Maldivene og Sri Lanka

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Colombo/Malé – Norge
 • Fly Colombo – Malé
 • Sjøfly Mal­é - Kuramathi Island Resort – Malé
 • Flyskatter
 • 1 natt på Galadari Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Roo Mansala Boutique Villas, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Amaya Lake Kandalama, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Jetwing Beach Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 6 netter på Kuramathi Island Resort, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 5 lunsjer
 • Sightseeing på Sri Lanka med engelsktalende guide, inkludert inngang, i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør på Sri Lanka i henhold til program
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere på Sri Lanka og Maldivene

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Sri Lanka (USD 30,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Kameraavgift ved monumenter/severdigheter
 • Tips til sjåfør/guide

Beste reiseperiode: November til april.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Om Sri Lanka

Norske statsborgere trenger visum for reiser til Sri Lanka. For turistvisum er det mulig å søke online via Sri Lankas Electronic Travel Authoriy (ETA): http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Visum gis normalt for 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Sri Lanka og ha minst to ledige sider.
Visum koster USD 35,- per person, som betales når du søker.
Vi anbefaler at du søker om visum 3-4 uker før avreise og IKKE noe tidligere.

Sri Lanka ble erklært malariafritt i oktober 2016. Det er derfor ikke nødvendig å beskytte seg mot malariamygg eller ta forebyggende malariamedisin.
Det finnes denguefeber på hele Sri Lanka, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot mygg med myggspray (Deet eller Autan). Denguemyggen stikker hyppigst rundt soloppgang og solnedgang.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Sri Lanka har et tropisk og varmt regnklima. I mai til oktober sørger sommermonsunen for at det faller mest nedbør i vest. Fra november til januar får østkysten mest regn med vintermonsunen.
På vinterstid varierer gjennomsnittstemperaturen fra rundt 16 ºC i det sentrale høylandet, hvor det også kan komme frost noen ganger, til 33 ºC i lavlandet under sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger på mellom 28 ºC og 31 ºC. Den varmeste måneden er mai, i begynnelsen av regnperioden.

Den lokale myntenheten på Sri Lanka heter srilankisk rupi (LKR).
Det lønner seg å veksle til den lokale valutaen når du er ankommet Sri Lanka.
Vi anbefaler at du har med kontanter i USD eller Euro, gjerne større dollarsedler som 50 eller 100. Mange steder benytter man fremdeles en omstendelig prosedyre der nummeret på hver enkelt seddel blir notert i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det. Små USD-sedler er det generelt ikke den store interesse for.

Handles det med kontanter, er det alltid i den lokale valutaen.

Bankkort som Visa, MasterCard, Diners eller American Express kan brukes som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i visse større forretninger. Vær oppmerksom på at det i praksis er svært begrenset mulighet til å heve kontanter på bankkort, for det er langt mellom minibankene.

Rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta (f.eks. dollar) ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Gjem derfor alltid kvitteringen når du har vekslet fra USD til LKR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Sri Lanka.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Ved ankomst på Sri Lanka blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Tog: På togreiser vil vi reise på den best mulige klassen. Det er stor forskjell på de enkelte avgangene, men vi bestreber oss på å benytte de beste forbindelsene. Generelt skal du ikke forvente den store luksusen, men togene er alltid en opplevelse!

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden på Sri Lanka ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Tidsforskjellen mellom Norge og Sri Lanka varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +3,5 time.
Vintertid: +4,5 time.

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende vil det ofte bli lagt 10-15 prosent i ”service charge” til de oppgitt prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det ”service charge” på regningen, behøver man ikke gi ytterligere driks.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Sri Lanka byr på en rekke opplevelser og aktiviteter: Fiske, golf, varmluftballong, Mountain biking, dykking, surfing, rafting, båtturer, safari, vannsport, yoga og meditasjon og hval- og delfinsafari.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sri Lanka, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Motiver av Buddha på klær, tatoveringer osv. må unngås da dette kan oppfattes som mangel på respekt for buddhismen og kan i verste fall føre til fengsling og deportering.

Srilankerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om inderne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

Om Maldivene

Norske statsborgere får visum for inntil 30 dagers opphold utstedt ved ankomst. Alle reisende til Maldivene må ha pass, som må være gyldig i minst seks måneder etter utreise. Passet må være maskinlesbart. Norske nødpass godtas ikke for innreise til Maldivene.
Reisende må også ha med gyldig returbillett.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

Det anbefales vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Ingen spesifikke tilleggsvaksiner er nødvendig.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Maldivene er et muslimsk land og har totalforbud mot innførsel av alkoholholdige drikkevarer. Det er også forbudt å importere pornografisk materiale, narkotiske stoffer og religiøse symboler. Det er ikke tillatt å innføre ferskt kjøtt og deler av planter eller dyr. Det er strenge straffer for innførsel av narkotika, samt utførsel av hele eller deler av truede dyr og planter.

Merk at alkohol kan kjøpes på hotellene.

Maldivene har et tropisk klima og kan besøkes hele året.
Gjennomsnittstemperaturen på det høyeste er 31 grader celsius og gjennomsnittstemperaturen på det laveste er 26 grader celsius.
Sørvestmonsunen er fra mai til oktober, som kan medføre regn.

Maldivene er en øygruppe i Det indiske hav som består av 1190 øyer fordelt på 26 atoller. 202 av øyene er bebodd og 110 av dem er hotelløyer. Det vil si at hvert hotell ligger på en privat øy.

For å komme til hotellene, må reisende enten benytte sjøfly eller hurtigbåt fra hovedøya Male, hvor den internasjonale flyplassen ligger. Transfer fra Male til resortene (tur/retur) er inkludert i våre reiser.

På dagtid er påkledningen avslappet. Ta med badetøy, lett bomullstøy samt badesko som beskytter mot koraller og små rokker under bading.

I byen Male og på andre utflukter dekker man det meste av beina og skuldrene.

Påkledning på hoteller og resorter er meget avslappet, men det er ikke tillatt å bade/sole seg toppløs. Nakenbading er strengt forbudt.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Mauritius, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Vi kan tilby en symbolsk seremoni – en intim og flott opplevelse for brudepar som i forkant av reisen har valgt en enkel vielse i Norge.

Hotellet arrangerer en symbolsk vielse på et område, som er vakkert dekorert etter deres ønske.

Det offisielle språket på Maldivene er dhivehi, men engelsk er meget utbredt.

Islam er statsreligionen.

Myntenheten på Maldivene er rufiyaa (RF). Amerikanske dollar (USD) og Euro aksepteres nesten alle steder. Det er ikke nødvendig å veksle til lokal valuta ved ankomst til Maldivene. Merk at mange av hotellene kun aksepterer fremmed valuta (dollar og Euro).

Merk at ved betaling med amerikanske dollar, er det av sikkerhetsmessige årsaker, kun akseptert å ta imot betaling med nyere pengesedler (fra 2009 eller nyere).

Tar du ut eller veksler inn dollar/euro i Norge før avreise, husk å sjekke datoen på sedlene slik at du kun har sedler fra 2009 eller nyere før du ankommer Maldivene.

De fleste hoteller/resorter og butikker aksepterer kredittkort som Visa, Mastercard og Eurocard.

Vannet i springen er kjemisk behandlet og kan derfor drikkes. Vann på flaske kan kjøpes nesten alle steder dersom man foretrekker det.

Prisnivået på hotellene på Maldivene er relativt høyt. Det kan derfor lønne seg å inkludere måltider i oppholdet. Flere av hotellene tilbyr også All Inklusiv, det vil si at alle måltider med drikke er inkludert.

I de lokale butikkene, spesielt på hovedøya Male, er prisene langt under norske priser.

De fleste steder er det vanlig å gi bagasjebæreren 1 USD per koffert.
På de fleste resortene er det vanlig å gi servitøren tips direkte etter endt opphold. Har dere hatt flere kelnere under oppholdet, er det normalt en «tipping box» hvor tips kan avleveres. Tips blir da fordelt mellom personalet.
Det er også normalt at man betaler værelsespersonal/butler tips direkte.

Beløpet man betaler i tips er individuelt og avhenger av hvor fornøyd man er med servicen man har fått. Som retningslinje er 10-15 USD per uke.

På enkelte restauranter er service ikke inkludert, og dette opplyses det om på menyen. Da er det vanlig å legge på 10 prosent.

Tidsforskjellen mellom Maldivene og Norge er +4 timer om det er vintertid i Norge og +3 timer om det er sommertid i Norge.

Vanligvis er det åpent søndag til torsdag. På Maldivene er det helg fra fredag til lørdag.

Maldivene er alt du kan drømme om, dersom du liker luksus på en liten øy. Til tross for at øyene er små, er det et utrolig høyt servicenivå samt utvalg av aktiviteter.

En reise til Maldivene kan derfor by på langt mer enn bare en ferie på en kritthvit sandstrand. Det kan være stor forskjell på øyene, så ta gjerne kontakt med oss om hvilken øy som passer best for dine ønsker.

Maldivene egner seg utmerket for par, bryllupsreise og familieferie.

Reisen til Maldivene tar vanligvis 11-18 timer, avhengig av flyselskap og endelig destinasjon i Maldivene.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top