Fra New York til New York!

OPPLEV ØSTKYSTEN OG CANADA

Fra kr. 24 610,- PR. PERSON

En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia. Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

La eventyret begynne!

Reiser til USA

DAG 1: Norge – New York

Avreise fra Norge. Vel fremme i New York går dere gjennom passkontrollen og taxi til hotellet på Manhattan. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan bli bedre kjent med den verdensberømte og meget fascinerende storbyen.

Overnatting: Manhattan

NYC

DAG 2: New York

Høyere, raskere og sterkere. Ingenting kan kue byen med de himmelhøye skyskraperne og mektige avenyene, der det er plass til alt fra dresskledde forretningsmenn og bohemaktige designere til kinesiske gateselgere. Velkommen til byen som aldri sover, og der ingenting er umulig. New York City venter på dere, med sine verdenskjente severdigheter: Empire State Building, Frihetsgudinnen, Times Square, Wall Street, Central Park, Ellis Island og minnesmerket etter 11.september. I tillegg bugner byen over at flotte museer og et bredt utvalg restauranter, barer og butikker. Tiden kommer ikke til å stå stille i New York!

Overnatting: Manhattan

Boston Skyline

DAG 3: New York – Boston

Dere henter leiebilen og forlater New Yorks hektiske storbyliv. Kjør nordover til vakre New England. Kjør gjennom Connecticut, hvor vi anbefaler et stopp på det berømte Yale universitet i byen New Haven eller stopp ved Mystic Seaport. Om tiden tillater det bør dere inkludere Newport i Rhode Island. Denne vakre byen kalles ”Amerikas første resort” etter at mange av Amerikas rikeste personer bygde sine fantastiske sommerhjem på begynnelsen av forrige århundre. Mange av disse herskapshusene er i dag museum. Deretter videre til Boston, som er spekket med sjarmerende, historiske bygninger og opplevelser.

Overnatting: Boston

Boston 3

DAG 4: Boston

Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Med det er også skyskrapere og hektisk storbytempo, boutiquer og stormagasiner som får kredittkortene til å gløde. Da er det godt at man kan slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne på stormskjermen på en koselig pub om kvelden.
En gåtur i byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag, og byen tar deg tilbake i forfedrenes fotspor. De historiske bygningene forteller alle anekdoter som førte til den amerikanske uavhengighetskrigen. Følg The Freedom Trail slik at du får med Bostons viktigste severdigheter. Dette er en selvguidet tur som er markert med en rød linje gjennom hele byen.

Overnatting: Boston

Kancamagus Highway

DAG 5: Boston – White Mountains

I dag vil dere reise gjennom den vakre White Mountains nasjonalpark. Nesten surrealistisk, som et gammelt tøff-tøff-tog tatt rett ut av et Donald Duck- blad, trekker det kullfyrte veteranlokomotivet de fargesprakende togvognene popover New Englands høyeste fjell, Mount Washington, med sine 1917 meter. Det hyler og damper, mens meter etter meter tilbakelegges bratt oppover mot fjelltoppen, der utsikten over White Mountains er fantastisk. Toget er det eneste i sitt slag i USA, og det har besteget Mount Washington siden 1869.
Legger dere turen innom North Conway i delstaten New Hampshire er det et bredt spekter av aktiviteter dere kan delta på.

Overnatting: White Mountains

Canon Mountain

DAG 6: White Mountains – Quebec

Fortsett nordover til Canada. Underveis bør dere stoppe i Franconia Notch State Park og ta kabelbanen opp Cannon Mountain og nyt den flotte utsikten over White Mountains og området.
Fortsett videre til Quebec, hovedstaden i provinsen med samme navn.

Overnatting: Quebec

Quebec

DAG 7: Quebec

Denne pittoreske byen anses som den ”mest europeiske byen” i Nord-Amerika. Her får dere en følelse av historie, og Quebecs gamle bydel står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er omgitt av solide murer og bastioner som er intakte, og husene innenfor stammer fra byens franske periode. Begi dere ut på en spasertur langs Promenade des Gouverneurs og nyt utsikten over St. Lawrence River.

Overnatting: Quebec

Montreal

DAG 8: Quebec – Montreal

Reisen fortsetter vestover langs den vakre St. Lawrence River, en stor handlerute. I Montreal bør dere utforske Underground City, verdens største underjordiske kjøpesenter, som inkluderer en rekke butikker og underholdningsmuligheter.

Overnatting: Montreal

Ottawa

DAG 9: Montreal – Ottawa

I dag tar kjøreruten dere til Canadas hovedstad, Ottawa. Byen er grasiøs, med vakker arkitektur og landskap. Besøk parlamentsbygningene eller spaser langs Ottawa River.

Overnatting: Ottawa

Toronto

DAG 10: Ottawa – Toronto

På vei mot Toronto kjører dere gjennom et område som kalles Thousand Island, et område med enestående vakker natur. Kjør langs Lake Ontario og ankom herlige Toronto om ettermiddagen.

Overnatting: Toronto

Toronto

DAG 11: Toronto

Det er på tide å utforske Toronto nærmere, og byen er et paradis for sightseeing og shopping. Ta turen opp i CN Tower for fantastisk utsikt over byen og Lake Ontario. Byen er én av de høyeste i verden. Eaton Center er stedet for de handleglade.

Overnatting: Toronto

Reiser til USA

DAG 12: Toronto – Niagara Falls

En reise i denne delen av verden vil ikke være komplett uten et besøk ved Niagara Falls, som ligger på grensen mellom USA og Canada. Dette er uten tvil en av severdighetene de fleste amerikanerne har på sin liste over steder i USA som de bare må se. Slik er det med turistene også, og derfor er det mange som sier ”åhh”, ”neei”, ”jøye meg” og knipser med kameraene. Vannet fosser ut over klippekanten. Som en hvit masse faller det 52 meter ned i Niagara- elven med en bredde på 750 meter, mens en kolossal dampsky gjør det umulig å se hvor vannet slutter. Horseshoe Falls er et spektakulært syn – ingen tvil om det! Blir med på en tur med Maid of the Mist- båtene, som tar deg helt innpå Niagara- fossen etter at dere har stått og betraktet den ovenfra. Her føler dere vannets krefter, og det er både morsomt og storslagent.
Turen ”Cave of the Winds” tar dere til fots ned gjennom fjellet og så går dere bort til fallene. Dette er en helt unik opplevelse, og det pumper litt ekstra adrenalin når dere beveger dere mot kjempekreftene som dundrer ned klippekanten. Her blir dere garantert våte!
Når mørket senker seg, flombelyses fallene i et fargerikt og spektakulært spekter, hvor belysningen skifter mellom ulike farger.

Overnatting: Niagara Falls

Bedford

DAG 13: Niagara Falls- Bedford

Fortsett reisen sørover, gjennom Allegheny nasjonalpark og delstaten Pennsylvania. Dere ankommer Bedford, en malerisk liten by fylt med historie. The Old Bedford Musem er et utendørsmuseum hvor dere kan oppleve hvordan hverdagen utspant seg i landsbyen som ble grunnlagt av immigranter på 1800-tallet.

Overnatting:
Bedford

Gettysburg

DAG 14: Lancaster – Washington D.C.

På dagens etappe mot USAs hovedstad bør dere legge turen innom Gettysburg, en av de mest kjente slagmarkene fra Den amerikanske borgerkrigen.
Om ettermiddagen ankommer dere Washington D.C., hvor dere kan besøke byens kjente monumenter og landemerker; Det hvite hus, Capitol-bygningen, Washington Monument, Jefferson Memorial og det verdensberømte Smithsonian Institute.

Overnatting: Washington D.C.

Washington D.C. 2

DAG 15: Washington D.C.

USAs president, kongresspolitikere og lobbyister kjemper side om side i storpolitikkens hovedstad. Monument etter monument vitner om supermaktens menneskelige omkostninger i dunkle kapitler av den amerikanske historien. Men Washington er også moro og leven, med artige museer og trendy barer og butikker.
Ikke mange byer i USA kan by på så mange museer som Washington D.C. Det er til og med gratis adgang til de aller fleste av dem, og det gjør fornøyelsen enda større. Langs The Mall ligger de som mektige paleer side om side, og her er muligheter for å bli klok på alt fra romfart til fransk impresjonisme til nyhetsjournalistikkens historie og nazistenes jødeforfølgelse.

Overnatting: Washington D.C.

Philadelphia 4

DAG 16: Washington D.C. – Philadelphia

Capitol- bygningens silhuett forsvinner i bakspeilet, mens Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne omgitt av uendelige kornmarker som bølger i vinden. Neste stopp: Philadelphia. Byens grunnlegger, William Penn, stikker opp som en annen kransekakefigur på det franskinspirerte rådhustårnet i marmor, som ligger mellom et par håndfull moderne skyskrapere midt i byen, og minner om at Philadelphia ikke er en hvilken som helst storby, for den var datidens største kosmopolitiske by. Det var her prominente herrer møttes for å diskutere koloniens løsrivelse fra kolonimakten England og det var her Uavhengighetserklæringen ble forfattet og underskrevet i 1776.

Overnatting: Philadelphia

Interstate 95 New York

DAG 17: Philadelphia – New York - Norge

I dag kjører dere tilbake til New York hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

PRIS: FRA KR. 24 610,- PR. PERSON

TUREN VARER I 17 DAGER/16 NETTER

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – New York – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 16 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • 1 tur med Hornblower Cruises, Niagara Falls, Canada (mai – oktober)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 15 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngangspenger til attraksjoner
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin
 • Enveisleieavgift for leiebil

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.
To barn under 12 år bor gratis om de deler rom med foreldrene.

Reiseperiode: April - oktober

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

PRIS: Fra kr. 24 610,- pr. person
VARIGHET: 17 Dager

Fra New York til New York!
En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia. Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

TRE MAGISKE BYER

PRIS: Fra kr. 21 535,- pr. person
VARIGHET: 14 Dager

Utforsk New York med alle sine severdigheter og attraksjoner, New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago med sine gangsters, musikk og imponerende museer. Besøk tre magiske byer, opplev den fantastiske amerikanske naturen og få en ferie du aldri glemmer!

OPPLEV THE GREAT LAKES OG TORONTO

PRIS: Fra kr. 18 395,- pr. person
VARIGHET: 15 Dager

En herlig reise som tar dere med til storbyen Chicago, hvor historiens sus ligger i luften, bluesmusikken strømmer ut fra klubbene og imponenrende museer lokker. Dere kjører gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer, slapper av på strender og beundrer fossefall i ulike nasjonalparker. Bilbyen Detroit er en interessant opplevelse. I Toronto, Canada, kan dere stå på toppen av én av verdens høyeste bygninger.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

PRIS: Fra kr. 24 815,- pr. person
VARIGHET: 18 Dager

Hektisk storbystemning i verdensmetropolen New York, Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne når ankommer Philadelphia, Washington er maktens korridor og monument etter monument vitner om USAs krefter utenfor landets grenser. Fortsett langs Atlanterhavskysten med besøk i sjarmerende og autentiske byer, late dager på stranden og fart og spenning i Orlando.

BESØK DET ØSTLIGE TRIANGEL I USA

PRIS: Fra kr. 14 280,- pr. person
VARIGHET: 9 Dager

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på USAs fascinerende østkyst. Denne turen tar deg gjennom New York, Niagara Falls, Washington D.C. og Phildelphia. God tur!

OPPLEV ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

PRIS: Fra kr. 34 970,- pr. person
VARIGHET: 10 Dager

Denne reisen starter i USAs hovedstad, Washington D.C., og tar dere gjennom historiske byer som Philadelphia og New York før dere ankommer Boston. I hovedstaden vandrer dere gjennom Amerikas historiebok, og se monument etter monument som vitner om supermaktens krefter. Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne før dere ankommer Philadelphia, hvor USAs ble skrevet og definert.

UTFORSK NEW ENGLAND

PRIS: Fra kr. 19 275,- pr. person
VARIGHET: 15 dager

En komplett reise som gir deg det beste av New England!
USA- eventyret starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor dere kan utforske byens severdigheter til fots. Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer venter.

OPPLEV ROMANTISKE NEW ENGLAND

PRIS: Fra kr. 34 890,- pr. person
VARIGHET: 10 Dager

Reisen starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor USA i bunn og grunn ble født. Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Bruset fra Atlanterhavet, hvit sand mellom tærne og kystbyer som oser av idyll og hygge. Seil i Kennedy’enes kjølvann på Cape Cod, studer hvaler på havet, opplev den vakre villmarken og la dere rive med i en overflod av antikvitetsbutikker i småbyene.
Det er deluxe- overnatting på hele reisen.