FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE CUBA


Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid.

Cubanerne i seg selv har veldig lite materialistisk, men Cuba har så uendelig mye. Kritthvite strender som bukter seg bortover, eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården. På Cuba feirer menneskene livet på gaten, under revolusjonær propaganda på falleferdige husvegger.

Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige barer og historie. Solglade nordmenn må lære seg de spanske ordene Vamos a la playa, som betyr ”la oss dra på stranden”.  Det er akkurat de ordene som brukes mest når ferien tilbringes i Varadero – hvor lange, kritthvite strender og innbydende blått hav venter.

Cuba er autentisk. Cuba er kjærlighet. Cuba er rett og slett stedet hvor tiden stod stille og du ønsker å forbli her!

Cuba airport

DAG 1: Norge - Havanna

Avreise fra Norge. Vel fremme i Havanna går dere gjennom passkontrollen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til deres casa particular hvor dere sjekker inn.

Casa particulares (”private hjem”) er en type ”Bed & Breakfast” hvor man får et unikt innblikk i cubanske familiers livsstil, i form av for eksempel familiemønstre (mange generasjoner lever ofte sammen). Dette er en flott og annerledes måte å bo på. Frokosten serveres av familien.

Overnatting: Casa particulares

Havanna 5

DAG 2: Havanna

Etter frokost blir dere hentet av en engelsktalende guide som tar dere med på en byrundtur i herlige Havanna. Underveis får dere sett hovedattraksjonene i byen. Turen varer totalt 3 timer, hvor av 2 timer kjører dere rundt i en klassisk, amerikansk bil og så er det 1 time til fots.

Etter endt byrundtur er resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Casa particulares

Havanna DT02

DAG 3: Havanna

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske denne herlige byen nærmere.

Overnatting: Casa particulares

Varadero 8

DAG 4: Havanna – Varadero

Dere tar farvel med Havanna og blir kjørt til Varadero, Cubas desidert største turiststed. Lange, innbydende strender med hvite sandkorn, herlig blått hav og et spekter av vannaktiviteter venter på dere.

Overnatting: Sol Palmeras (4*)

Varadero 9

DAG 5-12: Varadero

Dagene er til egen disposisjon slik at dere kan nyte Cubas vakre strender eller utforske området nærmere.

Vamos a la playa! ”La oss dra på stranden” betyr det, og Varadero er ensbetydende med sol, strand og mer sol og strand. Kubanske rytmer blandet med sol, kritthvite strender, turkisblått hav og et stort spekter vannsportaktiviteter. Her kan dere samle krefter mens solen varmer opp vinterkalde kropper.

Overnatting: Sol Palmeras (4*)

Retro car Cuba

DAG 13: Varadero – Havanna – Norge

Formiddagen til egen disposisjon. Så blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Havanna hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge. Eventyret på Cuba er over – for denne gang.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Havanna – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 3 netter på casa particulares i leilighet med to soverom, inkludert frokost
 • 9 netter på Hotel Sol Palmeras i Family Junior Suite, inkludert All Inclusive (frokost, lunsj, middag, snacks, drikke og utvalgte aktiviteter)
 • Privat guidet tur med engelsktalende guide i Havanna (2 timer med bil og 1 time til fots)
 • Privat transport flyplass – casa particulares
 • Privat transport casa particulares – Hotel Sol Palmeras
 • Privat transport Hotel Sol Palmeras – flyplass i Havanna
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Cuba

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum (turistkort) til Cuba
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide
 • Transport ikke nevnt i program

Prisen er basert på at 2 voksne og 2 barn under 12 år reiser sammen.

Reiseperiode: September – april

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VESTLIGE CUBA

VARIGHET: 8 Dager

Da Christopher Columbus gikk i land på Cuba uttalte han følgende: ”Dette er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på”. Han tok ikke feil! Enorme bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap med tobakksåkre i Viñales. Okser som trekker plogen etter seg visker ut skillet mellom fortid og nåtid.

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE CUBA

VARIGHET: 13 Dager

Cubanerne i seg selv har veldig lite materialistisk, men Cuba har så uendelig mye. Kritthvite strender som bukter seg bortover, eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården.

DET EKTE CUBA

VARIGHET: 12 Dager

Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid. Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige spisesteder og historie.