REISER TIL ISRAEL

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Det er mange grunner til at reisende tiltrekkes av Israel. Det solrike klimaet. Den rike variasjonen i steder og attraksjoner: historiske, religiøse, arkeologiske og naturen. For andre er det kontrastene mellom gammelt og moderne.

Felles for dem alle er at uansett hva du ønsker å se og oppleve, så er hver sving og hvert skritt en minneverdig opplevelse. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller feiring: Jerusalem, Galilea – sjøen og Nasaret. Du vil reise tilbake gjennom historien når du følger Abraham tilbake 4000 år, Kong David tilbake 3000 år, Jesus tilbake 2000 år og Korstogene tilbake 1000 år.

Israel er et moderne land som kombinerer en rik og illustrerende historie med en infrastruktur som passer reisende. Vakre strender, travle byer, naturområder, religiøse steder, markeder, butikker og spa. Jerusalem, landets proklamerte hovedstad, har stor historisk og religiøs betydning innenfor jødedommen, kristendommen og islam. Byen er et av de helligste stedene pilegrimer fra disse tre religionene kan reise til. For de kristne er Jerusalem stedet hvor Jesus ble korsfestet og stod opp fra de døde. Det er stedet der Gud sendte sin hellige ånd over apostlene. De betrakter denne byen som stedet der kristendommen begynte. Muslimene har bygd Al Aqsa – moskeen på Tempelhøyden, der de mener Muhammed fór opp til himmelen. Jødene betrakter Klagemuren, den siste rest av Herodes den stores tempel, som deres viktigste hellige sted.

Dødehavet er et velegnet sted for helsereiser, men også for de som ønsker å flyte i vannet. Hvor ellers i verden kan du lese avisen mens du slapper av i vannet på verdens laveste punkt?
I Eilat er det sol, bad, shopping og god mat som gjelder. Dykk ned i Rødehavet og se hvilken verden som finnes her.
Metropolen Tel Aviv gir deg kafeer, museum og det mer moderne Israel. Negev tar deg ut i ørkenen, hvor du sover under et teppe av stjerner, omgitt av store sanddyner. Området utforskes med kamel, hest eller jeep. Her kommer du også i kontakt med beduiner.

Israel er ikke bare Bibelens land, men et fascinerende og interessant land som lokker alle – uansett religion.

Det er mange årsaker til at så mange mennesker elsker Israel. For noen er det det solrike klimaet. For andre er det de varierte stedene og severdighetene – historisk, arkeologisk, religiøst eller bare det vakre. For andre igjen er det den fascinerende kontrasten mellom fortid og moderne tid. Men for absolutt alle har Israel noe som er vanskelig å definere – en ekstra dimensjon – som gjør hvert besøk til en virkelig minneverdig opplevelse.

Når du besøker Israel for første gang vil du oppleve en konstant følelse av intimitet. Til tross for det faktum at Israel er lite i størrelse, er landet et skattekammer. Et skattekammer som rommer alt fra rødglødende ørken, skiturer på Hermon- fjellet, fargerike korallrev i Eilat, dype kratre i Mitzpe Ramon, fossefall i Galilea og naturvidunderet Dødehavet på jordens laveste punkt.

Israel er også et moderne land som kombinerer en rik og illustrert historie med infrastruktur for reiseliv som dekker enhver feriesmak. Glitrende strender. Travle byer. Naturreservater. Helsespa. Religiøse helligdommer. Kjøpesentre. Markeder. Flotte hoteller. Kunstsentre. Konserter i parken. En stor mengde aktiviteter – både på land og til havs.

Jerusalem: Uansett hvilken vei du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei – akkurat slik de som har gjort denne reisen gjennom tusener av år. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. Ingen steder er kontrastene i Israel mer synlig enn i Jerusalem. Jerusalem har noe for alle. Du kan tilbringe dager bare ved å besøke museer. De arkeologiske stedene vil fascinere deg. Gjennom hele året er det kulturelle festiviteter. For mange er dette også en pilegrimsreise til religiøse steder de holder nær sitt hjerte.

Dødehavet: Helse og skjønnhet på det laveste punktet på jorden. Besøkende samler seg her året rundt for å nyte den avslappende, pollenfrie atmosfæren. Moderne hoteller, turer i ørkenen, handlesentrene og skjønnhetssalongene utgjør til sammen et stort helse – og skjønnhetsspa.
Bli også med på en utflukt til Masada, Herodes den stores palass på fjelltoppen, besøk Qumeran hvor Dødehavsrullene ble funnet og se den fantastiske flora og faunaen i naturreservatet Ein Gedi.

Tel Aviv: Den pulserende og intense verdensbyen Tel Aviv – Jaffa, Israels største metropol og verdens handelssentrum. Kulturelle Tel Aviv tilbyr den ene juvelen etter den andre, og byens kosmopolitiske levesett gjenspeiles i det enorme antallet og variasjoner i restauranter, barer og kafeer.

Galilea: Pastoralsk skjønnhet siden bibelske tider. Øvre Galilea er en nytelse for sansene, med skoger og fjell, elver og fosser. Dette er området for utendørsaktiviteter som hesteridninger, kanoturer, rafting, rappellering, fugletitting, skiturer og fotturer. Nedre Galilea domineres av Jezreel Valley, åstedet for kamper siden tidenes morgen og en reise tilbake i historien. Her finner du naturstier, historiske og religiøse steder og feriesteder.

Negev: Denne ørkenen setter sine spor gjennom Israels sørlige del, og den mangfoldige ørkenen inneholder en rekke forbløffende naturfenomener: Nakne fjell og skjulte elveleier, raviner med kratre og sanddyner og spennende dyreliv. Noen besøkende opplever sine sterkeste bibelske inntrykk i Negev, med sine beduinleire som ikke har endret seg mye siden Abrahams tid for mer enn 4000 år siden.

Eilat: Den solfylte paradisbyen. Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. Her finner du noen av de beste hotellene i Israel, fantastiske opplevelser under havoverflaten hvor fargerike fisker i alle former og størrelser venter, vannsportsaktiviteter og et godt uteliv. Inge tvil om at Eilat er en by for både barn og voksne.

Vi har satt sammen en rekke reiseforslag, både som gruppeturer, familieturer, aktive turer, religiøse turer og reiser som passer for par, venner eller bedriften.
Noen av reisene har ”garantert avreise”, og da reiser du med andre besøkende fra hele verden. Vi kan også skreddersy reisen til Israel slik at den passer akkurat deg og dine medreisendes ønsker og behov.

Din neste reise bør absolutt bli til Israel!

REISEFORSLAG TIL ISRAEL

UNDER SOLEN I EILAT

VARIGHET: 8 Dager

Eilat, Israels sørligste by overrasker sansene og har masse å by på for turistene. Enten du ønsker å slappe av på stranden, solsengen eller ønsker aktiviteter, er Eilat et perfekt valg. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Reisen inkluderer også en natt i Tel Aviv, kåret til en av verdens hotteste storbyer. Byen er kontrastfylt, spennende, dynamisk og levende.

Les mer

EN KLASSISK RUNDREISE

VARIGHET: 8 Dager

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning, og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller en feiring. Israel er et moderne land som kombinerer en rik historie med en infrastruktur som passer reisende. Landet er også lite, så det er korte reiseavstander, noe som betyr at du rekker mye på få dager. Denne reisen gir deg det aller beste av hva Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Les mer

OPPLEVELSER I ISRAEL

Tel Aviv

Den Hvite By som aldri sover. Sin City. Middelhavets Capital of Cool. Kjært barn har mange navn, og denne rebellen tilbyr strandferie og et yrende liv. Tel Aviv kåres ofte som en av verdens hotteste storbyer, og er like så syndig og vill som Jerusalem er hellig. Tel Aviv er føttene opp på Middelhavets østlige bredder. Bare en snau time fra Jerusalem befinner du deg i et annet univers. Jerusalem er tildekket og sjenert. Tel Aviv er naken og hemningsløs. Kontraster er det nok av. Ved foten av byens største synagoge ligger for eksempel en av Tel Avivs mest populære barer. Byen klynger seg til kysten, og livet likeså.

Les mer

Sabbat-feiring

Her får du en unik mulighet til aktivt å oppleve hva en sabbat egentlig er og betyr, og det er ingen sted på jord dette blir mer autentisk enn i nettopp Jerusalem! Sabbat er en ukentlig høytid innen jødedommen. Ordet kommer av det hebraiske ordet schabbath (holder opp med, hvile, opphører), og strekker seg fra solnedgang fredag kveld til solnedgang lørdag kveld. Husmoren velsigner og tenner sabbatslysene. Husfaren velsigner vinen og skjærer sabbatsbrødet. Måltidsfellesskapet er hellig for en jødisk familie. Etter tradisjonen slutter sabbaten når tre stjerner viser seg på himmelen lørdag.

Les mer

Negev – ørkenen

Ørkenens rødglødende støv virvler rundt bilen. Et gyllent ørkenlandskap så langt du kan se. Snirklete veier fører til fruktbare kibbutzer, romantiske ørkenhytter og det storslåtte naturvidunderet Ramon – krateret. Negevs støvete og én gang stille og dramatiske landskap har ikke endret seg stort de siste 2500 årene. Hit kom nabateanerne, et arameisktalende arabisk folk med hovedstad i Petra (Jordan), og deres karavaner krysset dette barske, klippefylte landskapet for å bringe krydder som kanel og myrra fra Afrika og Østen til Europa.

Les mer

Kulinariske reiser i Israel

Overskriften stammer fra en jødisk spøk, som har opphav i en morbid sannhet. De fleste jødiske helligdager minnes ødeleggelse og forfølgelse. Men vi døde ikke, så la oss feire det – med mat, masser av mat! Israel er en etnisk og kulturell smeltedigel, markedet er mikrokosmos. Hvert folkeslag bringer så og si sine spesialiteter til bordet, i en matkultur som hører hjemme overalt og ingen steder. Det er en herlig fusjon av tendenser fra hele verden. Israelerne elsker sin mat, ikke minst mamma sin.
Unike Reiser har håndplukket noen utflukter du kan bli med på for å lære ekte israelsk matlaging og koscher kunst!

Les mer

Eilat

Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. I det ene øyeblikket går du langs sørlige Negevs høyland og Aravaørkenen, med sine steiner og fjell i rødt, grått, gult og hvitt. I neste øyeblikk er du ved Eilatgulfen på Rødehavets strand. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Eilat har noen av de beste hotellene i Israel, men også overnattinger som passer til alle feriebudsjetter. Uansett hvordan du bor, lover Eilat deg en sann «kom – bort – fra – alt – ferie».

Les mer

Jerusalem

Bli med på en reise i Bibelens kulisser, de monoteistiske verdensreligionenes sentrum. Den hellige by, hvor muslimer kneler i deres aller helligste moskeer, jødene minnes 2000 års ulykker ved Klagemuren, og kristen pilegrimer går i Jesus’ sandaler ned Via Dolorosa. Alt sammen på noen få meters avstand i en by, hvis historie enda ikke er skrevet ferdig. Uansett hvilken rute du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. I det moderne Israel er den hellige byens rike historiske arv sammenvevd med det levende tempoet i Israels samtidige hovedstad.

Les mer

Galilea

Israels nord og sør er som parallelle universer. Ubarmhjertig ørken forvandles i løpet av noen timers kjøring til bølgende bakker og blomstrende daler, som smyger seg omkring brusende fossefall og smuldrende ruiner i en kulisse som vekker sterke assosiasjoner til deler av Toscana enn landskap i Midtøsten. Stort sett alle epoker gjennom uminnelige tider er representert i Galilea og Golanhøydenes arkeologiske skattekammer. Regionen forvalter en kombinasjon av nytt og gammelt i enestående opplevelser for reisende av ethvert temperament.

Les mer

Dødehavet (Israel)

Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Les mer

PRAKTISK INFORMASJON OM ISRAEL

Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Passet blir ikke stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et ”Border Control Entry Permit” (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og må passes godt på.
Du kan få problemer ved innreise til Israel hvis du har stempler fra Syria, Libanon, Iran eller Irak i passet ditt. Vær også oppmerksom på at det både ved inn- og utreise er streng sikkerhetskontroll.
Unngå stempel fra Israel i passet ditt da dette kan føre til at du nektes innreise til en rekke land; Syria, Bahrain, De forente arabiske emirater og andre.

Reise fra Israel til nabolandene
Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan, og det er mulig å reise til Israel fra disse landene. Det er ikke mulig å krysse grensen fra Syria eller Libanon til Israel.
Ved utreise fra Israel gjennom Allenby Bridge må jordansk visum anskaffes på forhånd. De andre grenseovergangene utsteder visum på stedet.
Mange av våre reisende kombinerer Israel med besøk i Jordan og/eller Egypt.

Det er ingen krav om bestemte vaksiner for innreise til Israel.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den lokale myntenheten i Israel heter israelsk shekel (ILS).

I hele Israel er det uttak av lokal valuta fra minibank. I banksystemer er Israel kategorisert som Asia, og de som har en regionsperre for Asia må derfor huske å fjerne den for å kunne ta ut kontanter.

De vanligste vestlige kreditt- og bankkort kan benyttes i restauranter, butikker osv. I de største palestinske byene på Vestbredden er mulig å bruke kredittkort, men ellers anbefales det å medbringe kontanter. Vær obs på at taxier i Israel ikke aksepterer kredittkort, men kontanter.

I Israel kan du veksle alle kontante valutaer, men det er en fordel å ta med amerikanske dollar eller euro og veksle inn dette. Overalt kan du også betale med amerikanske dollar eller euro. Det er best med mindre sedler.

Norsk tid +1 time. Man skifter mellom sommer- og vintertid i Israel, men tidligere enn i Norge, slik at tidsforskjellen vil variere.

Ved ankomst i Israel blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Det er sikrest å drikke vann fra flaske da det kan ta litt tid å venne seg til det israelske vannet, som smaker klor. Noen restauranter serverer vann på kanne, så husk å bestill vann på flaske om du vil være på den sikre siden.

Israel er et lite land, som innebærer at du kan få med deg mye på kort tid. Selv med én ukes ferie kan du rekke over store deler av landet. Vi tilbyr private turer (med egen bil og engelsktalende sjåfør) eller en organisert gruppereise (med engelsktalende guide og deltagere fra hele verden).
Mange velger å kombinere rundreisen med én uke i Eilat for sol og bad, totalt 14 dager.
Oppholdet kan også kombineres med noen dager i Jordan.

Israel har et bredt spekter med aktiviteter; Fotturer, golf, rafting, sykling, vannsport, dykking, kur/spa- opphold, vinsmaking, ridning (hest og kamel), ATV, fiske og båtturer. Hvert år arrangeres det internasjonale konkurranser i maraton og sykling.
Israel er et paradis for hikere. Markerte ruter snor seg gjennom ørkenens elveleier og forbi brusende elver og fossefall blant fjellene i nord. Den 65 kilometer lange Jesus Trail går i Jesus’ fotspor med start i Nazareth og den verdenskjente Israel Trail strekker seg over hele 1000 kilometer fra nord til sør.

Stranden er barnas helligdom (både i Tel Aviv og Eilat), men rundt omkring i landet kan det suppleres med kameltur, tivolibesøk, vannland eller dyrepark.
Spesielt populært som strandferie er Eilat, med barnevennlige hoteller, basseng og barnemenyer. I Eilat er det også en rekke aktiviteter tilrettelagt for barn – og voksne.

Israel har hoteller i alle prisklasser og meget variert standard. Hotellprisene varierer etter årstid og standard.
Et populært valg er Kibbutzer. Selv om de fleste kibbutzer fortsatt fungerer som landbrukskollektiver, har mange involvert seg i turisme. Kibbutzerne har oppført hoteller og forsøker å gi interesserte innblikk i det daglige liv.

I Israel er ikke er tips inkludert i prisene. Her betales minst 12 prosent i tips, og det er å veldig viktig å huske på siden det som regel kun er tipsen som utgjør personalets lønn.
Taxisjåfører trenger ikke tips, selv om de gjerne vil ha det.
Det er vanlig å gi tips til sjåfør og guide. Driks kan gis direkte etter reisens slutt.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Israel er et land med rik natur og dermed ideelle campingmuligheter. Du kan campe ved Genesaretsjøens bredder, ved Dødehavet eller i Negev- ørkenen.
Kombiner gjerne reisen med hotell i byene og noen netter med camping under stjernene.

Lørdagen er den store hviledagen i Israel. Sabbaten og alle jødiske helligdager begynner ved solnedgang kvelden før helligdagen og er over ved solnedgang på helligdagen. Sabbatmiddagen holdes derfor hver fredag kveld. Det er mulig å være med å feire sabbaten hjemme hos en jødisk familie om ønskelig.
Merk at en del restauranter og butikker holder stengt, og det offentlige transporttilbudet er begrenset.

Fredag er muslimenes helligdag, og de fleste palestinske butikker lukker tidlig eller holder stengt hele dagen.

Israel er generelt et moderne, internasjonalt preget samfunn, og det er ikke noen bestemte regler eller retningslinjer for påkledning eller oppførsel.

Vær forberedt på at det er sikkerhetssjekk ved inngangen til alle store offentlige bygninger, kjøpesentre og ved større stasjoner. Politiet er svært synlig i gatene, og fra tid til annen stopper trafikken fordi et kjøretøy skal sjekkes. Bli ikke nervøs over disse sikkerhetsforanstaltningene; de blir gjennomført for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi det er fare på ferde.

Det er ingen adgang til hellige steder uten anstendig påkledning. Ved besøk til jødiske, muslimske og kristne helligdommer bes kvinner om å medbringe et stort tørkle til hurtig tildekning. Unngå lårkorte shorts/skjørt, dyp utringning og bare skuldre. Husk også anstendig påkledning ved reise til Palestina.
Menn kan ta lange bukser og skjorte utenpå shorts og t-skjorte. I synagoger og ved Klagemuren skal menn dekke hodet, eventuelt med en kalott. Ellers kan en serviett gå an. Ved inngang til moskeer stilles skoene utenfor, med sålene mot hverandre.

NORGES BESTE REISEBLOGG 2019?

Vår egen globetrotter har besøkt mer enn 90 land og er nominert til beste norske reiseblogg i 2019.

UNIKE REISER

Unik kompetanse – uslåelig kundeservice

Hvorfor skal du reise med oss?

Internett har gjort verden mindre og det kan være lett å tenke at du ikke trenger noen andre til å planlegge og booke din reise. Stort sett så er vi enige i det. Ønsker du derimot tilgang til de beste opplevelsene, de lokale hemmelighetene, lokale konktaktpersoner som alltid er tilgjengelig og assistanse når du trenger det, så er vi ikke enige. Her har du noen eksempler på hva du får når du reiser med oss:

1. Trygghet

Vi er medlem av det norske reisegarantifondet og du er dekket av pakkereiseloven.

2. Kundeservice

Vi elsker det vi gjør og vi vil at du skal sitte igen med ditt livs beste minner når du har reist med oss. Med på kjøpet får du derfor alltid enestående kundeservice og unik kompetanse.

3. Unike reiser

Vi kjenner våre reisemål bedre enn de fleste og vi samarbeider kun med profesjonelle lokale aktører. Vi kan gi deg opplevelsene du ikke får booket på egenhånd.

4. Fornuftig pris

Vi er en seriøs norsk bedrift og vi ønsker å være kjent for å levere reiser av høy kvalitet til gode priser. Når du kjøper en reise av oss kan du være trygg på at vi følger sunne etiske regler.

Orlando 2

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille tur til Florida av Unike Reiser!

Med et ferdig planlagt opplegg fra Unike reiser kunne vi nyte turen fra start til slutt. Alt gikk som planlagt med fly, leiebilen stod klar og hotellene var fantastiske. Vi var både på opplevelsesparker i Orlando og hadde strandferie i Fort Lauderdale.

Turen til Florida var en kjempeopplevelse for hele familien, med høyt tempo og mange inntrykk i Orlando, til en roligere uke fylt med sol, strand og mye bading i Fort Lauderdale. Hotellet i Fort Lauderdale hadde en fantastisk beliggenhet og var kun 1 min gange fra stranden.

Parker var forhåndsbestilt og opplevelsene i både Disney og Universal er noe jeg ønsker alle får oppleve. Vi ble også anbefalt en riddermiddag på Medieval Times, dette var en hyggelig og annerledes opplevelse med mat som måtte spises med hendene.

Vi hadde store fine hotellrom og veldig bra fasiliteter!
I tillegg fikk vi mange gode tips til steder vi kunne velge å besøke.

Dette er en opplevelse vi sent vil glemme og vi kommer garantert til å bestille vår neste reise gjennom Unike reiser.

Thomas

USA, Florida
Reiser til Zimbabwe

Dere hadde virkelig lagd en flott sommerferie til oss!

Ngoma safari lodge var helt fantastisk. For en beliggenhet, og for en luksus. Båtturen på Chobe var spekket med dyr- og fugleopplevelser. Vi spiste lunsj på båten omringet av elefanter som krysset elva.

Camelthorn var også et fint sted. De to første nettene var vi de eneste gjestene, så vi ble bare omtalt som the king and queen. Siste kvelden vi var der kom det en amerikansk gruppe, og da ble det dekket middagsbord for bare oss to ute ved bålplassen, med egen kelner hele kvelden. Amerikanerene måtte spise inne 😂. Et flott opphold med fantastiske ansatte!

Hwange var bare en eneste stor opplevelse. Masse løver tett på, løveunger på ca 4 uker, som nok gjerne ville inn i bilen til oss.

Vannhullet hvor vi satt i en "bunker" og så på elefantene var ubeskrivelig. Vi var der over 3 timer, og var tett på minst 150 elefanter i alle størrelser. Noen kom så nært at vi kunne tatt på snabelen.

Victoria fallene var supert, og hotellet var veldig bra.

Vilanculos var en perfekt, avslappende avslutning på turen. Passe stort, ikke overbefolket, og flotte ansatte. Hadde fin båttur til øyene, snorkling, og deilig mat.

Dette var en ferie vi aldri vil glemme, flott natur, fantastisk dyreliv, og de mest hyggelige og gjestfrie menneskene!

Nå er vi snart klare for Uganda, gleder oss veldig til en ny, stor Afrikaopplevelse.

Takk for at du lager de flotteste turene!

Marianne og Jan

Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik
Moldova 5

Helt topp tur!

Et myggestikk eller ti ødelegger ikke intrykket mitt av Moldova. Jeg følte meg velkommen som turist, og det satte jeg pris på.

Beklageligvis fikk jeg ikke testet ut restaurantene du anbefalte. Var rett og slett litt trøtt om kveldene.

Kofferten min hadde det ikke så travelt med å komme hjem, men jeg fikk akkurat melding om at den er kommet til Værnes.

Jeg kommer til å anbefale Moldova som reisemål, og dere som reisearrangør

Tusen takk for et flott opplegg!

Ha en fin dag

Ellen E

Moldova
Reiser til Moldova

Moldova var utrolig bra.

Alt fra sjåfør og guide til hoteller, mat og ikke minst vin.

Dere hadde lagt opp et veldig flott program til oss.

Alle sammen er strålende fornøyd!

Vi anbefaler dette på det sterkeste til andre!

Knut, Jon Arild, Erik, Lasse og Christer

Moldova
Reiser til Egypt

Hei, da er vi tilbake igjen fra Egypt. Dette har vært en fantastisk opplevelsestur for oss begge. Vi er meget fornøyde med servicen til Galaxia Tours. De møtte opp til alle avtalte tider og bistod med innsjekking på hotell, flyplasser osv og stilte med behagelige kjøretøyer når vi skulle på de mange utfluktene.

Vi må tilegne guiden vår, Nabil Anwar, et eget avsnitt. Han er en fantastisk person, meget kunnskapsrik, behagelig og rolig fremtoning - kort sagt: Han gjorde vår opplevelsesreise 110% vellykket! Han utviste også stor menneskekunnskap og tilpasset visningene slik at det passet oss på best mulig måte.

Vi opplevde hoteller og båt som meget komfortable og maten og servicen var upåklagelig gjennom hele reisen. Det eneste lille minus vi har å bemerke var hestedrosjen til tempelet i Luxor, som vi forstod var noe som var bestemt av myndighetene. Dette føltes noe utrygt og risikabelt. Dog er dette et ubetydelig minus for helhetsinntrykket vårt av reisen.

Dette ga absolutt mersmak og vi snakker allerede om å reise tilbake når det nye egyptiske museet åpner. Vi takker så mye for samarbeidet med dere og for organiseringen av en meget vellykket tur!

Vi gir Unike reiser våre beste anbefalinger og vi kommer mer enn gjerne tilbake til dere😄Hilsen historiefantastene Bodil og John 

Bodil og John 

Egypt

Beste safariopplevelser!!

Vi hadde en vidunderlig tur med Unike Reiser gjennom Masai Mara, Serengeti og Ngorogoro hvor naturopplevelsene stod i kø. Både planleggingen og gjennomføringen av turen gikk på skinner og turen ble et minne for livet som kan anbefales på det sterkeste. Hakuna Matata!

Kristin og Even

Kenya og Tanzania
Triple Creek Ranch 6

Meget fornøyd med opplegget deres og kommer til å anbefale dere til andre jeg kjenner!!!

Petter

Ranchopphold i USA
Triple Creek Ranch 6

Vi har hatt en «Kongetur» til USA og vi er strålende fornøyd begge to. Vi anbefaler gjerne opplegget og dere som turoperatør til alle kjente.

Tone og Veleik

USA, Sørstatene
Memphis 6

Vi vil bare takke dere for en fantastisk flott tur i Memphis. Vi hadde det så utrolig gøy og koselig.

Å kjøre bil der gikk som en drøm.

Margareth, Malin og Yasmin

Memphis USA
Machu Picchu

Det er ærlig talt ingenting jeg ikke var glad for på turen til Peru og Bolivia, kanskje noen av hotellrommene var litt stramme på plass, men jeg forventet det med 3 personer. Alt i alt en flott tur med at innholdsrikt program. Alle fly i rute og alle guider on time. Bare hyggelige og hjelpsomme mennesker har vi møtt på vår vei:-)

Takk for at dere arrangerte denne fantastiske turen!

Eirik, Cecilie og Jim

Peru og Bolivia
TUSCON, AZ -- at the White Stallion Ranch.
Photo by Mark Bedor

Vi hadde en strålende tur til White Stallion Ranch i USA – takk skal dere ha!

Jens Arne

White Stallion Ranch, USA

Alt i alt en helt perfekt bryllupsreise!

Vi hadde en fantastisk bryllupsreise, alle mennesker og steder og opplevelser var bedre enn vi hadde kunnet håpe på!

Servicen var upåklagelig, både i fra Moses, og i fra alle andre vi ble møtt av. Maten var fantastisk, ølen kald og god og været også perfekt😊

Kristoffer og Therese

Kenya
off road 1 – Kopi

Vanskelig å si hva som kunne vært bedre... 🙂

Alt fungerte bra. Hyggelige folk hele veien. Kred til Aston Martin gutta for sporty oppfølging uten store utsikter til salg. 😉 Kanskje litt puslete servering på Beer Factory med ett til to små plastkrus, men det var nok som spesifisert (og vi kunne kjøpe mer). Offroad kjøringen var morsom; hyggelige «pensjonister» som drev det, og vi fikk utfordret oss litt med teknisk vanskelig kjøring, ikke høy fart. Viktig at vi stoppet på veien dit og kjøpte oss noe nistemat for ingen servering på stedet.

Motorklubben

Skottland

Safari i Lake Nakuru var supert!
Camp Ashnil var helt supert, kan nesten ikke beskrives. Spesielt var det å være 30 cm unna en leopard, han satt rett utenfor bildøra. Helt vilt!

Vi stortrivdes på Chale. Helt super service, mat og drikke. Tror det er det fineste stedet jeg har vært. Det var virkelig en super tur, og safariopplevelsen ga mersmak. Takk for et supert opplegg, skal anbefale dere!

Silje og Kenneth

Kenya
Petra 1-min

Vi hadde en helt fantastisk tur og ble godt ivaretatt av alle i Jordan.

Vi er godt fornøyd med dere som turoperatør!

 Marianne og Jan 

Jordan
Reiser til Kenya

Fantastisk tur!

Vi hadde en kjempefin tur til Kenya, og opplevde det ekte Afrika.

En tur vi vil huske for livet 🙂

Rune og Camilla

Kenya

Bedre enn dette kan det vel ikke bli 🙂

Togturen med Shongololo Express fra Pretoria til Victoria Falls var helt fantastisk. Mange fine opplevelser og inntrykk. 

Turen var helt prima planlagt og gjennomført.

Absolutt et minne for livet.

Thor og Grethe

Shongololo Express, Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.
Serengeti nasjonalpark 3

Helt fantastisk ...

Vi har hatt en helt fantastisk reise i Tanzania og kommer til å anbefale Unike Reiser på det varmeste. Veldig profesjonelt og ryddig og dere har laget en flott tur med mange unike opplevelser!

Tone og Sindre

Tanzania

ER DU KLAR FOR DITT LIVS BESTE REISEOPPLEVSE?

ikke kom hjem fra ferie med den samme historien som alle andre... vær unik!ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag: 09:00 - 17:00

KONTAKT OSS
Telefon: +47 40458517
E-post: post@unikereiser.no

POSTADRESSE
Statsminister Torps vei 5
1738 Borgenhaugen, Norway

Org. Nr. 916 190 603