Kairo og cruise på Nilen med Dahabiya

12

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Bli med på en reise til Kairo, en reise som tar deg 4500 år tilbake i tid. Pyramidene på Giza-platået tar pusten fra de fleste besøkende, som lar seg imponere over de mektige steinkolossene som strekker seg mot himmelen.

Hils på Sfinksen, som vokter pyramidene slik den har gjort gjennom årtusener, se mumier og oldtidens skatter på Det egyptiske museet og ta turen inn i de trange smugene i basarområdet.

Kairo er mer og enda litt til. Det er sant det som står i Tusen og én natt: Den som ikke har sett Kairo, har ikke sett verden!

Cruise på Nilen i langsomt tempo i en dahabiya, en tradisjonell seilbåt som er mindre enn et vanlig cruiseskip. Dahabiyaene er små med bare åtte-ti kahytter, innredningen og stemningen er mer eksklusiv, og man legger til ved små øyer og severdigheter som de store skipene ikke kan legge til ved.

Utforsk Luxor med sine templer og kongegraver og opplev sjarmerende Aswan med sine mange severdigheter.

Opplev faraoenes land slik de gamle egypterne gjorde!

Dag 1:

Norge – Kairo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Meridien Pyramids Hotel & Spa

Dag 2:

Kairo

Eventyret starter med et besøk på Det egyptiske museet, hvor du kommer ansikt til ansikt med mektige, gamle Ramses 2. og den unge Tutankhamon. Her vandrer du i ganger, gallerier og haller fylt av skatter fra oldtiden, mumier og statuer. Høydepunktene inkluderer Tutankhamons gullmaske, Khefren som sitter på tronen og skuer majestetisk ut i evigheten, dronning Hatshepsut og mumiene til de store faraoene.

Etter lunsj reiser dere til Muhammad Alis alabastbelagte moské fra midten av 1800-tallet. Utsikten over Kairo fra platået foran er storslått.

Muhammad Alis moské er det siste tilskuddet på Saladins citadell, Midtøstens største festning, og er ett av kjennetegnene på Kairo.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Om kvelden skal dere oppleve det fantastiske Sound & Light Show ved pyramidene. Historien fortelles av sfinksen, som forklarer deg de dypeste hemmelighetene fra oldtiden.

Overnatting: Meridien Pyramids Hotel & Spa

Dag 3:

Kairo – Saqqara – Memphis – Kairo

I dag blir det en reise tilbake til oldtidens Egypt. Til Saqqara og Memphis, Egypts tidligere hovedstad.

Djosers trappetrinnpyramide er den største og eldste, mens Unas' pyramide den første med tekster i gravkammeret. Tetis pyramide er åpen for besøkende. Saqqara er et sted der gjenstander fra oldtidens Egypt nærmest velter opp av jorden. Så mange at det ble bygget et museum bare for gjenstander fra Sakkara - det helt nye og moderne Imhotep Museum.

Memphis, Egypts gamle hovedstad, ble grunnlagt i cirka 3100 f.Kr. av Kong Menes. Severdigheter her inkluderer en liggende statue av Ramses II, tempelet der de hellige Apis-oksene ble mumifisert og Amenophis 2.s sfinks av alabaster.

Så venter et besøk ved pyramidene, siste hvilested for faraoene Kheops, Khefren og Mykerinos. Fra disse gravkamrene begynte kongen sin reise til det hinsidige. Kheops-pyramiden er den eneste av oldtidens syv underverker som fortsatt står.

Sfinksen, som har ligget her i mer enn 4000 år, har sett alt og mer til. Den store figuren, som er 73 meter lang og 20 meter høy, forestiller en løve med en konges ansikt, og har i det hele tatt sett ganske mye opp gjennom historien.

Transport tilbake til hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Meridien Pyramids Hotel & Spa

Dag 4:

Kairo – Luxor

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Luxor. Her venter en sjåfør som kjører dere til dahabiya (skipet) hvor dere sjekker inn.

Dahabiyaen har 8 lugarer (med privat bad), restaurant, spisesal, bar, soldekk og en liten jacuzzi. Skipet er dekorert i vakker arabisk stil med moderne innslag.

Etter lunsj går turen til det vakre og spektakulære Karnak-tempelet. Solen skinner på tempelet der faraoer og yppersteprester tilba statsguden Amon for 3000 år siden.

Dagen avsluttes i Luxor-tempelet. Ved inngangen sitter og står Ramses 2. På pylonen er det scener fra Ramses 2.s krig mot hettittene. Den store åpne gården ble anlagt av Amenophis 3. til ære for solen.

Middag om bord skipet om kvelden.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 5:

Luxor

På avstand virker Memnon-kolossene ensomme der de står og skuer mot øst. Helt alene, merket av vær og vind og uten et tempel å lene seg mot, ønsker de velkommen til vestbredden.

Oldtidens egyptiske konger ble stedt til hvile i dype klippevegger i Kongenes dal. Fra det mørke gravkammeret dypt inne i fjellet, kunne kongen nå ta fatt på reisen mot det evige livet etter døden. På den farefulle reisen kunne han konsultere de religiøse formlene og bildene som ble malt og hugd inn i veggene. Det blir besøk i tre graver, avhengig av hvilke som er åpne.

Tett inntil klippeveggen ligger det et tempel bygget i tre terrasser. Dette er dronning Hatshepsuts terrassetempel (Deir el-Bahri), reist av henne selv som et minne om tiden hun regjerte Egypt som farao.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 6:

Luxor – Esna

Hele dagen går med til å seile på Nilen, Egypts livsnerve. Livet om bord er avslappende og behagelig.

Landskapet skifter farge. Frodige grønne marker blir til gul ørken, før det skifter tilbake igjen og går helt ned til Nilens bredd. Kveget gresser fredsommelig, og svartkledde kvinner vasker klær i vannkanten. Inne på land løper noen barn om kapp med skipet mens de vinker ivrig og roper til gjestene på dekk.

Skipet passerer slusene i Esna før det ankrer for natten.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 7:

Esna – El Kab – Edfu – Fawaza Island

Mens dere spiser frokost seiler skipet til El Kab, en av Egypts eldste byer, som det kun er ruiner igjen av. Her blir det en ridetur med esler mens dere ser dere omkring.

Neste stopp er Edfu, hvor en hest og vogn tar dere med til tempelet. Dette er Egypts best bevarte tempel. Dere ønskes velkommen av en imponerende pylon med bilder av farao som holder en gruppe fiender opp foran Horus.

Jo lenger inn i tempelet man kommer, desto mørkere blir det. Gulvet hever seg, og taket senker seg. Det aller helligste er det aller mørkeste, mest hemmelige og mest private stedet i hele tempelet. Bare farao eller yppersteprestene kunne sette foten sin her. I dag kan alle gå i faraos fotspor og tre inn i det aller helligste. I skrinet, som fortsatt står der inne, forestiller man seg at gudestatuen har "bodd".

Eventyret fortsetter til Fawaza Island hvor dere nyter en egyptisk barbeque, perfekt forberedt av kokkene om bord.

Tilbake til skipet og middag om kvelden.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 8:

Gebel El Silsila

Frokost om bord.

Seilturen tar dere til Gebel El Silsila, hvor steinene til templene ble hugget ut i oldtidens Egypt.

Nylig ble det oppdaget 12 graver, som dateres til det 18.dynastiet. Gravene er skjært ut i fjellet, og de har ett eller to kamre. De har også flere nisjer som ble brukt til å oppbevare offergaver. Arkeologene fant også rester etter dyr, som ble gravlagt sammen med menneskene.

Etter endt besøk her går turen videre til en øya rett utenfor Kom Ombo.

Resten av dagen til avslapning på dahabiyaen.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 9:

Kom Ombo – Aswan

Det blir et stopp i Kom Ombo for et besøk i tempelet, som ligger bare noen minutters gange fra kaien.

Dobbelttempelet er dedikert krokodilleguden Sobek (høyre side) og falkeguden Haroeris (venstre side). Det er ikke så rart man tilba en krokodillegud akkurat her, for det er utallige sandbanker rett ut i Nilen, der det var en overflod av krokodiller i oldtiden. Noen få av de 300 mumifiserte krokodillene som ble funnet i nærheten, er utstilt i tempelet. Det er det eneste dobbeltempelet i Egypt.

Skipet setter kurs mot Aswan, som er det siste stopp på turen.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas om bord.

Overnatting: SS Hadeel

Dag 10:

Aswan – Abu Simbel

Frokost om bord og utsjekk.

Den lille byen Abu Simbel ligger langt utenfor allfarvei, men er likevel ett av de mest besøkte stedene i Egypt. Her bygde nemlig Ramses 2. det store klippetempelet sitt, samt det noe mindre Hathor- tempelet, for mer enn 3000 år siden. I 1960-årene ble de to templene flyttet 68 meter oppover fra sin opprinnelige posisjon og bygd inn i et kunstig fjell.

På vei tilbake til Aswan besøker dere Philea-tempelet. For å komme hit må dere ta en kort båttur. Deretter går dere i land på øya og får en omvisning i templene, viet til gudinnen Isis.

Den uferdige obelisk, 42 meter lang høy og 1000 kg tung, er siste stopp på turen.

Dere skal bo på det luksuriøse hotellet Old Cataract, et viktoriansk palass med rosa granittfasade. En rekke kjente personer har bodd her: Winston Churchill, Howard Carter og Agatha Christie, som skrev Døden på Nilen nettopp her.

Overnatting: Old Cataract Hotel

Dag 11:

Aswan – Kairo

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Aswan nærmere. Begi dere til fots langs den fem km lange Cornichen, hvor sidegatene fører inn i suqen, med sine mange butikker, dufter, farger og lyder. Jo lenger inn du kommer, jo mer lokalt blir det.

Det nubiske museet er også verdt et besøk.

Om ettermiddagen blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Kairo. Her blir dere hentet av en sjåfør og kjørt til hotellet for en siste natt i Egypt.

Overnatting: Le Meridien Cairo Airport Hotel

Dag 12:

Kairo - Norge

En siste frokost i faraoenes land.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Kairo – Norge
 • Innenlandsfly Kairo – Luxor/Aswan – Kairo
 • Flyskatter
 • 2 netter på Le Meridien Pyramids Hotel & Spa, inkludert frokost
 • 2 netter på Old Cataract Hotel, inkludert frokost
 • 6 netter på SS Hadeel i delt lugar, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Le Meridien Cairo Airport Hotel, inkludert frokost
 • 2 lunsjer i Kairo
 • Besøk på attraksjoner, inkludert transport og inngang, i henhold til program
 • Engelsktalende guide
 • Transport i henhold til program
 • Meet & Greet på flyplassene
 • Visum til Egypt
 • Tips til sjåfør og personal om bord på SS Hadeel
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Attraksjoner som faller under Tilleggsutflukt
 • Utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til lokale guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)

SS Hadeel har avreise hver lørdag fra enten Luxor eller Aswan. Reisedagene må tilrettelegges i henhold til dette.

Merk at det ikke serveres alkohol om bord på SS Hadeel, men gjestene er velkomne til å ta med egen.

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Hurghada eller ekstra netter i Kairo.

Reiseperiode: Hele året.
Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 40 grader i de sørlige områdene.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere må ha visum til Egypt. Visum kan kjøpes ved ankomst, og koster USD 25,- per person. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Egypt.

For reiser under tre uker til turistområder anbefales Hepatitt A og difteri/stivkrampe.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Egyptiske myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er mulig å reise til Egypt hele året. Klimaet er generelt tørt og solrikt, også når det er høstvær og vinter hjemme. Det ideelle reisetidspunkt er derfor et individuelt spørsmål om hvilken type ferie man ønsker. Midt på sommeren er det ikke uvanlig med 450 C i skyggen i de sørlige områdene. Kulturreiser med mye sightseeing kan for noen være en prøvelse i sommervarmen, mens andre nyter den tørre heten. Mange velger å dra til Rødehavet om sommeren, både på grunn av havet og at det gjerne blåser litt. I vintermånedene kan det være ganske kjølig i de nordlige delene av landet. Fra februar til mai kan man være uheldig å støte på khamsinen, sandstormer som varer fra et par timer til flere dager. Uansett reisetidspunkt bør man ha med seg langbukser og en genser eller vindjakke i kofferten. Det kan være kaldt om kvelden, og om sommeren er mange restauranter, utfluktsbusser med mer kjøleskapskalde på grunn av klimaanlegget.

Reiseplaner
I prinsippet kan man fint oppleve Kairo i løpet av en langhelg, men utover det bør man minst sette av en uke for å oppleve Egypt. Det blir fort litt hektisk, men det er mulig å se pyramider, templer og graver og stikke føttene i Rødehavet i løpet av en uke. Vi anbefaler to uker hvis man i tillegg vil cruise på Nilen.

Den lokale myntenheten i Egypt heter egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund deles i 100 piastre. Du kan veksle norske kroner, amerikanske dollar eller euro i banker, vekslingskontorer og på de fleste hoteller. Kredittkort (Visa, Master Card, American Express og Diners) aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Kontanter er eneste betalingsmiddel i drosjer, marked og små butikker.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

For de som har valgt rundreise i Egypt, vil enkelte etapper foregå med innenriksfly.

Ved ankomst i Egypt blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Egypt kan variere da Egypt veksler mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn Norge. Dette fører til periodiske forskyvninger, men det meste av året skal du skru klokka en time frem når du kommer til Egypt.

Ramadan, den 9.måneden i den islamske kalenderen, er en fastemåned. Fra soloppgang til solnedgang skal den troende avstå fra å spise, drikke og røyke. Når solen går ned, ”brytes fasten” (iftar). Det er vanskeligere å reise under ramadan enn ellers; åpningstidene endrer seg, folk er forståelig nok mer sløve, alkoholen fjernes fra hyllene (unntatt de store hotellene) og så videre. Det er ingen som venter at ikke-muslimer deltar i fasten, men vær litt diskré med å spise og drikke på steder der andre faster.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Egypterne er vennlige og gjestfrie. Det forventes at besøkende følger landets moralkodeks med hensyn til påkledning. Kvinner skal helst ha på seg sømmelige og ikke for stramme klær som dekker albuene og knærne. Det er ikke nødvendig å bruke hodebekledning, men det er praktisk å ha et sjal eller tørkle lett tilgjengelig hvis man skal besøke en moské eller et annet sted hvor det kan være nødvendig å dekke til håret. Menn bør ikke bruke synlige halssmykker og skal helst ha på seg lange bukser.

Det forventes at man respekterer lokale helligdommer og skikker med ærbødighet og korrekt påkledning. Hvis man besøker en moské skal man huske å ta av seg skoene og legge skoene med sålene mot hverandre. Kvinner skal ha tildekte armer og bør bruke hatt eller annen hodebekledning.

Venstre hånd ses som uren, og bør derfor bare brukes til å ta på ting som er urene. Unngå å gestikulere med venstre hånd. Det er veldig uhøflig å peke på ting eller personer, og husk at det vestlige ”tommel opp”-tegnet er fornærmende i hele den arabiske verden. Når man sitter på en stol skal man ikke krysse benene, men sørge for at skosålene alltid berører gulvet for å unngå at de peker på noen.

På reisene våre kommer du i kontakt med lokalbefolkningen, hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende. Samtidig er drikssystemet en del av den kulturen man velger å besøke, og som man bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Lønnen er veldig lav i Egypt, og driks er derfor en viktig del av innkomsten. Derfor er det en god idé alltid å ha småpenger på seg, så man har til driks når det forventes. Det er vanlig å gi 5-10 prosent på restauranter, hoteller og i taxier – også selv om det er lagt til service charge på regningen.

Egypt er verdens eldste turistland, og har opplevelser og severdigheter nok til å fylle utallige ferier. I Kairo er det pyramidene, Sfinxen, Det egyptiske museet og basaren Khan el Khalili. I Luxor er det Kongenes dal, templene Luxor og Karnak og Hathsepsuts tempel. I Aswan venter basarer, den uferdige obelisk, Philae tempelet og ikke minst Abu Simbel.
Kombiner en reise tilbake til oldtidens Egypt med en ukes badeferie i Sharm El Sheik eller Hurghada.

En fantastisk og avslappende måte å oppleve Egypt og landets skatter på. Skipet seiler fra Luxor til Aswan (eller motsatt), en avstand på 220 kilometer. Så bestiller man én ukes seilas, så får man ikke en uke med aktiv seiltid. Skipene seiler om dagen og legger til om natten, og det er vanlig at skipene ligger helt stille i én eller to dager i Luxor og Aswan. Det er mulig å bestille seilturer som er kortere enn én uke. Cruiset inkluderer overnatting, helpensjon (frokost, lunsj og middag) og de fleste utflukter.

For de som ønsker noe utenom det vanlige cruiseskipet, anbefaler vi cruise med en tradisjonell egyptisk seilbåt: SS Dahabiyya Hadeel. Dette er den perfekte reise for deg som ønsker å oppleve Egypt i rolig tempo og har mulighet til å bruke ekstra tid på reisen. Skipet har god standard og service.

Egypterne elsker barn. Det blir gjort stor stas på dem, og de er velkommen overalt, også på fine restauranter, luksushoteller og cruiseskip. Hvis menyen på cruiseskipet ikke passer de yngre ganer, tryller som regel kokken fram barnevennlige spesialiteter.
Badestedene Sharm El Sheik og Hurghada egner seg utmerket til familieferie. Her er det mange andre barn, svømmebasseng, aktiviteter på stranden, barneklubber, lekeplasser og utflukter som passer familiens minste.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen