Velkommen til herlige Romania!

OPPLEV HERLIGE BUCURESTI OG SJARMERENDE BRASOV


Denne reisen kombinerer to av Romanias mest fascinerende byer!

Bucuresti er ikke som andre europeiske byer. Det er en annerledes by, og fenger besøkende med sine kulturelle innslag og prangende vakker arkitektur. Med sine lange, brede avenyer og mange gatekafeer, grønt områder og Triumfbue, har Bucuresti fått kallenavnet ”Lille Paris”.
Byens mest kjente attraksjon er Parlamentpalasset, ett av verdens største bygg.

Mellom Karpatenes mektige topper ligger Brasov, som er sjarm fra ende til annen. Det er ikke uten grunn at Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil Brasov raskt klatre til topps på favorittlisten.

Turen tar dere videre til Bran, med det legendariske Draculas slott.

Neste stopp er Sighisoara, den eneste middelalderfestning på UNESCOs liste som er bebodd i dag. I denne vakre byen rusler dere opp den brosteinbelagte gaten, til The Clock Tower, symbolet på byen.

Dere får også med dere Sinaia, hjemsted til Romanias mest spektakulære slott, Peles.

Brasov-992819_1920

DAG 1: Norge – Bucuresti - Brasov

Avreise fra Norge. Vel fremme i Bucuresti blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til Brasov hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Brasov

bran-1569274_1920

DAG 2: Brasov – Bran – Brasov

Frokost på hotellet.

Brasov oppleves best til fots, og i dag er det byvandring som står på programmet. Byen lokker med et stort antall severdigheter, og den mest populære er Black Church, den største gotiske katedralen i det sørøstlige Europa.

Historier om vampyrer og Dracula dukker opp i hodet når dere nærmere dere Bran. Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trollsk syn der borgen ruver på en høyde. Det blir en omvisning i slottet. Guiden tar dere med på en reise gjennom slottets historie, dets hemmeligheter og mest skremmende steder, inkludert fengselet.

Retur til Brasov.

Overnatting: Brasov

peasant-482727_1920

DAG 3: Brasov – Sighisoara – Viscri – Brasov

Frokost på hotellet.

I dag går turen til Sighisoara, den eneste middelalderfestning på UNESCOs liste som er bebodd i dag. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu og hans styre lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinbelagte gaten, til The Clock Tower, symbolet på byen. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt. Deretter forserer dere de 300 trappetrinnene til Church on the Hill, som hviler over byen som en vokter fra fortiden.

Eventyret fortsetter til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Dere besøker den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer matvarer.

Retur til Brasov.

Overnatting: Brasov

Peles

DAG 4: Brasov – Sinaia – Bucuresti

Frokost på hotellet.

Sinaia, kjent som hjemsted til landets mest spektakulære slott. Første stopp på turen er Sinaia Monastery, som byen er oppkalt etter. I dag er klosteret hjem til 20 munker.
Så følger et besøk i Peles Castle, som minner om et eventyrslott. Legg merke til de norske stolene som dronning Elizabeth var glad i.

Fortsett så til Romanias hovedstad Bucuresti. Underveis blir det et besøk på en lokal vingård for omvisning og smaking, etterfulgt av en tidlig middag.

I Bucuresti sjekker dere inn på hotellet.

Overnatting: Bucuresti

bucharest-3810668_1920

DAG 5: Bucuresti

Frokost på hotellet.

I dag blir det en byrundtur i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks. Opplev Parlamentpalasset, også kjent som Ceausecus palass.
Som så mange andre europeiske byer har Bucuresti en gamleby (Lipscani), og den er riktig så sjarmerende.
Se Triumfbuen, Charles de Gaulle-plassen og den vakre parken Herestau.

Overnatting: Bucuresti

Sunday Morning in Transylvani – Kopi

DAG 6: Bucuresti – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Bucuresti – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 3 netter på Hotel Bella Muzica i Brasov, inkludert frokost
 • 2 netter på Hotel Capitol i Bucuresti, inkludert frokost
 • Besøk i Bran Castle og Peles Castle
 • Vinsmaking
 • 1 middag (dag 5)
 • Omvisning i Sighisoara og Bucuresti med engelsktalende guide
 • Besøk i Viscri
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Romania

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Reiseperiode: April - september

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

VINTUR I ROMANIA

VARIGHET: 5 Dager

Gruppetur for vinelskere!
Denne reisen passer utmerket for de som ønsker å fylle ferien med besøk på vingårder og naturligvis smaking av den edle drikk.
For mange kan det komme som en overraskelse at Romania produserer vin, men det er en gledelig overraskelse – for landet tilbyr god kvalitet og smak på vinene. Romania har produsert vin siden det 7.århundre f.Kr., og klimaet passer utmerket for nesten all slags druer. Landet er verdens niende største produsent. De mest kjente vinnene som eksporteres er Merlot og Cabernet Sauvignon.

HERLIGE BUCURESTI OG SJARMERENDE BRASOV

VARIGHET: 6 Dager

Bucuresti er ikke som andre europeiske byer. Det er en annerledes by, og fenger besøkende med sine kulturelle innslag og prangende vakker arkitektur. Med sine lange, brede avenyer og mange gatekafeer, grønt områder og Triumfbue, har Bucuresti fått kallenavnet ”Lille Paris”.
Byens mest kjente attraksjon er Parlamentpalasset, ett av verdens største bygg.

KLASSISKE ROMANIA

VARIGHET: 8 Dager

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr. På denne reisen kombineres en rekke vakre festninger, slott og borger, god mat og en vennlig befolkning. Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

MOLDOVA OG ROMANIA

VARIGHET: 8 Dager

Denne flotte reisen kombinerer Moldova med Bucovina- regionen i Romania! Moldova er landet hvor drømmer oppfylles, hvor turistene er i fåtall og er et lite land hvor eventyr går i oppfyllelse. Gamle klostre, søvdyssende skoger, berømte vingårder og kjellere, uendelige sletter og vennlige mennesker gir landet en helt spesiell sjarm.