GRAND CANYON NASJONALPARK

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Det store og mektige underverket!

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico.
Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned. Herfra ser du klippemastodontene som en eksplosjon av former og farger når solen leker med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser av rødt.

Det å se Grand Canyon fra kanten er imponerende, men du virkelige vil oppleve vidunderet, er det kun én vei å gå, og det er ned. Overnatting på Phantom Ranch i bunnen av Grand Canyon vil gjøre opplevelsen perfekt.

Vakre soloppganger og solnedganger kan du oppleve ved å gå tur langs kanten mellom Hopi Point og Yavapai Point. Det er gode sjanser for å få øye på USAs største fugl, kaliforniakondoren med et vingespenn på opp til tre meter og en vekt opp til ti kilo.
På gåturen langs kanten kan du også følge stien Trail of Time, der du ved hjelp av skilt og forskjellige klippearter langs stien, kan lære litt om Grand Canyons geologi.

Fotturer i Grand Canyon er en fantastisk opplevelse, men passer best for folk med god fysikk. To stier fører helt ned i Grand Canyon til Phantom Ranch ved Colorado – elven. Beregn 3-5 timer til å gå ned og 5-7 timer til turen opp. Gå om morgenen og kvelden, når fargene er finest og varmen utholdelig. Temperaturen i bunnen av Grand Canyon er 5-10 grader høyere enn ved kanten.

Det kiler i magen når helikopteret plutselig «faller ned» i en gigantisk canyon med røde farger og skygger etter flere minutter over et flatt skogområde. Å sveve over Colorado – elven og dens eroderte mesterverk er nesten en surrealistisk opplevelse.

Gå ikke glipp av den fantastiske filmen, The Hidden Secret, som vises på et 25 meter bredt og 18 meter høyt lerret i Grand Canyon IMAX Theater. En eventyrlig historisk reise gjennom Grand Canyon fra oldtidens indianere over pionerenes halsbrekkende ekspedisjoner på Colorado – elven og til våre dagers moderne gummibåtturisme. Den viser også nasjonalparkens dyreliv og flotte flyturer dypt ned i ukjent canyonland, og det føles som du selv er med på flyturen.

Hvem har ikke drømt om å padle nedover Colorado – elven gjennom Grand Canyon? Det kan faktisk la seg gjøre. Opplevelsen skjer i store gummibåter og krever ingen spesielle forutsetninger fra deltagerne og er meget populært. Du slår leir ved bredden hver kveld og overnatter i telt. Ekspedisjoner på 3-20 dager (de fleste varer en uke).

En ny og mer moderne attraksjon er parkens Grand Canyon Skywalk, hvor du går en bro som slår en sirkel over Grand Canyon og Colorado – elven. For å oppleve dette må du til indianerterritoriet Hualapai i den vestlige delen av nasjonalparken. Hvis du vil gå på broen, krever indianerne at du kjøper en Gold Legacy – turpakke. Opplevelsen er ganske så unik.

Nasjonalparken er kjent for sine spektakulære naturopplevelser, som kan oppleves til fots, fra eselryggen, i helikopter, varmluftsballong, i propellfly eller fra en gummibåt. Det går selvfølgelig også fint an å beundre den fra de mange utsiktsstedene langs kanten. Uansett hvilket alternativ du velger så vil du oppleve at Grand Canyon er like spektakulær som på bilder!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VEST-USA

Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Over 200 fuglearter og 60 arter av pattedyr har sine hjem i nasjonalparken. Nyere opptelling anslår at det lever 300-600 grizzlybjørner her, 500-650 svartbjørner, 15-17 pumaer, 80 ulv, 500 bever, minst 300-500 bisoner, 400 elger samt flokker med hjorter, prærieantiloper og tykkhornsau.

Les mer

Washington

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California. Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn.

Les mer

Utah

Utahs fem nasjonalparker er blant de vakreste i USA, som med rette kan kalles naturens lekeplass med tallrike muligheter for en aktiv ferie. Beboerne i delstaten er først og fremst kjent for mormonene. Hele 60 prosent av statens 2,8 millioner er mormoner, og mange har etternavn som Jensen, Nielsen og Hansen.

Les mer

Oregon

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest. Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København-aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.

Les mer

New Mexico

New Mexico glemmes ofte bort når USA-turen skal planlegges. De fleste ser staten som en tørr og nesten ubebodd delstat. Det er trist, for New Mexico, og spesielt den nordlige delen, har mye spennende å by på. Her kan du følge Billy the Kids fotspor, besøke et av de mange indianerreservatene, se enorme kaktuser, flaggermus, sjarmerende byer, spise meksikansk mat og kjøre deler av Route 66.

Les mer

Nevada

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Les mer

Monument Valley

Du får en fornemmelse av landskapet allerede når du kjører forbi på hovedvei 163. Monument Valley byr på røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra et flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene som er har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Les mer

Grand Canyon nasjonalpark

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico. Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Les mer

Colorado

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail. Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt.

Les mer

Chuckwagon middag

«When the dinner bell rings, line up to be served real cowboy fixin’s. Nobody goes away hungrey».
Det er så sant som det er sagt. Dere står på rekke og rad med hver deres skinnende tinntallerken. Første stopp er store, bakte poteter i sølvpapir, deretter – klask – en klatt brune bønner og – klask – eplekompott. Til slutt en solid porsjon kylling, oksekjøtt og mørkt bisonkjøtt. Hvem har vel hørt om cowboyer som spiser vegetarmat?

Les mer

Arizona

Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Les mer

Las Vegas

New York, Paris, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor og Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Byen har satset milliarder av dollar på temakasinoer for å fastholde Las Vegas som verdens fornøyelses – og gamblinghovedstad. Har det lykkes? Ja, 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året og 40 millioner besøkende årlig, ja, det virker slik.

Les mer

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer