OPPLEV MOUNT KENYA

FRA KR 15 500,- PR. PERSON

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– På toppen av Kenya!

Det føles som du befinner deg i «Ringenes Herre». Eller som om du har landet på Mars. Du står midt i en mektig dal hvor et gigantisk teppe av gresstuer brer seg utover. Kjempekaktuser og løkformede topper av planter stikker opp med noen meters mellomrom.

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystisk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur. Dermed blir turen opp til toppen ikke en konkurranse eller et kappløp, men heller en magisk vandring gjennom et fascinerende landskap.

Mount Kenya er egentlig en utdødd vulkan, men gjennom årene har lavaen erodert vekk, og i dag er det ingen spor etter det opprinnelige krateret. Fjellet ender ikke, som Kilimanjaro, i en enkel, veldefinert topp, men som en sagtagget klippeformasjon. De to høyeste toppene, Batian (5199 meter) og Nelion (5188 meter) kan kun nåes ved teknisk fjellklatring, men den tredje høyeste toppen, Lenana (4985 meter) kan klatres ved hjelp av vandrestøvler, superundertøy og en stor porsjon utholdenhet.

Underveis passerer du først frodig, tett skog bebodd av elefanter, bøfler, apekatter og antiloper. I 3000 meters høyde åpner landskapet seg i et afro – alpint landskap med heier og dramatiske daler. Her kan du møte på den artige klippegrevlingen, en skapning som tross for sin lille størrelse, er elefantens nærmeste slektning.

Fjellets øverste 800 – 900 meter består av grå granitt, hvit is og jadegrønne innsjøer. De forvridde toppene er ikledd is hele året, selv om isbreene er skrumpet betraktelig inn de siste årene.

Mount Kenya nasjonalpark ble etablert i 1949 og i 1997 ble parken satt på UNESCOs verdensarvliste.

Trekking på Mount Kenya
Du ligger fullt påkledd i soveposen, med et ullteppe over deg, men kjemper stadig for å holde deg varm. Det er siste overnatting i over fire kilometers høyde på vei mot toppen, som kun er noen timer unna. Da er det vanskelig å forstå at ekvator går tvers gjennom Mount Kenya. Eller hvorfor du valgte fjelltur i stedet for badeferie ved kysten.
Men en fjelltur til toppen – eller så langt du orker – er alle anstrengelser verdt og en helt unik opplevelse av den afrikanske naturen. Dette er en tour de force gjennom fem – seks helt forskjellige landskapsformer.

Det er mange vandremuligheter på Mount Kenya, og i varierende vanskelighetsgrad, så fjellet egner seg for folk i de fleste aldre og kondisjon. De to høyeste toppene (Batian og Nelion) krever bruk av isøks og sikkerhetstau, så Lenana – toppen vil være målet for de fleste. Merk at de siste 500 meters stigning ikke er for folk med utpreget høydeskrekk.
Mount Kenya er ikke et «alt eller ingenting» – fjell. Det er masse av fantastiske vandreturer, også for de som ikke ønsker å komme seg til toppen. Men ønsker du å komme til toppen, er det tre hovedruter – fra lang og lett til litt kortere og brattere. Toppen bør ankommes tidlig om morgenen, før skyene samler seg om de snøkledde toppene, så for alle tre rutene betyr det at du starter siste oppstigning mellom klokken 2 og 3 om natten. Med andre ord så er det mange timer til daggry og kulden er isende.

Veier til toppen
Naro Moru – ruten
Den korteste og mest populære ruten opp Mount Kenya. Her starter du i den lille byen Naro Moru og følger elven med samme navn opp til fjellet. I prinsippet kan turen gjøres på et par dager, men for å unngå høydesyke anbefales det å legge inn noen dager ekstra slik at kroppen kan akklimatisere seg.

Sirimon – ruten
Denne ruten er litt lengre enn Naro Moru – ruten, men med en mildere oppstigning, og etter manges oppfatninger, mye vakrere. Sirimon – ruten begynner på nordøstsiden av Mount Kenya. Spesielt i regntiden kan denne ruten være en fordel fordi den er den tørreste.
Sirimon – ruten kan også kombineres med Chogoria – ruten for en lengre og mer variert tur.

Chogoria – ruten
Den mest spektakulære, men også den lengste vei opp fjellet. Oppstigningen starter fra Chogoria Forest Station på fjellets østside. Herfra er det 26 kilometer til parkens inngang. Denne strekningen kan tilbakelegges til fots eller med bil, når føret tillater det.
Ruten kan klares på fire dager tur – retur, men fem dager anbefales. Noen velger nedstigningen til Naro Moro – ruten, som medfører at turen blir kortere.
Merk at det ikke finnes overnattingsmuligheter på Chogoria – ruten slik at overnattingen skjer i telt.

Det er best å bestige Mount Kenya i den tørre perioden, dvs. fra slutten av desember til tidlig mars eller juli til begynnelsen av oktober. Det er mulig i regntiden, men det anbefales ikke.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV KENYA

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

Bryllup i Kenya

Drømmer dere om et litt annerledes bryllup enn det tradisjonelle? Da er Kenya den perfekte destinasjon. Savannen i nasjonalparken Masai Mara er det perfekte sted for en romantisk og spesiell vielse. Ikke bare er parken hjem til et spektakulært dyreliv, men det er også noen av de vakreste naturomgivelsene dere kan tenke dere. Bedre bakgrunn for både vielse og brudebilder skal dere lete lenge etter!

Les mer

Nasjonalparker i Kenya

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!

Les mer

Mombasa

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer

Opplev Mount Kenya

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystikk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer