevelsestur for oss begge. Vi er meget fornøyde med servicen til Galaxia Tours. De møtte opp til alle avtalte tider og bistod med innsjekking på hotell, flyplasser osv og stilte med behagelige kjøretøyer når vi skulle på de mange utfluktene.

Vi må tilegne guiden vår, Nabil Anwar, et eget avsnitt. Han er en fantastisk person, meget kunnskapsrik, behagelig og rolig fremtoning - kort sagt: Han gjorde vår opplevelsesreise 110% vellykket! Han utviste også stor menneskekunnskap og tilpasset visningene slik at det passet oss på best mulig måte.

Vi opplevde hoteller og båt som meget komfortable og maten og servicen var upåklagelig gjennom hele reisen. Det eneste lille minus vi har å bemerke var hestedrosjen til tempelet i Luxor, som vi forstod var noe som var bestemt av myndighetene. Dette føltes noe utrygt og risikabelt. Dog er dette et ubetydelig minus for helhetsinntrykket vårt av reisen.

Dette ga absolutt mersmak og vi snakker allerede om å reise tilbake når det nye egyptiske museet åpner. Vi takker så mye for samarbeidet med dere og for organiseringen av en meget vellykket tur!

Vi gir Unike reiser våre beste anbefalinger og vi kommer mer enn gjerne tilbake til dere😄Hilsen historiefantastene Bodil og John 

Bodil og John 

Egypt

Beste safariopplevelser!!

Vi hadde en vidunderlig tur med Unike Reiser gjennom Masai Mara, Serengeti og Ngorogoro hvor naturopplevelsene stod i kø. Både planleggingen og gjennomføringen av turen gikk på skinner og turen ble et minne for livet som kan anbefales på det sterkeste. Hakuna Matata!

Kristin og Even

Kenya og Tanzania
Triple Creek Ranch 6

Meget fornøyd med opplegget deres og kommer til å anbefale dere til andre jeg kjenner!!!

Petter

Ranchopphold i USA
Triple Creek Ranch 6

Vi har hatt en «Kongetur» til USA og vi er strålende fornøyd begge to. Vi anbefaler gjerne opplegget og dere som turoperatør til alle kjente.

Tone og Veleik

USA, Sørstatene
Memphis 6

Vi vil bare takke dere for en fantastisk flott tur i Memphis. Vi hadde det så utrolig gøy og koselig.

Å kjøre bil der gikk som en drøm.

Margareth, Malin og Yasmin

Memphis USA
Machu Picchu

Det er ærlig talt ingenting jeg ikke var glad for på turen til Peru og Bolivia, kanskje noen av hotellrommene var litt stramme på plass, men jeg forventet det med 3 personer. Alt i alt en flott tur med at innholdsrikt program. Alle fly i rute og alle guider on time. Bare hyggelige og hjelpsomme mennesker har vi møtt på vår vei:-)

Takk for at dere arrangerte denne fantastiske turen!

Eirik, Cecilie og Jim

Peru og Bolivia
TUSCON, AZ -- at the White Stallion Ranch.
Photo by Mark Bedor

Vi hadde en strålende tur til White Stallion Ranch i USA – takk skal dere ha!

Jens Arne

White Stallion Ranch, USA

Alt i alt en helt perfekt bryllupsreise!

Vi hadde en fantastisk bryllupsreise, alle mennesker og steder og opplevelser var bedre enn vi hadde kunnet håpe på!

Servicen var upåklagelig, både i fra Moses, og i fra alle andre vi ble møtt av. Maten var fantastisk, ølen kald og god og været også perfekt😊

Kristoffer og Therese

Kenya
off road 1 – Kopi

Vanskelig å si hva som kunne vært bedre... 🙂

Alt fungerte bra. Hyggelige folk hele veien. Kred til Aston Martin gutta for sporty oppfølging uten store utsikter til salg. 😉 Kanskje litt puslete servering på Beer Factory med ett til to små plastkrus, men det var nok som spesifisert (og vi kunne kjøpe mer). Offroad kjøringen var morsom; hyggelige «pensjonister» som drev det, og vi fikk utfordret oss litt med teknisk vanskelig kjøring, ikke høy fart. Viktig at vi stoppet på veien dit og kjøpte oss noe nistemat for ingen servering på stedet.

Motorklubben

Skottland

Safari i Lake Nakuru var supert!
Camp Ashnil var helt supert, kan nesten ikke beskrives. Spesielt var det å være 30 cm unna en leopard, han satt rett utenfor bildøra. Helt vilt!

Vi stortrivdes på Chale. Helt super service, mat og drikke. Tror det er det fineste stedet jeg har vært. Det var virkelig en super tur, og safariopplevelsen ga mersmak. Takk for et supert opplegg, skal anbefale dere!

Silje og Kenneth

Kenya
Petra 1-min

Vi hadde en helt fantastisk tur og ble godt ivaretatt av alle i Jordan.

Vi er godt fornøyd med dere som turoperatør!

 Marianne og Jan 

Jordan
Reiser til Kenya

Fantastisk tur!

Vi hadde en kjempefin tur til Kenya, og opplevde det ekte Afrika.

En tur vi vil huske for livet 🙂

Rune og Camilla

Kenya

Bedre enn dette kan det vel ikke bli 🙂

Togturen med Shongololo Express fra Pretoria til Victoria Falls var helt fantastisk. Mange fine opplevelser og inntrykk. 

Turen var helt prima planlagt og gjennomført.

Absolutt et minne for livet.

Thor og Grethe

Shongololo Express, Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.
Serengeti nasjonalpark 3

Helt fantastisk ...

Vi har hatt en helt fantastisk reise i Tanzania og kommer til å anbefale Unike Reiser på det varmeste. Veldig profesjonelt og ryddig og dere har laget en flott tur med mange unike opplevelser!

Tone og Sindre

Tanzania

ER DU KLAR FOR DITT LIVS BESTE REISEOPPLEVSE?

ikke kom hjem fra ferie med den samme historien som alle andre... vær unik!ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag: 09:00 - 17:00

KONTAKT OSS
Telefon: +47 40458517
E-post: post@unikereiser.no

POSTADRESSE
Statsminister Torps vei 5
1738 Borgenhaugen, Norway

Org. Nr. 916 190 603