GOLF OG GORILLAER

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Eventyrlige runder med golf og dyreopplevelser!

Unike Reiser er stolt av å introdusere reisen Golf og Gorillaer i Uganda, også kjent som ”Afrikas perle”. Vi kan også tilby golfopplevelser ved Nilens kilde, kombinert med safari, sjimpansetrekking Uganda er et eventyr som venter på deg, og nå kan du begi deg ut på en aktiv reise som gir deg minneverdige opplevelser.  Den store turistbølgen har enda ikke nådd Uganda, og dermed vil din reise hit bli genuin og ekte. For ikke å glemme unik.

Det er mange vakre golfbaner i Uganda, og mange av disse ble bygget under kolonitiden. Golfbanene ligger i kort avstand fra de store hotellene og lodgene. Dermed er det lett å kombinere golf med de store dyreopplevelsene som gorillatrekking og safari.

Uganda tilbyr ideelle værforhold for golf, og banene ligger både i det varme lavlandet og ved innsjøene eller i det mildere høylandet. Året rundt ligger temperaturen på mellom 21-25 grader. Regnsesongen er mellom mars og mai og oktober til november.

Golfpakkene skreddersys etter ditt ønske slik at du kan få den optimale opplevelsen av golfferien i Uganda og samtidig oppleve landets spektakulære dyreliv, natur og kultur. Kontakt oss så hjelper vi deg med å sette sammen din golfdrømmereise.

Vi har valgt tre reiseforslag som kombinerer golf, dyreliv og natur:

Golf ved Lake Victoria og gorillatrekking i Bwindi nasjonalpark
Den ene dagen spiller du golf ved Lake Victoria og den neste dagen befinner du deg i skogen, på jakt etter de vakre gorillaene. Lake Victoria er Afrikas største ferskvannsinnsjø og ankomstdagen sitter du på hotellet med en drink i hånden og stirrer utover innsjøen mens du planlegger morgendagens runde på golfbanen. Etter å ha tatt utfordringen og slått dine slag på Entebbe Golf Clubs grønne baner, går turen til Bwindi Impenetrable Forest National Park. Parken ligger helt, helt sørvest i Uganda, og området er satt på UNESCOs verdensarvliste. Her begir du deg ut på vandring gjennom skogen på jakt etter fjellgorillaene som holder til her. Plutselig står du bare noen meter fra en sølvrygg, større og sterkere enn noe menneske, som dunker hendene mot brystet. Gorillatrekking er en intens, men uforglemmelige opplevelse.

Etter å ha forlatt gorillaene i fjellene der de hører hjemme, går turen videre til Kihihi, hvor du nok en gang tar frem golfkøllene og koser deg på banen. Denne 18-hulls bane befinner seg i landlige omgivelser, omgitt av vakker natur og teplantasjer.
Dette er en 6 dagers tur, men kan fint forlenges med mer golf, safari i Queen Elizabeth nasjonalpark og andre aktiviteter.

Golf, Nilens kilde og Murchison Falls nasjonalpark
Denne turen tar deg med til Nilens kilde, hvor den berømte elven starter sin lange og møysommelige ferd gjennom Uganda, Sudan, forbi templene i Egypt før den ender i Middelhavet. Dagens utfordring blir på Jinja Golf Club, hvor du tester dine golfegenskaper i Uganda for første gang. Neste dag er det nok en runde, for å se om du kan forbedre resultatet fra i går.
I løpet av de neste dagene vil du følge fotsporene til neshorn, stå på toppen av de vakre og mektige Murchison Falls og så følger en minneverdig safari i parken. Det blir møte med elefanter, villsvin, løver, bøfler og bavianer før dagen avsluttes med en båttur på Lake Albert. Flodhestene dupper i vannflaten, krokodiller slapper av på sandbanken og bøfler står vakt langs vannkanten. Så venter en ny golfbane på deg i Kampala Golf Club, en 18-hulls bane, før du tar farvel med Uganda for denne gang.
Dette er en 6 dagers tur, men oppholdet kan fint forlenges med gorillatrekking og andre opplevelser og aktiviteter.

Golf ved foten av de legendariske Månefjellene og sjimpansetrekking
Oppholdet i Uganda starter med golf på den prestisjefylte Kampala Golf Club hvor du spiller to runder. Så går turen videre til Kibale Forest National Park, og underveis får du se den landlige siden av Uganda. Kjøreturen tar deg forbi landsbyer hvor lokalbefolkningen utfører sine daglige gjøremål på plantasjer som produserer bananer og kaffe.
Kibale nasjonalpark er en av de vakreste tropiske skogene i Uganda og hjem til et av de mest varierte og største antall primater i hele Øst-Afrika. Her bor mer enn 1000 sjimpanser, og det blir en spennende trekking gjennom skogen for å se Julius og hans familie i sine naturlige omgivelser. Parken huser også andre apekatter, et rikt fugleliv og hundre år gamle trær. Fotturen tar rundt to timer, og er lett og avslappet.
Så følger en ny runde golf før det blir safari i en flotte Queen Elizabeth nasjonalpark med sjanse for å se løver, elefanter, bøfler, hyener og antiloper. Du får også med deg Kazinga Channel, som forbinder Lake George med Lake Edward, hvor store flokker med flodhester, krokodiller og bøfler sees ved vannkanten.
Stopp ved Ekvator for et bilde før du handler med deg noen suvenirer i Women Craft Village og så er det tilbake til Entebbe for en siste runde på golfbanen.
Dette er en 9 dagers tur, men oppholdet kan fint forlenges med gorillatrekking og andre opplevelser og aktiviteter.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV UGANDA

Queen Elizabeth nasjonalpark

Safaribilen humper av gårde. Solen har akkurat stått opp og kastet sine første stråler over den storslåtte savannen. Bilen svinger rundt et av parkens store trær, og du speider opp i trekronene, strekker hals og bøyer deg ivrig fremover for å se enda bedre. Det er nemlig her, blant greiner og blader, parkens virkelige store stjerner slapper av på varme dager: Parkens klatrende løver.
Ingen vet hvorfor de klatrer i trærne, men bortsett fra Lake Manyara nasjonalpark i Tanzania, skal det ikke finnes klatrende løver noe annet sted i verden. I Queen Elizabeth nasjonalpark holder de til i Ishasha, som ligger i den sørlige delen av parken.

Les mer

Sjimpansesafari

Det er en drøy time siden du forlot campen og bega deg innover i skogen. Trekronene henger tett over hodet på deg, og frodige og grønne busker og blader danner kulissene i Kibale nasjonalpark. Guiden trasker ivrig foran, og han gleder seg til å vise frem sjimpansene «sine». Innimellom stopper han, lytter litt og fortsetter gjennom skogens tette kratt. Han speider, ser ned på bakken etter spor, i trærne etter knekte grener og på stien. Som en ekte etterforsker følger han sporene dit de leder. Sjimpansene gjør fra seg i farta, noe som gjør det enkelt å se hvilken vei de har gått, er forklaringen da han stopper og peker ned på en pæreformet klump på stien foran seg.

Les mer

Kibale nasjonalpark

Kibale nasjonalpark er en av de vakreste og mest varierte tropiske skogene i Uganda. Parken er hjem til et av de mest varierte og største antall primater i hele øst- Afrika og har utmerkede forhold for fugletittere og et godt utvalg aktiviteter. Dermed er Kibale et interessant og attraktivt reisemål for alle som ønsker å utforske Uganda nærmere. De aller fleste velger Kibale for å delta på sjimpansesafari, og vil gjerne se Julius i sine naturlige omgivelser.

Les mer

Golf og gorillaer

Unike Reiser er stolt av å introdusere reisen Golf og Gorillaer i Uganda, også kjent som ”Afrikas perle”. Vi kan også tilby golfopplevelser ved Nilens kilde, kombinert med safari, sjimpansetrekking Uganda er et eventyr som venter på deg, og nå kan du begi deg ut på en aktiv reise som gir deg minneverdige opplevelser. Den store turistbølgen har enda ikke nådd Uganda, og dermed vil din reise hit bli genuin og ekte. For ikke å glemme unik.

Les mer

Gorillatrekking

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt, og du nyter øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Fjellgorillaen! Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer