FRIVILLIG ARBEID I MALAWI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Frivillig arbeid med dyr og skolebarn!

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser.
Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater. Selv om antall dyr ikke er like stort som i de mer kjente safarilandene som Kenya og Tanzania, er safariopplevelsene noe helt spesielt. Her foregår safarien i nesten uberørte områder.
Du skal ikke la deg lure av Malawis størrelse. Landet strekker seg ikke mer enn 12 000 kvadratkilometer, har du et hav av opplevelser å velge mellom. Du kan bo hjemme hos en gjestfri familie og oppleve hverdagen deres, safari, sykkelturer, vandre i fjell og daler, utforske byer, fiske, båtturer, fugletitting, vannaktiviteter, spille golf, besøke en teplantasje, delta på kulturelle hendelser eller rett og slett gjøre ingenting på stranden.

Hva kan du jobbe frivillig med i Malawi?  
I Malawi kan du jobbe med ville dyr på Lilongwe Wildlife Centre, et redningssenter med fokus på redning, bevaring og utdanning av lokalbefolkningen. Senteret ligger i Malawis hovedstad Lilongwe. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust.
Arbeidet som frivillig består av å bidra i redningsaksjoner av dyr i nød og rehabilitering og stell av skadde og foreldreløse dyr. Er du interessert i å lære mer om administrasjon innen naturvern og informasjons – og utdanning til de lokale om miljøet og bevaring av dyreliv, kan dette også organiseres. Senteret har sitt eget utdanningsprogram som strekker seg over hele Malawi med fokus på å lære skolebarn om nødvendigheten ved naturvern. De legger også vekt på viktigheten av å informere om hvordan mennesker og dyr kan dele naturen, slik at det går til fordel for alle parter. Informasjonen gis ut på senteret når skolebarna kommer på besøk eller på diverse skoler rundt om i området.
Lilongwe Wildlife Center har også flere lokale prosjekter som promoterer og fokuserer på å lære lokalbefolkningen om hvordan man skal benytte seg av naturen uten å ødelegge den. De planter trær, kultiverer grønnsakshager, setter opp bikuber og underviser voksne i lesing og skriving.
Senteret har også et sterkt og godt samarbeid med Department of National Parks and Wildlife, hvor de jobber for å bekjempe krypskytteri og den ulovlige handelen med dyr og dyreprodukter.
Arbeidet er meget variert og består av enkelt stell av dyr, mating av babyene, assistere med veterinærarbeid, integrering og frigjøring. Du kan også delta på skolebesøk og assistere når skoleklassene kommer på omvisning.
Det er også mulig å tilbringe deler av oppholdet med frivillig arbeid i Kuti Wildlife Reserve, som er et av stedene senteret slipper løs dyrene når de er ferdig rehabilitert. Da får oppleve en liten smak av villmarkslivet og hvordan veterinærene arbeider ute i felten.

Lilongwe Wildlife Centre
Dette er en prisbelønnet organisasjon, som har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid og vellykkede program. Frivillige returnerer gang på gang, og organisasjonen er rangert blant de aller beste.
Hver enkelt deltagers timeplan tilrettelegges etter senterets behov. Vær oppmerksom på at som frivilllig må du også utføre de oppgavene som er nødvendig, men prøver å tilrette timeplanen slik at den passer ditt interessefelt og kunnskaper. Det er allikevel senterets behov som prioriteres – det er jo tross alt derfor du har valgt å bidra.

Oppholdet ditt kan kombineres med reiser og andre spennende opplevelser i vakre Malawi.

Frivillig arbeid på Liongwe Wildlife Centre er uforglemmelige opplevelse, og du kommer garantert hjem med lysten til å reise tilbake!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV MALAWI

Lilongwe Wildlife Centre

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.

Les mer

Nyika nasjonalpark

Nyikas hovedattraksjon er det vakre og unike landskapet, så helt ulikt alt annet som finnes i Malawi. Det minner faktisk litt om Europa, og da spesielt høylandet i Skottland. Bortsett fra at det er sebraer og leoparder og ikke sauer og gjeterhunder som dukker opp i landskapet. Borte er akasietrærne du forbinder med Afrika. I stedet er det en tett skog av ranke furutrær. På begge sider av veien strekker et hav av grønt gress og bregner utover, og landskapet bølger mykt som lag på lag med sanddyner.

Les mer

Liwonde nasjonalpark

Liwonde nasjonalpark er blant Afrikas beste for å se elefanter og flodhester. Blandingen av savanne og elvelandskap gjør denne parken til et attraktivt område for fugler. Ikke mindre enn 400 arter er observert her, så det er et fantastisk mylder av fugler i alle størrelser og fasonger som sprer sine vinger rundt deg. Elven Shire renner gjennom Liwonde, og er den dominerende livsnerven som skjærer gjennom landskapet på vei mot Zambezi – elven i sør.

Les mer

Lilongwe Wildlife Trust

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Les mer

Lake Malawi

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse. Innsjøen er en av de dypeste i verden, med 706 meter på det dypeste. Den verdenskjente Malawiciklider, som var populær i norske akvarium på 1980-tallet, har sitt hjemsted her. Området rundt er slående vakkert: Ved Cape McClear ligger det lange sandstrender, og øya Mumbo Island har trolliknende, sjokoladefargede klipper. Fra dem kan du hoppe rett ned i det knallgrønne vannet. Lake Malawi er del av Lake Malawi nasjonalpark, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. Vannet holder som regel 27 grader, og er usedvanlig klart.

Les mer

Frivillig arbeid i Malawi

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser. Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer