Fra New York til Miami

19

DAGER

rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Opplev det beste av hva Atlanterhavskysten har å by på!

Start med å utforske verdensmetropolen New York, hjem til Frihetsgudinnen, Empire State og Times Square. I herlige Philadelphia reiser dere tilbake i tid, til da USA ble grunnlagt. Byen er sjarmerende og byr på en rekke flotte severdigheter.

Washington D.C. er maktens sentrum, fylt til randen av museer og monumenter som vitner om landets viktige rolle i verdenssammenheng.

Opplev sørstatenes gjestfrihet og idyllisk sjarm i byer som Charleston og Savannah, nyt late dager på stranden i Atlantic Beach, spill en runde golf i Myrtle Beach og besøk USAs eldste by, St. Augustine.

I Florida venter fart og spenning i Orlando, en tur ut i verdensrommet, alligatorer i sumpene og late dager på stranden i Fort Lauderdale.

Dag 1:

Norge – New York

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i New York blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til å utforske den verdensberømte og meget fascinerende storbyen.

Overnatting: Ameritania Hotel

Dag 2:

New York

Velkommen til byen som aldri sover, og der ingenting er umulig!

New York City venter på deg, med sine verdenskjente severdigheter: Empire State Building, Frihetsgudinnen, Times Square, Wall Street, Central Park, Ellis Island og minnesmerket etter 11.september.

I tillegg bugner byen over at flotte museer og et bredt utvalg restauranter, barer og butikker.

Tiden kommer ikke til å stå stille i New York!

Overnatting: Crowne Plaza Times Square

Dag 3:

New York – Philadelphia

Dere henter leiebilen og ser Manhattans skyline forsvinne i bakspeilet. Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne, omgitt av uendelige kornåkrer som bølger i vinden.

Philadelphia er byen hvor dere til fots på brosteinsgater kan gå på oppdagelsesferd i USAs fortid. Første stopp er Independence Hall hvor Uavhengighetserklæringen ble underskrevet i 1776.

National Constitution Center byr på sjansen til å avlegge ed som USAs president, stemme på favorittpresidenten eller lekejurymedlem.

Se den berømte Liberty Bell og løp opp trappen til Philadelphia Museum of Art, akkurat slik Rocky gjorde i filmen med samme navn.

Ikke glem å spis minst én Philly Cheese Steak mens du er her!

Overnatting: Philadelphia Marriott Downtown
Kjøredistanse: 165 km

Dag 4:

Philadelphia – Washington D.C.

I dag går turen til maktens sentrum og USAs hovedstad, Washington D.C.

Ta turen til Georgetown, som fremstår som en landsby i storbyen. Hovedstrøket heter M Street, og er kjent for sine fasjonable butikker innredet i gamle byhus. De historiske husene innbyr til en rusletur i skyggen av magnoliatrærne.

Du kan også slappe av langs kanalen, og det er et bredt spekter av restauranter og barer.

Overnatting: Washington Hilton
Kjøredistanse: 225 km

Dag 5:

Washington D.C.

Monument etter monument vitner om supermaktens omkostninger, men Washington D.C. er også hjem til artige museer og trendy barer og butikker.

Ikke mange byer i USA kan by på så mange museer som Washington D.C. Det er til og med gratis adgang til de aller fleste av dem, og det gjør fornøyelsen enda større.

Langs The Mall ligger de som mektige paleer side om side, og her er muligheter for å bli klok på alt fra romfart til fransk impresjonisme til nyhetsjournalistikkens historie og nazistenes jødeforfølgelse.

Også verdt å få med seg er monumentene til Vietnam-krigen, Lincoln Memorial, Washington-monumentet og Det hvite hus.

Overnatting: Washington Hilton

Dag 6:

Washington D.C. – Charlottesville

Fortsett sørover gjennom den naturskjønne Shenandoah nasjonalpark til Charlottesville.

Her bør dere besøke Monticello, hjem til den tidligere president Thomas Jefferson, som også regnes som en av grunnleggerne av USA. Dette er også det eneste hjemmet i USA som er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Lunsj bør inntas på Michie Tavern, som har servert sørstatsmat i mer enn 200 år.

Overnatting: Omni Charlottesville
Kjøredistanse: 330 km

Dag 7:

Charlottesville – Kitty Hawk

Dagens kjøreetappe tar dere til Richmond, en av USAs eldste byer. Det var her de berømte ordene «Give me liberty or give me death» ble uttalt i 1775, som utløste Uavhengighetskrigen.

Fortsett så til historiske Williamsburg.

Verdt å få med seg er Jamestown Settlement’s Museum, Historic Jamestown, Yorktown Battlefield og American Revolution Museum.

Kjør til Kitty Hawk, en sjarmerende og historisk by i delstaten North Carolina, kjent for sine flotte strender.

Overnatting: Hilton Garden Inn Kitty Hawk
Kjøredistanse: 380 km

Dag 8:

Kitty Hawk – Atlantic Beach

Atlantic Beach er en herlig liten halvøy som ligger mellom Atlanterhavet og Bogue Sound.

Området er kjent for sin overflod av vakre strender, gjestfrie befolkning og et bredt spekter av aktiviteter.

Dere kan enten slappe av på stranden, bli med på båttur, fisketur eller utforske området til fots eller på sykkel. Det er flere oppmerkede ruter, som dekker de som går til fots og syklister.

Overnatting: Hampton Inn & Suites Atlantic Beach
Kjøredistanse: 302 km

Dag 9:

Atlantic Beach – Myrtle Beach

Velkommen til delstaten South Carolina og Myrtle Beach. Med en 80 kilometer lang strekning av hvite sandstrender, et bredt utvalg av vannsportaktiviteter, flotte golfbaner, outlet-kjøpesentre og et stort vannland, er alt tilrettelagt for enten en aktiv eller avslappende dag.

Rett sør for Myrtle Beach ligger fiskerbyen Murrells Inlet, som byr på et vell av gode fiskerestauranter.

Om kvelden er det verdt å få med seg Dixie Stampede, et dinner show med handling fra borgerkrigen, hester og bøfler på scenen og fire retter som er ment å spises med fingrene. Bak konseptet står selveste Dolly Parton.

Overnatting: Hilton Myrtle Beach Resort
Kjøredistanse: 280 km

Dag 10:

Myrtle Beach – Charleston

Målet for dagen er herlige og autentiske Charleston, grunnlagt i 1670.

Før dere ankommer Charleston bør dere legge turen innom Boone Hall Plantation & Gardens, kjent fra tv-serien Nord og Sør.

Opp gjennom århundrene har Charleston vært utsatt for mange prøvelser, men er i dag en idyllisk by som lokker besøkende fra hele verden.

Bybildet preges av vakre hus, brosteinsgater og sjarmerende kafeer. Kanskje frister en tur med hest og vogn?

Overnatting: Charleston Marriott
Kjøredistanse: 155 km

Dag 11:

Charleston

Start dagen med et besøk til Fort Sumter, en kunstig øy som ligger vakkert til i innseilingen til Charleston. Det var nettopp her på det lille fortet at skuddene som utløste Den amerikanske borgerkrigen falt i 1860.

Overfarten til Fort Sumter tar cirka en halvtime og byr på flott utsikt over byen og havet. På øya forteller en kunnskapsrik park ranger om fortets historie og borgerkrigens begynnelse.

King Street er byens viktigste handle- og restaurantgate. Market Street utgjør de gamle torgarealene mens promenaden The Battery blant annet inkluderer parken White Point Gardens. Den vakre Charleston Waterfront Park byr på flott utsikt, fine fontener og skyggefulle benker.

Overnatting: Charleston Marriott

Dag 12:

Charleston – Savannah

På vei sørover mot Savannah stopper dere på Port Royal Island for å se Beaufort, den eldste byen i Sør-Carolina. De flotte husene har vært brukt i en rekke filmer, inkludert Forrest Gump.

Etter amerikansk målestokk er Savannah eldgammel, fra 1733. En magisk by bestående av vakre gater og flotte plasser med historisk sus. På overflaten er byen et glansbilde av sørstatene, men under overflaten gjemmer det seg en duft av voodoo, eksentrisitet og gamle penger.

Savannahs stemningsmettede Historic Distric med alle sine attraksjoner er verdt å få med seg.

Overnatting: Hampton Inn & Suites Historic District
Kjøredistanse: 180 km

Dag 13:

Savannah – St. Augustine

St. Augustine i Florida er ansett som den eldste permanente europeiske bosettingen på amerikansk jord.

Byen ble grunnlagt i 1565, og ingenting her virker moderne. Langs den sentrale handlegaten St. George Street ligger den ene «gammeldagse» butikken etter den andre i sjarmerende lave hus.

Få også med dere fortet Castillo de San Marcos National Monument. Fortet ble oppført i perioden 1672 til 1695 som et vern mot sjørøvere og engelskmenn. Fra tid til annen er det også historiske liveshow med folk kledd som i gamle dager.

Overnatting: Courtyard St. Augustine
Kjøredistanse: 285 km

Dag 14:

St. Augustine – Orlando

Med duften av karamell i nesen kjører dere til videre til dagens mål, Orlando.

Orlando trenger ingen nærmere presentasjon. Her venter fart og spenning i de mange fornøyelsesparkene, som inkluderer Disneyworld, Universal Studios og SeaWorld.

Spis middag i et slott fra middelalderen hvor ridder slåss om din gunst og applaus. Showet er spektakulært og stemningen på topp, både hos voksne og barn.

Overnatting: Holiday Inn & Suites Universal
Kjøredistanse: 185 km

Dag 15:

Orlando

Ingen andre steder i verden får dere flere berg-og-dal-baner, større show eller mer eventyr for pengene!

Orlando er verdt å oppleve for Disneyworld, som er kongen av verdens fornøyelsesparker, og består av fornøyelsesparkene Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios og Animal Kingdom. I tillegg kommer vannparkene Typhoon Lagoon og Blizzard Beach. Disney’s Boardwalk er hjem til restauranter og butikker.

Konkurrenten Universal står bak de to temaparkene Universal Studios og Islands of Adventure. Her er noe for både unge og gamle!

For de som ønsker en kombinasjon av dyr og fartsfylte opplevelser, er SeaWorld løsningen.

Overnatting: Holiday Inn & Suites Universal

Dag 16:

Orlando – Fort Lauderdale

I dag setter dere kursen sørover, mot Fort Lauderdale.

Absolutt verdt å få med seg er Kennedy Space Center i Cape Canaveral, og er en av Floridas virkelig store attraksjoner. Det er her NASA utvikler, tester og til slutt skyter opp sine romraketter. Besøket henvender seg til den indre astronauten i oss alle, og er både underholdende og lærerikt. Bli med på en guidet busstur, se fantastiske IMAX-filmer, utstillinger, romdrakter og historiske raketter.

Hva med å spise lunsj sammen med en ekte astronaut?

I Fort Lauderdale venter flotte strender, gode shoppingmuligheter og et bredt utvalg av restauranter og kafeer.

Overnatting: Bahia Mar Fort Lauderdale
Kjøredistanse: 377 km

Dag 17:

Fort Lauderdale

Dagen er til avslapning på stranden eller ved bassenget og til utflukter i nærområdet.

Den sjarmerende Las Olas Boulevard i Fort Lauderdale lokker besøkende med en lang og flott sandstrand, restauranter, kafeer og butikker. Opplev byen fra vannet, med en båttur på kanalene.

Ønsker dere å oppleve alligatorer og sumpbåttur, går turen til Seminole-indianernes territorium.

Overnatting: Bahia Mar Fort Lauderdale

Dag 18:

Fort Lauderdale – Miami – Norge

Formiddagen tilbringes på stranden.

Dere kjører til Miami hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 19:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Dere ankommer Norge med gode minner om en eventyrlig reise langs Atlanterhavskysten.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – New York/Miami – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Ameritania Hotel
 • 1 natt på Philadelphia Marriott Downtown
 • 2 netter på Washington Hilton
 • 1 natt på Omni Charlottesville
 • 1 natt på Hilton Garden Inn Kitty Hawk
 • 1 natt på Hampton Inn & Suites Atlantic Beach, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Hilton Myrtle Beach Resort
 • 2 netter på Charleston Marriott
 • 1 natt på Hampton Inn & Suites Historic District, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Courtyard St. Augustine, inkludert kontinental frokost
 • 2 netter på Holiday Inn & Suites Universal
 • 2 netter på Bahia Mar Fort Lauderdale
 • Leiebil i 16 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Kartbok (PDF på engelsk)
 • Lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til attraksjoner og/eller severdigheter
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Drivstoff

Barn under 16 år betaler barnepris når de deler rom med 2 voksne.

Det er ingen Dixie Stampede-show i januar.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen