Israel og Jordan– to historiske land

13

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Tel Aviv – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på hotell i Tel Aviv, inkludert frokost
 • 2 netter på kibbutz, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 5 netter på hotell i Jerusalem, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Amman, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Petra, inkludert frokost
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter i henhold til program
 • 1 middag i Jerusalem (dag 7)
 • Billett til Sound & Light Show ved David Citadellet
 • 1 lunsj i druserlandsby
 • Transport i henhold til program
 • Delt transport flyplass – hotell i Jerusalem – flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Israel

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Turen har faste avreisedatoer og er en gruppetur med deltagere fra andre land og engelsktalende guide. Det er fire hotellkategorier å velge mellom.

Turen kan også arrangeres med privat transport og guide.

Besøk i Bethlehem er med forbehold om adgang til byen.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. Passet blir ikke stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et ”Border Control Entry Permit” (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og må passes godt på.
Du kan få problemer ved innreise til Israel hvis du har stempler fra Syria, Libanon, Iran eller Irak i passet ditt. Vær også oppmerksom på at det både ved inn- og utreise er streng sikkerhetskontroll.
Unngå stempel fra Israel i passet ditt da dette kan føre til at du nektes innreise til en rekke land; Syria, Bahrain, De forente arabiske emirater og andre.

Reise fra Israel til nabolandene
Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan, og det er mulig å reise til Israel fra disse landene. Det er ikke mulig å krysse grensen fra Syria eller Libanon til Israel.
Ved utreise fra Israel gjennom Allenby Bridge må jordansk visum anskaffes på forhånd. De andre grenseovergangene utsteder visum på stedet.
Mange av våre reisende kombinerer Israel med besøk i Jordan og/eller Egypt.

Det er ingen krav om bestemte vaksiner for innreise til Israel.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den lokale myntenheten i Israel heter israelsk shekel (ILS).

I hele Israel er det uttak av lokal valuta fra minibank. I banksystemer er Israel kategorisert som Asia, og de som har en regionsperre for Asia må derfor huske å fjerne den for å kunne ta ut kontanter.

De vanligste vestlige kreditt- og bankkort kan benyttes i restauranter, butikker osv. I de største palestinske byene på Vestbredden er mulig å bruke kredittkort, men ellers anbefales det å medbringe kontanter. Vær obs på at taxier i Israel ikke aksepterer kredittkort, men kontanter.

I Israel kan du veksle alle kontante valutaer, men det er en fordel å ta med amerikanske dollar eller euro og veksle inn dette. Overalt kan du også betale med amerikanske dollar eller euro. Det er best med mindre sedler.

Norsk tid +1 time. Man skifter mellom sommer- og vintertid i Israel, men tidligere enn i Norge, slik at tidsforskjellen vil variere.

Ved ankomst i Israel blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Det er sikrest å drikke vann fra flaske da det kan ta litt tid å venne seg til det israelske vannet, som smaker klor. Noen restauranter serverer vann på kanne, så husk å bestill vann på flaske om du vil være på den sikre siden.

Israel er et lite land, som innebærer at du kan få med deg mye på kort tid. Selv med én ukes ferie kan du rekke over store deler av landet. Vi tilbyr private turer (med egen bil og engelsktalende sjåfør) eller en organisert gruppereise (med engelsktalende guide og deltagere fra hele verden).
Mange velger å kombinere rundreisen med én uke i Eilat for sol og bad, totalt 14 dager.
Oppholdet kan også kombineres med noen dager i Jordan.

Israel har et bredt spekter med aktiviteter; Fotturer, golf, rafting, sykling, vannsport, dykking, kur/spa- opphold, vinsmaking, ridning (hest og kamel), ATV, fiske og båtturer. Hvert år arrangeres det internasjonale konkurranser i maraton og sykling.
Israel er et paradis for hikere. Markerte ruter snor seg gjennom ørkenens elveleier og forbi brusende elver og fossefall blant fjellene i nord. Den 65 kilometer lange Jesus Trail går i Jesus’ fotspor med start i Nazareth og den verdenskjente Israel Trail strekker seg over hele 1000 kilometer fra nord til sør.

Stranden er barnas helligdom (både i Tel Aviv og Eilat), men rundt omkring i landet kan det suppleres med kameltur, tivolibesøk, vannland eller dyrepark.
Spesielt populært som strandferie er Eilat, med barnevennlige hoteller, basseng og barnemenyer. I Eilat er det også en rekke aktiviteter tilrettelagt for barn – og voksne.

Israel har hoteller i alle prisklasser og meget variert standard. Hotellprisene varierer etter årstid og standard.
Et populært valg er Kibbutzer. Selv om de fleste kibbutzer fortsatt fungerer som landbrukskollektiver, har mange involvert seg i turisme. Kibbutzerne har oppført hoteller og forsøker å gi interesserte innblikk i det daglige liv.

I Israel er ikke er tips inkludert i prisene. Her betales minst 12 prosent i tips, og det er å veldig viktig å huske på siden det som regel kun er tipsen som utgjør personalets lønn.
Taxisjåfører trenger ikke tips, selv om de gjerne vil ha det.
Det er vanlig å gi tips til sjåfør og guide. Driks kan gis direkte etter reisens slutt.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Israel er et land med rik natur og dermed ideelle campingmuligheter. Du kan campe ved Genesaretsjøens bredder, ved Dødehavet eller i Negev- ørkenen.
Kombiner gjerne reisen med hotell i byene og noen netter med camping under stjernene.

Lørdagen er den store hviledagen i Israel. Sabbaten og alle jødiske helligdager begynner ved solnedgang kvelden før helligdagen og er over ved solnedgang på helligdagen. Sabbatmiddagen holdes derfor hver fredag kveld. Det er mulig å være med å feire sabbaten hjemme hos en jødisk familie om ønskelig.
Merk at en del restauranter og butikker holder stengt, og det offentlige transporttilbudet er begrenset.

Fredag er muslimenes helligdag, og de fleste palestinske butikker lukker tidlig eller holder stengt hele dagen.

Israel er generelt et moderne, internasjonalt preget samfunn, og det er ikke noen bestemte regler eller retningslinjer for påkledning eller oppførsel.

Vær forberedt på at det er sikkerhetssjekk ved inngangen til alle store offentlige bygninger, kjøpesentre og ved større stasjoner. Politiet er svært synlig i gatene, og fra tid til annen stopper trafikken fordi et kjøretøy skal sjekkes. Bli ikke nervøs over disse sikkerhetsforanstaltningene; de blir gjennomført for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi det er fare på ferde.

Det er ingen adgang til hellige steder uten anstendig påkledning. Ved besøk til jødiske, muslimske og kristne helligdommer bes kvinner om å medbringe et stort tørkle til hurtig tildekning. Unngå lårkorte shorts/skjørt, dyp utringning og bare skuldre. Husk også anstendig påkledning ved reise til Palestina.
Menn kan ta lange bukser og skjorte utenpå shorts og t-skjorte. I synagoger og ved Klagemuren skal menn dekke hodet, eventuelt med en kalott. Ellers kan en serviett gå an. Ved inngang til moskeer stilles skoene utenfor, med sålene mot hverandre.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top