Herlige Romania og Moldova

9

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Når man hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr. Romania er nemlig sjarmerende byer med flott arkitektur, slott og borger. Utenfor byene er Romania som å reise tilbake i tid. Saksiske middelalderbyer, trekirker, hest og kjerre, gårder som klamrer seg fast i åssidene.

Dere vil bli satt bakover i tid, til en epoke der historien, fablene og legendene ble skapt. I tillegg kommer gjestfriheten til folket som lever her. Romania er ganske så annerledes, og dere kommer garantert til å trives!

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie vekk fra turistflokkene, og helt utenom det vanlige. Det lille landet er både hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har eksepsjonelt god vin.

Dere får også sjansen til å oppleve det gamle Sovjetunionen, med en tur til Transnistria – et besøk dere ikke glemmer med det første!

Dag 1:

Norge – Bucuresti

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Bucuresti ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon til å utforske Romanias hovedstad.
Legg turen til Lipscani, den gamle bydelen, som er riktig så sjarmerende. Bydelen er en blanding av nasjonaliteter, kulturer og byggestiler.

Overnatting: Hotel Minerva

Dag 2:

Bucuresti – Brasov

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet av en engelsktalende guide som tar dere med rundt i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks.

Bli med på en omvisning i Palace of the Parliament, også kjent som Ceausecus palass, verdens nest største bygning.

Dere får også se The Revolution Square, Victoria Avenue, Triumfbuen og The Opera Square.

Etter endt omvisning blir dere kjørt til togstasjonen for tog til sjarmerende Brasov. Togturen er på rundt fire timer.

I Brasov blir dere møtt på togstasjonen og tatt med til hotellet.

Overnatting: Hotel Bella Muzica

Dag 3:

Brasov – Viscri – Sighisoara

Frokost på hotellet.

Turen går til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Foruten å beundre den unike arkitekturen på husene, besøker dere den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer sylteagurk og andre produkter.

Her blir det en tur med hest og kjerre gjennom den lille landsbyen.

Lunsjen inntas på et lokalt gjestgiveri.

Reisen fortsetter til Sighisoara, hvor en byvandring venter.

Sighisoara er den eldste bebodde middelalderfestningen på UNESCOs liste. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinsbelagte gaten, omgitt av historiske bygninger, og ankommer Clock Tower. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt over byen og området. Forser de 300 trappetrinnene til Church on the Hill, som hviler over byen som en vokter fra fortiden.

Overnatting: Hotel Casa Wagner

Dag 4:

Sighisoara – Hunedoara – Alba Iulia – Sibiu

Frokost på hotellet.

Kjør til Hunedoara for et besøk i Corvin Castle. Den gotiske stilen, understreket av høye tårn med dragoner i stein, er som tatt ut rett ut av en fantasifortelling.

Neste stopp er Alba Iulia, hvor Romanias historie har vibrert i mer enn 2000 år. Stedet har vært et romersk fort, forsvarsanlegg i middelalderen og til slutt: En stjerneformet festning med bastioner, bygget Vauban-stil omgir byen. Her får dere tid til å utforske festningen på egen hånd.

Sibiu har noe av Romanias best bevarte arkitektur, og det blir en byvandring i denne historiske middelalderbyen. Omvisningen inkluderer torget med Brukenthal Museum og den romersk-katolske katedralen. Fortsett til den gotiske Evangelical Cathedral, med en imponerende lengde på 78 meter. Så går dere gjennom passasjen og krysser en av Romanias mest kjente broer, Bridge of Lies.

Overnatting: Hotel Imparatul Romanilor

Dag 5:

Sibiu – Curtea de Arges – Bucuresti

Frokost på hotellet.

Dere setter kursen tilbake til Bucuresti. Underveis stopper dere i Curtea de Arges, hvor dere skal besøke en av de vakreste ortodokse kirkene i Romania. Her ligger en rekke av Romanias konger gravlagt.

I Bucuresti blir det et besøk på Det nasjonale landsbymuseet, et friluftsmuseum i Herăstrău-parken. Museet viser rumensk tradisjonelt landsbyliv og inneholder 363 monumenter og over 50 000 gjenstander fra hele Romania.

Overnatting: Hotel Minerva

Dag 6:

Bucuresti – Chisinau (Moldova)

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Chisinau (Moldova). I ankomsthallen blir dere ønsket velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Park Lane Hotel

Dag 7:

Chisinau – Transnistria – Chisinau

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og turen går til Transnistria, landet som ikke eksisterer.
Offisielt er Transnistria en region av Moldova og oppstod etter at Moldova brøt ut av Sovjetunionen i 1991. Den har erklært seg uavhengig, men anerkjennes ikke som eget land.

I Tighina besøker dere War Memorial og Bender Fortress, med en lang og fascinerende historie. Fortet er vakkert å se på, omgitt av tykke murer og med ti skansekledninger, 11 tårn og seks porter.

Lunsj på en lokal restaurant som serverer ukrainske retter.

Gå tilbake i tid, til det gamle Sovjetunionen. Dere skal utforske Transnistrias hovedstad, Tiraspol. Byen ble grunnlagt i 1792 av den russiske generalen Alexandr Suvorov. Dere ser palasset med statuen av Lenin, minnesmonumentet for krigens falne og tanks. Over hele byen vaier flagget med hammeren og sigden fra det gamle Sovjetunionen og gatene er oppkalt etter både Lenin og Marx. Atmosfæren i byen er meget spesiell.

Tilbake til Chisinau.

Overnatting: Park Lane Hotel

Dag 8:

Chisinau – Orhei Vechi – Cricova – Chisinau

Frokost på hotellet.

Start dagen med en fottur i Chisinau med guiden. Byens historie strekker seg tilbake til 1420. Dere får se Nativity of Christ Metropolitan Cathedral, Triumfbuen, parken og Flower Market.

Eventyret fortsetter og tar dere til Orhei Vechi hvor dere spiser lunsj på et gjestgiveri som serverer lokale retter og hjemmelaget vin.

Cave Monastery er bygd inne i fjellet, av ortodokse munker i det 13.århundre.

Criscova Wine Cellars er den mest kjente av alle Moldovas vingårder, et vinrike under bakken. Den er også en av Europas største. Rundt 60 av de 120 kilometerne med tunneler, som dateres til det 15.århundre, er fylt med flasker. Et elektrisk tog tar dere gjennom tunnelene før dere fortsetter omvisningen til fots. Besøket avsluttes med vinsmaking og snacks.

Overnatting: Park Lane Hotel

Dag 9:

Chisinau – Norge

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

En eventyrlige reise i to av Europas mest interessante land er over…

Vi tilpasser reisen til dine ønsker. Prisen varierer etter sesong og kapasitet på fly og overnattingssteder.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Oslo – Miami – Oslo i økonomiklasse.
 • Flyskatter.
 • 10 netter på hotell (deluxe) i delt dobbeltrom.
 • Kartbok (PDF).
 • Alle lokale skatter og avgifter.
 • Leiebil i 11 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert .forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter.
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA.

Forslaget er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom. Ett barn under 12 år bor gratis i rom med foreldrene.
REISEPERIODE: Hele året!

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngangspenger til attraksjoner
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin
rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til Romania for opphold mindre enn 90 dager, trenger ikke visum. Gyldig pass må medbringes. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise fra Romania.

Det er ingen spesielle vaksinasjoner påkrevd for å reise til Romania.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er vanskelig å bestemme når det er best å reise til Romania. Det avhenger av hva du ønsker å oppleve! Alle årstider har noe positivt, enten det er vinter eller sommer.
Vinteren er en flott årstid, og det er en rekke aktiviteter å velge mellom og masse du kan oppleve. Romania er et land som vedlikeholder sine tradisjoner, og dette er kanskje den beste tiden å oppleve den kulturelle arven, for rumenerne feirer julen med sterke bånd til tradisjonene sine.
Når det gjelder vinteraktiviteter er Sinaia et av de mest omfattende resortene i landet. Fjellene strekker seg opp mot 2000 meter og byr på en rekke skiløyper. De er også her du finner det vakre Peles Castle, tidligere hjem til den rumenske kongefamilien og et av landets største severdigheter.
Nesten en tredjedel av Romania er dekket av fjellkjeden Karpatene, og byr på en rekke resorter. Ikke langt unna Sibiu ligger Păștiniș, den eldste skiresorten i landet. I nærheten av den sjarmerende byen Brasov er et av de beste resortene for ski- og snowboard entusiaster, Poiana Brasov. Ikke så glad i å stå på ski? Da kan du kjøre hest og slede gjennom det vakre landskapet eller prøve snow tubing eller ake.

Ønsker du å utforske Romania om sommeren, da er det en rekke spennende aktiviteter. Du kan tråkke rundt på sykkel i Transilvania, fra landsby til landsby og slott til slott. Eller begi deg ut på fotturer i Karpaene, rafte på Jiu River eller bli med på fugletitting i Danube- deltaet. En annen utmerket måte å nyte sommeren på, er å besøke noen av Romanias best bevarte tradisjonelle landsbyer, som Viscri og Breb. Her blir du kjent med de lokale, kulturen og deres tradisjoner.

Det er også mulig å tilbringe dagene på stranden. Badebyene langs Svarthavet ligger på en 80 kilometer lang kyststripe. Mamaia er den største og mest moderne badebyen, med hoteller i alle prisklasser, vannpark, restauranter og barer.

Høysesongen er april til oktober. Juli og august er høysesong for badeferie ved Svarthavet.

Romania er et stort land med mye fjell, og har derfor et variert klima. Landet har et temperert innlandsklima med store temperaturforskjeller mellom dag og natt og mellom sommer og vinter. Det kommer av at det nesten ikke er temperaturutjevnende effekt fra havet.

Romania har størst temperatursvingninger mellom årstidene i Transilvania, der det går fra -50C i januar til 200C i juli. Her er det også mest snø om vinteren, da fjellene har lavere temperaturer enn lavlandet i sør. Kysten ved Svartehavet får 400 mm nedbør i året, mens det i innlandet kommer 500-700 mm. Oppe i fjellene faller det 800-1500 mm.

Ved ankomst i Romania blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Det er også mulig å leie bil og kjøre selv. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen i Bucuresti. Vi anbefaler at du bestiller overnatting sammen med leiebilen gjennom oss i god tid før avreise.

Standarden på veiene i Romania er svært varierende og utenfor hovedveiene er kvaliteten varierende og tidvis dårlig. Man bør være oppmerksom på hest og kjerre og andre saktegående kjøretøy.

For våre reisende som ønsker bil med sjåfør, brukes gode biler eller busser med aircondition.

Romania ligger én time foran Norge. Det vil si at når klokken er 12:00 i Norge, er den 13:00 i Romania.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Vann fra springen er ansett som trygt å drikke i Romania, men det kan smake litt klor. For å være på den sikre siden anbefaler vi å kjøpe vann på flaske.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Husk at veistandarden i Romania ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Romania har ufattelig mye å by på: Sjarmerende og historiske byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, kirker, klostre, museer og historiske monumenter. Det mangler heller ikke på aktiviteter: Sykkelturer, rideturer, fotturer, bading, ski, golf og kanoturer.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I Romania er det vanlig å gi tips, spesielt til de som jobber i serviceyrker; servitører, taxisjåfører, guider og hotellansatte. Normalt er 10 prosent vanlig, men har du fått ekstremt god service, er det alltid lov å gi litt ekstra.
På restauranter er tips ikke inkludert i regningen, og du kan regne 10 prosent.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Den lokale myntenheten i Romania heter rumensk lei (RON).
Minibanker er godt utbygd.
Visa, Master Card og American Express aksepteres på de fleste restauranter, butikker og hoteller i de større byene. Ellers i landet må man bruke kontanter på restauranter og i butikker.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top