Fra New York til New York!

En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia.

Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

La eventyret begynne!

VARIGHET: 17 dager/16 netter.

DAG 1: Norge – New York
Reiser til USA

Avreise fra Norge.

Vel fremme i New York går dere gjennom passkontrollen og taxi til hotellet på Manhattan. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan bli bedre kjent med den verdensberømte og meget fascinerende storbyen.

Overnatting: Manhattan

DAG 2: New York
NYC

Høyere, raskere og sterkere. Ingenting kan kue byen med de himmelhøye skyskraperne og mektige avenyene, der det er plass til alt fra dresskledde forretningsmenn og bohemaktige designere til kinesiske gateselgere. Velkommen til byen som aldri sover, og der ingenting er umulig. New York City venter på dere, med sine verdenskjente severdigheter: Empire State Building, Frihetsgudinnen, Times Square, Wall Street, Central Park, Ellis Island og minnesmerket etter 11.september. I tillegg bugner byen over at flotte museer og et bredt utvalg restauranter, barer og butikker. Tiden kommer ikke til å stå stille i New York!

Overnatting: Manhattan

DAG 3: New York - Boston

Dere henter leiebilen og forlater New Yorks hektiske storbyliv. Kjør nordover til vakre New England. Kjør gjennom Connecticut, hvor vi anbefaler et stopp på det berømte Yale universitet i byen New Haven eller stopp ved Mystic Seaport. Om tiden tillater det bør dere inkludere Newport i Rhode Island. Denne vakre byen kalles ”Amerikas første resort” etter at mange av Amerikas rikeste personer bygde sine fantastiske sommerhjem på begynnelsen av forrige århundre. Mange av disse herskapshusene er i dag museum. Deretter videre til Boston, som er spekket med sjarmerende, historiske bygninger og opplevelser.

Overnatting: Boston

DAG 4: Boston

Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Med det er også skyskrapere og hektisk storbytempo, boutiquer og stormagasiner som får kredittkortene til å gløde. Da er det godt at man kan slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne på stormskjermen på en koselig pub om kvelden.

En gåtur i byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag, og byen tar deg tilbake i forfedrenes fotspor. De historiske bygningene forteller alle anekdoter som førte til den amerikanske uavhengighetskrigen. Følg The Freedom Trail slik at du får med Bostons viktigste severdigheter. Dette er en selvguidet tur som er markert med en rød linje gjennom hele byen.

Overnatting: Boston

DAG 5: Boston – White Mountains
Kancamagus Highway

I dag vil dere reise gjennom den vakre White Mountains nasjonalpark. Nesten surrealistisk, som et gammelt tøff-tøff-tog tatt rett ut av et Donald Duck- blad, trekker det kullfyrte veteranlokomotivet de fargesprakende togvognene popover New Englands høyeste fjell, Mount Washington, med sine 1917 meter. Det hyler og damper, mens meter etter meter tilbakelegges bratt oppover mot fjelltoppen, der utsikten over White Mountains er fantastisk. Toget er det eneste i sitt slag i USA, og det har besteget Mount Washington siden 1869.

Legger dere turen innom North Conway i delstaten New Hampshire er det et bredt spekter av aktiviteter dere kan delta på.

Overnatting: White Mountains

DAG 6: White Mountains – Quebec

Fortsett nordover til Canada. Underveis bør dere stoppe i Franconia Notch State Park og ta kabelbanen opp Cannon Mountain og nyt den flotte utsikten over White Mountains og området.
Fortsett videre til Quebec, hovedstaden i provinsen med samme navn.

Overnatting: Quebec

DAG 7: Quebec

Denne pittoreske byen anses som den ”mest europeiske byen” i Nord-Amerika. Her får dere en følelse av historie, og Quebecs gamle bydel står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er omgitt av solide murer og bastioner som er intakte, og husene innenfor stammer fra byens franske periode. Begi dere ut på en spasertur langs Promenade des Gouverneurs og nyt utsikten over St. Lawrence River.

Overnatting: Quebec

DAG 8: Quebec - Montreal

Reisen fortsetter vestover langs den vakre St. Lawrence River, en stor handlerute. I Montreal bør dere utforske Underground City, verdens største underjordiske kjøpesenter, som inkluderer en rekke butikker og underholdningsmuligheter.

Overnatting: Montreal

DAG 9: Montreal – Ottawa

I dag tar kjøreruten dere til Canadas hovedstad, Ottawa. Byen er grasiøs, med vakker arkitektur og landskap. Besøk parlamentsbygningene eller spaser langs Ottawa River.

Overnatting: Ottawa

DAG 10: Ottawa – Toronto

På vei mot Toronto kjører dere gjennom et område som kalles Thousand Island, et område med enestående vakker natur. Kjør langs Lake Ontario og ankom herlige Toronto om ettermiddagen.

Overnatting: Toronto

DAG 11: Toronto

Det er på tide å utforske Toronto nærmere, og byen er et paradis for sightseeing og shopping. Ta turen opp i CN Tower for fantastisk utsikt over byen og Lake Ontario. Byen er én av de høyeste i verden. Eaton Center er stedet for de handleglade.

Overnatting: Toronto

DAG 12: Toronto - Niagara Falls
Reiser til USA

En reise i denne delen av verden vil ikke være komplett uten et besøk ved Niagara Falls, som ligger på grensen mellom USA og Canada. Dette er uten tvil en av severdighetene de fleste amerikanerne har på sin liste over steder i USA som de bare må se. Slik er det med turistene også, og derfor er det mange som sier ”åhh”, ”neei”, ”jøye meg” og knipser med kameraene.

Vannet fosser ut over klippekanten. Som en hvit masse faller det 52 meter ned i Niagara- elven med en bredde på 750 meter, mens en kolossal dampsky gjør det umulig å se hvor vannet slutter. Horseshoe Falls er et spektakulært syn – ingen tvil om det! Blir med på en tur med Maid of the Mist- båtene, som tar deg helt innpå Niagara- fossen etter at dere har stått og betraktet den ovenfra. Her føler dere vannets krefter, og det er både morsomt og storslagent.

Turen ”Cave of the Winds” tar dere til fots ned gjennom fjellet og så går dere bort til fallene. Dette er en helt unik opplevelse, og det pumper litt ekstra adrenalin når dere beveger dere mot kjempekreftene som dundrer ned klippekanten. Her blir dere garantert våte!
Når mørket senker seg, flombelyses fallene i et fargerikt og spektakulært spekter, hvor belysningen skifter mellom ulike farger.

Overnatting: Niagara Falls

DAG 13: Niagara Falls- Bedford

Fortsett reisen sørover, gjennom Allegheny nasjonalpark og delstaten Pennsylvania. Dere ankommer Bedford, en malerisk liten by fylt med historie. The Old Bedford Musem er et utendørsmuseum hvor dere kan oppleve hvordan hverdagen utspant seg i landsbyen som ble grunnlagt av immigranter på 1800-tallet.

Overnatting:
Bedford

DAG 14: Lancaster – Washington D.C.

På dagens etappe mot USAs hovedstad bør dere legge turen innom Gettysburg, en av de mest kjente slagmarkene fra Den amerikanske borgerkrigen.
Om ettermiddagen ankommer dere Washington D.C., hvor dere kan besøke byens kjente monumenter og landemerker; Det hvite hus, Capitol-bygningen, Washington Monument, Jefferson Memorial og det verdensberømte Smithsonian Institute.

Overnatting: Washington D.C.

DAG 15: Washington D.C.

USAs president, kongresspolitikere og lobbyister kjemper side om side i storpolitikkens hovedstad. Monument etter monument vitner om supermaktens menneskelige omkostninger i dunkle kapitler av den amerikanske historien. Men Washington er også moro og leven, med artige museer og trendy barer og butikker.
Ikke mange byer i USA kan by på så mange museer som Washington D.C. Det er til og med gratis adgang til de aller fleste av dem, og det gjør fornøyelsen enda større. Langs The Mall ligger de som mektige paleer side om side, og her er muligheter for å bli klok på alt fra romfart til fransk impresjonisme til nyhetsjournalistikkens historie og nazistenes jødeforfølgelse.

Overnatting: Washington D.C.

DAG 16: Washington D.C. – Philadelphia

USAs president, kongresspolitikere og lobbyister kjemper side om side i storpolitikkens hovedstad. Monument etter monument vitner om supermaktens menneskelige omkostninger i dunkle kapitler av den amerikanske historien. Men Washington er også moro og leven, med artige museer og trendy barer og butikker.
Ikke mange byer i USA kan by på så mange museer som Washington D.C. Det er til og med gratis adgang til de aller fleste av dem, og det gjør fornøyelsen enda større. Langs The Mall ligger de som mektige paleer side om side, og her er muligheter for å bli klok på alt fra romfart til fransk impresjonisme til nyhetsjournalistikkens historie og nazistenes jødeforfølgelse.

Overnatting: Washington D.C.

DAG 17: Philadelphia – New York - Norge

I dag kjører dere tilbake til New York hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

SPØR OSS OM PRIS!

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.
To barn under 12 år bor gratis om de deler rom med foreldrene.

Reiseperiode: April - oktober

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – New York – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 16 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • 1 tur med Hornblower Cruises, Niagara Falls, Canada (mai – oktober)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 15 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngangspenger til attraksjoner
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin
 • Enveisleieavgift for leiebil
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

OPPLEV NORDØST-USA

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

En fantastisk reise gjennom New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia og de herlige byene Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

Les mer

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York og opplev New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago!

Les mer

THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise fra Chicago, gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer og Toronto i Canada.

Les mer

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Opplev New York, Philadelphia og Washington og Atlanterhavs-kystens sjarmerende og autentiske amerikanske byer.

Les mer

DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på østkysten.

Les mer

ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Start i Washington D.C. og opplev Philadelphia og New York før dere ankommer Boston.

Les mer

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

Utforsk Boston til fots og opplev vakkert landskap og små, autentiske landsbyer i New England.

Les mer

ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Start reisen i Boston og opplev blant annet Cape Cod, Newport, Berkshires og White Mountain.

Les mer