MARRAKECH

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Nyt lyden, luktene og smakene!

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, det eksisterer enda her i Marrakech. Her finner du slangetemmere, akrobater, myntete, messinglamper og marokkoputer.
Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design. Historiefortelleren på det sentrale torget, Djamaa el – Fna, trollbinder fortsatt med fakter, merkelige rekvisitter og dramatisk mimik. Souken lokker med tusenvis av varer. Den gamle bydelen har sine palasser, moskeer og historiske attraksjoner, men målet er å la seg lokke av duften av mynte inn i en gårdshage, som skjuler en liten kafé.

Sporene fra den befestedes by, som det berbiske almoravidedynastiet grunnla på 1000 – tallet, er ganske så visst små og få. Men Koutoubia – moskeen vitner om byens storhetstid under almoravidedynastiet omkring 100 år senere, og arven fra Saadi – dynastiet, som ga byen sin andre storhetstid på 1500 – tallet, ligger der enda. I dag er det byens storslåttte festivaler for film, musikk og billedkunst og livet i de nye bydelene som gir Marrakech tittelen som Marokkos kulturelle hovedstad.

Med sine knapt 1 million innbyggere er Marrakech innhaver av tittelen som Marokkos fjerde største by. Handel og industri spiller en stor rolle. I middelalderen var Marrakech en viktig by for handel med slaver, gull og elfenben, som kom med karavaner helt fra Timbuktu. I dag er Marrakech fortsatt en mangfoldig metropol, hvor arabere, berbere, ørkenfolk og utlendinger myldrer rundt mellom murer i den karakteristiske støvete, rødlige fargen.
Marrakech er også kjent som porten til Atlasfjellene. Kontrasten mellom det enkle liv i fjellene og hverdagen i Marrakech kan nesten ikke bli større.

Djemaa el – Fna
Slangetemmerens jamrende fløytespill blander seg med bønneropet fra byens landemerke, koutoubia – moskeens minaret, og de elektriske lysene på plassen skinner om kapp med de første stjernene på den dypblåe kveldshimmelen. Størst interesse trekker historiefortelleren, som roper og hvisker, plystrer og truer på skiftevis arabisk og berberisk. Med dramatiske fakter og vill mimik understreker han poengene i fortellingen sin.
Her kan du se gjøglere, blinde tiggere og erfarne tanntrekkere står side om side med hennatatovører og daddelselgere.
Det er liv på plassen fra tidlig om morgenen, men aktiviteten kulminerer om kvelden i et inferno av lys, lyder og lukter og stilner av omkring midnatt når kun suppeselgerne holder åpent.

Koutoubia – moskeen
Tre gylne kuler på toppen av minareten og en høyde på nesten 70 meter gjør Koutoubia – moskeen til et verdig landemerke for Marrakech. Den ble oppført for nesten 1000 år siden av almohadedynastiets daværende overhode, Yacoub al – Mansour. Det sies at hans kone forærte de tre kulene, som opprinnelig var av ekte gull, til bygningen som straff for at hun hadde spist midt på dagen under den muslimske fastemåneden ramadan. Minareten og den tilhørende moské, som er stengt for ikke – muslimer, er omgitt av et hageanlegg, hvor alle, uansett trosretning, kan gå kveldstur i selskap med lokale familier og kjærestepar som spiser is, popcorn og kaktusfrukter.

Souken
«Det er krydret i soukene, det er kjølig og fargerikt. Lukten, som alltid er behagelig, endrer seg gradvis etter varenes natur. Det finnes ingen navn eller skilter, det finnes ingen ruter. Alt som er til salgs, er stilt ut. Man vet aldri hva tingene koster, det er ingen bestemte priser og prisene er ikke faste. «Alle boder og butikker som selger det samme, ligger tett innpå hverandre. Det er tjue, tredje eller flere av samme slag. For eksempel finnes det en basar for krydder og en for lærvarer. Smedene har sitt eget sted og kurvlagerne har deres». Slik lyder teksten fra den Nobelprisvinnende forfatteren Elias Canetti som han skrev for rundt 50 år da han var på sin første reise i Marokko. Det har ikke endret seg siden Canetti var der.
Souken ligger sør for Djemaa el – Fna, og er det gamle handelskvarteret. De forskjellige delene av souken har navn etter de varer som i hovedsak selges (og produseres) der.

Jardin Majorelle
En smal sti snor seg gjennom en velordnet jungel av palmer, bougainvillea – busker, bambus og kaktus frem til en blåmalt villa. Den inneholder berbisk kunsthåndverk av høy kvalitet og verker av hagens grunnlegger, den franske maleren Jacques Majorelle. Han bodde her mellom 1922 – 62, og i 1980 overtok den franske moteskaperen Yves Saint Laurent stedet for å forhindre at det ble bygget om til hotell. Yves Saint Laurent var inspirert av orientalske og afrikanske landskaper, og i den blåmalte villaen og hagen – på sikker avstand fra soukenes støy og mas – tegnet han sine stilfulle kreasjoner.

Du trenger ingen magisk lampe for å bli hensatt til «Tusen og én natt» i Marrakech!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV MAROKKO

Marrakech

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, det eksisterer enda her i Marrakech. Her finner du slangetemmere, akrobater, myntete, messinglamper og marokkoputer. Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design. Historiefortelleren på det sentrale torget, Djamaa el – Fna, trollbinder fortsatt med fakter, merkelige rekvisitter og dramatisk mimik. Souken lokker med tusenvis av varer.

Les mer

Essaouira

Hvitkalkede hus, måkeskrik og duft av nyfanget fisk. De blåser på de hvite veggene og de blå dørene i Marokkos windsurferby nummer 1. Bak dørene gjemmer det seg avkjølte gårdshager og elegant innredet rom. I medinaens gater løper barna rundt barfotet, i havnen arbeider båtbyggerne og sardinfiskerne, og nær bastionen former kunsthåndverkerne sine varer i tujatre.

Les mer

Agadir

Agadir er Marokkos ledende badeby. Men det er fiskeriene og ikke feriegjestene, byen primært lever av. Fiskehavnen ligger et stykke utenfor byen, så du trenger ikke bekymre deg om fiskelukt under ferien – om du ikke selv oppsøker en av de mange fiskerestaurantene. Byen er på alle måter forskjellig fra resten av Marokko. Agadir er laget nesten utelukkende for turister, men når bølgene slår innover den lange og brede stranden, er det lett å skjønne hvorfor solhungrige nordmenn valfarter hit.

Les mer

Sykkeltur i Marokko

Fra de kuperte Atlasfjellene til Saharas hete sanddyner er du med på en uforglemmelig sykkeltur. Her passerer du palmer og kameler, sykler gjennom månelandskap og små grønne oaser, ragende fjellhøyder til dype daler og ørken.
Du ankommer Marrakech for deretter å gå løs på en actionfylt tur med firehjulstrekker til Tizi n’ Fedghat – passet. Her starter ditt sykkeleventyr, forbi landsbyene ved Ghessat og videre sørover til oasene ved Skoura. I følgebilen ligger alt du trenger, og blir du sliten og støl, er det enkelt å hoppe i følgebilen og la sjåføren gjøre resten av jobben den dagen.

Les mer

Surfing og yoga i Marokko

Yoga forbedrer balansen, fleksibiliteten og din rene styrke – alt som vil forbedre sin utøvelse på brettet! Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med yoga– og surfing- opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Yoga- timene avholdes på takterrassen, med flott utsikt over havet. Kvalifiserte yoga- instruktører skreddersyr timene etter ditt nivå og behov. Så uansett om du er en yoga- entusiast eller bare er på jakt etter det lille ”ohmm” på ferien, så har du kommet til rett plass!

Les mer

Surfing i Marokko

Surfere fra hele verden rir på Atlanterhavsbølgene – samtidig som de kombinerer den adrenalinfylte opplevelsen med det ekte Marokko! Alt er tilrettelagt for den perfekte surf- holiday i sjarmerende landsbyen Tamraght som ligger ikke langt fra Agadir. Utfordringen på brettet får du på noen av Marokkos beste surfe- steder. Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Enten du er nybegynner, midt i mellom eller en erfaren surfer, vil du finne en pakke som passer akkurat for deg.

Les mer

Kamelsafari i Marokko

Solen stråler, ørkenen åpenbarer seg foran deg og sakte vugger du frem der du sitter på ryggen til Ørkenens skip. Vil du oppleve det ekte Marokko og ørkenen, og samtidig få en opplevelse utenom det vanlige? Har du ikke lyst til å sitte på turistbussen, men faktisk komme ned på bakkeplan og bruke sansene dine? Ri som en arabisk prins eller dronning over sanddynene, sove under stjernene og garantert få sand i skoene!

Les mer

Actionfylt langhelg

Dette er turen for deg som vil oppleve mest mulig på kort tid. Kanskje er dere en vennegjeng som ønsker å komme bort og gjøre noe helt annet en helg. En variert og tilrettelagt tur for nettopp deg, slik at du kan oppleve det du vil i Marokko. Du ankommer Marrakech, og oppdager med en gang at byen er et sammensurium full av lukter, farger og liv. Dette er virkelig som «Tusen og én natt». Rundt deg ser du magedansere i flotte drakter og slangetemmere. Du er omringet av farger og det hviler et snev av magi i luften.

Les mer