FORT WORTH

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– En kvegby i det ekte Vesten!

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

For få år siden lå Fort Worths downtown øde etter arbeidstid, men et stort og intensivt byfornyelsesprosjekt har snudd denne trenden og nå trives forretninger og restauranter. Hovedsetet i utviklingen er den sentrale plassen Sundance Square Plaza, hvor du finner fatøl – imperiet Flying Saucer. På menyen står et fornemt utvalg av øl fra amerikanske uavhengige bryggeriet du kan velge mellom.

Byens store turistmagnet er Stockyards National Historic District, som ligger rundt ti minutter med bil nord for downtown. Siden 1866 har det blitt drevet handel med kveg her. I dag er dette stedet for deg som ønsker å finne din indre cowboy. Billy Bob’s er verdens største honky tonk, som fyller en hel lagerhall. To ganger om dagen drives en flokk med Longhorn kveg opp Exchange Avenue, som passes godt på at ekte cowboyer på sine hester.

Familiens minste, men også voksne, vil like et besøk i dyreparken. Denne zoologiske hagen rangeres blant USA fem beste, og har en imponerende samling dyr. Spesielt interessant er de store primatene som gorillaer, orangutanger og sjimpanser. Her finner du også et unikt utvalg av reptiler å studere. Absolutt verdt et besøk.

Øst for byen ligger den originale fornøyelsesparken Six Flags, som åpnet i 1961. Stedet byr, tro mot sitt konsept, på utallige ville rides for adrenalinjunkier. Det finnes i dag et dusin Six Flags temaparker rundt om i USA. Fornøyelsesparkens navn refererer til de seks nasjoner som gjennom historien har regjert i Texas.

Fort Worth kombineres fint med et besøk i metropolen Dallas, og gir deg en skikkelig Vesten – opplevelse!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TEXAS

Vest – Texas

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Les mer

San Antonio

San Antonio er det sentral Texas’ festligste by, berømt for Alamo, det livlige Riverwalk og de stolte meksikanske relasjoner. Nordvest for byen ruller Hill Country ut over landskapet i myke bakker. Området er rikt på tysk immigrasjonshistorie, kitsch og rustikke BBQ – restauranter.

Les mer

Houston

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13».

Les mer

Fort Worth

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

Les mer

Dallas

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende. NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen.

Les mer

Austin

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet. Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Les mer