MAGISK REISE PÅ ZAMBEZI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– I kano gjennom en vill og våt verden!

Du glir lydløst i kanoen på Zambezielven, gjennom en vill verden med flodhester som dupper i vannet, elefanter langs kanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett, det er som om solen eksploderer før den forsvinner. Henrykt sitter du ved leirbålet og prater om dagens opplevelser, ville dyr og lar ilden kaste spennende skygger rundt deg.

Zambezielven snirkler seg fram langs grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I den nordvestlige delen av Zimbabwe ligger den spektakulære nasjonalparken Mana Pools med mange alternativer for den som er interessert i kanosafari.

Kanoen sikksakker mellom flodhestene, og du kjenner at pulsen stiger ørlite grann. De er ikke små, de sure gubbene som holder til i elven. Det gjelder å holde seg på den rette siden av dyrene. Helst nærmest stranden ettersom flodhestene selv foretrekker de dype rennene i midten. Men det kommer også an på hvordan de ligger i forhold til hverandre. Du slapper av og nyter synet av Afrika mens guiden styrer kanoen fordi de store kolossene med alle øyeparene som hele tiden følger deg – hva du enn gjør. Allerede etter et par timer på Zambesielven føles det som du har sett tusenvis av flodhester. Jo lengre dagen blir, jo rødere ser de ut. Øynene surrer og lyser som lykter. Kommer du for nær domenet deres, signaliserer de misnøyen sin med høye, rautende lyder. Guiden kjenner alle tegnene og du er i trygge hender, så din oppgave som passasjer er bare å nyte hele opplevelsen.

Landskapet under deg bølger fram. På bredden ligger en gigantisk krokodille og slikker sol. Helt ubevegelig. Ikke en muskel rører seg. Guiden smiler og forteller at den er høyst levende, og bare slapper av.
Litt lenger nede, ut av buskaset, kommer verdens største landdyr. Solen reflekterer i de lange støttennene. Han rister på hodet og ørene flapper voldsomt. Snabelen svinger fra side til side og viser hvilke krefter som skjuler seg. Han vil bare markere at det er han som har all makt. Synet er spektakulært og du knipser ivrig i vei. Et slikt syn må bare dokumenteres.

Rundt deg er det antiloper, vortesvin, villhunder og mungoer. Skogbrynet er fullt av sebraer. Impalaene står helt stille. En gribb flyr over  hodet på deg. En bedre utsikt skal du lete lenge etter.

Turen avsluttes for i dag. Teltet er allerede satt opp og duften av kaffe fyller nesen. Afrikas underlige lyder setter inn. En ugle høres rett utenfor teltet ditt. Middagen serveres og den smaker fortreffelig. Så er det natta. Kroppen slapper av i den nyoppredde, deilige teltsengen.

Frokost i det fri og så slenger guiden geværet over skulderen og tar deg med på en fotsafari i området. Spaserturen går langsomt, og guiden forteller om busker og trær, om fugler og termitter. Han viser deg sporene etter en leopard. Vortesvinet Pumba krysser rett foran deg. Han kommer traskende, med halen rett til værs, stopper midt i veien og ser overraskende på deg. Så er det som han trekker litt på smilebåndet og rusler videre.

Tilbake til kanoen og turen fortsetter. Det er ikke umulig at det blir et lite bad heller. Det er ikke alle forunt å dele «badekar» med flodhester og krokodiller. Guiden velger forresten alltid et sted det er trygt og grunt, så det er ingen fare når du avkjøler kroppen i Zambezi.

Turen nedover elven fortsetter. Gresset langs kantene er høyt og det er vanskelig å se. En ilter elefant blåser i trompeten. Han får et høyt brøl til svar. Et svar som bare kan komme fra en løve. Du ser dem ikke, for skjult i gresset utspiller det seg noe du kun kan høre. Men det er lett å forestille seg hendelsesforløpet.
Så passerer du bøfler. De egentlig vakre dyrene ser alltid ut som de har verdens verste dag, med sine sure, sammentrykte ansikter.
Mens kanoen tar deg videre, tenker du på hvordan området så ut da David Livingstone fartet gjennom her på midten av 1800-tallet. Satte han like stor pris på opplevelsene, naturen og dyrene som du gjør? Vi kan i alle fall håpe han gjorde det. Om ikke, så er det hans tap. For Zambeielven er rett og slett magisk.

Lengden og ruten på kanoturen varierer, alt etter eget ønske. Det vanlige er fire dager og tre netter, hvor du forflytter deg et stykke på elvens til sammen 254 mil. På en slik reise er også et besøk i nasjonalparken Mana Pools noe du bør få med deg.
Zambezielven handler om padling, liste seg inn på store, flotte dyr, solnedganger, en drink, spennende historier fra guiden og legge sivilisasjonens fenomener bak seg for en kort stund.

Zimbabwe, kanoen og de ville dyrene venter på deg!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ZIMBABWE

The Bushtrack Express

The Bushtrack Express i Zimbabwe er en fantastisk og luksuriøs middagsopplevelse som tar deg med tilbake i tid. Tilbake til en tid da damplokomotivene tøffet rundt i landet. Over den berømte Victoria Falls Bridge, som ble bygd av Cecil Rhodes i 1905. Han ønsket et sted hvor vanndråpene fra fallene traff togvognene mens det krysset broen. Med femstjerners service, solnedgang og spektakulær utkikk over de majestetiske Victoria Falls fra den ikoniske broen, nyter du det beste Victoria har å by på.

Les mer

Luangwa nasjonalpark

Når den østafrikanske forsenkningen – enorme geologiske sprekker som strekker seg fra Syria til Mosambik – kommer til Zambia, danner den vestre grenen en naturlig korridor, ti mil bred og syttito mil lang: Luangwadalen. I midten slynger elven seg, elven som har gjort denne dalen til en av Afrikas dyrerikeste. Her finner du kontinentets kanskje høyeste konsentrasjon av krokodiller og flodhester. Legg så til tusenvis av elefanter og bøfler, hundrevis av fuglarter, giraffer og rovdyr som løver, hyener, leoparder og villhunder, ja da må safarien bli magisk!

Les mer

Fotsafari

Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en ranger. Midt mellom løver, bøfler og elefanter. Du befinner deg på en fottur i villmarken – i vakre Zambia. Guiden viser deg noen fotavtrykk i sanden. Det er løvenes konge som nettopp har passert. Du titter forsiktig rundt deg og pulsen øker ørlite grann. Er de i nærheten? Skjuler de seg i det høye gresset mens de titter på deg fra avstand? Fremoverbøyd, mens spenningen sitrer i kroppen, beveger du deg gjennom gresset. Denne gangen er det ikke løven som er jakt, men du selv.

Les mer

Victoria Falls

Få ord kan beskrive det fantastiske naturvidunderet Victoria Falls. Det bør nemlig bare oppleves! Vannet som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende. Under regntiden føles det som en heftig regnstorm når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna. Navnet ble gitt av den skotske oppdageren David Livingstone. Han ble slått med forundring da han så fallene for første gang i 1855 etter å ha hørt buldringen allerede da han var flere kilometer unna.

Les mer

Tog gjennom Afrika

Toget tøffer gjennom et vakkert slettelandskap. Utenfor vinduet kan du se antiloper som gresser eller bykser av sted. Landsbyer, giraffer og tomme vidder. Mektige fjell og historiske steder. Krystallglassene er fylt med den beste vin. Springbukksteken smelter i munnen. Kupeen består av mahognivegger og en stor myk dobbeltseng. Det er ikke snakk om NSB mellom Oslo – Trondheim, så absolutt ikke. Nei, det er snakk om togreise i Afrika. Toget du sitter på er et av verdens mest luksuriøse – sørafrikanske Rovos Rail.

Les mer

Mana Pools nasjonalpark

Mana Pools nasjonalpark er synonymt med Zambezi – elven, elefanter, løver, villmark, kano og fotturer og en av Zimbabwes mest populære parker. Takket være sin skjønnhet, villmark og store antall dyr og fugler, står Mana Pools på UNESCOs verdensarvliste. Det vakre våtmarksområdet oppleves best i kano på Zambezi – elven, eller med kombinasjonen kano, jeep og fottur. Mana Pools er ikke bare usedvanlig frodig og storslagent, med mahognitrær, vannveier, sandbanker og fikentrær, men den har også Zimbabwes største konsentrasjon av flodhest og krokodille.

Les mer

Magisk reise på Zambezi

Du glir lydløst i kanoen på Zambezielven, gjennom en vill verden med flodhester som dupper i vannet, elefanter langs kanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett, det er som om solen eksploderer før den forsvinner. Henrykt sitter du ved leirbålet og prater om dagens opplevelser, ville dyr og lar ilden kaste spennende skygger rundt deg. Zambezielven snirkler seg fram langs grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I den nordvestlige delen av Zimbabwe ligger den spektakulære nasjonalparken Mana Pools med mange alternativer for den som er interessert i kanosafari.

Les mer

Hwange nasjonalpark

Det er sent i november og heten dirrer i luften. Du kan se og føle den der den ligger som en kappe over landskapet. Plutselig brytes den av de første regndråpene som treffer tørr mark, som igjen fører til at støvet virvler opp og frigjør den velkjente duften av Afrika. Med regnets ankomst kommer også energien og livsgnisten som et hurtig lyn tilbake i villmarken og over natten og Hwanges flora og fauna starter sin årlige sirkel.

Les mer

Bryllupsreise i Zimbabwe

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land – og passer dermed utmerket for en bryllupsreise utenom det vanlige. Her finner dere enestående natur, et rikt og spektakulært dyreliv, vennlige mennesker, minneverdige opplevelser og én av Afrikas største attraksjoner: De mektige Victoria Falls. Bryllupsreisen i Zimbabwe inkluderer opplevelser dere ikke finner noe annet sted i verden. Besøk de majestetiske Victoria Falls, skål med glassene på båtdekket mens solen forsvinner ned i Zambezi- elven og farger vannet rødt. Kom i nærkontakt med elefanter mens dere selv utfører kunstneriske utforminger på lerretet.

Les mer