HOUSTON

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– «Houston, we have a problem»!

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det er ikke dermed sagt at byen ikke er attraktiv. Kallenavnet er Bayou City, som referer til de mange elvene som skjærer gjennom byens enorme utstrekning.

Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13». I området Clear Lake, rundt 50 kilometer sørøst for downtown, ligger Johnson Space Center. Her kan du ta en titt bak kulissene hos NASA, som er hjernen i USAs romprogram. De fleste rakettene sendes ut i rommet fra Kennedy Space Center i Florida, men det er her planleggingen og treningen finner sted.

En 90 minutter lang busstur rundt i senteret, med stopp underveis, inkluderer det historiske Mission Center, hvor den innledende setningen falt under Apollo 13 oppdraget.
En rekke interaktive temaparklignende attraksjoner og rides setter deg i astronautenes plass. Du kan også ta på stein fra månen og prøve en romhjelm. Et utmerket sted å tilbringe dagen, både for store og små.

Som turist er det mest attraktivt i trekanten mellom downtown, Montrose og Museum District. Her er både en Boardwalk med pariserhjul og små, lokale bryggerier som tilbyr omvisning og prøvesmaking. Den lille parken Discovery Green er fint og barnevennlig. Den primære attraksjonen er Downtown Aquarium, som med sine store tanker med fisk og majestetiske hvite tigre, tiltrekker seg spesielt familier.

I Museum District ligger Houston Zoo, som trekker to millioner besøkende hvert år.
Houston Museum of Natural Science er et naturvitenskapelig museum som tiltrekker seg både store events og tilreisende utstillinger. En hel avdeling med komplette dinosaurskjelletter arrangert i en skikkelig kamp får Jurassic Park til å ligne en filmatisert bildebok. I nærkontakt med fortidens giganter, stortrives ungene.

På Market Square Park finner du barer og restauranter. Legg turen innom Houstons eldste bar, La Carafe for et godt og innbydende måltid. Øldilla har også rammet Houston. Lokale bryggerier skyter opp som sopp og alle lager de fremragende og særpreget øl. De fleste bryggeriene tilbyr en omvisning, med prøvesmaking selvfølgelig, så det er bare å la seg friste.

Du kommer garantert ikke til å ha et problem i eller med Houston!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TEXAS

Vest – Texas

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Les mer

San Antonio

San Antonio er det sentral Texas’ festligste by, berømt for Alamo, det livlige Riverwalk og de stolte meksikanske relasjoner. Nordvest for byen ruller Hill Country ut over landskapet i myke bakker. Området er rikt på tysk immigrasjonshistorie, kitsch og rustikke BBQ – restauranter.

Les mer

Houston

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13».

Les mer

Fort Worth

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

Les mer

Dallas

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende. NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen.

Les mer

Austin

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet. Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Les mer