GALILEA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Skjønnhet siden bibelske tider!

Israels nord og sør er som parallelle universer. Ubarmhjertig ørken forvandles i løpet av noen timers kjøring til bølgende bakker og blomstrende daler, som smyger seg omkring brusende fossefall og smuldrende ruiner i en kulisse som vekker sterke assosiasjoner til deler av Toscana enn landskap i Midtøsten.
Stort sett alle epoker gjennom uminnelige tider er representert i Galilea og Golanhøydenes arkeologiske skattekammer. Regionen forvalter en kombinasjon av nytt og gammelt i enestående opplevelser for reisende av ethvert temperament.
De eventyrlystne kan foruten flotte vandreturer i maleriske nasjonalparker stige til hest som en ekte cowboy, riverrafte ned Jordan- elven, ja til og med stå på ski på det mektige Hermon- fjellet i Golanhøydene.

Den nedre delen av Galilea er viet til den kristne kultur. For det er her de sentrale fortellingene om Jesus har sitt hjem – fra Mount of Beatitudes, hvor han holdt sin bergpreken, til Genesaretsjøen, hvor han skal ha gått på vannet og hvor han utførte miraklet ved å mette 5000 med to fisk og fem brød.

Nazareth er sprudlende og støyende, og Israels største arabiske by, hvor to tredjedeler av befolkningen er muslimer, resten kristne. Byen er hellig for alle kristne, fordi erkeengelen Gabriel skal ha vist seg for Jomfru Maria her, og forbi Jesus tilbrakte barndommen i byen. Et besøk i Church of Annunciation(Bebudelseskirken) er obligatorisk. Hele kirken er dekortert med bilder av Jomfru Maria med Jesusbarnet. I den nedre delen av kirken, hvor selve bebudelsesgrotten ligger, summer messende prester – ellers er det helt stille. Det var nettopp her erkeengelen fortalte Maria at hun skulle nedkomme med Jesus, og at hendelsen ville forandre tro og historie.

På Tabor- fjellet (Forvandlingens fjell) sies det at profetene Elias og Moses viste seg og talte til Jesus om hans tidlige død i Jerusalem. Under korstogene bygde munker en festning her, men den ble ødelagt av muslimenes leder Saladin i 1187, hvilket resulterte i det femte korstoget. I dag står Fransiskanerkirken som en påminnelse om hendelser fra bibelsk tid, og du ankommer gjennom Saladins gamle festningsport.

Ved breddene av Genesaretsjøen forvandlet Jesus vann til vin og gikk på dets glitrende overflate. Sjøen fungerer i dag som et av Israels mest populære feriesteder, og breddene er okkupert av kirker, ruiner, kibbutzer og spa-resorter.

Tiberias er oppkalt etter den romerske keiser Tiberius og er, sammen med Hebron, Safed og Jerusalem, en av de fire helligste byene innen jødedommen. Helligheten kulminerer ved Rabbi Meirs grav, hvor jøder fra nær og fjern har møttes siden 1200-tallet for å ære rabbineren. Her feires også de ortodokse guttenes første hårklipp som treåringer.

Mange mener at historien om Paradis må ha utsprunget fra nasjonalparken Gan HaShlosha. Det kan være vanskelig å være uenig etter at du har stiftet bekjentskap med Israels største, naturlige svømmebasseng. Her er vannet 28 grader året rundt, og du kan slappe av i skyggen av frodige palmer, omringet av grønne plener.

Besøk også Belvoir, den eneste fullstendig utgravde korsridderborgen i Israel. Belvoir var en av korsriddernes viktigste festninger; en uovervinnelig hindring for muslimenes forsøk på å invadere Jerusalem.

I sterk kontrast står Øvre Galilea, karakterisert med daler og fjelltopper, ofte med en forlatt korsridderborg som krone. Her ligger Safed, sentrum for den jødiske mystisisme og en av jødenes fire hellige byer. Den overdådige naturen skaper en perfekt ramme for de mange vingårder, store som små, som har vokst frem i regionen. Det vakre landskapet rommer et hav av arkeologiske og religiøse severdigheter, et bredt spekter av utendørsaktiviteter samt tilbakelent luksus på et av de mange hotellene.

Safed, høyt oppe på Galileas fjell, er en gammel by med grottegraver og arkeologiske funn fra jernalderen og korstogene. Dette er også en av de fire hellige byene i jødedommen, og har vært et åndelig samlingssted siden 1600-tallet og sentrum for kabbala (jødisk mystikk).

I følge Det Gamle Testamentet er Jordan- elven kilden til fruktbarhet og ble kalt ”Guds hage”. Det var her Jesus ble døpt av døperen Johannes. Elven er ideell for riverrafting, så her er det fine muligheter for de som ønsker litt action.
Golanhøydene er både dramatiske og fredfylte på én gang. Kjempestore trær lener seg over buktende veier, som forgrener seg langs vulkanske fjell, åpne vidder og grønne raviner. Golan er fotturer, hesteridning, druserlandsbyer, vin og store biffer.

Biriya- skogen er den største menneskeskapte skog i Galilea. Mer enn 5 millioner trær og en rute på godt 12 kilometer snor seg forbi mange kilder, et gammelt fort med et lite museum, ruiner av glemte synagoger, pikniksteder og et hav av utsiktspunkter og markerte stier.

Galilea er et spennende, historisk, interessant og eventyrlig stopp – og hører absolutt med på en reise i Israel!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ISRAEL

Tel Aviv

Den Hvite By som aldri sover. Sin City. Middelhavets Capital of Cool. Kjært barn har mange navn, og denne rebellen tilbyr strandferie og et yrende liv. Tel Aviv kåres ofte som en av verdens hotteste storbyer, og er like så syndig og vill som Jerusalem er hellig. Tel Aviv er føttene opp på Middelhavets østlige bredder. Bare en snau time fra Jerusalem befinner du deg i et annet univers. Jerusalem er tildekket og sjenert. Tel Aviv er naken og hemningsløs. Kontraster er det nok av. Ved foten av byens største synagoge ligger for eksempel en av Tel Avivs mest populære barer. Byen klynger seg til kysten, og livet likeså.

Les mer

Sabbat-feiring

Her får du en unik mulighet til aktivt å oppleve hva en sabbat egentlig er og betyr, og det er ingen sted på jord dette blir mer autentisk enn i nettopp Jerusalem! Sabbat er en ukentlig høytid innen jødedommen. Ordet kommer av det hebraiske ordet schabbath (holder opp med, hvile, opphører), og strekker seg fra solnedgang fredag kveld til solnedgang lørdag kveld. Husmoren velsigner og tenner sabbatslysene. Husfaren velsigner vinen og skjærer sabbatsbrødet. Måltidsfellesskapet er hellig for en jødisk familie. Etter tradisjonen slutter sabbaten når tre stjerner viser seg på himmelen lørdag.

Les mer

Negev – ørkenen

Ørkenens rødglødende støv virvler rundt bilen. Et gyllent ørkenlandskap så langt du kan se. Snirklete veier fører til fruktbare kibbutzer, romantiske ørkenhytter og det storslåtte naturvidunderet Ramon – krateret. Negevs støvete og én gang stille og dramatiske landskap har ikke endret seg stort de siste 2500 årene. Hit kom nabateanerne, et arameisktalende arabisk folk med hovedstad i Petra (Jordan), og deres karavaner krysset dette barske, klippefylte landskapet for å bringe krydder som kanel og myrra fra Afrika og Østen til Europa.

Les mer

Kulinariske reiser i Israel

Overskriften stammer fra en jødisk spøk, som har opphav i en morbid sannhet. De fleste jødiske helligdager minnes ødeleggelse og forfølgelse. Men vi døde ikke, så la oss feire det – med mat, masser av mat! Israel er en etnisk og kulturell smeltedigel, markedet er mikrokosmos. Hvert folkeslag bringer så og si sine spesialiteter til bordet, i en matkultur som hører hjemme overalt og ingen steder. Det er en herlig fusjon av tendenser fra hele verden. Israelerne elsker sin mat, ikke minst mamma sin.
Unike Reiser har håndplukket noen utflukter du kan bli med på for å lære ekte israelsk matlaging og koscher kunst!

Les mer

Eilat

Eilat, helt sør i Israel, overrasker sansene. I det ene øyeblikket går du langs sørlige Negevs høyland og Aravaørkenen, med sine steiner og fjell i rødt, grått, gult og hvitt. I neste øyeblikk er du ved Eilatgulfen på Rødehavets strand. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Eilat har noen av de beste hotellene i Israel, men også overnattinger som passer til alle feriebudsjetter. Uansett hvordan du bor, lover Eilat deg en sann «kom – bort – fra – alt – ferie».

Les mer

Jerusalem

Bli med på en reise i Bibelens kulisser, de monoteistiske verdensreligionenes sentrum. Den hellige by, hvor muslimer kneler i deres aller helligste moskeer, jødene minnes 2000 års ulykker ved Klagemuren, og kristen pilegrimer går i Jesus’ sandaler ned Via Dolorosa. Alt sammen på noen få meters avstand i en by, hvis historie enda ikke er skrevet ferdig. Uansett hvilken rute du velger til Jerusalem, går du pilegrimenes vei. Kong Davids hovedstad på fjelltoppen er hellig for verdens tre monoteistiske religioner. I det moderne Israel er den hellige byens rike historiske arv sammenvevd med det levende tempoet i Israels samtidige hovedstad.

Les mer

Galilea

Israels nord og sør er som parallelle universer. Ubarmhjertig ørken forvandles i løpet av noen timers kjøring til bølgende bakker og blomstrende daler, som smyger seg omkring brusende fossefall og smuldrende ruiner i en kulisse som vekker sterke assosiasjoner til deler av Toscana enn landskap i Midtøsten. Stort sett alle epoker gjennom uminnelige tider er representert i Galilea og Golanhøydenes arkeologiske skattekammer. Regionen forvalter en kombinasjon av nytt og gammelt i enestående opplevelser for reisende av ethvert temperament.

Les mer

Dødehavet (Israel)

Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Les mer