Johannesburg, Cape Town og Zimbabwes høydepunkter

14

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Opplev fantastiske Zimbabwe, i kombinasjon med Sør-Afrikas byer, Johannesburg og Cape Town.

Reisen byr spektakulære naturopplevelser ved Victoria Falls, supplert med fantastiske safariopplevelser i nasjonalparkene Hwange og Matobo. Spe på med kulturelle opplevelser når dere drar til Zimbabwes nasjonalmonument, Great Zimbabwe Ruins. Dette er den største steinstrukturen sør for Sahara, og nummer to etter pyramidene når det kommer til storhet og størrelse.

Kryss grensen til Sør-Afrika hvor første stopp er Tshipise, kjent for sine varme kilder. I Johannesburg blir dere med på en tur til Soweto, et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her vil dere få levende innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie og folkeliv.

Cape Town, selve Moderbyen, trenger ingen nærmere introduksjon. En kosmopolitisk storby som ingen andre afrikanske byer kan måle seg mot. Waterfront, Table Mountain og Robben Island er klare til å ta dere imot!

Dag 1:

Norge – Victoria Falls

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Victoria Falls.

Dag 2:

Victoria Falls

Vel fremme i Victoria Falls ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Kupler, pilarer og broer tar gjester tilbake i tid. Hotellet er basert på Great Zimbabwe Ruins, den tidligere hovedstaden i det gamle kongeriket Shona.

Hotellet har sentral beliggenhet i byen Victoria Falls, med gangavstand til de mektige fossefallene.

Middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: The Kingdom at Victoria Falls

Dag 3:

Victoria Falls

Frokost på hotellet.

Start dagen med en guidet tur til de spektakulære naturvidunderet Victoria Falls. Vannet velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende.

Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.

Lunsj på egen hånd.

Om ettermiddagen blir det solnedgangscruise på Zambezi-elven. Et cruise på Zambezi-elven er den perfekte måte å slappe av på etter en fantastisk dag med mange opplevelser. Det serveres snacks og drikke under turen.

Middag på lodgen.

Overnatting: The Kingdom at Victoria Falls

Dag 4:

Victoria Falls – Hwange nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Dere blir hentet på lodgen og setter kursen mot Hwange nasjonalpark. Dette er den største nasjonalparken i Zimbabwe og hjem til en av Afrikas største konsentrasjoner av elefanter.

Kjøreturen er på rundt 3,5 time. Det blir lunsjstopp underveis.

Innsjekk på lodgen.

Om ettermiddagen venter deres første safari i denne spektakulære og uspolerte parken.

Middag på lodgen.

Overnatting: Hwange Main Camp

Dag 5:

Hwange nasjonalpark

I dag blir det safari i Hwange, Zimbabwes største nasjonalpark.

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og trekker nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største og majestetiske landdyr ankommer vannhullene. Trærne rister litt, støvet samles som en stor sky bak flokken og lyden fra ørene flyter som en myk symfoni over savannen.

I det grønne gresset dukker også antiloper i alle former og størrelser opp. De sprer seg utover og nyter buffeen som nå er tilgjengelig. Med ører som vibrerer, på konstant vakt etter lyden av rovdyr, gumler de i seg av markens overflod. Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvit bryter de grønne omgivelsene og det er vanskelig å telle hvor mange de er når stripene blandes i en herlig miks. Er dere riktig så heldige får dere se afrikansk villhund og gepard.

Det blir to safarietapper: Morgen og ettermiddag. Mellom etappene spiser dere lunsj på lodgen og slapper av.

Overnatting: Hwange Main Camp

Dag 6:

Hwange – Matobo nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Dere blir kjørt til Matobo nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. Parken er en del av storslåtte Matobo Hills, et landskap preget av kopjer (runde, små fjelltopper i granitt). Dette er Zimbabwes eldste nasjonalpark, opprettet i 1926.

Dette er også ett av stedene i det sørlige Afrika med tettest konsentrasjon av bergkunst fra steinalderen. Maleriene viser jegere, dansere og mennesker i bevegelse. Arkeologene har registrert funn som dateres 35 000 år tilbake. Av det lokale Matabele-folket er Matobo Hills ansett som hellig.

Kjøreturen er på rundt seks timer.

Innsjekk på lodgen og sen lunsj.

Så er det på tide å begi seg ut i parken for safari. Parken er kjent for et stort antall leoparder, som faller i smak hos besøkende. Her finner dere også Zimbabwes største konsentrasjon av sort og hvitt neshorn. Antiloper, sebraer, giraffer og bavianer er blant dyrene som gjerne viser seg frem.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Matobo Hills Lodge

Dag 7:

Matobo nasjonalpark - Great Zimbabwe Ruins

Frokost på lodgen.

Reisen fortsetter østover, til en av Zimbabwes aller største attraksjoner: Great Zimbabwe Ruins. Dette er et nasjonalmonument, fredet av UNESCO.

Ruinene stammer fra en eldgammel by som en gang var sentrum for det store imperiet Munhumutapa, som hersket over et område på størrelse med dagens Zimbabwe og Mosambik.

The Great Zimbabwe Ruins ligger i et sletteområde, på 1100 meters høyde.

Ruinene er delt inn i tre områder: The Hills Ruins, The Great Enclosure og The Valley Ruins. Takket være sin høye beliggenhet er The Hills Ruins det mest kjente. Dette området omtales som «den kongelige byen» da det antas å ha vært hjem til en rekke høvdinger og konger.

Håndverkerne brukte stort sett murstein, som består av en blanding granittsand og leire. Dette kommer tydeligst frem i The Great Enclosure, hvor store elliptiske vegger fortsatt er ganske godt bevart.

Det aller mest imponerende er kanskje at de opptil fem meter høye murene er bygd uten mørtel.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Great Zimbabwe Hotel

Dag 8:

Great Zimbabwe Ruins – Tshipise (Sør-Afrika)

Frokost på hotellet.

Ta farvel med bemerkelsesverdige Zimbabwe og kryss grensen til Sør-Afrika.

Kjøreturen til Tshipise er på rundt seks timer, med stopp for lunsj underveis.

Tshipise er kjent for sine varme kilder og det blir et besøk til Tshipise Hot Springs.

Innsjekk på hotellet, som ligger omkranset av vakker natur ved foten av en stor granittkopje. Fra toppen av kopjen får dere flott utsikt mot store baobabtrær som dominerer området.

Hotellet tilbyr rideturer og fotturer (ikke inkludert).

Middag på lodgen.

Overnatting: Forever Tshipise Resort

Dag 9:

Tshipise – Johannesburg

Frokost på hotellet.

Tidlig avreise, med kurs for Johannesburg.

Dagens kjøreetappe er på rundt seks timer, med lunsjstopp underveis.

Johannesburg er en pulserende storby og det økonomiske sentrum i Sør-Afrika. Byen har utviklet seg de neste 100 årene, fra å være en teltleir til en moderne storby. Her er det skyskrapere og moderne butikker.

Innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på hotellet.

Overnatting: Southern Sun Montecasino

Dag 10:

Johannesburg – Cape Town

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Soweto, den største «sorte» bydelen i Sør-Afrika, hjem til tre, fire eller kanskje fem millioner innbyggere. Soweto er blitt et symbol, både nasjonalt og internasjonalt, på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her vil dere få levende innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie og folkeliv.

Navnet Soweto er opprinnelig bare betegnelsen på hva det er og hvor det ligger: South Western Township. Dere vil også se de store kontrastene når dere ankommer. På den ene siden av veien ligger bølgeblikkskurene side om side, på den andre siden luksusvillaene. Også i Soweto er det klasseforskjell.

Turen tar dere til minnesmerkene over kampen mot apartheid og den unge Hector Pieterson, som ble skutt av politiet i 1976, og museet for oppstanden mot apartheid på naboeiendommen. Huset der Nelson Mandela bodde før han havnet i fengsel er nå et museum. Et stykke nede i gaten ligger erkebiskop Desmond Tutus hus. Soweto er den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobel Fredspris – vinnere.

Dere spiser lunsj på en av Sowetos berømte shabeener, lokale vertshus der mennene – og noen kvinner – samles over det lokale ølet, joala.

Dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Cape Town. Her blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Overnatting: Southern Sun Waterfront

Dag 11:

Cape Town

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske herlige Cape Town.

Cape Town er en kosmopolitisk storby og ingen afrikansk storby kan måle seg med denne. Det er ikke uten grunn byen er kjent som «lille Europa». Det er nesten som du ikke befinner deg i Afrika. Atmosfæren er internasjonal. Waterfront, den store turistattraksjonen, bugner med restauranter, butikker, barer og båtliv.

Over Cape Town ruver byens landemerke: Table Mountain. Dette er også det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Historisk interesserte bør absolutt legge turen ut til Robben Island, Nelson Mandelas tidligere fengsel. I dag er det et museum innredet for å minnes frihetskampen mot apartheid. Du kan også se cellen hvor Mandela satt.

Turen til Robben Island er meget populær og selges ut flere måneder i forveien. Det anbefales å bestille turen sammen med reisen for å sikre plass.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Southern Sun Waterfront

Dag 12:

Cape Town

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon.

Vi anbefaler en tur til Kapphalvøya.

Turen langs Atlanterhavskysten ned til Kapp det gode håp er usedvanlig flott. Første stopp er Simon’s Town, hvor dere bør bli med på en båttur til Duiker’s Island for å se alle selene som koser seg her.

Båtturene tar rundt 40 minutter (tur/retur).

På Boulders Beach venter sorte og hvite fjærkre som ikke kan fly. De står helt stille, lener seg litt framover, med de små vingene langs kroppen i giv akt. Turistene sjarmeres i senk og det knipses iherdig. Pingvinene selv ser ikke ut til å bry seg det minste der de står og tørker vingene sine under solen. Her lever verdens største koloni av afrikanske pingviner.

Siste stopp er Cape Point Nature Reserve og Chapman’s Peak. Her møtes Atlanterhavet og Det indiske hav. Dere kan tydelig se skillet i havet: Det blå Atlanterhavet mot det grønne indiske hav. Dette er det magiske punktet – med følelsen av verdens ende og Sydpolen neste.

Turen kan bestilles med privat sjåfør eller som del av en gruppe (engelsktalende guide).
Vi anbefaler at turen bestilles sammen med reisen.

Lunsj og middag på egen hånd.

Overnatting: Southern Sun Waterfront

Dag 13:

Cape Town – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 14:

Norge

Ankomst Norge – med flotte minner om en begivenhetsrik tur til Zimbabwe og Sør-Afrika.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Victoria Falls/Cape Town – Norge
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Flyskatter
 • 2 netter på The Kingdom at Victoria Falls, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Hwange Main Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Matobo Hills Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Great Zimbabwe Hotel, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 natt på Forever Tshipise Resort, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Southern Sun Montecasino, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Southern Sun Waterfront, inkludert frokost
 • Guidet tur ved Victoria Falls, inkludert inngang til parken
 • Solnedgangscruise på Zambezi-elven, inkludert transport, snacks og drikke
 • Safari i Hwange nasjonalpark i henhold til program
 • Safari i Matobo nasjonalpark i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Hwange og Matobo
 • Besøk Great Zimbabwe Ruins, inkludert inngang
 • Besøk til Tshipise Hot Springs, inkludert inngang
 • Besøk til Soweto, inkludert engelsktalende guide, transport og lunsj
 • Transport i henhold til program
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Zimbabwe og Sør-Afrika

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Zimbabwe (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tilleggsutflukter
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Reiseperiode: Hele året.

Zimbabwe: Juli til oktober anses som den beste perioden for safari da dette er den tørre perioden. Merk at i denne perioden kan det være lite vann i Victoria Falls, men det er fortsatt et flott syn. Regntiden er fra desember til mars. Juni til august kan være noe kjølig så husk å ta med varme klær da det kan være kaldt om kvelden/natten. November er uforutsigbar, og det kan være varmt og tørt, men sesongens første regn kan også forekomme. 

Sør-Afrika: Det er sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge. I Johannesburg er vinterdagene normalt solfylte og regnfrie. Det kan bli kaldt om natten. Cape Town har typisk middelhavsklima med vinterregn, storm og blest. Sommeren er varm og tørr, noen ganger svært varm.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Sør-Afrika

Det er ingen krav til visum for norske statsborgere for besøk inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minst tre måneder etter at besøket er avsluttet, og må inneholde minst to ledige sider. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes for reiser til Sør-Afrika.
Fra 1.juni 2015 kreves det fødselsattest med apostille for alle barn under 18 år uansett nasjonalitet ved reiser til og fra Sør-Afrika. Det er også andre spesielle krav for reise med barn (se eget vedlegg).
Dersom du ankommer Sør-Afrika fra et annet afrikansk land, kan du bli avkrevet bevis for at du har gulfebervaksine.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert oversikt vedrørende nødvendige vaksiner.
Malariapiller anbefales dersom reisen omfatter besøk i den nordlige og østlige delen av landet (Kruger nasjonalpark, Mpumalanga, Limpopo og det nordøstlige KwaZulu- Natal og det nordligste North- West), især hvis man er der i sommerhalvåret (november til juni). I resten av landet er det normalt ingen risiko for malaria.
Reisende til Swaziland bør ta malariapiller uansett årstid. Lesotho er malariafritt.
Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (myggspray med DEET eller AUTAN) og anvendelse av impregnert myggnett.  Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Helsestasjonens smittevernavdeling anbefaler følgende vaksinasjoner: difteri, smittsom leverbetennelse (gammaglobin eller hepatitt A) og stivkrampe (tetanus).

Gulfeber- vaksinasjonssertifikat kan kreves av reisende som kommer fra andre afrikanske land.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sør-Afrika, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Sør-Afrika ligger på den sørlige halvkule. Derfor er det sommer i Sør-Afrika når det er vinter i Norge.
Det kan være en smakssak når man foretrekker å reise. Det kan også avhenge av reisens formål. I nord og nordøst er den subtropiske sommeren kvelende het. Ved kysten virker kjølige vinder fra havene svalende. Mange steder kan varme sommerdager bli avløst av voldsomme subtropiske regnskyll og noen ganger haglbyger.
Vinteren i nord er behagelig mild med kjølige netter. Dagene er solfylte, og det er sjelden det regner. I Johannesburg og andre høytliggende steder kan det bli ubehagelig kaldt med frost og risiko for snø fordi sørafrikanske hus som regel ikke er isolert. Likevel er vinterdagene normalt solfylte og regnfrie.

Den sørafrikanske myntenheten heter rand (ZAR). Én rand består av 100 cents.
Det er ingen problemer med å veksle utenlandsk valuta på de internasjonale flyplassene eller i større banker i byene. I mindre byer kan det være vrient å få vekslet norske kroner. Her er det bedre med dollar, euro eller pund. Vekslingskursen er som regel gunstigere i Sør-Afrika enn i en bank i Norge.
De mest brukte kredittkortene (Visa, Master Card og Diners) kan brukes overalt, bortsett fra i mindre byer på landet og i tidligere hjemland. Noen ganger tar det litt tid fordi kortet må sjekkes via et sentralt system. Man kan ta ut penger på de fleste kort. Det er minibanker på flyplasser og i de store byene.
Bensin kan vanligvis bare betales kontant eller med bensinkort som turister normalt ikke har.
Det er alltid greit å ha med seg amerikanske dollar eller euro som en reservere når man reiser til Sør-Afrika. Disse kan veksles inn ved ankomst.

Ved ankomst i Sør-Afrika blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Sør-Afrika er også en populær destinasjon for Kjør-Selv-Ferie. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen. Du blir ikke mottatt på flyplassen når du har leiebil.

Sør-Afrika har venstrekjøring. Veinettet er fremragende. De store riksveiene og motorveiene er minst like gode som i Europa. Husk at veiene (også hovedveiene) deles med dyr, fotgjengere, syklister, busser og lastebiler. Det er relativt greit å kjøre selv i Sør-Afrika, og gir en fantastisk frihet slik at dere selv kan bestemme hvor og når dere vil stoppe.

Når du henter leiebilen må du vise pass og førerkort. Det reserveres et depositum på kredittkortet ditt. Det blir tilbakeført når du leverer bilen.

Når du leier bil gjennom Unike Reiser, får du også tilsendt mer informasjon om bilkjøring i Sør-Afrika.

Sør-Afrika ligger en time foran Norge om vinteren. Når det er sommertid i Skandinavia, er det ingen forskjell.

De fastlagte turene tilpasses været og andre omstendigheter. Disse turene kan prinsipielt ikke byttes i noe annet eller refunderes. Safariturene foregår i åpne kjøretøyer, og fastlegges etter lodgens egne regler. Alle annen transport foregår i minibuss eller privat kjøretøy med aircondition.

Barn er hjertelig velkommen på de aller fleste lodger i Sør-Afrika og safariturene våre er meget barnevennlige. Unike Reiser tilbyr lodger som har egne aktiviteter og programmer for barn.
Merk at det er 12 års aldersgrense for å delta på safari til fots (bush walk). Kun barn over 6 år kan delta på kveldssafari i åpen bil.

De aller fleste steder – særlig i de store byene – kan man drikke vann rett fra kranen. Ofte smaker det klor. Ute på landet, og spesielt i de tidligere hjemlandene, bør man være mer forsiktig og ta med flaskevann.
Under alle omstendigheter: Husk å ta med vann på lengre utflukter, særlig i nasjonalparkene. I den stekende sola er det helt avgjørende å få i seg nok veske.
Maten er godt tilbredt på lodger og hoteller, og magetrøbbel er derfor sjeldent.

Sørafrikanske lønninger er generelt lave. Drikkepenger er derfor mer enn velkomne. Gi 10-15 prosent av beløpet på regningen på hotellet og restauranter, eller rundt av opp til et rimelig beløp.
Også på bensinstasjonen runder man oppover hvis frontruten blir vasket og servicen ellers er god. Taxisjåfører og pikkoloer på hotellet kan man gi cirka 10 rand.

På safaritur er det vanlig å gi tips til game ranger/ tracker og øvrige ansatte (rengjøringspersonale og de som jobber i ”kulissene”). Dere tipser dagen dere drar. I lodgens informasjonshefte vil det noen ganger være oppført hvor mye tips som forventes av gjestene.

Zimbabwe

Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling og koster USD 50,- per person (single entry). Visum er gyldig for 30 dager. Alle reisende til Zimbabwe anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise. Det anbefales minst tre ledige sider i passet. Er det ikke nok plass kan innreise nektes.
Besøkende må også ha med seg bevis på at har arrangert utreise og tilstrekkelige midler for oppholdet.

Det anbefales følgende vaksinasjoner: Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Zimbabwe er risikoområde for malaria og det anbefales å bruke malariaprofylakse om man reiser utenfor Harare.

Anbefalinger for reise i malariastrøk:

 • Husk at den beste måten å beskytte seg på er å ta forbehold for å hindre at man blir bitt.
 • Regelmessig bruk av insekt De fleste lodger og overnattingssteder tilbyr dette.
 • Bruk langermet genser/skjorter og bukser på kveldstid
 • Bruk myggnett de stedene det er tilgjengelig.
 • De stedene hvor det tilbys kan dere bruke insektmiddel for å drepe insekter som allerede har kommet inn på rommet / teltet.
 • Vifter og myggspiral er også effektive for å hindre myggstikk.
 • Dykkere bør være varsom ved bruk av Larium i sammenheng med dykking.

Det er færre hendelser av malaria på steder med liten befolkning. Dere vil høyst sannsynligvis nesten utelukkende oppholde dere i områder med lite malariaforekomst. Det tar minst 6 – 7 dager fra du blir bitt til malariasymptomene kjennes.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Grunnet store flyplasser og tidkrevende sikkerhetsopplegg anbefales det å være tilstede på flyplassen 2 timer før innlandsflyvninger og 3 timer før internasjonale flyvninger.

Ved internasjonale avganger fra flyplasser i Zimbabwe kan dere bli bedt om å betale USD 25,- per person. De aller fleste flyselskaper har inkludert denne prisen i billetten.
I januar 2011 ble det også introdusert en ”sikkerhetsskatt”. Denne kommer på USD 5,- per person for internasjonale avganger og USD 3,- for innlandsflyvninger. Dette kommer i tillegg til de overnevnte avgiftene.

Husk å ta med den nøyaktige summen USD som er påkrevet da man ikke kan veksle på flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Zimbabwe kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: 0 timer.
Vinter: + 1 time.

Zimbabwe er har et behagelig klima året rundt, og den beste tiden for når du skal besøke landet avhenger av hvilke aktiviteter du ønsker å oppleve og hvilke regioner du skal besøke.

For den optimale safariopplevelsen er det best i de tørre månedene: Juli – oktober. Da er vannbestanden og tilgang til drikke mindre så dyrene trekker ned til elver og vannhull, som gjerne er rundt lodger og spesielt bygde utkikksplasser.
Under regntiden er vegetasjonen sterk og det er tilstrekkelig med vann så dyrene er vanskeligere å se. Fordelen er jo at det er færre besøkende i parkene.

Beste tiden for å besøke Victoria Falls er i perioden mars – juni da det er mest trykk i fossefallene. Helt spektakulært! Men det kan også være vanskelig å se takket være all spruten fra fallene.

I den tørre perioden (da de aller fleste besøker Zimbabwe på grunn av safariopplevelsene), er det mindre vann i fallene – noen ganger bare noen tynne striper med vann. Til gjengjeld får du fantastisk utsikt over juvene og de flotte geologiske utformingene.
For det beste av begge opplevelsene er perioden juni til august å foretrekke, selv om det er litt tidlig den ultimate safariopplevelsen.

Mest populære perioden å besøke Zimbabwe er april til oktober.

Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden er dagtemperaturene omtrent som en gjennomsnittlig norsk sommerdag, med litt kjølige kvelder. Det anbefales å bruke solkrem med høy solfaktor for å beskytte huden og å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Deler av Zimbabwe ligger på 1000 meter over havet og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

Visa og MasterCard aksepteres vanligvis i Zimbabwe, både av banker og overnattingssteder. American Express og Diners Club vil det være vanskeligere å finne steder som godtar.
Vær oppmerksom på at det er høye gebyrer for bruk av bankkort, og vanskelig å ta ut i minibank (på grunn av pengemangel) og vi anbefaler kontant betaling.

Vi anbefaler at du tar med deg godt med kontanter hjemmefra – og da i amerikanske dollar (USD). Gjerne små sedler (USD 1 og 5) slik at du kan kjøpe drikkevarer, små suvenirer eller måltider underveis.
Gyldig valuta er amerikanske dollar og enkelte steder sørafrikanske rand.

De fleste safarier foregår i 4x4 landrover, med åpent tak og sitteløsning designet for at folk skal se så mye som mulig av området og dyrene. Enkelte steder, på grunn av varme, sand eller støv, brukes lukkede kjøretøyer med store vinduer.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Zimbabwe ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Enkelte steder tilbys safari til fots. Dette kan medføre risiko da det er ville dyr i reservatene. Vi tar ikke ansvar for eventuelle hendelser som skulle oppstå.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Zimbabwe, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. Vann kan drikkes etter grundig koking og filtrering. Da det er forurensing også av grunnvann og borehull flere steder, anbefales det å kjøpe drikkevann.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med hverdagsliv, skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke er vant med, som for eksempel skikken med driks.

I Zimbabwe er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips.

Som regel vil de ulike safarilodgene skrive anbefalinger i permer på hvert rom.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen