15 DAGER/14 NETTER

Kontakt oss i dag!

En herlig reise som tar dere med til storbyen Chicago, hvor historiens sus ligger i luften, bluesmusikken strømmer ut fra klubbene og imponenrende museer lokker.

Dere kjører gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer, slapper av på strender og beundrer fossefall i ulike nasjonalparker. Bilbyen Detroit er en interessant opplevelse. I Toronto, Canada, kan dere stå på toppen av én av verdens høyeste bygninger. Toronto er en kosmopolitisk by med masse sjarm, kjøpesentre og et bredt utvalg restauranter. Kom tett innpå de enorme vannmassene i Niagara Falls når båten tar dere helt inntil fossefallet og hør mer om rock’n’roll- legender i Clevelands Hall of Fame.

En flott kombinasjon av kjente byer og vakker natur, i en av USAS mer ”ukjente” områder!

New York til Chicago 5

DAG 1: Norge – Chicago

Avreise fra Norge. Vel fremme i Chicago henter dere leiebilen og kjører til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon. Byen er kjent for sine gangstere, skyskrapere, Jazz- og Blues- klubber og seriøse kunstmuseer. Få byer i USA er så legendariske som Chicago, og alle besøkende blir tatt med storm av ”Vindenes by”.

Overnatting: Chicago

Chicago 2

DAG 2: Chicago

I dag skal Chicago utforskes nærmere. Byen har en mengde attraksjoner og severdigheter som lokker den yngre og eldre garde. Willis Tower er et godt startsted, og det imponerende tårnet har stått som byens landemerke siden 1973. Den primære attraksjonen er den 360 graders utsikten fra 103.etasje hvor dere kan se Chicago, Lake Michigan og så langt som til de omkringliggende delstatene Indiana, Michigan og Wisconsin. Adrenalin tilbys på Skydeck, der det er glasskasser hvor dere kan se ned til gatene under dere.
Vakkert plassert ut mot Lake Michigan er imponerende museer som Field Museum of Natural History, Shedd Aquarium og Adler Planetarium.
Navy Pier er Chicagos mest besøkte attraksjon, og den halv mil lange moloen er et inferno av restauranter, karuseller og et enormt pariserhjul.
Millenium Park er fylt med kunst og gratis fornøyelser. Cloud Gate, en blankpolert bønneformet skulptur som speiler knivskarpt, men forvrengt, Chicagos berømte skyline.
Det er også gode muligheter for å oppleve byen fra sykkelsetet, enten på egen hånd eller en gruppetur. Det arrangeres flere tematurer, blant annet i fotsporene til Al Capone. For den matinteresserte kan det lokke med en matrundtur i flere av Chicagos bydeler.
Avslutt kvelden med et besøk på et av Chicagos herlige jazz- eller blues- klubber, eller få med dere en musikal.

Overnatting: Chicago

Milwaukee 01

DAG 3: Chicago – Milwaukee – Madison

I dag kjører dere gjennom det vakre området kjent som Great Lakes. Start med et besøk i Milwaukee, kjent for sine bryggerier og ølhager. Fortsett så til Madison, hovedstad i delstaten Wisconsin.

Overnatting: Madison

MInneapolis

DAG 4: Madison – Minneapolis/St. Paul

Tvillingbyene Minneapolis/St. Paul har samme historie, men byenes utseende er totalt forskjellige. Vakkert plasser ved Mississippi-elven, er Minneapolis skyskrapere mens St. Paul minner om en europeisk by, med historiske bygninger og gamle kirker.
For shoppingglade er et besøk til Mall of America et must. Dette er USAs største kjøpesenter, med butikker, akvarium, restauranter, fornøyelsespark og kinoer.

Overnatting: Minneapolis

Minneapolis 02

DAG 5: Minneapolis/St. Paul

I dag bør dere rusle langs Mississippi Mile i Minneapolis og slappe av i en av de mange parkene, besøk Mall of America eller utforsk St. Paul til fots.

Overnatting: Minneapolis

Duluth

DAG 6: Minneapolis/St. Paul – Duluth/Ashland

Kjør nordover til ”Land of the Lakes og Duluth, som lokker tusenvis av besøkende hvert år. Byen ligger på bredden av Lake Superior og har en av de største innlandshavnene i verden. Her er det flotte turmuligheter.

Overnatting: Duluth

Marquette

DAG 7: Ashland/Duluth – Marquette

Dagens kjøretur tar dere til Apostle Islands National Lakeshore og til Marquette, som ønsker dere velkommen med fine strender, museer og et fyrtårn.

Overnatting: Marquette

Mackinac Island

DAG 8: Marquette – St. Ignace

Denne delen av ruten har noen av de vakreste strekninger dere vil oppleve. Besøk de imponerende fossefallene i Tahquarmenon Falls nasjonalpark, bli med på et båtcruise i Munising, eller bare slapp av og ta en lang spasertur på en av mange strendene.
Dere bør også ta ferjen over til Mackinac Island. Motoriserte kjøretøy er forbudt på øya så besøkende må utforske området til fots, på sykkel eller bli med på tur med hest og kjerre.

Lake Michigan

DAG 9: St. Ignace – Traverse City

Ikke langt fra Traverse City, også kjent som ”Verdens kirsebærhovedstad”, ligger Sleeping Bear Dunes National Lakeshore. Dere ønskes velkommen med spektakulær utsikt, bratte klipper, høye dyner og et stort antall sceniske stier og veier. Traverse City er en koselig by på bredden av Lake Michigan, med en rekke vingårder som tilbyr vinsmaking rett utenfor.

Detroit

DAG 10: Traverse City – Detroit

Etter å ha stoppet i mange små og sjarmerende byer, sett strender, klipper og fossefall i ulike nasjonalparker, er det på tide med litt storby. Detroit er kjent for bilindustri og en rik kunstscene. Besøk noen av byens museer eller Greektown.

Overnatting: Detroit

DAG 11: Detroit – Toronto, Canada

I dag krysser dere grensen til Canada og kjører langs Lake Erie før dere ankommer den siste av de fem innsjøene; Lake Ontario.  Toronto er en herlig by, og et paradis for sightseeing og shopping. Ta turen opp i CN Tower for fantastisk utsikt over byen og Lake Ontario. Byen er én av de høyeste i verden. Eaton Center er stedet for de handleglade.

Overnatting: Detroit

Niagara Falls 1

DAG 12: Toronto – Niagara Falls

En reise i denne delen av verden vil ikke være komplett uten et besøk ved Niagara Falls, som ligger på grensen mellom USA og Canada. Dette er uten tvil en av severdighetene de fleste amerikanerne har på sin liste over steder i USA som de bare må se. Slik er det med turistene også, og derfor er det mange som sier ”åhh”, ”neei”, ”jøye meg” og knipser med kameraene. Vannet fosser ut over klippekanten. Som en hvit masse faller det 52 meter ned i Niagara- elven med en bredde på 750 meter, mens en kolossal dampsky gjør det umulig å se hvor vannet slutter. Horseshoe Falls er et spektakulært syn – ingen tvil om det! Blir med på en tur med Maid of the Mist- båtene, som tar deg helt innpå Niagara- fossen etter at dere har stått og betraktet den ovenfra. Her føler dere vannets krefter, og det er både morsomt og storslagent.
Turen ”Cave of the Winds” tar dere til fots ned gjennom fjellet og så går dere bort til fallene. Dette er en helt unik opplevelse, og det pumper litt ekstra adrenalin når dere beveger dere mot kjempekreftene som dundrer ned klippekanten. Her blir dere garantert våte!
Når mørket senker seg, flombelyses fallene i et fargerikt og spektakulært spekter, hvor belysningen skifter mellom ulike farger.

Overnatting: Niagara Falls

Cleveland

DAG 13: Niagara Falls – Cleveland

Cleveland, som ligger i delstaten Ohio, befinner seg på den sørlige enden av Lake Erie. I dag er byen hjem the one and only Rock and Roll Hall of Fame, dedikert til musikken som skapte så mye oppstår da den kom. Bygningen byr på utsikt over Lake Erie og inneholder skatter som inkluderer Jimi Hendrix’s håndskrevne tekster til Tina Turners konsertkostymer.
Besøk også Cleveland Museum of Art. Noen av spesialutstillingene koster penger, men det er mer enn 43 000 gjenstander til utstilling helt gratis.

Overnatting: Cleveland

Østlige triangel 2

DAG 14: Cleveland – Elkhart

I dag vil reisen ta dere med inn i hjertet av Amish- land, i delstaten Indiana. I det dere kommer opp bakken som er omgitt av mais- og jordbæråkre, kommer den karakteristiske mørkegrå amish-hestevognen mot dere i et raskt tempo. Vognen trekkes av en muskuløs, kastanjefarget hest, og på setet sitter en middelaldrende mann med stråhatt og langt, grått skjegg. Århundrer med historie, små, livlige samfunn og et landlig landskap vekkes til live langs ”Heritage Trail”, ansett som en av USAs vakreste kjøreruter.

Chicago skyline

DAG 15: Elkhart – Chicago – Norge

Et siste blikk på Chicagos skyline før dere kjører til flyplassen og leverer leiebilen. Innsjekk på fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo –Chicago – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 14 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • Båtturen Maid of the Mist i Niagara Falls, USA
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 15 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Opptil 2 barn under 12 bor gratis om de deler rom med 2 voksne.

Reiseperiode:
April - oktober

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

Fra New York til New York!
En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia. Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

ROUTE 66

18 DAGER

På legendariske Route 66 er selve reisen målet. Bevegelsen er selve ferien. Det handler ikke om å ligge på en badestrand for å bli brun. Det handler ikke om å se museer for å bli klok. Det handler ikke om å bestige fjell. Vekk fra motorveien kommer du tett innpå det landlige USA og ofte tettere på menneskene. Sett på cruise control og len deg tilbake, mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi som den beste road movie du noen sinne har sett.

LAS VEGAS OG NASJONALPARKER

12 DAGER

I Las Vegas venter 24 timers nonstop vanvidd hele året. Selv fantasien strekker ikke til. Byen er lys, glitter, kasinoer og opplevelser. Dere hallusinerer ikke – dere er bare i Las Vegas.
Fra gamblerbyen Vegas til vakker natur, stillhet og ro i sjelen. Denne reisen tar dere med på noen av de vakreste stedene i USA: Nasjonalparkene Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Monument Valley og Guds gave til menneskene, Grand Canyon.

EN RUNDREISE I VEST

22 DAGER

Dette er en komplett pakke som byr på det beste av den herlige Vestkysten. Utforsk storbyer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Besøk USAs vakre og varierte natur i nasjonalparker som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Reisen inneholder også en kjøretur langs legendariske Highway 1, som tar dere med til små og sjarmerende kystbyer.

TO ØYER PÅ HAWAII

8 DAGER

Start drømmeferien på Oahu, som er Hawaii slik dere kjenner det fra tv. Oahu er Hawaiis tredje største øy, og hjem til øystatens største by Honolulu, og den verdensberømte Waikiki Beach. Bak og utenfor disse stedene ligger et tropisk vidunderland som venter på å bli utforsket. Her får dere en flott kombinasjon av to av Hawaiis vakreste og mest spennende øyer.

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York med alle sine severdigheter og attraksjoner, New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago med sine gangsters, musikk og imponerende museer. Besøk tre magiske byer, opplev den fantastiske amerikanske naturen og få en ferie du aldri glemmer!

OPPLEV THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise som tar dere med til storbyen Chicago, hvor historiens sus ligger i luften, bluesmusikken strømmer ut fra klubbene og imponenrende museer lokker. Dere kjører gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer, slapper av på strender og beundrer fossefall i ulike nasjonalparker. Bilbyen Detroit er en interessant opplevelse. I Toronto, Canada, kan dere stå på toppen av én av verdens høyeste bygninger.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Hektisk storbystemning i verdensmetropolen New York, Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne når ankommer Philadelphia, Washington er maktens korridor og monument etter monument vitner om USAs krefter utenfor landets grenser. Fortsett langs Atlanterhavskysten med besøk i sjarmerende og autentiske byer, late dager på stranden og fart og spenning i Orlando.

BESØK DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på USAs fascinerende østkyst. Denne turen tar deg gjennom New York, Niagara Falls, Washington D.C. og Phildelphia. God tur!

OPPLEV ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Denne reisen starter i USAs hovedstad, Washington D.C., og tar dere gjennom historiske byer som Philadelphia og New York før dere ankommer Boston. I hovedstaden vandrer dere gjennom Amerikas historiebok, og se monument etter monument som vitner om supermaktens krefter. Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne før dere ankommer Philadelphia, hvor USAs første lover ble skrevet og definert.

OPPLEV DEN HERLIGE VESTKYSTEN

15 DAGER

Eventyret starter i Los Angeles, med alle sine kjente attraksjoner. Deretter følger en rekke flotte opplevelser i nasjonalparker som Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley og Yosemite. Naturens skjønnhet og imponerende formasjoner vil både fascinere og forundre dere. Det blir noen dager i USAs vakreste by, San Francisco og sene kvelder på kasinoene i Las Vegas. Turen tar dere også med til små, sjarmerende byer langs kysten.

UTFORSK VESTKYSTEN

15 DAGER

Det amerikanske eventyret starter i det som anses som USAs vakreste by, San Francisco, og tar dere med gjennom nasjonalparkene Yosemite, Bryce og Grand Canyon. Hver park har sin unike natur og karakter. Test spillekunnskapene og lykken i Las Vegas, nyt solens varme stråler i San Diego, spaser blant stjernene i Los Angeles og opplev den ville Stillehavskysten med sine herlige byer. Herlige Vestkysten venter på dere!

SMAKEN AV VEST

16 DAGER

California er Drømmenes land, og et USA i miniatyr: Hollywood, Disneyland, San Francisco, nasjonalparker og Highway 1. Her ligger store høysletter og ørkener, snørike fjell, grønne daler med de mest fenomenale vingårder, fornøyelsesparker og en kystlinje med strender og fascinerende klipper.
Det er deluxe-overnatting alle steder.

CALIFORNIA DREAMIN’

15 DAGER

California Dreaming byr på en flott kombinasjon av delstatens velkjente byer som San Francisco, Los Angeles og San Diego. Ta trikken eller tråkk rundt på sykkel i San Francisco, bli fengslet av Alcatraz og fengselets historie. Prøv nye retter i Chinatown og hils på sjøløvene i havnen. Los Angeles er Hollywood, filmstjerner, verdensberømte attraksjoner og Universal Studios. San Diego er sol, late dager på stranden, båtturer og vakre solnedganger.

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

En komplett reise som gir deg det beste av New England!
USA- eventyret starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor dere kan utforske byens severdigheter til fots. Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer venter.

OPPLEV ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Reisen starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor USA i bunn og grunn ble født. Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Bruset fra Atlanterhavet, hvit sand mellom tærne og kystbyer som oser av idyll og hygge. Det er deluxe-overnatting på hele reisen.

OPPLEV VAKRE HAWAII

17 DAGER

Aloha! Det betyr velkommen – og dere føler dere virkelig velkommen på Hawaii, for ordet symboliserer hele oppholdet deres. Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemål dere kan tenke dere: Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur, flotte hoteller, en behagelig temperatur, vennlige mennesker og et stort aktivitetstilbud. Kombinasjonen er uslåelig!

ØYHOPPING PÅ HAWAII

13 DAGER

Aloha! Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemålene dere kan tenke dere. Lekre strender, krystallklart hav, vakker og variert natur og et aktivitetstilbud som gjør det vanskelig å velge hva dere skal gjøre. Naturligvis er Hawaii assosiert med late dager på stranden – og det er ingenting som sier at dere ikke bare kan stikke føttene i sanden og bare slappe av.

SØRLIGE FLORIDA

11 DAGER

Denne reisen tar dere med på en kjøretur under solen til noen av Floridas mest populære steder. Underveis vil dere oppleve mil etter mil med sandstrender, storbyen Miami, alligatorer i Everglades nasjonalpark, verdensberømte The Keys, fornøyelsesparkene i Orlando og avslapning i Fort Lauderdale.

FLORIDA DELUXE

11 DAGER

Denne reisen starter og ender i Miami, og byr på det beste av Solskinnsstaten. Her bor dere på deluxe- overnatting og opplever herlige steder som Miami, Palm Beach, Orlando, Naples og Fort Lauderdale. Opplev solskinnsstaten!

DET BESTE AV FLORIDA

13 Dager

Denne reisen tar dere med til Solskinnsstanes mest berømte byer; Miami, Naples, Orlando, Palm Coast og Palm Beach. Underveis bor dere på deluxe- overnattinger. Det er også mulighet til å legge noen runder med golf om ønskelig.