OPPLEV VESTLIGE CUBA


Da Christopher Columbus gikk i land på Cuba uttalte han følgende: ”Dette er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på”. Han tok ikke feil…

Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige spisesteder og historie. Eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården. Havanna er en levende by, med smilende mennesker og sjarm så det holder!

Enorme bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap med tobakksåkre i Viñales. Okser som trekker plogen etter seg visker ut skillet mellom fortid og nåtid. Ved soloppgang ligger palmelundene og de kuppelformede fjellknausene innhyllet i tåke, med et vakkert, uvirkelig skjær i den frodige dalen. Her er naturopplevelser som står i fokus. Viñales er nemlig landlig idyll slik det var for hundre år siden!

På denne reisen hensettes dere tilbake i tid – og dere ønsker å forbli der.

Cuba airport

DAG 1: Norge - Havanna

Avreise fra Norge. Vel fremme i Havanna går dere gjennom passkontrollen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere med klassisk taxi til deres casa particulares hvor dere sjekker inn.

Casa particulares (”private hjem”) er en type ”Bed & Breakfast” hvor man får et unikt innblikk i cubanske familiers livsstil, i form av for eksempel familiemønstre (mange generasjoner lever ofte sammen). Dette er en flott og annerledes måte å bo på. Frokosten serveres av familien.

Overnatting: Casa particulares

Cuba 4

DAG 2: Havanna

Etter frokost blir dere hentet av en engelsktalende guide som tar dere med på en byrundtur i herlige Havanna. Underveis får dere sett hovedattraksjonene i byen. Turen varer totalt 3 timer, hvor av 2 timer kjører dere rundt i en klassisk, amerikansk bil og så er det 1 time til fots.

Etter endt byrundtur er resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Casa particulares

Cuba 6

DAG 3: Havanna – Valle de Viñales

Opphenting på hotellet og så setter dere kursen vestover. Enorme, bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap av kobberrøde, firkantete jordlapper, grønne tobakksåkre og elegante kongepalmelunder.

Første stopp er Las Terrazas, en hyggelig landsby som består av hvite hus på terrasser i vakker harmoni med naturen i en skråning ned mot en sjø. Det blir et besøk i det lille museet La Casa de Polo, som handler om den lokale salsastjernen Polo Montañez.

Overnatting: Hotell i Viñales

Las Terraz 01

DAG 4: Las Terrazas

I dag skal dere utforske området nærmere, og det blir besøk på Soroa orkidéhage og San Juan fossefall. Husk og ha badetøy og håndkle med på turen i dag, i tilfelle dere får lyst på en dukkert.

Ettermiddagen til egen disposisjon.

Overnatting: Hotell i Viñales

Mural de la Prehistoria 01

DAG 5: Valle de Viñales – Pinar del Rio

I dag setter dere kursen mot Pinar del Rio hvor dere skal besøke områdets store severdigheter: muralmaleriet (Mural de la Prehistoria) og to grottebesøk (Cueva de San Miguel og Cueva del Indio). Det blir også et besøk i byen Pinar del Rio og på spritfabrikken Guajabita hvor dere får høre mer om produksjonen av denne meget spesielle spriten.

Ettermiddagen til egen disposisjon.

Overnatting: Hotell i Viñales/Pinar del Rio

Valle de Viñales 1

DAG 6: Valle de Viñales

Etter frokost skal dere utforske området fra hesteryggen, som gir en helt annen opplevelse og innblikk enn dere får fra bilen. Hestene tar dere gjennom det vakre landskapet, tobakksmarker og bosettinger. Det blir også et besøk på en tobakkfabrikk. Det er en artig opplevelse, og hurtigheten og elegansen hos sigar-rullerne er imponerende.

Ettermiddagen til egen disposisjon.

Overnatting: Hotell i Viñales/Pinar del Rio

Pinar del Rio 01

DAG 7: Pinar del Rio – Havanna

Etter frokost sjekker dere ut og blir kjørt tilbake til Havanna hvor dere sjekker inn på en casa particular. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan nyte en siste kveld i Cubas sjarmerende og fascinerende hovedstad.

Overnatting: Casa particulares

Havanna turist

DAG 8: Havanna – Norge

Formiddagen til egen disposisjon. Om ettermiddagen blir dere hentet i en klassisk taxi og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge. En minneverdig reise tilbake i tid er over.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Havanna – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 3 netter på casa particulares i dobbelrom, inkludert frokost
 • 4 netter på hotell i Valle de Viñales/Pinar del Rio i dobbeltrom, inkludert frokost
 • 1 bytur i Havanna med engelsktalende guide, inkludert to timer til fots og 1 time med bil
 • Utflukt til Las Terrazas, Casa Polo Montanez, Soroa orkidéhage, San Juan Fossefall, Viñales Cuevo del Indio, Mural del la Prehistoria, Pinar del Rio og fabrikken Guayabita, inkludert inngang
 • 1 utflukt med hesteridning og besøk på en tobakkfabrikk
 • Privat bil fra Havanna til Valle de Viñales og Pinar del Rio med engelsktalende sjåfør/guide
 • Privat transport flyplass – casa particular – flyplass med klassisk taxi
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Cuba

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum (turistkort) til Cuba
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngan til museer, attraksjoner og parker ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Prisen er basert på at 2 voksne reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med sol og bad i Varadero og/eller noen dager i Trinidad.

Reiseperiode: September – april

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VESTLIGE CUBA

VARIGHET: 8 Dager

Da Christopher Columbus gikk i land på Cuba uttalte han følgende: ”Dette er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på”. Han tok ikke feil! Enorme bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap med tobakksåkre i Viñales. Okser som trekker plogen etter seg visker ut skillet mellom fortid og nåtid.

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE CUBA

VARIGHET: 13 Dager

Cubanerne i seg selv har veldig lite materialistisk, men Cuba har så uendelig mye. Kritthvite strender som bukter seg bortover, eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården.

DET EKTE CUBA

VARIGHET: 12 Dager

Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid. Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige spisesteder og historie.