REISER TIL ISLAND

For 16 millioner år siden begynte et jordskjelv på bunnen av Atlanterhavet. En mengde lava, aske, røyk og damp steg opp. Da utbruddet var over, hadde kloden fått en ny øy – Island.

Lille Island, men akk så vakkert, så sjarmerende, så uforglemmelig. Landet er stimulerende for alle sanser. Det er som naturen har valgt å forholde seg ganske fritt til fargevalg. Fjellene varierer mellom blygrå, svovelgule, blålige, grønnlige og svarte.

Sagaøya byr på en stor variasjon i landskapet: isbreer, grønn skog, sandørken, boblende leire, mektige fossefall, majestetiske fjell, daler, juv, lavabredder og vulkaner. Dermed er Island et eldorado for naturelskere. Aktivitetstilbudet er stort og opplevelsene står i kø. Omgitt av naturen selv sitter du og bader i en deilig, naturlig kilde. Eller du utforsker det forrevne, rå og barske landskapet fra hesteryggen, på en stolt og sterk liten islandshest.

Ønsker du mer fart og spenning, velger du å se Island med firehjulstrekker eller quad bike. Du glemmer ikke synet av hval og delfiner som viser seg ved siden av båten. Frisk havluft pirrer i neseborene når du rusler rundt i Reykjavik hvor de små gatene med fine gamle hus myldrer av folk. I verdens minste hovedstad kan du fordype deg i kunst, shoppe eller nyte et godt måltid på en av byens mange restauranter.

Du kan reise til jordens indre med en vandring på isbreer, bli med på fugletitting eller dykke dypt under øya og utforske havet nærmere. Reis tilbake i tid og lær mer om de islandske sagaene når du besøker steder som er beskrevet av Snorre Sturlason. Grottevandringer, vakre fosser og geysirer kommer du heller ikke utenom her på øya. Det er så mange muligheter at det nesten er vanskelig å velge.
En ting er sikkert – Island stimulerer alle sanser. Er du klar til å tape ditt hjerte fullstendig, ja da reiser du hit!

– Skapt for den ekstreme opplevelsen!

Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Ta en 20 minutters kjøretur i hvilken som helst retning, og du befinner deg midt i Islands spektakulære natur. Denne naturen er ikke bare der for å beskues.
Island er som skapt for den ekstreme opplevelsen. Med alle sine fjell, isbreer, innsjøer, grotter og annet røft terreng som skal takles, er Island virkelig et paradis for friluftsinteresserte.

Fotturer
Islands fjell gir mulighet for alle typer fotturer, og er en meget populær aktivitet. Flotte stier finnes over hele landet. Du kan enten ta kortere dagsturer eller flerdagsturer som den 53 kilometer lange og verdenskjente Laugavegur- stien som fører deg forbi vulkanen Eyjafjallajökull inn i det islandske høyfjellet. Den regnes som en av de mest spektakulære fotturene i hele verden.
Utsikten kan du ikke klage på – den er helt utrolig. I den sørlige delen av Vatnajökull nasjonalpark i Skaftafell opplever du dramatisk natur med utsikt over glitrende isbelagte fjelltopper og flomsletter som strekker seg ut mot sjøen.

Ridning
Hva er bedre enn å oppleve den islandske naturen på hesteryggen? Selv om islandshester er mindre enn de fleste andre hesteraser, så tar du feil om omtaler dem som ponnier. Med en ekstra gangart som kalles tølt, er det spesielt å ri på en islandshest – og en perfekt måte å se landet på. Naturens fortryllende skjønnhet og det robuste landskapet vil aldri slutte å overraske deg. Velg mellom en kortere ridetur på noen timer, til flere dagers ridetur rundt i landet.

Hvalsafari
Den mest populære aktiviteten for besøkende til Reykjavik er hvalsafari. Reis litt videre til Nord-Island, og du vil finne noen av de beste hvalsafariene i landet. Det er en ganske så unik opplevelse å stå om bord på båten mens de enorme dyrene leker seg i vannet rett ved siden av deg.

Surfing
I de siste årene har Island fått et ry som et surfested. Bølgene kan være førsteklasses, selv om sjøtemperaturen krever en spesiell tykk våtdrakt.

Snøscooter
Snøscooterturer er en flott måte å oppleve Islands isbreer og snødekte høyfjell på. Dette er et godt og fartsfylt alternativ til en fottur.

Super jeeping
Islands høyland er robust og snøfylt, men det er mulig å utforske deler av høyfjellet i en spesialutstyrt firehjulsdrevet jeep hele året.

Golf
Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men øya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille – med helt annerledes baner enn i Norge. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane. En runde golf under midtnattsolen er nok ganske uvirkelig for mange, men det kan skje på Island.

Laksefiske
Noen av de beste elvene for laksefiske i verden finnes på Island, og noen av verdens mest berømte fiskeentusiaster besøker øya regelmessig for å prøve fiskelykken.

Elverafting
For dem som ikke er redde for litt isbrevann, har Island noen flotte elver for rafting. Noen steder kan du også hoppe i strykene hvis båten i seg selv ikke er spennende nok. Elverafting er faktisk en klassisk aktivitet på Island, og litt over halvparten av landets befolkning har raftet på elven Hvítá sør på Island. De mer avanserte rafterne kan også takle de 4+ – graderte strykene i Jökulsá-elven øst på øya.

Kajakk
Islands klare vann er utmerket for kajakkturer, og få ting i livet kan sammenlignes med det å ro i en kajakk i en fjerntliggende fjord.

Isklatring
Isbreer endrer seg raskt, med kontinuerlig smelting og forflytting. Men det er alltid mulig å finne en loddrett isvegg, og guidede turer tilbys hele året for alle ferdighetsnivåer.

Grotteturer
En liten åpning i bakken kan gi den en uventet stor verden under jorden. Lavaganger og andre grotter rundt omkring på Island med sine spesielle geologiske formasjoner som stalagmitter og stalaktitter inviterer til unike opplevelser du ikke finner andre steder.

Dykking og snorkling
Selv om man vanligvis forbinder dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk, tilbyr Islands brevann noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ikke alle forunt å dykke eller snorkle mellom to kontinentplater.

Ski og snowboarding
Fjellsidene på Island gir utmerkede muligheter for skiturer og snowboarding fra senhøsten til ut på våren. Rundt i hele landet finner du utmerkede skianlegg, spesielt i Vestfjordene, men også på Nord-Island, Øst-Island og nærmere Reykjavik.

REISEFORSLAG TIL ISLAND

BARNAS ISLAND

PRIS: Fra kr. 6 215,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!
Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.

Les mer

VIKINGFESTIVAL PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 9 785,-
VARIGHET: 4 Dager

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. Bli med på en uforglemmelig opplevelse for alle vikingentusiaster!

Les mer

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

FAMILIEPRIS: Fra kr. 45 710,-
VARIGHET: 10 Dager

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer. Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates. Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

Les mer

FIRMATUR TIL ISLAND

PRIS: Fra kr. 4 290,- pr. person
VARIGHET: 3 Dager

Lille Island. Så vakkert. Så sjarmerende. Så utmerket for en firmatur, Kick-Off, julebord eller jubileum.
Legg neste firmatur til Island, og gi de ansatte noe å glede seg til. Island er nært, spennende og unik. Det er umulig å overse den lille øya som destinasjon til neste firmatur. En reise hit inspirerer og styrker samholdet blant de ansatte, som igjen fører til økt motivasjon og trivsel på arbeidsplassen. Det er lov å ha det moro på jobben!

Les mer

JULEBORD PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 650,-
VARIGHET: 4 Dager

Islandsk kultur er rik på juletradisjoner, og mørket er faktisk bare en fordel når man skal feire lysets høytid.
I uformelle omgivelser får dere sammen oppleve mektig natur, spennende aktiviteter og førsteklasses mat. Vintervakre Reykjavik er det perfekte sted å avslutte året sammen med kollegaer. Restaurant Reykjavik byr på et utsøkt julebord. Her serveres de beste tradisjonelle islandske julerettene, side om side med skandinavisk julemat.

Les mer

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 11 370,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen. Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

Les mer

ROMANTISKE ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 780,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Alle har behov for å komme seg vekk fra hverdagens stress og mas iblant. Da er Sagaøya den perfekte løsning. Reisen inkluderer både land og by, og starter med at dere trekker dere tilbake to netter på et flott firestjerners hotell i Selfoss. Leiebil er inkludert. Med utgangspunkt i Selfoss kan dere dra på utflukter og aktiviteter etter eget ønske.

Les mer

GOLF PÅ VAKRE ISLAND

PRIS: Fra kr. 17 230,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men Sagaøya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille her – med helt annerledes baner enn i Norge. Her er ingen trær, men en knallhard, svart lava i røffen som krever at du har tungen rett i munnen når du slår. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane.

Les mer

OPPLEVELSER PÅ ISLAND

Sørlandet og Vestmannaøyene

Vulkanen Hekla troner over den sørlige delen av Island. Sørlandet er også frodige gressmarker med mengder av hester og sauer. I Atlanterhavet lokker Vestmannaøyenes takkete profil og de mange flotte fuglene. Sørlandet har alltid vært blant Islands viktigste. Her ble Islands første domkirke oppført i 1056. Verdens eldste demokrati, Alltinget, lå like ved. Byen Selfoss er med sine rundt 5000 innbyggere stor etter islandske forhold. Den er et servicesentrum for landbruket, og området i sør er i dag landets viktigste landbruksområde.

Les mer

Reykjaviks omegn

Geysir er dampende springkilder og dampende svovellukt. Gullfoss er en utrolig flott foss med brevann som styrter gjennom flere fall. Thingvellir er nasjonens symbolske hjerte og som en lærebok i geologi. Alt dette kan nås på én fantastisk dag. De støvete grusveiene går langs store og små vann – ett blått og et annet grønt – og rykende gjørmepøler med lysende gule svovelavleiringer. Har du ikke anledning til den store rundturen eller utflukter til det indre høyfjellet, så byr hovedstadens nærområde på store omgivelser.

Les mer

Reykjavik

Med en befolkning på 120 000 er Reykjavik ikke noen virvelvind av en storby. Denne lille kosmopolitiske hovedstaden er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Her ser du små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førstesklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur, hvor gammelt og nytt møtes.

Les mer

Nordlandet

Døgnåpent – slik er Nordlandet om sommeren. Lyset svinner ikke og sansene holdes vidåpne. Den friske duften fra Grønlandshavet blander seg med stanken av svovel. Dramatiske, rykende lavafelter har nylig størknet over den kokende grunnen. Et nytt utbrudd kan begynne når som helst. Anstrengende fjellturer avsluttes med avslappende bad i varme kilder, natt og dag. Frodige bygder og kjempemessige fjell, øyer ved kysten og et land i stadig endring. Alt dette gjør Nordlandet til en enestående verden.

Les mer

Kjør selv på Island

Du reiser på ferie med det som mål å oppleve noe nytt, se ting du aldri har sett før. Bilferie på Island gir deg en fantastisk ferie med frihet og fleksibilitet. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. En bilferie på Island er en flott måte å bli kjent med landet på. I eget tempo kan du utforske naturen og byene nærmere. Det er ikke mange land du på få dager kan komme deg helt rundt i med bil, og hvor landskapet blir mer og mer imponerende for hver mil som går. For side om side med veien dukker massive fjell, små gårder, islandshester, knallgrønt vann og mektige fossefall opp.

Les mer

Julefeiring på Island

Island er det ideelle stedet for julefeiring. Islandsk kultur er rik på juletradisjoner og mørket er faktisk bare en fordel når du skal feire lysets høytid. Islendingene feirer jul i 13 dager, og tradisjonelt er feiringen konsentrert om familien og god mat. Den tradisjonelle feiringen står sterkt hos mange av landets innbyggere. Husene dekoreres med julelys både inne og ute, og som i så mange andre deler av den vestlige verden, er et vakkert dekorert juletre en viktig del av stuen.

Les mer

I vikingenes fotspor

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. I dag følger vikingentusiaster i samme spor. Du kan bo i Viking Village, hvor tema selvfølgelig er vikinger. I restauranten serveres et ekte vikingmåltid som består av tradisjonelle retter, servert på vikingbrett.

Les mer

Islandshesten

Små og tøffe. Søte og sjarmerende. Skikkelige hjerteknusere. Slik kan du fint beskrive islandshesten, og alle ordene passer perfekt. Et opphold på Island er ikke komplett uten et møte med de firbente skapninger som tølter seg inn i hjertet ditt. Overalt i Islands bebodde områder møter du hester som et markant innslag i landskapet. Disse dyrene er direkte etterkommere av de små, sterke og utholdende hestene som landnåmsmennene hadde med seg fra Norge og De britiske øyer på 800 – tallet. Siden det ikke er importert hester på Island de siste 800 årene, er dyrene du finner her helt unike.

Les mer
Reiser til Island

Den Gylne Sirkel

På én og samme tur opplever du tre av Islands mest kjente attraksjoner: Thingvellir, geysiren Strokkur og Gullfoss. Det er ikke for uten grunn turen kalles Den Gylne Sirkel. På en heldagsutflukt besøker du alle tre stedene og opplever historiens vingesus samt en utrolig variasjon av geologiske formasjoner.

Les mer

Bryllupsreise på Island

Island er kanskje ikke det første landet du tenker på når bryllupsreisen skal planlegges. Men utelukk ikke Sagaøya – den har mye mer å by på enn dere aner! Øya er full av slående kontraster, hvor ekstreme naturkrefter hersker, og et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Eksotiske og vakre Island er også et populært sted å gifte seg, året rundt. Varme kilder, restauranter i toppklasse, fantastisk natur og en romantisk atmosfære som henger som et brudeslør i luften over hele øya. Dere kan velge borgerlig eller kirkelig seremoni. Eller hva med å si ja til hverandre inne i isbreen Langjökull?

Les mer

Sykkelturer på Island

Kan du tenke deg en bedre måte å se Island enn fra sykkelsetet? I all sin prakt med vakre fjell, isbreer, innsjøer og annet røft terreng, har Sagaøya mye å tilby sykkelinteresserte. Til tross for at veiene ofte er tilrettelagt for biltrafikk og islandshester, er det absolutt ikke umulig å oppleve denne flotte øya på sykkel. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste sving!

Les mer

SPA på Island

”Spa” er et moderne begrep, men det å bade i geotermiske bassenger er en eldgammel tradisjon som går helt tilbake til landnåmstiden. Jordvarme varmer opp over 170 svømmebasseng på Island. Det moderne livet er krevende og stressende og folk jobber mye. På Island kan du slappe av i den enestående naturen på utallige måter. Den mest ettertraktede og populære er bad i varme kilder eller utendørsbasseng. Det er nok av jordvarmevann som gir utallige muligheter. Alle byer har et offentlig svømmebasseng med 27-29 grader varmt vann og dessuten ofte varme småbassenger (”heitur pottur”) med opp til 38-42 grader.

Les mer

I tølt på Island

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Den imponerende naturen er en inspirasjon for kunstnere, poeter og fotografer. Island er skapt av jordens indre krefter og er full av kontraster. Overalt i Islands bebodde områder møter dere hester som et markant innslag i landskapet. Hva er vel bedre enn å oppleve Sagaøya fra hesteryggen?

Les mer

Dykking og snorkling

Man forbinder vanligvis dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk. Blant dykkere er Island så absolutt på vei inn – selv om man kanskje ikke bør skrive ”i varmen”. Islands brevann tilbyr noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ingen tvil om at det å dykke i det usedvanlig klare vannet i de vulkanske omgivelsene er en opplevelse som er tøff å overgå. I innsjøen Thingvallvatn er vannet så klart at du har en sikt på opptil 150 meter.

Les mer

Åtte magiske opplevelser

Det er ingenting som kan sammenlignes med det å ligge på ryggen, se opp mot de mørke skyene en vinternatt, og se nordlyset danse over himmelen. Lysshowet begynner ofte helt uten foranledning, og er virkelig verdt å vente på! Island ligger rett under polarsirkelen, med unntak av en liten øy 40 kilometer utenfor fastlandet. Det bor knapt hundre mennesker på Grimsey, men øya er et fugleparadis med hundretusener av fugler.

Les mer

PRAKTISK INFORMASJON OM ISLAND

HVA VIL DU GJØRE?

Islands store og dramatiske naturområder gir ideelle muligheter for en aktiv ferie. Rafting, snøscooter, ridning, fiske, bading i varme kilder, fotturer, fjellklatring, sykkelferie, dykking, snorkling, golf, havkajakk, hvalsafari, skiferie, isbrevandring og turer med superjeep er blant noe av det som står på listen.

HVOR VIL DU BO?

De senere år har islendingene utbygd overnattingskapasiteten kraftig. Stort sett alle steder på øya er det mulighet for innkvartering. Men spesielt i høysesongen er konkurransen om sengeplassene hard, derfor anbefales det å bestille i god tid i forveien.

Hoteller: Hotellene er ikke offisielt inndelt i kategorier, og de varierer mye hva utstyr og komfort angår. Generelt for alle er at de er rene og ordentlige.

Edda-hoteller: Et islandsk fenomen som dreier seg om sommerstengte kostskoler. De fleste rom har ikke egne bad, men det er bad i hver etasje.

Bondegårdsferie: I stort sett hele landet (minus høyfjellet) ligger det bondegårder som leier ut senger til overnatting. Mange steder utvikler gårdene seg til fullstendige turiststeder med flere aktiviteter og servicefunksjoner. Bondegårdsferie er meget populært blant barnefamilier da barna ofte får bli med i fjøset og mate dyrene.

Turisthytter og camping er også gode alternativer på Island.

JULE- OG NYTTÅRSFEIRING

Island er det ideelle stedet for julefeiring. Islandsk kultur er rik på juletradisjoner og mørket er faktisk bare en fordel når du skal feire lysets høytid. Islendingene feirer jul på storslått vis. I høytiden er Reykjavik pyntet høyt og lavt, og gatene er opplyst med fargesprakende lys. Nyt de deilige julebordene og tradisjonelle delikatessene som inkluderer røkt lammekjøtt, rype og reinsdyr.

Nyttårsaften er kanskje den største festkvelden i året. Det er nyttårsball og fyrverkeri hele kvelden, en høydepunktet kommer ved midnatt. Da lyser himmelen opp i flere minutter, mens brannbiler og skip i havn ringer med klokker og blåser i tåkeluren for å ønske det nye året velkommen.

VISUM

Island er en del av Schengen - området, og det er derfor ikke formelt påkrevd å ha med seg pass når du reiser fra Norge. Du trenger imidlertid et identifikasjonsbevis når du sjekker inn på fly, hotell og billeie, og for nordmenn er kun pass gyldig som reise - og iddokument utstedt av norske myndigheter samt bekreftelse på norsk statsborgerskap. Pass må derfor medbringes.

VAKSINASJONER

Det er normalt ikke krav om vaksinasjoner for reise til Island.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

REISEFORSIKRING

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

REISEBETINGELSER

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

REISETIDSPUNKT

Den klassiske turistsesongen strekker seg fra begynnelsen av juni til slutten av september.
Det er likevel blitt populært å tilbringe en litt kortere ferie utenfor den egentlige sesongen, i likhet med konferanser og firmautflukter, som ofte legges til perioder i utkanten av sesongen.
Julebord og jule- og nyttårsfeiring er også populært på Island.
Fra slutten av mai til begynnelsen av august er det lyst stort sett lyst hele døgnet. På sørkysten er det bare 3 timer mellom solnedgang og soloppgang, mens solen på Nordlandet aldri går ned. Til gjengjeld er det bare 3-4 timer med dagslys fra november til februar.

VALUTA & BANKKORT

Den lokale myntenheten på Island heter króna, flertall krónur (ISK). Vekslekursen er ofte bedre på Island enn i norske banker. Det er minibanker for uttak av lokal valuta på flyplassen og i større byer. Kredittkort kan brukes de fleste steder.

TRANSPORT

Det er mange måter å komme seg rundt på Island på.

Det er mange måter å komme seg rundt på Island på.

Bil: Mange velger å leie bil slik at de selv kan bestemme hvor og hva de vil oppleve. Vi anbefaler at overnattingssteder bestilles gjennom oss før avreise slik at du er sikret et sted å sove. Mange steder på Island har begrenset med overnattingsmuligheter.
Prisene for firehjulstrekkere er langt høyere enn for personbiler.
Leieavgiften inkluderer ansvarsforsikring med en betydelig egenandel. Kaskoforsikring (CDW) er frivillig, men sterkt tilrådelig.
Man kan leie alt fra små personbiler til firehjulstrekkere og minibusser.

Buss: Det finnes et nettverk av bussruter på Island. Da rutene mange steder krysser hverandre, er det mulig å komme seg til de fleste hjørner av øya. Mange steder kommer rutebilen likevel bare to-tre ganger i uken. Vi anbefaler at overnattingssteder bestilles gjennom oss før avreise slik at du er sikret et sted å sove. Mange steder på Island har begrenset med overnattingsmuligheter.

Fly: En stor del av den islandske innenrikstrafikken foregår med fly. Utgangspunktet for de islandske innenriksrutene er flyplassen midt i Reykjavik. Det er daglige avganger til de største byene (Akureyri, Egilsstadir, Isafjordur og Vestmannaeyjar) og flere ganger i uken til Höfn i Hornafjördur, Vopnafjördur, Saudákrokur og Grímsey.

På de fleste utflukter og på gruppeturer brukes moderne busser av høy standard.

TRANSFERS

På Island kan du enten bestille privat transfer eller ta flybussen fra flyplassen og inn til Reykjavik. Vi er behjelpelige med billetter. Det samme gjelder for retur fra Reykjavik til flyplassen.
Mange av våre reisende leier bil på Island, som hentes og returneres på flyplassen.

TIDSFORSKJELL

Tidsforskjellen mellom Norge og Island varierer om vi har sommer- eller vintertid i Norge.
Sommertid: -2 timer.
Vintertid: -1 time.

BAGASJE

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Island, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

DRIKKEVANN

Springvannet på Island er trygt og velsmakende.

HYGIENE OG TOALETTER

Toalettforholdene er av norsk standard, men det kan være langt mellom toalettene på landet.

TIPS/DRIKKEPENGER

Tips er inkludert i prisene på serviceytelser på Island. Det er ingen forventning om å få tips, men man har ingenting imot det.

TAKT OG TONE

Islands natur er svært sårbar, og det oppfordres til å ta vare på naturen ved å overholde naturvernreglene. I mange områder er bevoksningen følsom og jorden ujevn og løs. På grunn av Islands korte årlige vekstperiode kan det ta lang tid før skader på planter heles. Respekter privat eiendom, kryss avsperringer med forsiktighet og lukk porter etter deg.

NORGES BESTE REISEBLOGG 2019?

Vår egen globetrotter har besøkt mer enn 90 land og er nominert til beste norske reiseblogg i 2019.

UNIKE REISER

Unik kompetanse – uslåelig kundeservice

Hvorfor skal du reise med oss?

Internett har gjort verden mindre og det kan være lett å tenke at du ikke trenger noen andre til å planlegge og booke din reise. Stort sett så er vi enige i det. Ønsker du derimot tilgang til de beste opplevelsene, de lokale hemmelighetene, lokale konktaktpersoner som alltid er tilgjengelig og assistanse når du trenger det, så er vi ikke enige. Her har du noen eksempler på hva du får når du reiser med oss:

1. Trygghet

Vi er medlem av det norske reisegarantifondet og du er dekket av pakkereiseloven.

2. Kundeservice

Vi elsker det vi gjør og vi vil at du skal sitte igen med ditt livs beste minner når du har reist med oss. Med på kjøpet får du derfor alltid enestående kundeservice og unik kompetanse.

3. Unike reiser

Vi kjenner våre reisemål bedre enn de fleste og vi samarbeider kun med profesjonelle lokale aktører. Vi kan gi deg opplevelsene du ikke får booket på egenhånd.

4. Fornuftig pris

Vi er en seriøs norsk bedrift og vi ønsker å være kjent for å levere reiser av høy kvalitet til gode priser. Når du kjøper en reise av oss kan du være trygg på at vi følger sunne etiske regler.

Orlando 2

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille tur til Florida av Unike Reiser!

Med et ferdig planlagt opplegg fra Unike reiser kunne vi nyte turen fra start til slutt. Alt gikk som planlagt med fly, leiebilen stod klar og hotellene var fantastiske. Vi var både på opplevelsesparker i Orlando og hadde strandferie i Fort Lauderdale.

Turen til Florida var en kjempeopplevelse for hele familien, med høyt tempo og mange inntrykk i Orlando, til en roligere uke fylt med sol, strand og mye bading i Fort Lauderdale. Hotellet i Fort Lauderdale hadde en fantastisk beliggenhet og var kun 1 min gange fra stranden.

Parker var forhåndsbestilt og opplevelsene i både Disney og Universal er noe jeg ønsker alle får oppleve. Vi ble også anbefalt en riddermiddag på Medieval Times, dette var en hyggelig og annerledes opplevelse med mat som måtte spises med hendene.

Vi hadde store fine hotellrom og veldig bra fasiliteter!
I tillegg fikk vi mange gode tips til steder vi kunne velge å besøke.

Dette er en opplevelse vi sent vil glemme og vi kommer garantert til å bestille vår neste reise gjennom Unike reiser.

Thomas

USA, Florida
Reiser til Zimbabwe

Dere hadde virkelig lagd en flott sommerferie til oss!

Ngoma safari lodge var helt fantastisk. For en beliggenhet, og for en luksus. Båtturen på Chobe var spekket med dyr- og fugleopplevelser. Vi spiste lunsj på båten omringet av elefanter som krysset elva.

Camelthorn var også et fint sted. De to første nettene var vi de eneste gjestene, så vi ble bare omtalt som the king and queen. Siste kvelden vi var der kom det en amerikansk gruppe, og da ble det dekket middagsbord for bare oss to ute ved bålplassen, med egen kelner hele kvelden. Amerikanerene måtte spise inne 😂. Et flott opphold med fantastiske ansatte!

Hwange var bare en eneste stor opplevelse. Masse løver tett på, løveunger på ca 4 uker, som nok gjerne ville inn i bilen til oss.

Vannhullet hvor vi satt i en "bunker" og så på elefantene var ubeskrivelig. Vi var der over 3 timer, og var tett på minst 150 elefanter i alle størrelser. Noen kom så nært at vi kunne tatt på snabelen.

Victoria fallene var supert, og hotellet var veldig bra.

Vilanculos var en perfekt, avslappende avslutning på turen. Passe stort, ikke overbefolket, og flotte ansatte. Hadde fin båttur til øyene, snorkling, og deilig mat.

Dette var en ferie vi aldri vil glemme, flott natur, fantastisk dyreliv, og de mest hyggelige og gjestfrie menneskene!

Nå er vi snart klare for Uganda, gleder oss veldig til en ny, stor Afrikaopplevelse.

Takk for at du lager de flotteste turene!

Marianne og Jan

Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik
Moldova 5

Helt topp tur!

Et myggestikk eller ti ødelegger ikke intrykket mitt av Moldova. Jeg følte meg velkommen som turist, og det satte jeg pris på.

Beklageligvis fikk jeg ikke testet ut restaurantene du anbefalte. Var rett og slett litt trøtt om kveldene.

Kofferten min hadde det ikke så travelt med å komme hjem, men jeg fikk akkurat melding om at den er kommet til Værnes.

Jeg kommer til å anbefale Moldova som reisemål, og dere som reisearrangør

Tusen takk for et flott opplegg!

Ha en fin dag

Ellen E

Moldova
Reiser til Moldova

Moldova var utrolig bra.

Alt fra sjåfør og guide til hoteller, mat og ikke minst vin.

Dere hadde lagt opp et veldig flott program til oss.

Alle sammen er strålende fornøyd!

Vi anbefaler dette på det sterkeste til andre!

Knut, Jon Arild, Erik, Lasse og Christer

Moldova
Reiser til Egypt

Hei, da er vi tilbake igjen fra Egypt. Dette har vært en fantastisk opplevelsestur for oss begge. Vi er meget fornøyde med servicen til Galaxia Tours. De møtte opp til alle avtalte tider og bistod med innsjekking på hotell, flyplasser osv og stilte med behagelige kjøretøyer når vi skulle på de mange utfluktene.

Vi må tilegne guiden vår, Nabil Anwar, et eget avsnitt. Han er en fantastisk person, meget kunnskapsrik, behagelig og rolig fremtoning - kort sagt: Han gjorde vår opplevelsesreise 110% vellykket! Han utviste også stor menneskekunnskap og tilpasset visningene slik at det passet oss på best mulig måte.

Vi opplevde hoteller og båt som meget komfortable og maten og servicen var upåklagelig gjennom hele reisen. Det eneste lille minus vi har å bemerke var hestedrosjen til tempelet i Luxor, som vi forstod var noe som var bestemt av myndighetene. Dette føltes noe utrygt og risikabelt. Dog er dette et ubetydelig minus for helhetsinntrykket vårt av reisen.

Dette ga absolutt mersmak og vi snakker allerede om å reise tilbake når det nye egyptiske museet åpner. Vi takker så mye for samarbeidet med dere og for organiseringen av en meget vellykket tur!

Vi gir Unike reiser våre beste anbefalinger og vi kommer mer enn gjerne tilbake til dere😄Hilsen historiefantastene Bodil og John 

Bodil og John 

Egypt

Beste safariopplevelser!!

Vi hadde en vidunderlig tur med Unike Reiser gjennom Masai Mara, Serengeti og Ngorogoro hvor naturopplevelsene stod i kø. Både planleggingen og gjennomføringen av turen gikk på skinner og turen ble et minne for livet som kan anbefales på det sterkeste. Hakuna Matata!

Kristin og Even

Kenya og Tanzania
Triple Creek Ranch 6

Meget fornøyd med opplegget deres og kommer til å anbefale dere til andre jeg kjenner!!!

Petter

Ranchopphold i USA
Triple Creek Ranch 6

Vi har hatt en «Kongetur» til USA og vi er strålende fornøyd begge to. Vi anbefaler gjerne opplegget og dere som turoperatør til alle kjente.

Tone og Veleik

USA, Sørstatene
Memphis 6

Vi vil bare takke dere for en fantastisk flott tur i Memphis. Vi hadde det så utrolig gøy og koselig.

Å kjøre bil der gikk som en drøm.

Margareth, Malin og Yasmin

Memphis USA
Machu Picchu

Det er ærlig talt ingenting jeg ikke var glad for på turen til Peru og Bolivia, kanskje noen av hotellrommene var litt stramme på plass, men jeg forventet det med 3 personer. Alt i alt en flott tur med at innholdsrikt program. Alle fly i rute og alle guider on time. Bare hyggelige og hjelpsomme mennesker har vi møtt på vår vei:-)

Takk for at dere arrangerte denne fantastiske turen!

Eirik, Cecilie og Jim

Peru og Bolivia
TUSCON, AZ -- at the White Stallion Ranch.
Photo by Mark Bedor

Vi hadde en strålende tur til White Stallion Ranch i USA – takk skal dere ha!

Jens Arne

White Stallion Ranch, USA

Alt i alt en helt perfekt bryllupsreise!

Vi hadde en fantastisk bryllupsreise, alle mennesker og steder og opplevelser var bedre enn vi hadde kunnet håpe på!

Servicen var upåklagelig, både i fra Moses, og i fra alle andre vi ble møtt av. Maten var fantastisk, ølen kald og god og været også perfekt😊

Kristoffer og Therese

Kenya
off road 1 – Kopi

Vanskelig å si hva som kunne vært bedre... 🙂

Alt fungerte bra. Hyggelige folk hele veien. Kred til Aston Martin gutta for sporty oppfølging uten store utsikter til salg. 😉 Kanskje litt puslete servering på Beer Factory med ett til to små plastkrus, men det var nok som spesifisert (og vi kunne kjøpe mer). Offroad kjøringen var morsom; hyggelige «pensjonister» som drev det, og vi fikk utfordret oss litt med teknisk vanskelig kjøring, ikke høy fart. Viktig at vi stoppet på veien dit og kjøpte oss noe nistemat for ingen servering på stedet.

Motorklubben

Skottland

Safari i Lake Nakuru var supert!
Camp Ashnil var helt supert, kan nesten ikke beskrives. Spesielt var det å være 30 cm unna en leopard, han satt rett utenfor bildøra. Helt vilt!

Vi stortrivdes på Chale. Helt super service, mat og drikke. Tror det er det fineste stedet jeg har vært. Det var virkelig en super tur, og safariopplevelsen ga mersmak. Takk for et supert opplegg, skal anbefale dere!

Silje og Kenneth

Kenya
Petra 1-min

Vi hadde en helt fantastisk tur og ble godt ivaretatt av alle i Jordan.

Vi er godt fornøyd med dere som turoperatør!

 Marianne og Jan 

Jordan
Reiser til Kenya

Fantastisk tur!

Vi hadde en kjempefin tur til Kenya, og opplevde det ekte Afrika.

En tur vi vil huske for livet 🙂

Rune og Camilla

Kenya

Bedre enn dette kan det vel ikke bli 🙂

Togturen med Shongololo Express fra Pretoria til Victoria Falls var helt fantastisk. Mange fine opplevelser og inntrykk. 

Turen var helt prima planlagt og gjennomført.

Absolutt et minne for livet.

Thor og Grethe

Shongololo Express, Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.
Serengeti nasjonalpark 3

Helt fantastisk ...

Vi har hatt en helt fantastisk reise i Tanzania og kommer til å anbefale Unike Reiser på det varmeste. Veldig profesjonelt og ryddig og dere har laget en flott tur med mange unike opplevelser!

Tone og Sindre

Tanzania

ER DU KLAR FOR DITT LIVS BESTE REISEOPPLEVSE?

ikke kom hjem fra ferie med den samme historien som alle andre... vær unik!ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag: 09:00 - 17:00

KONTAKT OSS
Telefon: +47 40458517
E-post: post@unikereiser.no

POSTADRESSE
Ulstensvei 43
1710 Sarpsborg Norway

Org. Nr. 916 190 603