Wadi Rum

I et ørkenland som Jordan kan det selvfølgelig ikke bare dreie seg om badeferie, selv om de fleste besøkende tilbringer store deler av oppholdet i badebyen Aqaba. I Wadi Rum er det ørken så langt øyet kan se, og de rustrøde sandsteinsfjellene Jabals reiser seg nesten 1700 meter mot himmelen. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandete daler.
Wadi Rum er akkurat det du forbinder med Lawrence of Arabia. De fleste utflukter inkluderer et besøk i en mindre dal, hvor ansiktet av datidens største arabiske frihetskjemper, Thomas Edward Lawrence, er hugget ut i klippen.

Les mer

Petra

Klippeveggene reiser seg mot himmelen og stenger solen ute. Gigantiske vegger omringer deg når du vandrer inn gjennom den trange inngangspassasjen. Tidvis opplyses stien av solstråler. Veggene har rester av hellige skrifter og de opprinnelige vannkanalene. Det tar vel en halvtime å spaserere den spektakulære veien, som ender ved et av verdens mest fantastiske byggverk: skattekammeret Al Khaznen. Petra en en oldtidsby som var nabateernes hovedstad og senter for karavanehandel. Byen hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f. Kr. til cirka år 300 e. Kr.

Les mer

Dødehavet (Jordan)

ødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Les mer

Aqaba

Jordans milde klima og Aqababuktens tempererte badevann gjør Aqaba til en perfekt feriedestinasjon. Her ligger flotte hotell som perler på en snor, enten du velger å bo i Tala Bay eller i Aqaba. Hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus. Servicen er ypperlig, enten du snakker med hotellets personale eller han som jobber i nærbutikken, og jordanerne er gjestfrie og vennlige mot alle som besøker deres vakre land. Dette er ingen badeby i den formen du er vant til fra syden. Strandpromenaden ved selve byen er tettpakket med kafeer hvor vannpiperøyken ligger som et teppe over det hele.

Les mer

Aktiv i Jordan

Velkommen til kongeriket Jordan. For deg som vil virkelig ta og føle på landet, hva er vel bedre enn å gjøre det fra sykkelsetet og kamelryggen? Du ankommer Amman og setter kursen rett til Jerash, en av verdens best bevarte gamle romerske byer. Fortidens sus sniker seg innpå deg fra søylegangene , pilarene, den gamle triumfbuen og inn i tempelet bygget til Afrodites ære. I det romerske teateret hører du fortsatt gjenklangen av gammel underholdning og fester. Følg veien gjennom fjellene, på vei til Ajluon og citadellet som har stått siden korsfarernes tid. Du tar en stopp i Pella og ser de gamle ruinene etter byen.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud