REISER TIL BHUTAN

Bhutan, «Tordendragens land», er ikke noe vanlig land. Det er et kongerike ved foten av Himalaya, omspunnet av myter og legender. Når du hører ordet Bhutan, tenker du nok på isolasjon fra resten av verden. Bhutan har åpnet sine dører for besøkende, og de som kommer sitter igjen med en uforglemmelig reise.

Vakre klostre, innhyllet av morgentåke og sollys, klamrer seg fast under fjellpass. Fargerike bønneflagg vifter i vinden. Safrankulørte munker vandrer langs stien. Mennesker med blomster i hendene vandrer etter i et behagelig tempo. Klosterveggene er opplyst av skinnet fra de mange lys som er tent i bønn.

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reise gjennom eventyrboken.

Du besøker templer, klostre, kan rafte på elven, vandre i fjell og daler, over rismarker og delta i festivaler. Om du skal velge et tempel mens du er her, bør du få med deg Tigers Nest. Tempelet ble bygget for 1000 år siden, og ligger inneklemt under et utspring i fjellet i 3000 meters høyde. Legenden sier at det var en drage som fløy materialet opp hit. Selv om du ikke tror på drager, kan det ende du endrer oppfatning etter et besøk her.

Drar du på fottur i fjellene, er det stor sjanse for at du møter snøleopard og bjørn. Allikevel, det største inntrykket får du ikke fra natur, dyr eller templer. Det er det lokalbefolkningen som står for. Kongen har nemlig bestemt at alle mennesker skal være lykkelige, og alle beslutninger skal fattes med dette i mente. Bhutanerne tar deg derfor i mot med gjestfrihet og varme. De deler mat, smil og gode historier. Her lever man på optimisme og tro på framtiden.

Bhutan er reisen til lykken – så bli med du også!

REISEFORSLAG TIL BHUTAN

BHUTAN – ET LITE KONGERIKE

VARIGHET: 6 Dager

Landet er sagnomsust, og kongen reklamerer for brutto nasjonal lykke i stedet for brutto nasjonal produkt. De lokale lever harmonisk i den spektakulære naturen. Bare innflyvningen til landet føles som Vår Herre har delt en del av paradiset med deg. Dette må være en av de mest spektakulære land i verden. Deretter er resten av reisen gjennom eventyrboken.

Les mer

OPPLEVELSER I BHUTAN

Thimpu

Den flotte hovedstaden vil imponere deg straks du ankommer byen. Thimpu, med en beliggenhet på 2247 meter over havet, er omkranset av grønne, frodige dalsider og gjennom byen renner den livlige elven Wang Chhu. I byen bor det rundt 55 000 blide og gjestfrie mennesker, og mange av disse kan du møte dersom du tar turen til de livlige markedene som arrangeres hver helg ved elven. Vareutvalget strekker seg mellom kjøtt og grønnsaker, klær og selvfølgelig suvenirer.

Les mer

Takin

Den klatrer som en geit, men går på bakken som en støl elefant. Så ser den ut som en blanding av elg, geit, vannbøffel og gnu. Takin, Bhutans nasjonaldyr er en merkelig skapning. Så da passer den rett inn i det unike landet. Legenden sier at dyret ble skapt ved et mirakel av lama Drukpa Kunley på 1400 – tallet. Siden den tid har den beitet fornøyd i vill tilstand i fjellskråningene i Bhutan.
Takinene tilhører arten geite – antilope og har vanligvis en skulderhøyde på 110-120 centimeter. En fullvoksen hann kan veie opptil et tonn. De har stor mule og øyne, og påfallende små ører.

Les mer

Punakha

Det første som slår deg når du ankommer Punakha er omgivelsene. Byen ligger midt i en frodig og grønn dal, omslynget av de to elevene Mo Chhu (Mor) og Pho Chhu (Far). De mange risåkrene gir to avlinger hvert år, det dyrkes bananer og duften fra appelsintrærne følger deg hvor du enn går. Byen var hovedstad i dette unike landet i mer enn 300 år, og i dag er det hvilestedet til Shabdrung Ngawang Namgyal, landets grunnlegger. Bhutans flotteste, nest største og nest eldste dzong finner du i Punakha, og ikke uten grunn fungerte den som vinterresidens for kongen i mange år.

Les mer

Paro

Kommer du med fly fra Europa til Bhutan, er dette inngangsporten til landet. Her finner du den eneste internasjonale flyplassen, kjent som «den vanskeligste offentlige flyplassen på jord». Den har ikke fått dette tilnavnet grunnet dårlig service og bagasje som forsvinner, men på grunn av sin beliggenhet. Flyplassen ligger mellom Himalayas fjelltopper, lufttettheten er skyhøy og den har bare én rullebane som igjen bare er 1980 meter lang. Av denne grunn er det bare noen få piloter som får lande her.

Les mer

En eventyrlig rundreise

Det lille kongedømmet ligger i østre Himalaya mellom Kina, Tibet og India. Bortgjemt fra resten av verden frem til 1961, men nå finner flere og flere turister frem til det flotte lille landet. Bhutan er fargerikt, kupert og robust, med sine og dype daler og majestetiske fjell. Det et vakkert, magisk og fortryllende. Lykke! Slik føler du det allerede ved ankomst i Paro, hvor du har utsikt over store deler av Himalaya, inkludert Mount Everest, på veien mot Thimpu, Bhutans hovedstad. Det er en velstående og fortryllende by, med de travle gatene, museene og de mange historiske stedene.

Les mer

PRAKTISK INFORMASJON OM BHUTAN

Norske statsborgere trenger visum for å kunne reise til Bhutan. Visum til Bhutan vil bli ordnet av Unike Reisers samarbeidspartner i Bhutan. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreisedato fra Bhutan. Visum til Bhutan koster USD 40,- per person.
Ved bestilling av reise til Bhutan, må vi få en kopi av fotosiden i passet ditt. Visum vil bli utstedt når hele reisen er betalt.
I mange tilfeller kombineres en reise til Bhutan med India. Det er viktig at den reisende selv søker om visum til India i god tid før avreise.

Det er foreløpig ingen obligatoriske vaksinasjoner som gjelder for reisende til Bhutan. Men vaksinering for gulfeber kreves for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Turister kan kun ankomme Bhutan med buss eller bil via de indiske grenseovergangene Phuentsholing, Samdrup Jongkhar og Gelephu eller med fly til Paro fra Thailand, Nepal eller India.
Du kan bare fly inn til Bhutan med det nasjonale selskapet Druk Air eller Bhutan Airways. Flyselskapene flyr fra Calcutta og New Delhi i India, fra Bangkok i Thailand og fra Kathmandu i Nepal. Selskapene flyr flere ganger i uken fra disse destinasjonene til Paro Airport i Bhutan.

Flyturen til Bhutan byr på fantastisk utsikt over fjellkjeden Himalaya og innflygningen gir deg en følelse av nesten å berøre fjellet før du lander i Paro, som ligger på 2200 meters høyde.

Det bhutanske turistdepartementet har satt en minimum daglig takst for alle besøkende til Bhutan. Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, transport, guide og kulturelt program hvis mulig. Den daglige taksen ligger på 200 eller 250 dollar, avhengig av sesong.

Den lokale myntenheten i Bhutan heter ngultrum (BTN). Den er bundet til den indiske rupien (INR), som også er gyldig betalingsmiddel i Bhutan.

Det lønner seg best å veksle til den lokale valutaen når du er i Bhutan. Det vil være mulighet for dette på hotellene. Vi anbefaler at du tar med kontanter i USD – gjerne større sedler som 50 eller 100 dollar. Mange steder benytter man fremdeles en langsommelig prosedyre, der nummeret på hver enkelt seddel noteres i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det.  Indiske rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Ta derfor alltid vare på kvitteringen når du har vekslet fra USD til INR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Bhutan.

Bankkort (Visa, MasterCard, Diners og American Express) kan brukes som betalingskort på de fleste store hoteller og i visse større butikker. Mange offentlige kontorer aksepterer kun kontant betaling. Kun et fåtall av hovedstadens minibanker aksepterer internasjonale kort. Det anbefales å medbringe indiske rupi, amerikanske dollar, britiske pund eller euro i form av kontanter

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Bhutan blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Bhutan varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +4 timer.
Vintertid: +5 timer.

Flere steder vil det være mindre avgifter (NOK 5-25,-) for kamera og videokamera ved severdighetene. Beløpet går til bevaring av stedet. Under reisen i Bhutan vil du også støte på fotomuligheter der det forventes at man gir et mindre beløp (NOK 1-2,-) per bilde.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek).

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende i Bhutan blir det ofte lagt til 10-15 prosent i serviceavgift på de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det tillagt serviceavgift på regningen, behøver man ikke gi ytterlige tips.

Bhutanerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om bhutanerne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

De fleste reiser i Himalaya medfører naturligvis opphold i store høyder. Dette kan føre til risiko for høydesyke eller AMS (Acute Mountain Sickness).
Turene våre er planlagt med nødvendig tid til akklimatisering, som man kaller det. Men det er alltid et par stykker som føler de lette symptomene som hodepine, appetittmangel og søvnløshet. Det går ofte likevel raskt over. Sørg alltid for å snakke med guiden før det blir alvorlig. Hodepine er vanlig, og de litt hardere symptomene inkluderer tretthet, tung hodepine, svimmelhet og oppkast. Årsaken til disse symptomene er blant annet ødemdannelser (vannansamling i kroppen; spesielt i lungene og hjernen). Det finnes et medikament (Diamox) som du kan få på resept og som kan forebygge høydesyke.

Den tynne og tørre fjelluften kan forårsake dehydrering. Drikk derfor rikelig med vann.

NORGES BESTE REISEBLOGG 2019?

Vår egen globetrotter har besøkt mer enn 90 land og er nominert til beste norske reiseblogg i 2019.

UNIKE REISER

Unik kompetanse – uslåelig kundeservice

Hvorfor skal du reise med oss?

Internett har gjort verden mindre og det kan være lett å tenke at du ikke trenger noen andre til å planlegge og booke din reise. Stort sett så er vi enige i det. Ønsker du derimot tilgang til de beste opplevelsene, de lokale hemmelighetene, lokale konktaktpersoner som alltid er tilgjengelig og assistanse når du trenger det, så er vi ikke enige. Her har du noen eksempler på hva du får når du reiser med oss:

1. Trygghet

Vi er medlem av det norske reisegarantifondet og du er dekket av pakkereiseloven.

2. Kundeservice

Vi elsker det vi gjør og vi vil at du skal sitte igen med ditt livs beste minner når du har reist med oss. Med på kjøpet får du derfor alltid enestående kundeservice og unik kompetanse.

3. Unike reiser

Vi kjenner våre reisemål bedre enn de fleste og vi samarbeider kun med profesjonelle lokale aktører. Vi kan gi deg opplevelsene du ikke får booket på egenhånd.

4. Fornuftig pris

Vi er en seriøs norsk bedrift og vi ønsker å være kjent for å levere reiser av høy kvalitet til gode priser. Når du kjøper en reise av oss kan du være trygg på at vi følger sunne etiske regler.

Orlando 2

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille tur til Florida av Unike Reiser!

Med et ferdig planlagt opplegg fra Unike reiser kunne vi nyte turen fra start til slutt. Alt gikk som planlagt med fly, leiebilen stod klar og hotellene var fantastiske. Vi var både på opplevelsesparker i Orlando og hadde strandferie i Fort Lauderdale.

Turen til Florida var en kjempeopplevelse for hele familien, med høyt tempo og mange inntrykk i Orlando, til en roligere uke fylt med sol, strand og mye bading i Fort Lauderdale. Hotellet i Fort Lauderdale hadde en fantastisk beliggenhet og var kun 1 min gange fra stranden.

Parker var forhåndsbestilt og opplevelsene i både Disney og Universal er noe jeg ønsker alle får oppleve. Vi ble også anbefalt en riddermiddag på Medieval Times, dette var en hyggelig og annerledes opplevelse med mat som måtte spises med hendene.

Vi hadde store fine hotellrom og veldig bra fasiliteter!
I tillegg fikk vi mange gode tips til steder vi kunne velge å besøke.

Dette er en opplevelse vi sent vil glemme og vi kommer garantert til å bestille vår neste reise gjennom Unike reiser.

Thomas

USA, Florida
Reiser til Zimbabwe

Dere hadde virkelig lagd en flott sommerferie til oss!

Ngoma safari lodge var helt fantastisk. For en beliggenhet, og for en luksus. Båtturen på Chobe var spekket med dyr- og fugleopplevelser. Vi spiste lunsj på båten omringet av elefanter som krysset elva.

Camelthorn var også et fint sted. De to første nettene var vi de eneste gjestene, så vi ble bare omtalt som the king and queen. Siste kvelden vi var der kom det en amerikansk gruppe, og da ble det dekket middagsbord for bare oss to ute ved bålplassen, med egen kelner hele kvelden. Amerikanerene måtte spise inne 😂. Et flott opphold med fantastiske ansatte!

Hwange var bare en eneste stor opplevelse. Masse løver tett på, løveunger på ca 4 uker, som nok gjerne ville inn i bilen til oss.

Vannhullet hvor vi satt i en "bunker" og så på elefantene var ubeskrivelig. Vi var der over 3 timer, og var tett på minst 150 elefanter i alle størrelser. Noen kom så nært at vi kunne tatt på snabelen.

Victoria fallene var supert, og hotellet var veldig bra.

Vilanculos var en perfekt, avslappende avslutning på turen. Passe stort, ikke overbefolket, og flotte ansatte. Hadde fin båttur til øyene, snorkling, og deilig mat.

Dette var en ferie vi aldri vil glemme, flott natur, fantastisk dyreliv, og de mest hyggelige og gjestfrie menneskene!

Nå er vi snart klare for Uganda, gleder oss veldig til en ny, stor Afrikaopplevelse.

Takk for at du lager de flotteste turene!

Marianne og Jan

Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Mosambik
Moldova 5

Helt topp tur!

Et myggestikk eller ti ødelegger ikke intrykket mitt av Moldova. Jeg følte meg velkommen som turist, og det satte jeg pris på.

Beklageligvis fikk jeg ikke testet ut restaurantene du anbefalte. Var rett og slett litt trøtt om kveldene.

Kofferten min hadde det ikke så travelt med å komme hjem, men jeg fikk akkurat melding om at den er kommet til Værnes.

Jeg kommer til å anbefale Moldova som reisemål, og dere som reisearrangør

Tusen takk for et flott opplegg!

Ha en fin dag

Ellen E

Moldova
Reiser til Moldova

Moldova var utrolig bra.

Alt fra sjåfør og guide til hoteller, mat og ikke minst vin.

Dere hadde lagt opp et veldig flott program til oss.

Alle sammen er strålende fornøyd!

Vi anbefaler dette på det sterkeste til andre!

Knut, Jon Arild, Erik, Lasse og Christer

Moldova
Reiser til Egypt

Hei, da er vi tilbake igjen fra Egypt. Dette har vært en fantastisk opplevelsestur for oss begge. Vi er meget fornøyde med servicen til Galaxia Tours. De møtte opp til alle avtalte tider og bistod med innsjekking på hotell, flyplasser osv og stilte med behagelige kjøretøyer når vi skulle på de mange utfluktene.

Vi må tilegne guiden vår, Nabil Anwar, et eget avsnitt. Han er en fantastisk person, meget kunnskapsrik, behagelig og rolig fremtoning - kort sagt: Han gjorde vår opplevelsesreise 110% vellykket! Han utviste også stor menneskekunnskap og tilpasset visningene slik at det passet oss på best mulig måte.

Vi opplevde hoteller og båt som meget komfortable og maten og servicen var upåklagelig gjennom hele reisen. Det eneste lille minus vi har å bemerke var hestedrosjen til tempelet i Luxor, som vi forstod var noe som var bestemt av myndighetene. Dette føltes noe utrygt og risikabelt. Dog er dette et ubetydelig minus for helhetsinntrykket vårt av reisen.

Dette ga absolutt mersmak og vi snakker allerede om å reise tilbake når det nye egyptiske museet åpner. Vi takker så mye for samarbeidet med dere og for organiseringen av en meget vellykket tur!

Vi gir Unike reiser våre beste anbefalinger og vi kommer mer enn gjerne tilbake til dere😄Hilsen historiefantastene Bodil og John 

Bodil og John 

Egypt

Beste safariopplevelser!!

Vi hadde en vidunderlig tur med Unike Reiser gjennom Masai Mara, Serengeti og Ngorogoro hvor naturopplevelsene stod i kø. Både planleggingen og gjennomføringen av turen gikk på skinner og turen ble et minne for livet som kan anbefales på det sterkeste. Hakuna Matata!

Kristin og Even

Kenya og Tanzania
Triple Creek Ranch 6

Meget fornøyd med opplegget deres og kommer til å anbefale dere til andre jeg kjenner!!!

Petter

Ranchopphold i USA
Triple Creek Ranch 6

Vi har hatt en «Kongetur» til USA og vi er strålende fornøyd begge to. Vi anbefaler gjerne opplegget og dere som turoperatør til alle kjente.

Tone og Veleik

USA, Sørstatene
Memphis 6

Vi vil bare takke dere for en fantastisk flott tur i Memphis. Vi hadde det så utrolig gøy og koselig.

Å kjøre bil der gikk som en drøm.

Margareth, Malin og Yasmin

Memphis USA
Machu Picchu

Det er ærlig talt ingenting jeg ikke var glad for på turen til Peru og Bolivia, kanskje noen av hotellrommene var litt stramme på plass, men jeg forventet det med 3 personer. Alt i alt en flott tur med at innholdsrikt program. Alle fly i rute og alle guider on time. Bare hyggelige og hjelpsomme mennesker har vi møtt på vår vei:-)

Takk for at dere arrangerte denne fantastiske turen!

Eirik, Cecilie og Jim

Peru og Bolivia
TUSCON, AZ -- at the White Stallion Ranch.
Photo by Mark Bedor

Vi hadde en strålende tur til White Stallion Ranch i USA – takk skal dere ha!

Jens Arne

White Stallion Ranch, USA

Alt i alt en helt perfekt bryllupsreise!

Vi hadde en fantastisk bryllupsreise, alle mennesker og steder og opplevelser var bedre enn vi hadde kunnet håpe på!

Servicen var upåklagelig, både i fra Moses, og i fra alle andre vi ble møtt av. Maten var fantastisk, ølen kald og god og været også perfekt😊

Kristoffer og Therese

Kenya
off road 1 – Kopi

Vanskelig å si hva som kunne vært bedre... 🙂

Alt fungerte bra. Hyggelige folk hele veien. Kred til Aston Martin gutta for sporty oppfølging uten store utsikter til salg. 😉 Kanskje litt puslete servering på Beer Factory med ett til to små plastkrus, men det var nok som spesifisert (og vi kunne kjøpe mer). Offroad kjøringen var morsom; hyggelige «pensjonister» som drev det, og vi fikk utfordret oss litt med teknisk vanskelig kjøring, ikke høy fart. Viktig at vi stoppet på veien dit og kjøpte oss noe nistemat for ingen servering på stedet.

Motorklubben

Skottland

Safari i Lake Nakuru var supert!
Camp Ashnil var helt supert, kan nesten ikke beskrives. Spesielt var det å være 30 cm unna en leopard, han satt rett utenfor bildøra. Helt vilt!

Vi stortrivdes på Chale. Helt super service, mat og drikke. Tror det er det fineste stedet jeg har vært. Det var virkelig en super tur, og safariopplevelsen ga mersmak. Takk for et supert opplegg, skal anbefale dere!

Silje og Kenneth

Kenya
Petra 1-min

Vi hadde en helt fantastisk tur og ble godt ivaretatt av alle i Jordan.

Vi er godt fornøyd med dere som turoperatør!

 Marianne og Jan 

Jordan
Reiser til Kenya

Fantastisk tur!

Vi hadde en kjempefin tur til Kenya, og opplevde det ekte Afrika.

En tur vi vil huske for livet 🙂

Rune og Camilla

Kenya

Bedre enn dette kan det vel ikke bli 🙂

Togturen med Shongololo Express fra Pretoria til Victoria Falls var helt fantastisk. Mange fine opplevelser og inntrykk. 

Turen var helt prima planlagt og gjennomført.

Absolutt et minne for livet.

Thor og Grethe

Shongololo Express, Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.
Serengeti nasjonalpark 3

Helt fantastisk ...

Vi har hatt en helt fantastisk reise i Tanzania og kommer til å anbefale Unike Reiser på det varmeste. Veldig profesjonelt og ryddig og dere har laget en flott tur med mange unike opplevelser!

Tone og Sindre

Tanzania

ER DU KLAR FOR DITT LIVS BESTE REISEOPPLEVSE?

ikke kom hjem fra ferie med den samme historien som alle andre... vær unik!ÅPNINGSTIDER
Mandag - Fredag: 09:00 - 17:00

KONTAKT OSS
Telefon: +47 40458517
E-post: post@unikereiser.no

POSTADRESSE
Statsminister Torps vei 5
1738 Borgenhaugen, Norway

Org. Nr. 916 190 603