Bli med på en utrolig reise gjennom andre verdenskrig - og kom tettere på historien enn noen gang før!

EN REISE GJENNOM 2.VERDENSKRIGS HISTORIE


Det var nettopp her det hele startet. 1.september 1939 innledet Tyskland andre verdenskrig med nok en gang å invadere Polen. Snart falt bombene over Warszawa, det ble hengt opp plakater med Achtung, innført rasjonering, og tilfeldige nedskytinger ble del av hverdagen. Jødene ble integrert i gettoer.

Denne reisen tar dere med til Gdansk, hvor andre verdenskrig startet, videre til Malbrok og deretter til Warszawa, som ble bombet sønder og sammen under krigen. Fortsett så til Wroclaw, en av de eldste byene i Polen. Før krigen var Wroclaw en nazistisk mønsterby og samlingssted for Wehrmacht sine tropper før angrepet på Polen i 1939. Det blir også et besøk på Jugowice, hvor nazistene bygde det store Underground World War 11 Riese-prosjektet.
Turen avsluttes i Krakow, Polens gamle kongehovedstad der legender og historie fletter seg sammen med modernitet og nåtid. Her venter et besøk på Schindler’s Fabrikk, den jødiske bydelen Kazimierz og Auschwitz-Birkenau.

Polen i dag er gjenoppbygd, moderne og sjarmerende. Til tross for krigens ødeleggelser, har mange historiske severdigheter overlevd. Den generasjonen som opplevde krigen, er nesten borte. Men minnene om hva de gjennomgikk og kjempet for, er igjen. Bli med på en utrolig reise gjennom andre verdenskrig - og kom tettere på historien enn noen gang før!

Gdansk 6

DAG 1: Norge – Gdansk

Avreise fra Norge. I Gdansk blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til Westerplatte. Reisen begynner der andre verdenskrig startet. Still klokken til 04:45 om morgen 1.september 1939. Skuddene fra krigsskipet "Schleswig-Holstein" avfyres mot den polske garnisonen. Se gravene til de polske krigsheltene og restene av bygningene. Sterkest inntrykk gir imidlertid det store, flotte minnesmerke som ruver på toppen av gressbakken. Minnesmerket bærer inskripsjonen "Aldri mer krig", og ansiktene til flere soldater.

Fortsett til Gdansk, og besøk på Monument to the Defenders of the Polish Post Office. Postkontoret ble også angrepet av tyske styrker 1.september 1939, og de ansatte kjempet en iherdig krig mot okkupantene.

I havnebyen Gdynia besøker dere torpedobåten "Blyskawica", en polsk nasjonalskatt.

Overnatting: Gdansk

Malbork 2

DAG 2: Gdansk – Malbork – Warszawa

Etter frokost blir det avreise til Warszawa. Underveis blir det stopp i ridderborgen Malbork. Under krigen hang Det tyske rikets flagg fra borgen, og borgen var åsted for mange seremonier holdt av Nazi-partiet.

Turen forsetter til Warszawa, bombet omtrent ut av eksistens under andre verdenskrig, og gjenoppbygget etter krigen ved hjelp av vanlige polakkers forente krefter. Warszawa er som en levende historiebok, hvor sidene vekkes til live for hvert skritt du tar.

Overnatting: Warszawa

Warszawa

DAG 3: Warszawa

Gjenopplev Warszawas historie i dag med en byrundtur i denne unike byen. Når dere kjører rundt, er det vanskelig å begripe at 85 prosent av byen ble lagt i ruiner under andre verdenskrig. Se "Minnesmerket over dem som ble deportert mot øst og myrdet", utformet som en togvogn, lastet med en stabel kors. Midt på en stor, øde plass er det to punkter på dagsordenen: Først minnesmerket for gettooppstanden, som står akkurat der hvor kampene mellom jøder og nazister brøt ut i april 1943 og deretter Willy Brandt-monumentet. Besøk så Umschlagsplatz-minnesmerket, til minne om de 5000 jødene som sommeren 1942 ble samlet her og lastet i krøttervogner og transportert til den visse død i Treblinka.

Dagen avsluttes på Warszawa Motstandsmuseum (Uprising Museum). Museet er lagt opp slik at de besøkende skal oppleve opprøret snarere enn å lese om det. Lyden av militærstøvler gjaller i ørene, avløst av kraftig hjertebank. Du kan løfte av et gammeldags telefonrør og høre beretninger fra Warszawa-oppstanden, gå gjennom tunnelene som ble brukt av frigjøringskjemperne og en film om oppstanden på kinoen. Dette museet er meget imponerende!

Overnatting: Warszawa

Wroclaw

DAG 4: Warszawa – Wroclaw

Etter frokost kjører dere til Wroclaw, en av de eldste byene i Polen. Før andre verdenskrig het byen Breslau og var en nazistisk mønsterby. Wroclaw var samlingssted for Wehrmacht sine tropper før angrepet på Polen i 1939. Det var også herfra de tyske troppene startet ferden østover fra. I august 1944 nærmet de sovjetiske troppene seg byen, og den ble en hermetisk lukket festning: Festung Breslau. Etter krigen var hele 70 prosent smadret.

Overnatting: Wroclaw

Schindlers Fabrikk 5

DAG 5: Wroclaw – Jugowice – Krakow

Ta farvel med Wroclaw etter frokost og så går turen videre til Jugowice. Her startet nazistene å bygge det store Underground World War 11 Riese-prosjektet. Komplekset er bygget under bakken, og det blir et besøk her.

Turen forsetter til Kraków, Polens gamle kongehovedstad der legender og historie fletter seg sammen med modernitet og nåtid. Byens historiske sentrum er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Det som tilsynelatende er et helt vanlig industrikompleks, skjuler en usedvanlig historie bak portene. Schindlers Fabrikk og museet åpnet i 2010, og tar for seg historien om Oscar Schindler, mannen som reddet 1200 jøder fra døden.

Overnatting: Krakow

Auschwitz – Birkenau 1

DAG 6: Krakow

Kraków er akkurat slik det var før verden gikk av hengslene. I motsetning til Warszawa slapp byen helskinnet fra andre verdenskrig. Dagen starter med en vandretur langs Kongeveien, med stopp ved universitetet Jagiellonian, hvor alle professorene i 1939 ble arrestert og sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Intet besøk i Kraków er komplett uten en tur til Kazimierz, arven etter jødene. Under krigen ble jødene deportert til en getto og siden sendt til utrydningsleire.

Deretter følger et besøk som garantert vil påvirke deg. Konsentrasjonsleiren Auschwitz - Birkenau er selve symbolet på holocaust og nazistenes folkemord på jødene. Leirene er i dag innredet som museum og minnesmerke for ofrene. De står der, som tause vitner om menneskehetens mest grusomme hendelser, og som en evig påminnelse om grusomhetene som mennesker påførte hverandre.

Overnatting: Krakow

Saltgruvene 7

DAG 7: Krakow

I dag blir det besøk på Aviation Museum, med sin samling av fly fra første og andre verdenskrig. Museet huser også helikoptre, uniformer og dekorasjoner fra disse epokene.

Om ettermiddagen blir det et besøk i Saltgruvene i Wieliczka. Etter å ha gått ned utallige trappetrinn begynner en fascinerende tur inn i lange ganger og store hulrom, hvor saltet er godt synlig på veggene. Det spesielle med Wieliczka er imidlertid ikke gruveindustrien i seg selv, men det utrolige galleriet av saltskulpturer, hugget ut av gruvearbeidere opp gjennom århundrene. De har satt gruven på UNESCOs verdensarvliste. Den ubestridte hovedattraksjonen er en underjordisk katedral, hvor alt interiør, selv lysekronene, er hugget ut i salt.

Overnatting: Krakow

Old town in Krakow city panorama, Poland

DAG 8: Krakow – Norge

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly tilbake til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Gdansk/ Kraków – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 1 natt på hotell i Gdansk, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Warszawa, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Wroclaw, inkludert frokost
 • 3 netter på hotell i Krakow, inkludert frokost
 • Transport flyplass – hotell i Gdansk
 • Transport hotell – flyplass i Kraków
 • Transport Gdansk – Warszawa – Wroclaw – Krakow
 • Buss med utfluktene dag 3,5,6 og 7
 • Engelsktalende guide med på sightseeingen i byen og utfluktene
 • Inngang til Malbork, Warszawa Uprising Museum, Jugowice, Auschwitz, Scindler’s Fabrikk, Saltgruvene og Aviation Museum
 • 7 lunsjer
 • 6 middager
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Polen

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise – og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Middag i Wroclaw (dag 4)
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til guide/sjåfør

Prisen er basert på at minst 10 personer reiser sammen.
Denne turen kan også legges opp som en privat tur, enten med engelsktalende guide/sjåfør, eller med leiebil.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SPA-OPPHOLD I SOPOT

VARIGHET: 4 Dager

SPAnder en helg på jentene i vakre Sopot – hvor oppholdet bare handler om dere og det å skjemme seg bort. Hverdagens stress og mas forsvinner når dere tilbringer noen timer med behandlinger på SPA, god mat og drikke og en skikkelig jenteprat. SPA for Henne- pakken inkluderer tilgang til bassenger og badstue, faglig råd om hud– og kroppspleie både på SPA og hjemme, kroppspiling med sukkerskrubb, avslappende aroma massasje, ansiktspleie med massasje tilpasset de individuelle behovene for huden og te og vann mens dere slapper av i avslapningsrommet og nyter utsikten over havet.

ADRENALINKICK I GDANSK

VARIGHET: 4 Dager

Boys will be boys! Nå er trenden at guttegjengen på tur er ute etter litt mer enn bare avslapning og kald øl. Denne reisen byr på et skikkelig adrenalinkick, som inkluderer både Off Road-kjøring, paintball og quad bikes. Et besøk i Gdansk er heller ikke komplett uten besøk på et av byens små bryggerier. Opplev Gdansk med guttegjengen – i ekte Off Road-stil!

EN REISE GJENNOM 2.VERDENSKRIGS HISTORIE

VARIGHET: 8 Dager

Det var nettopp her det hele startet. 1.september 1939 innledet Tyskland andre verdenskrig med nok en gang å invadere Polen. Snart falt bombene over Warszawa, det ble hengt opp plakater med Achtung, innført rasjonering, og tilfeldige nedskytinger ble del av hverdagen der jødene ble integrert i gettoer. Bli med på en utrolig reise gjennom andre verdenskrig – og kom tettere på historien enn noen gang før!