En islandsk opplevelse for hele familien!

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

Fra kr. 45 710,- FAMILIEPRIS

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer.

Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates.

Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

Det er også lagt inn stopp på flere spennende museer, som er tilrettelagt for barna. I Reykjavik er et besøk i dyrehagen et must, og mating av endene i det lille tjernet er populært.

Opplev også Islands fantastiske isbre Langjökull, den nest største på øya, før eventyret avsluttes med et besøk på Háafell Goat Farm, hjem til de islandske geitene.

Reykjavik 3

DAG 1: Norge – Reykjavik – Kjóastaðir

Avreise fra Norge. Vel fremme i Reykjavik henter dere leiebilen og setter kursen mot en av Islands største turistattraksjoner: Den blå lagune. Et bad i de varme kildene er den beste måten å starte oppholdet på Island på. Vannet holder 350-400, er lysende turkisblått og ingen steder er dypere enn at voksne kan stå overalt.

Etter et forfriskende bad anbefales at dere kjører til den lille fiskerlandsbyen Grindavík, med fin beliggenhet ved kysten. Legg gjerne turen innom det lille Saltfish Museum. Utforsk så den flotte kystlinjen, med fyrtårn og klipper med fugler. Lunsj bør inntas på en koselig restaurant i byen.

Deretter stopper dere innom en butikk og handler med dere mat før dere ankommer den herlige bondegården, med islandsk gjestfrihet og søte dyr. Det er mulig å ri på de fantastiske islandshestene. Disse sjarmørene passer utmerket for barn, med sitt rolige lynne.

Overnatting: Geysir Hestar Kjóastaðir, i selvbetjent hytte

Den Gylne Sirkel 1

DAG 2: Gullfoss, Geysir og Friðheimar

Etter at dere har laget frokost fortsetter deres islandske eventyr med å oppleve naturen og dens vidundre. Stopp først er ved den vakre Gullfoss, hvor kaskader fra fossen henger i luften som fint regn, og i solskinnet dannes det flotte regnbuer. Så fortsetter dere til geysiren Strokkur, som med få minutters mellomrom sender kokende vann og damp 25-30 meter opp i været.

Etter disse fantastiske naturopplevelsene kjører dere videre til Friðheimar, hvor dere kan se et flott hesteshow som tar dere med på en reise gjennom århundrene.

Vi anbefaler at dere spiser lunsj på restauranten, som er i et drivhus, og temaet er tomater! Hvem har vel ikke lyst til å smake på tomatis til dessert? Dette er en helt unik spiseopplevelse!

Overnatting: Geysir Hestar Kjóastaðir, i selvbetjent hytte

Sørlandet og Vestmannaøyene 2

DAG 3: Þjórsárdalur Valley (Vikingdalen)

I dag kjører dere til en av Islands gjemte perler, Þjórsárdalur Valley, et sted som garantert kommer til å ta pusten fra dere. Dalen er frodig og byr på en rekke utrolige naturopplevelser. Blant de store attraksjonene er fossefallet Hjálparfoss og den rekonstruerte vikinggården Þjóðveldisbær. Her kan dere begi dere ut på noen fine fotturer gjennom skogen. Lunsjen bør inntas i det trivelige grillområdet.

Så kjører dere til pimpsteinområdet mens vulkanen Hekla ruver over dere. Fra toppen er utsikten formidabel: Breer i flere retninger, hele det flate Sørlandet som er oppdelt av åpne, mørke dreneringsgrøfter og Atlanterhavet med Vestmannalyene lengst i sør. Turen opp er ikke spesielt krevende, men fordrer en viss kondisjon og godt tur- og fottøy.

Overnatting: Geysir Hestar Kjóastaðir, i selvbetjent hytte

Island 6

DAG 4: Elven Þjórsá - Eco Village of Sólheimar – Secret Lagoon

I dag passer det utmerket å vandre langs elvebredden på isbre-elven Þjórsá for å beundre fuglelivet. Dere bør besøke lokale kunstnere med spesielle behov i landsbyen Sólheimar. Her er det også en herlig kafé og butikk hvor dere kan slappe av.

Avslutt dagens eventyr med et bad i Secret Lagoon, som ligger ved den lille byen Fludir. Dampen som stiger opp fra kilden gir en trolsk stemning. Vannet holder 35-40 grader året rundt. Ikke langt unna er det også en liten geysir som eksploderer hvert femte minutt, til stor jubel for de badende gjestene.

Overnatting: Geysir Hestar Kjóastaðir, i selvbetjent hytte

Sørlandet og Vestmannaøyene 5

DAG 5: Vestmannaøyene

Frokost og utsjekk.  Så kjører dere til Vestmannaøyene, en vakker øygruppe med grønne og brune farger. Dere tar ferje over til Vestmannaøyene. Når dere ankommer sjøveien, er det en storslått utsikt over det sørlige Island.

Så ankommer dere Heimaey, den eneste bebodde øya i øygruppen. I utkanten av byen ligger det nesten 300 meter høye fjellet Heimaklettur, hvorfra det er fantastisk utsikt.

Det anbefales å ta turen opp vulkanen Eldfell. Her får dere et godt inntrykk av hendelsesforløpet under utbruddet i 1973. Det damper fremdeles fra fjellet, og ruinene står som minnesmerker over de voldsomme begivenhetene. Legg turen innom Eldheimar Museum.

Vi anbefaler også en båttur for å se fuglelivet samt et besøk til Natural Museum. Øya er også hjem til ett av de beste oppvarmede bassengene på Island – med vannsklier for hele familien. Tilbake til fastlandet om ettermiddagen.

Dere sjekker inn på den familiedrevne gården Vorsebær II. Familien ønsker velkommen gjester som ønsker å oppleve en genuin bondegård og lære mer om det islandske livet på en gård og driften, og tar godt imot både store og små.

Overnatting: Vorsebær II i hytte

Sørlandet og Vestmannaøyene 1

DAG 6: Sør-Island

I dag passer det utmerket og utforske den sørlige delen av Island, med vakre fossefallene (dere kan faktisk kan gå bak ett av dem), den sorte lavastranden og Skógar Heritage Museum. Dette museet er tilegnet Islands kulturelle arv.

Besøk også Eyjafjallajökull Volcano Visitor Center. Utstillingen viser bilder av det store utbruddet i 2010, som satte hele flytrafikken i Nord-Europa på bakken.

Overnatting: Vorsebær II i hytte

Den Gylne Sirkel 3

DAG 7: Thingvellir nasjonalpark – Árhús

Dagens eventyr tar dere til krateret Kerið og Thingvellir nasjonalpark, samlingsplass for Islands Allting i over 800 år. Ved nordvestlige hjørne bør dere gå opp på kanten av lavaskrenten og nyte den formidable utsikten over Islands største innsjø Thingellirvatn og sletten Thingvellir.

Så kjører dere til det hyggelige overnattingsstedet Árhús. Her bor dere i hjertet av Sør-Island, et utmerket sted når dere skal utforske denne delen av Sagaøya.

Overnatting: Árhús i hytte

Reykjavik 1

DAG 8: Reykjavik

I dag anbefaler vi en tur til Reykjavik, Islands sjarmerende hovedstad! Her kan dere rusle langs havneområdet, bli med på hvalsafari, spise iskrem, gå om bord på et pensjonert kystvaktskip, besøke Harpa (operahuset) eller legge turen til Family Zoo og den botaniske hagen.
Det lille tjernet Tjörnin er en attraksjon i seg selv. Det er en liten lunge som frisker opp og innbyr til å slentre rundt eller ligger i gresset. Husk å kjøp med litt brød slik at dere kan mate alle endene og svanene som holder til her.

En hit hos familiens minste (og de voksne) er Saga Museum. Her kommer historien til live, og dere befinner dere ansikt til ansikt med Islands historie og menneskene som skapte den. Dette er Islands svar på Madam Tussauds, og figurene er fremstilt på en levende og interessant måte, og basert på beskrivelser hentet fra de gamle sagaene. Barn kan kle seg ut som vikinger og slåss med sverd.

Dere kan spise middag på en av de mange koselige restaurantene i Reykjavik – en flott avslutning på dagen før dere returnere til Árhús.

Overnatting: Árhús i hytte

Reykjaviks omegn 4

DAG 9: Vest – Island - Langjökull

Det er siste dag med opplevelser på vakre Island, og dere legger turen til Langjökull, den nest største isbreen på Island.

Dere kan også oppleve isbreen fra innsiden, på en guidet tur inn i Blue Ice Tunnel. Dette er en unik opplevelse.  Det er vanskelig ikke å bli imponert over den blå isen i hjertet av breen.

Så kjører dere til Háafell Goat Farm, hjem til flere islandske geiter. Disse geitene er sterkt truet, og gården jobber hardt for å bevare bestanden. Besøkende mottar en varm velkomst fra geitene, som er meget vennelige mot mennesker. På gården er det også andre dyr som hester, kyllinger, høns, sauer, hunder og katter. Det er også en butikk hvor dere kan handle varer laget av geiteprodukter.

Overnatting: Árhús i hytte

Reykjaviks omegn 1

DAG 10: Reykjavik – Oslo

Det er på tide å ta farvel med Sagaøya for denne gang og dere kjører til Keflavik flyplass hvor dere leverer leiebilen. Fly hjem til Norge.

FAMILIEPRIS: FRA KR. 45 710,-

TUREN VARER I 10 DAGER/9 NETTER

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Reykjavik – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 4 netter på Geysir Hestar Kjóastaðir i selvbetjent hytte (sengetøy og håndklær inkludert)
 • 2 netter på Vorsabær Cottage i selvbetjent hytte (sengetøy og håndklær inkludert)
 • 3 netter på Árhús i selvbetjent hytte (sengetøy og håndklær inkludert)
 • Leiebil i 10 dager (Skoda Octavia eller lignende), inkludert fri kilometer og CDW (Collision Damage Waiver)
 • Kart og guidebok
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Island

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise– og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Utflukter/aktiviteter
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Bensin
 • Parkering
 • Ferjebilletter til/fra Vestmannaøyene
 • Barnesete i bilen

 

Prisen er basert på 2 voksne og 1 barn under 12 år.

Reiseperiode: Hele året.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GOLF PÅ VAKRE ISLAND

PRIS: Fra kr. 17 230,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men Sagaøya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille her – med helt annerledes baner enn i Norge. Her er ingen trær, men en knallhard, svart lava i røffen som krever at du har tungen rett i munnen når du slår. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane.

ROMANTISKE ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 780,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Alle har behov for å komme seg vekk fra hverdagens stress og mas iblant. Da er Sagaøya den perfekte løsning. Reisen inkluderer både land og by, og starter med at dere trekker dere tilbake to netter på et flott firestjerners hotell i Selfoss. Leiebil er inkludert. Med utgangspunkt i Selfoss kan dere dra på utflukter og aktiviteter etter eget ønske.

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 11 370,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen. Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

JULEBORD PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 650,-
VARIGHET: 4 Dager

Islandsk kultur er rik på juletradisjoner, og mørket er faktisk bare en fordel når man skal feire lysets høytid.
I uformelle omgivelser får dere sammen oppleve mektig natur, spennende aktiviteter og førsteklasses mat. Vintervakre Reykjavik er det perfekte sted å avslutte året sammen med kollegaer. Restaurant Reykjavik byr på et utsøkt julebord. Her serveres de beste tradisjonelle islandske julerettene, side om side med skandinavisk julemat.

FIRMATUR TIL ISLAND

PRIS: Fra kr. 4 290,- pr. person
VARIGHET: 3 Dager

Lille Island. Så vakkert. Så sjarmerende. Så utmerket for en firmatur, Kick-Off, julebord eller jubileum.
Legg neste firmatur til Island, og gi de ansatte noe å glede seg til. Island er nært, spennende og unik. Det er umulig å overse den lille øya som destinasjon til neste firmatur. En reise hit inspirerer og styrker samholdet blant de ansatte, som igjen fører til økt motivasjon og trivsel på arbeidsplassen. Det er lov å ha det moro på jobben!

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

FAMILIEPRIS: Fra kr. 45 710,-
VARIGHET: 10 Dager

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer. Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates. Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

VIKINGFESTIVAL PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 9 785,-
VARIGHET: 4 Dager

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. Bli med på en uforglemmelig opplevelse for alle vikingentusiaster!

BARNAS ISLAND

PRIS: Fra kr. 6 215,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!
Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.