LILONGWE WILDLIFE TRUST

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Kampen for dyrenes overlevelse!

Hvert år drepes 20 000 elefanter for støttennene sine i Afrika. Neshorn slaktes ned på grusomme måter for at hornet skal sendes til Kina og brukes i såkalt medisin (det er vitenskapelig bevist at hornet ikke har noen medisinsk funksjon) og skogsområder ryddes og dyrene får mindre territorium.
Malawi er et av de land i Afrika som nå har innsett at vi må sette foten ned og endringer må innføres snarest. Ellers vil ikke kommende generasjoner få oppleve elefanter, neshorn, løver, leoparder eller hyener i det ville. De vil kun finnes i dyreparker og i bøker.

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Organisasjonen bidrar i dag i kampen mot krypskyting, den ulovlige handelen av elfenben og andre dyreprodukter og med utdanning av lokalbefolkningen. Ikke bare informerer de om hvilke påvirkning dette vil ha for lokalsamfunnet, men de jobber også med utdannelse for Malawis barn gjennom sine prosjekter.
Lilongwe Wildlife Trust har også opprettet et senter hvor de tar inn skadde og foreldreløse dyr, og driver med forskning for best mulig å tilrettelegge samspillet mellom mennesker og dyr. Til tross for at store deler av Malawi er fredede områder, har dette lite betydning for krypskytere som kan tjene penger på elfenben. Organisasjonen støtter også landets viltvoktere og har sitt eget veterinær gruppe som rykker ut for å hjelpe dyr i nød. Lilongwe Wildlife Trust har også tatt inn dyr som er blitt brukt på sirkus og som vises frem til betalende turister, mens de lider under grusomme forhold de timene de ikke vises frem.
I 2014/2015 stod senteret ansvarlig for pleie av 254 dyr i nød, 77 redninger, 57 dyr ble satt tilbake igjen i villmarken hvor de hører hjemme og ble besøkt av over 37 000 turister.

Du kan bidra med å melde deg som frivillig på senteret hvor du kommer i nær kontakt med dyrene, blir kjent med andre frivillige og lærer mer om Malawi som land og samtidig om deg selv. Frivillig arbeid gjør seg også flott på cv’en din for framtidig jobbsøking.

Unike Reiser støtter Lilongwe Wildlife Trust med å informere om arbeidet de gjør og ved at våre besøkende til Malawi får muligheten til å besøke senteret og se seg. Vi er også stolte av å kunne tilby frivillig arbeid hos organisasjonen. Programmet varer mellom 2-12 uker og består av å ivareta og mate dyrene som er under rehabilitering, observasjoner og sette dyrene ut i det fri igjen. Du får også mulighet til å engasjere deg i annet arbeid, som å bidra i utdannelsen av skolebarn, treplanting og utsettelse av bikuber. De to sistnevnte bidrar til å verne om naturen. Oppholdet tilpasses etter dine kvalifikasjoner og ønsker. Du må være 18 år for å delta.

Et opphold som frivillig kan kombineres med safari og andre spennende opplevelser i lille og sjarmerende Malawi.

Du kan støtte Lilongwe Wildlife Trust med et besøk, jobbe som frivillig, sponsor, medlem eller bare ved å spre ordet om denne flotte organisasjonen som bidrar til å bevare Malawis dyreliv og støtter lokalbefolkningen gjennom sine prosjekter.
Les mer om organisasjonen her: http://www.lilongwewildlife.org/

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV MALAWI

Lilongwe Wildlife Centre

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.

Les mer

Nyika nasjonalpark

Nyikas hovedattraksjon er det vakre og unike landskapet, så helt ulikt alt annet som finnes i Malawi. Det minner faktisk litt om Europa, og da spesielt høylandet i Skottland. Bortsett fra at det er sebraer og leoparder og ikke sauer og gjeterhunder som dukker opp i landskapet. Borte er akasietrærne du forbinder med Afrika. I stedet er det en tett skog av ranke furutrær. På begge sider av veien strekker et hav av grønt gress og bregner utover, og landskapet bølger mykt som lag på lag med sanddyner.

Les mer

Liwonde nasjonalpark

Liwonde nasjonalpark er blant Afrikas beste for å se elefanter og flodhester. Blandingen av savanne og elvelandskap gjør denne parken til et attraktivt område for fugler. Ikke mindre enn 400 arter er observert her, så det er et fantastisk mylder av fugler i alle størrelser og fasonger som sprer sine vinger rundt deg. Elven Shire renner gjennom Liwonde, og er den dominerende livsnerven som skjærer gjennom landskapet på vei mot Zambezi – elven i sør.

Les mer

Lilongwe Wildlife Trust

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Les mer

Lake Malawi

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse. Innsjøen er en av de dypeste i verden, med 706 meter på det dypeste. Den verdenskjente Malawiciklider, som var populær i norske akvarium på 1980-tallet, har sitt hjemsted her. Området rundt er slående vakkert: Ved Cape McClear ligger det lange sandstrender, og øya Mumbo Island har trolliknende, sjokoladefargede klipper. Fra dem kan du hoppe rett ned i det knallgrønne vannet. Lake Malawi er del av Lake Malawi nasjonalpark, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. Vannet holder som regel 27 grader, og er usedvanlig klart.

Les mer

Frivillig arbeid i Malawi

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser. Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer