En fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

OPPLEV DET ALLER BESTE ISRAEL KAN BY PÅ


Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning, og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller en feiring.

Israel er et moderne land som kombinerer en rik historie med en infrastruktur som passer reisende. Landet er også lite, så det er korte reiseavstander, noe som betyr at du rekker mye på få dager.

Jerusalem. Den hellige by, hvor muslimene kneler i deres aller helligste moskeer, jøder gråter over 2000 års ulykke ved Klagemuren, og kristne går i Jesus sandaler i Via Dolorosa.
Golanhøydene tar dere med tilbake til tiden i Det Nye Testamentet, og byr samtidig på flotte naturopplevelser.
Opplev verdensmetropolen Tel Aviv, og de historiske byene Nazareth, Haifa, Caesarea og Bethlehem.
I Qumran opplever dere grottene der Dødehavsrullene ble funnet og så står dere på toppen av Israels største attraksjon – Masada. I Dødehavet kan dere flyte som en kork.

Denne reisen gir deg det aller beste av hva Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

Jerusalem Flag, Noam Chen, IMOT

DAG 1: Norge – Tel Aviv

Avreise fra Norge. Vel fremme i Tel Aviv går dere gjennom passkontrollen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet i Jerusalem. Kjøreturen er på rundt 1 time. Innsjekk på hotellet og kvelden til egen disposisjon.

Overnatting: Jerusalem

Jerusalem - Western Wall, Noam Chen., IMOT

DAG 2: Jerusalem

Frokost og opphenting på hotellet for en omvisning i historiske Jerusalem. I dag venter den eldre delen av Jerusalem på å bli utforsket. Den gamle bydelen har vært bebodd i snart 3000 år, og få steder i verden har hatt så mange herskere, og ved hvert skifte er det blitt bygd ovenpå ruinene fra de foregående herskerne.
Start med et besøk på Garden Tomb, som anses som stedet der Jesus ble gravlagt. Fortsett videre til Zions fjell, med besøk i Kong Davids grav og rommet hvor Jesus inntok den siste nattverd sammen med disiplene sine.

Deretter trer dere gjennom porten til Gamlebyen, og til det jødiske kvarteret. Turen inkluderer et stopp ved Klagemuren, hvor jøder har sørget og grått over det hellige tempels ødeleggelse i snart 2000 år.

Følg deretter Via Dolorosa, som er den ruten Jesus bar det tunge trekorset mot henrettelsesstedet på Golgata.

Vandringen i Jerusalem ender i Den Hellige Gravs Kirke. Dette er ikke en hvilken som helst kirke, men stedet hvor Jesus skal ha blitt korsfestet (Golgata), død og gjenoppstått.

Om kvelden skal dere oppleve det flotte Sound & Light Show at David Citadel.

Overnatting: Jerusalem

Caesarea, Itaman Grinberg, IMOT

DAG 3: Jerusalem – Bethlehem – Jerusalem

Frokost på hotellet. Deretter kjøres dere til Yad Vashem, hvor ubegripelige øyenvitneforklaringer fra overlevende slår imot de glatte, grå betongveggene i museets lange tunnel. Kronologisk organisert tar hvert rom dystre skritt gjennom Holocausts uhyggelige utvikling.

Reisen forsetter med en kort kjøretur til Bethlehem, kjent verden over som Jesu fødested. Her blir det besøk i Fødselskirken (Church of the Nativity), en av de eldste kirker i verden. Basilikaen er bygd på stedet som ansees som Jesus Kristus’ fødested.

Dere går gjennom Manger Square (Krybbeplassen), som har tatt navnet etter krybben som Jesus ble født i, er en livlig plass med restauranter og kafeer.

Etter endt besøk i Bethlehem kjører dere tilbake til Jerusalem.

Overnatting: Jerusalem

Float, Itamar Grindberg, IMOT

DAG 4: Jerusalem – Dødehavet – Jerusalem

Frokost på hotellet. Så blir dere hentet og setter kursen mot Dødehavet. Dagen starter med et besøk på Qumeran, hvor de verdensberømte Dødehavsrullene ble funnet.

Kjør videre langs Dødehavet til Masada, som setter fantasien flere århundrer tilbake og gjør det 400 meter høye fjellplatået til Israels mest besøkte turistattraksjon. Kabelbanen tar deg med opp på toppen hvor du ser Herodes den stores luksuseksil med en slående utsikt over Dødehavet. Dette var også den siste destinasjonen for en gruppe jødiske opprørere innen deres tragiske massemord.

Dagen avsluttes med et bad i Dødehavet, hvor du flyter som en kork i det salte vannet.
Med silkemyk hud kjører dere tilbake til Jerusalem.

Overnatting: Jerusalem

Sea of Galilee, Itamar Grinberg, IMOT

DAG 5: Jerusalem – Tiberias

Frokost på hotellet og utsjekk. Så blir dere hentet på hotellet og kjører gjennom den vakre Jordan-dalen, til Galilea og Golanhøydene.

Dere ankommer Tiberias, en av de fire helligste byene i jødedommen. Helligheten kulminerer ved Rabbi Meirs grav, hvor jøder fra nær og fjernt har møttes siden 1200-tallet for å hedre rabbineren med kjælenavnet Ba’al Haness (mirakelutøveren) med donasjoner.

Innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Tiberias

Yad Vashem, Noam Chen, IMOT

DAG 6: Golanhøydene

Frokost på hotellet. Deretter venter en båttur på Genesaretsjøen før dere besøker Yigal Alon senteret hvor ”jesusbåten” er utstilt.

Tagba er et fredfylt sted Jesus ofte oppsøkte, og hvor han skal ha mettet 5000 mennesker med fem brød og to fisker. Besøk Church of Multiplication, og se det vakre mosaikkgulvet som viser de to fiskene, men kun fire brød.

I fordums tider var Kapernaum en stor grense- og handelsby, hvor to av verdens eldste synagoger er blitt oppdaget, rett ovenpå hverandre. De fleste tekster er enige i at Jesus, etter å ha blitt jaget ut av Nazareth, slo seg ned her og underviste i en av synagogene.

Underveis kjører dere gjennom de vakre Golanhøydene. Kjempestore trær lener seg inn over de svingete veiene, som bukter seg gjennom vulkansk fjell, åpne sletter og grønne raviner.

Overnatting: Tiberias

Tiberias, Itamar Grinberg, IMOT

DAG 7: Tiberias – Nazareth – Haifa – Caesarea – Tel Aviv

Frokost og så utsjekk. Første stopp er Nazareth, Israels største arabiske by. Her blir det et besøk i Bebudelseskirken. I den nedre kirken ligger selve bebudelsesgrotten. Ved Marias Brønn skal erkeengelen Gabriel har vist seg for Jomfru Maria og fortalt at hun skal bære frem Guds sønn.

Reisen fortsetter til Haifa, som brer seg utover Karmel- fjellet, og kun Bahai- hagens skjønnhet får lov til å innta hele fjellsiden.

Så kjører dere langs kysten til Ceasarea, en gang den romerske hovedstaden i området. Caesarea har romerske ruiner i første rekke. Det blir et besøk i Amfiteateret og Hippodromen, som vitner om voldsom og blodig underholdning.

Videre til Tel Aviv – Jaffa, hvor en kort byrundtur venter. Tel Aviv er kjent som Den hvite by og Byen som aldri sover. Jaffa er dens strake motsetning. Den gamle arabiske havnebyen, som nå er innlemmet som en del av Tel Aviv, er søt og saftig som appelsiner, som den med rett er kjent for.

Etter endt bytur blir det innsjekk på hotellet.

Overnatting: Tel Aviv

Tel Aviv 5

DAG 8: Tel Aviv – Norge

Formiddagen til egen disposisjon før dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly tilbake til Norge. Fra nå av kommer Israel til å ha en spesiell plass i ditt hjerte!

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Tel Aviv – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 4 netter på hotell i Jerusalem, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i Tiberias, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Tel Aviv, inkludert frokost
 • Meet & Greet på flyplassen i Tel Aviv
 • Transport flyplass i Tel Aviv – hotell i Jerusalem (uten guide)
 • Transport hotell – flyplass i Tel Aviv (uten guide)
 • 6 dager med sightseeing i henhold til program med engelsktalende guide
 • Billetter til Sound & Light Show at David Citadel dag 2
 • Privat transport i bil med aircondition i henhold til program
 • Inngang til monumenter/severdigheter i henhold til program
 • Velkomstpakke med kart, reisebag og hatt
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Israel

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Transport ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Turen kan fint forlenges med noen dager med sol og bad i Eilat.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

EN KLASSISK RUNDREISE

VARIGHET: 8 Dager

Israel – en ekstra dimensjon og et spennende reisemål. Selv på din første reise vil alle steder være kjent for deg, nettopp fordi de har historisk betydning, og du kan knytte stedet mot en hendelse, et navn eller en feiring. Israel er et moderne land som kombinerer en rik historie med en infrastruktur som passer reisende. Landet er også lite, så det er korte reiseavstander, noe som betyr at du rekker mye på få dager. Denne reisen gir deg det aller beste av hva Israel har å by på – og er en fantastisk reise gjennom historie, religion og natur.

UNDER SOLEN I EILAT

VARIGHET: 8 Dager

Eilat, Israels sørligste by overrasker sansene og har masse å by på for turistene. Enten du ønsker å slappe av på stranden, solsengen eller ønsker aktiviteter, er Eilat et perfekt valg. Her danses det på stranden, svømmes blant delfiner og koraller, lekes i fornøyelsesparker og festes til langt ut på natten. Reisen inkluderer også en natt i Tel Aviv, kåret til en av verdens hotteste storbyer. Byen er kontrastfylt, spennende, dynamisk og levende.