PÅ BESØK I DYRENES RIKE

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Møt den ekte King Kong!

Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker. Mamma som legger hånden over øynene og sovner, med fortsatt med et lite øye til minstemann som er i ferd med å utforske noen trær ikke langt unna. Gruppen har stoppet opp for en hvile.

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt, og du nyter øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Fjellgorillaen!

Et møte med de utrydningstruede gorillaene er nok noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Det er rundt 700 gorillaer igjen i verden, og du kan møte dem i Uganda og Rwanda.

Gorillatrekking er en intens, men uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Det er nemlig ikke hvem som helst som kan si de har sittet to meter fra en Silverback (Sølvrygg).

Gorillatrekking må planlegges i god tid før avreise (minst tre måneder) da det kun utstedes tillatelse til 32 mennesker på gorillasafari per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.

En slik vandretur krever energi og rimelig god form for å kunne delta. Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 3 til 8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. Gorillatrekking innebærer at du står tidlig opp og begir deg ut i skogen. Du må registrere deg på en Ranger-stasjon før et kort foredrag om de unike skapningen starter og et kort kurs om lover og regler.

Parkvaktene og guidene vet til en hver tid hvor gorillaene befinner seg. Med niste i sekken vandrer dere mellom tykke slyngplanter og kratt for å finne gorillaene. Klimaet er behagelig, men det kan være fuktig og varmt. Landskapet er tett, men krysses stadig av stier tråkket opp av dyrene som lever i skogen, noe som gjør turen lettere. Fremme hos gorillaene slår du deg ned i nærheten og det er bare å nyte stunden med disse skjønnhetene. Fotografer og observer så mye du vil! Du kan høre gorillaene grynte, klage, spise, slappe av og leke med hverandre.

Dette er det som kalles et perfekt samspill mellom dyr og mennesker!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV RWANDA

Volcanoes nasjonalpark

Du har sett de på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. Nå mangler det bare at du selv reiser for å se dem. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse. I Volcanoes nasjonalpark kan du møte de myteomspunne dyrene i Rwandas tåkefulle regnskoger. Få ting gir så varige, fine inntrykk som et besøk hos fjellgorillaene.

Les mer

Gorillatrekking

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt, og du nyter øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Fjellgorillaen! Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer