Herlige Tallin

Med lokale opplevelser

Hjem » Gruppereiser » HERLIGE TALLIN MED LOKALE OPPLEVELSER

Totalpakke:
 • Flyreise
 • Hotell
 • Frokost og middag
 • Transport
 • Utflukter
 • Reiseleder

HERLIGE TALLIN

Opplev Tallinn, en herlig middelalderby som oser av sjarm! Estlands hovedstad er perfekt for de som ønsker unike opplevelser i historiske omgivelser – uten å måtte reise for langt.

På denne turen skal vi utforske Tallinn sammen med en guide, male marsipan og smake klaret på Europas eldste apotek. Det blir også et ekte middelaldermåltid på restauranten Olde Hansa.

Deretter setter vi kursen til Vihula Manor Country Club & Spa, som ligger rundt 1 times kjøring utenfor Tallinn. Slapp av i landlige omgivelser og bestill gjerne en spabehandling. Vi skal også være med på vodkasmaking. Vihula Manor er blant Estlands fantastiske steder, og fikk tittelen «Europas historiske hotell» i 2020.

HØYDEPUNKTER:
- Guidet tur i Gamlebyen i Tallinn
- Workshop med marsipanmaling
- Besøk Europas eldste apotek, med smaking av klaret
- Middelaldermiddag på Olde Hansa
- Besøk på Vodka Museet, inkludert smaking
- Mulighet for spa-behandling på Vihula Manor

Hotell

Trykk på lenkene for mer informasjon. Alle rom er standardrom.  

Nordic Forum Hotel
Hotellet ligger rundt fem minutters gange fra den historiske Gamlebyen i Tallinn.
https://www.nordichotels.eu/en/

Vihula Manor Country Club & Spa
En elegant herregård fra 1600-tallet, rundt 1 times biltur fra Tallinn. Hotellet ligger i vakre og landlige omgivelser.
https://www.vihulamanor.com/

Program

Avreise fra Oslo Gardermoen klokken 08:25, med mellomlanding i Riga.

Vel fremme i Tallinn blir det buss til hotellet hvor vi spiser lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Felles middag på en lokal restaurant.

Frokost på hotellet.

Guiden møter oss på hotellet og sammen skal vi utforske Tallinns herlige Gamleby. Bydelen er som et eventyr som vekkes til live.  Høye murer, med en rekke tårn (naturligvis), koselige kafeer gjemt i bakgårder, kirkespir, spennende museer, kunstgallerier og små butikker med all slags rariteter, er kjennetegn på Gamlebyen.

Deretter skal vi være med på en workshop for å lære å male marsipan.

Marsipan er en av Estlands eldste søtsaker, og i løpet av workshopen hører vi mer om historien og de lange tradisjonene med marsipan.

Town Hall Pharmacy sies å være det eldste apoteket i Europa som fortsatt er i drift. I middelalderen var apoteket mer enn bare et sted hvor du fikk medisin. Det var også et møtested for byens herrer og andre viktige personer. Her samlet de seg og drakk klaret (en fyldig og mørkerosa vin).

Vi får en omvisning i det lille museet før vi går ned i kjelleren for å smake på klaret.

Når vi først befinner oss i en middelalderby, hører det med til festlighetene å spise mat fra tidsepoken. I dag inntas middagen på Olde Hansa, som tar oss tilbake til 1475. Alle rettene serveres med oppskrifter som ble nedskrevet i middelalderen.

Frokost på hotellet.

I dag kjører vi ut på landet, og etter rundt en times kjøring kommer vi til Vihula Manor, ett av de flotteste stedene i Estland. Her ønskes vi velkommen av vakre omgivelser, historiske bygninger og en avslappet atmosfære.

Innsjekk og noen timers hvile.

De som ønsker spa-behandling, kan bestille dette direkte på hotellet. Det anbefales å bestille sammen med reisen for å sikre plass.

Deretter møtes vi for vodkasmaking i det flotte vodkamuseet, som holder til i bygningen der det tidligere foregikk vodkaproduksjon, tidlig på 1800-tallet. Her er det også en imponerende samling med vodka.

Etter å ha hørt om drinkens historie, blir det naturligvis vodkasmaking på oss.

Felles middag om kvelden.

Frokost på hotellet.

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Tallinn hvor vi sjekker inn for fly hjem til Norge.

Mellomlanding i Riga, og ankomst Oslo om kvelden.

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Tallinn – Oslo i økonomiklasse
Flyskatter 
2 netter på Nordic Hotel Forum, inkludert frokost
1 natt på Vihula Manor Country Club & Spa, inkludert frokost
1 middag på lokal restaurant i Tallinn
1 middag på Olde Hansa
1 middag på Vihula Manor Country Club & Spa
Guidet omvisning i Tallinn
Workshop med marsipanmaling
Besøk på Town Hall Pharmacy med omvisning på museet og smaking av klaret
Besøk på Vodka Museum på Vihula Manor, inkludert smaking
Transport i henhold til program
Norsk reiseleder fra Unike Reiser

Dette er ikke inkludert:

Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke
Måltider ikke nevnt i program
Spa-behandlinger på Vihula Manor Country Club & Spa
Transport ikke nevnt i program
Inngang til severdigheter/attraksjoner ikke nevnt i program

Unike Reiser er behjelpelige med å ordne tilslutningsbilletter til Oslo fra andre byer i Norge.

Unike Reiser er behjelpelig med å ordne hotell på Gardermoen før eller etter reisen.

Prisen er beregnet ut fra minimum 14 betalende deltagere. Ved færre påmeldte kan prisen endres eller kjøres uten norsk reiseleder. 

REISEVILKÅR

Nedenfor følger generelle reisevilkår for Unike Reiser AS (heretter kalt UR).

Disse vilkår gjelder for alle våre reiser med mindre det foreligger særskilte reisevilkår for den aktuelle turen. På reiser med særskilte vilkår vil dette fremkomme av turpresentasjonen eller i egen kontrakt. Der reisevilkårene fraviker Alminnelige vilkår for pakkereiser går UR sine reisevilkår foran da de Alminnelige vilkår er en bransjenorm som kan fravikes i visse tilfeller.

 1. Påmelding
  Påmelding kan skje elektronisk via vår nettside, på e-post eller pr. telefon. Angreretten som ellers er til stede ved fjernsalg gjelder ikke ved kjøp av reisetjenester. Avtalen mellom partene anses inngått ved bekreftet bestilling og innebærer aksept av turens reisevilkår. Bestillingsbekreftelsen må kontrolleres grundig straks den mottas. Vennligst påse at navn på alle reisende stemmer overens med passet. Eventuelle feil skal rettes før betaling av depositum finner sted. Senere endring vil kunne medføre gebyr.
 2. Depositum og sluttbetaling
  Etter bestilling av reisen vil den reisende få tilsendt en reisebekreftelse/ faktura. Depositumet må innbetales innen syv dager. Manglende betaling av depositum medfører ikke at avtalen bortfaller. For reiser innen Norge og Europa er depositumsbeløpet kr 2.500 pr. person. Fakturagebyr er kr. 60,- per faktura. Depositumet regnes som delbetaling av reisens pris. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes på e-post cirka 2 uker før avreise.

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

 1. Endret/avvikende flyreise
  Ved tilleggsbestilling av flybilletter, det vil si bestilling av flyreiser utenom våre gruppe- og tilslutningsbilletter, skal disse betales innen 7 dager. Beløpet er ikke refunderbart. Ved bestilling av flybilletter utenom våre gruppebilletter og/eller ved kjøp av en reise uten transport til/fra startstedet, er det den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport/program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra den reisendes side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

UR har ikke ansvar for tap som følge av at den reisendes egne bestillinger av transport eller andre reisetjenester, ikke kan benyttes på grunn av oppståtte endringer i de programfestede tidspunktene for gruppens reise- eller flytider når endringene skyldes forhold arrangøren ikke kan lastes for. UR gjør oppmerksom på at de fleste flyselskaper kansellerer hjemreisen dersom utreisen ikke benyttes.

 1. Avbestilling mot gebyr
  Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som avbestilling. Ved avbestilling eller uteblivelse gjelder følgende gebyrer:
 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
 • Fra og med 36 dager og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

 1. Avbestilling/kansellering ved ekstraordinære omstendigheter
  Reisebransjen og UR følger Utenriksdepartementets reiseråd. Den reisende har som hovedregel rett til å avbestille sin reise dersom det på reisemålet eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14 dager eller kortere før reisen tar til, konstateres krigshandlinger, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer eller andre begivenheter som kan likestilles, og det er rimelig grunn til å anta at disse forhold også vil være på avreisedagen. Ved avbestilling av foran nevnte årsaker, refunderes tilgodebeløpet. Reisen kan imidlertid ikke avbestilles av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som legges til grunn for avbestillingen var eller burde vært kjent ved bestilling.

En reise kan kanselleres/endres uten erstatningsplikt av UR dersom:

 • Det ikke er påmeldt et tilstrekkelig antall deltakere på turen, se punkt 8. UR skal gi den reisende beskjed om eventuell kansellering av turen senest 20 dager før avreise.
 • Det inntreffer uunngåelige og ekstraordinære omstendigheter utenfor URs kontroll. Eksempler kan være: Fare for krig, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer, arbeidskonflikter eller lignende.
 • Forhold på reisemålet/langs reiseruten som gjør det risikabelt eller urimelig å gjennomføre turen, og som UR med rimelighet ikke kunne forutse. For pkt. 2 og 3 vektlegges ved vurdering blant annet Utenriksdepartementets reiseråd og lokale myndigheters uttalelser. Om UR kansellerer en reise og fristen for betaling av sluttbeløpet er forfalt, er manglende sluttbetaling på kanselleringstidspunktet å anse som avbestilling fra kundens side, og gebyrer som ved en ordinær avbestilling vil gjelde.
 1. Reise- og avbestillingsforsikring
  UR anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring som også bør dekke eventuell hjemtransport, samt Europeisk Helsetrygdekort ved reiser i Europa. UR anbefaler å tegne en avbestillingsforsikring dersom dette ikke er inkludert i reiseforsikringen. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer. UR har ikke ansvar i situasjoner og forhold den reisende kunne ha forsikret seg mot og som ikke skyldes arrangøren eller noe denne har ansvar for.
 2. Pass og visum
  Selv om det ikke er passtvang innen Schengen, vil mange flyselskap og hoteller likevel kreve gyldig legitimasjon. Utenfor Norge er det kun pass som gjelder som gyldig legitimasjon for nordmenn. Vær oppmerksom på at mange land, rederier og flyselskap krever at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Dette kan også gjelde for reiser i Europa. Visumkrav til aktuelle reisemål er oppgitt i turens program på vår nettside. UR forholder seg til visumregler for norske statsborgere. Hvis den reisende ikke reiser med norsk pass, må man selv sjekke visumregler for sitt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum ved avreise for seg selv og den/de man bestiller for.
 3. Forbehold
  Hvis ikke annet er oppgitt i programmet, er en gruppereise basert på minimum 15 betalende deltakere. Ved færre deltakere kan UR kansellere reisen, øke prisen eller tilby turen uten norsk reiseleder. Dette skal meddeles den reisende senest 20 dager før avreise.

Det tas forbehold om endring av pris grunnet forhold utenfor URs kontroll. Slike forhold er valutaendringer, endringer i transportpriser og økning i offentlige skatter og avgifter. UR forbeholder seg retten til å fakturere et pristillegg som følge av eventuelle endringer. Dette forhold går begge veier, og den reisende har rett til prisreduksjon dersom kostnadene reduseres. Et eventuelt pristillegg vil bli varslet senest 20 dager før avreise. Utgjør tillegget mer enn 8 prosent av reisens pris, har den reisende anledning til å heve avtalen.

Reisende som har bestilt dobbeltrom eller del twin-rom må betale enkeltromstillegg dersom den andre part frafaller eller det ikke melder seg en ytterligere person av samme kjønn å dele rommet med. Om dette er aktuelt, kontaktes den reisende og tilleggsfaktura sendes i forkant av reisen. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra reisen.

Informasjon om flytider og flyselskap er foreløpige inntil flybilletten er utstedt. Det tas forbehold om mulige trykkfeil i programmet eller på nettsiden. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling, skal meddeles den reisende skriftlig.

Innholdet i våre turer kan bli påvirket av forhold utenfor vår kontroll som for eksempel vær, fremkommelighet, seilingsforhold, arbeidskonflikter og lignende. Dersom slike forhold skaper hindringer for gjennomføring av det oppsatte programmet, vil UR foreta nødvendige justeringer i eksempelvis reiserute og innhold, bytte av transportmiddel og overnattingssted. UR vil bestrebe seg på å erstatte de deler av reiseinnholdet som blir påvirket av endringen med likeverdige alternativer. UR anser ikke reisen som mangelfull om ikke slike justeringer berører mer enn 25 prosent av det oppsatte reiseinnholdet. Avvik fra det avtalte og som skyldes uforutsette hindringer utenfor arrangørens kontroll anses normalt ikke som en mangel så lenge avviket ikke må betegnes som vesentlig.

 1. Den reisendes plikter
  Den reisende må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen.

Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege dersom man er usikker på om man kan delta. Ved fylte 75 år, om ikke annet framkommer av turens program, skal deltaker på reiser utenfor Europa senest ved sluttbetaling 65 dager før avreise fremlegge bekreftelse fra lege om at man er helsemessig skikket til å gjennomføre turen. Dersom deltaker ikke får denne bekreftelsen fra lege og dermed ikke kan delta på turen, gjelder samme gebyrer som ved en ordinær avbestilling.

Den reisende plikter å rette seg etter de regler som er gitt av offentlige myndigheter og URs representanter, og må ikke opptre til sjenanse for medreisende eller andre.

Dersom den reisende grovt tilsidesetter sine plikter, kan han/hun nektes å delta eller utelukkes fra resten av reisen, uten at han/hun kan kreve erstatning eller prisavslag fra arrangøren. Ved utelukkelse etter at reisen er påbegynt, kan den reisende pålegges selv å bære omkostningene ved endret hjemreise. Den reisende kan gjøres erstatningsansvarlig hvis han/hun med vilje eller uaktsomhet påfører arrangøren tap blant annet ved ikke å overholde de bestemmelser som er nevnt ovenfor.

 1. Den reisendes reklamasjonsplikt ved mangler
  Den reisende plikter å gi beskjed uten ugrunnet opphold dersom han/hun oppdager en mangel ved reisen. Oppdages mangelen etter at reisen har startet, må den reisende reklamere på stedet til URs reiseleder eller til URs kontor i Sarpsborg, slik at disse blir gitt en mulighet til å rette opp mangelen. Hvis et problem ikke kan løses tilfredsstillende på stedet, kan det klages skriftlig til UR senest to uker etter hjemkomst. Hvis klagen ikke løses tilfredsstillende for den reisende eller UR, kan saken henvises til Reklamasjonsnemnda for pakkereiser.
 2. Generelle vilkår
  Det vises til Pakkereiseloven av 15.06.2018, samt Alminnelige vilkår for pakkereiser av 01.07.2018 og særskilt deres formuleringer om at «Opplysninger som er gitt i kataloger eller brosjyrer eller annet informasjonsmateriell som arrangøren har utarbeidet eller viser til, regnes som en del av avtalen».
 3. Medlem av Reisegarantifondet – din trygghet
  UR er medlem av det norske Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti.

ALMINNELIGE VILKÅR FOR PAKKEREISER – klikk her

Flyselskap
Air Baltic Oslo Lufthavn Riga 4. mai 2023 08:25 4. mai 2023 10:55
Riga Tallin 4. mai 2023 13:50 4. mai 2023 14:40
Tallin Riga 7. mai 2023 15:20 7. mai 2023 16:10
Riga Oslo Lufthavn 7. mai 2023 18:30 7. mai 2023 19:10

Bestilling

Herlige Tallin

Fra kr. 12 450,- per person

Har du spørsmål om denne turen?

Send oss gjerne en melding. Vi svarer så fort som mulig.

Scroll to Top