HJULDAMPER PÅ MISSISSIPPI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

American Queen – Verdens største hjuldamper!

Kjært barn har mange navn, og elven Mississippi er intet unntak. Old Man RiverFather of WatersBody of a Nation og Big Muddy. Den mektige elven skjærer som en mytisk figur gjennom det amerikanske landskapet, hele 12 stater for å være nøyaktig, og bukter seg med imponerende 3780 kilometer.

På 1800-tallet var hjuldamper den klassiske måten å reise gjennom Amerika på. I dag er det kun ett fartøy som foretar overnattingsturer på Mississippi – elven slik at du kan hensettes tilbake i tid. American Queener den største hjuldamperen som noen gang er bygget, og hun er en herlig kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tradisjonell sjarm. Den ble bygget i 1995, men all innredning og atmosfæren tar deg tilbake til 1800-tallets glansperiode.

Det er 220 lugarer om bord, i ulike kategorier. Alle lugarene er store, lyse og friske i fargene og har privat bad. Det er enten en stor dobbeltseng eller to separate senger. Hver lugar har også flatskjerm- tv, badekåpe og oppbevaringsplass.

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, et lite svømmebasseng på dekk, treningssenter, underholdning, spa og daglige foredrag.

Måltidene som serveres er verdig en konge eller dronning. Ikke bare begir du deg ut på en historisk reise gjennom sørstatene, men du får også en kulinarisk reise.
Din første beslutning om morgenen er om du vil ha frokosten servert på brett på sengen eller om den skal inntas i restauranten. Til lunsj kan du velge mellom buffé i Front Porch Café eller i den tradisjonelle spisesalen. Når middagen serveres bør du helst ha god appetitt. Det serveres nemlig en fem – retters i den elegante restauranten J. M. White Dining Rom, hvor interiøret er inspirert av kulturen og mattradisjonene i USA. Her går du garantert ikke sulten fra bordet!

Hver kveld er det skikkelig sørstatsunderholdning. I hjuldamperens flotte Grand Saloon, som er basert på Ford’s Theater (hvor president Lincoln ble skutt) tilbyr musikaler og kabareter av ypperste klasse. Etter showet er det mulighet for å svinge seg på dansegolvet eller trekke tilbake til Main Deck Lounge med pianomusikk.

Det er også daglige foredrag og annen musikalsk underholdning. På mange av turene er det også gjesteforedragsholdere som inntar scenen og hensetter deg tilbake til fortiden. Her får du høre om kulturen, menneskene og historien til de stedene du skal besøke underveis.

Inkludert i prisen er én natt på et fint hotell i havnebyen før seiling, transport fra hotellet til hjuldamperen, overnatting i valgt lugarkategori, utflukter på hvert stoppested, alle måltider om bord, vin og øl til middag, kaffe, te og mineralvann på hele seilaset, underholdning, foredrag, utmerket service og transport fra ankomstbyen til flyplassen.

American Queen seiler på Mississippi – elven samt noen av sideelvene. Vår og høst starter de fleste seilingene i New Orleans. Om sommeren finnes det turer også på den øvrige delen av Mississippi. De fleste reisene varer i syv døgn, men det er også kortere og lengre turer. Prisen er basert på reisens lengde.

Det arrangeres cruise med ulike temaer, og du kan velge mellom cruise som Bourbon, Borgerkrigen, Big Band Swing, Mark Twain, Elvis og New Year’s Celebration.
I tillegg til utfluktene som er inkludert, kan du kjøpe tilleggsutflukter.

Seiling med American Queen kan fint kombineres med noen dager ekstra i New Orleans, Memphis, Nashville og St. Louis. Du kan også velge en lengre rundreise i Sørstatene med bil før eller etter cruiset.

Gjenopplev Amerika slik det var på 1800-tallet mens du seiler på den legendariske og mytiske Mississippi – elven!

De store hjuldamperne lå tett i tett, og de mange skorsteinene spydde ut svarte skyer. Langs hele Mississippi – elven kunne folk høre en skingrende tone fra fløyten på nok en dampbåt. Bryggen var full av folk, det ble ropt og skreket overalt, og folk presset seg frem mellom de enorme stablene av bomullsballer.

Litt lengre ned ved elvekanten satt en liten gutt og plasket med beina, tygget bekymringsløst på et strå mens han så duppen som vippet opp og ned i vannet. Stråhatten var skjøvet bakover og skjortekanten hang utenfor buksene.

Det var Huckleberry Finn som satt der, lykkelig og avslappet. Slik var det en gang på Mississippi – elven, under hjuldampernes storhetstid. Den klassiske måten å reise rundt i Amerika på 1800 – tallet var med diligens, damptog og hjuldamper. Diligens og dampbåt har forlengst forsvunnet, men hjuldamperen har oppstått!

Det er kun ett eneste fartøy som foretar overnattingsreiser på Mississippi, og det er SS American Queen. Dette er den største hjuldamperen som noen gang er laget og hun er en herlig kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tradisjonell sjarm. Hun ble bygget i 1995, men all innredning og atmosfæren tar deg tilbake til 1800-tallets glansperiode.

Alle de 220 lugarene om bord er romslige og med privat bad. Det er restauranter, barer og ekte sørstatsunderholdning hver kveld. Frokost, lunsj og middag er inkludert, samt vin og øl til måltidene.

American Queen seiler på Mississippi – elven samt noen av sideelvene. Vår og høst starter de fleste seilingene i New Orleans. Om sommeren finnes det turer også på den øvrige delen av Mississippi. De fleste reisene varer i syv døgn, men det er også kortere og lengre turer. Prisen er basert på reisens lengde.

Kombiner gjerne American Queen med en rundreise i Sørstatene eller noen dager i New Orleans, Atlanta eller New York.

Vi kan også tilby American Empress som seiler i fotsporene til Lewis and Clark på Colombia River og Snake River. Reisen tar deg gjennom statene Oregon og Wyoming. Reisen kan fint kombineres med noen dager i Seattle eller en kjøretur langs Stillehavet til California med San Francisco og Los Angeles.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV SØRSTATENE

New Orleans

New Orleans er kjent for sin unike joie de vivre, for jazz, Cajun cuisine og det uforståelige Mardi Gras – karnevalet. Byens forkjærlighet for musikk i tillegg til gastronomi, døgnåpne barer, Mardi Gras og en generell avslappet holdning medførte i sin tid tilnavnet City of Sin, i dag avløst av de mer polerte kjælenavnene The Big Easy og Nola (New Orleans, Louisiana).

Les mer

Graceland

I dag står Graceland som et tempel for The King, stivnet i svulstig 1970 – tallsinteriør, gull og gulvryer. I 1957, i en alder av 22 år kjøpte Elvis huset som for alltid kommer til å bli husket som hjemmet til Kongen av Rock & Roll. Her samles fans fra hele verden samles for å minnes ham. Du blir kjent med artisten og mennesket Elvis. Ledsaget av en kassettspiller blir du guidet gjennom huset og får høre historier om hvordan Elvis levde i huset han var så glad i. Det var også her Elvis ble funnet død 16. august 1977.

Les mer

Hjuldamper på Mississippi

Det er kun ett eneste fartøy som foretar overnattingsreiser på Mississippi, og det er SS American Queen. Dette er den største hjuldamperen som noen gang er laget og hun er en herlig kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tradisjonell sjarm. Hun ble bygget i 1995, men all innredning og atmosfæren tar deg tilbake til 1800-tallets glansperiode. Alle de 220 lugarene om bord er romslige og med privat bad. Det er restauranter, barer og ekte sørstatsunderholdning hver kveld.

Les mer

Tennessee

En musikalsk fest for alle sanser. Tennessee er nemlig fødested for country, rock ‘n’ roll, soul og alt som finnes mellom disse musikkartene. Du kan høre musikken i Grand Ole Opry i Nashville, på gatene og de mange liveklubbene på Beale Street i Memphis, eller scener, verandaer og gatehjørner. Hvert år avholdes det utallige konserter og festivaler, så det er aldri noe problem å nyte sang, musikk og dans i Tennessee.

Les mer

South Carolina

South Carolina ligger mellom North Carolina og Georgia i det sørøstlige USA. Staten er tynget av historie. Den 20.desember 1860 var staten den første til å tre ut av Unionen. Så fulgte ti andre sørlige slavestater og sammen dannet de Amerikas Konfødererte Stater. Den amerikanske borgerkrigen mellom Konføderasjonen og Unionen startet offisielt den 12.april 1861, da skudd ble avfyrt fra Fort Sumter i Charleston, som kjempet mot Unionen. Borgerkrigen endte fire år senere, i 1865.

Les mer

Nashville

Nashville er countrymusikkens mekka. Eventyret begynte på 1920 – tallet med låvedans, da radiostasjonen Grand Ole Opry spilte countrymusikk på eteren. Så gikk det slag i slag, og Nashville utviklet seg til den gigantiske musikkindustribyen den er i dag. Byens vegger er dekorert med plakater av Willie Nelson, Hank Williams og Patsy Cline. Megastjerner som Dolly Parton, Garth Brooks og Loretta Lynn residerer i byen og cowboyhatter er dagens mote.

Les mer

Mississippi

Mississippi befinner seg midt i det amerikanske bibelbeltet, sammen med nabostaten Alabama, hvor man tar Guds ord til inntekt for den politiske konservative dagsordenen. I innlandet i Sør strekker et annet belte seg – The Black Belt. Opprinnelig refererte betegnelsen til områdets rike, svarte jordsmonn. I dag henviser den til den høye konsentrasjonen av afroamerikanere i området. Det hører også til historien at Mississippi og Alabama i dag er blant de fem fattigste statene i USA. Slik har det ikke alltid vært.

Les mer

Memphis

Bluesmusikken vokste ut av bomullsmarkene i Mississippi – elvens delta på begynnelsen av 1900 – tallet. I 1950 – årene ble den svarte manns blues omdannet til den manns rock ‘n’ roll. Kongen var Elvis Presley, hans hjemby Memphis. I 1960 – årene var det en gjenlyd av soulmusikk fra plateselskapet Stax i gatene. Memphis er kanskje litt vingeklippet, men samtidig er den et levende, vibrerende og pulserende testament over egen musikkhistorie.

Les mer

Atlanta

Atlanta, Georgia, er hovedstaden i sørstatene. En moderne by med flott horisont og en kulturmetropol. Bak dette moderne imaget banker et hjerte av gjestfrihet og klassiske Deep – South – dyder. Atlanta gjenoppstod etter borgerkrigen, som nærmest jevnet byen med jorden. I dag er byen det finansielle og kulturelle senteret i sørstatene. Dette innebærer enestående shopping, gode hoteller og et glitrende restaurantutvalg.

Les mer

Alabama

Alabama omtales ofte som Heart of Dixie, hjertet i Sør. Assosiasjonene er frityrstekt kylling på tallerkenen, Lynard Skynards Sweet Home Alabama på jukeboksen og bøttevis av southern gjestfrihet. Rett under overflaten lurer en svært tynget historie, som byr på slaveri, segregasjon, Ku Klux Klan og kamper i borgerrettighetenes navn. Her kan du reise i borgerrettighetsbevegelsens fotspor fra Birmingham via Montgomery til Selma.

Les mer