Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid.

Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige spisesteder og historie. Eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården. Havanna er en levende by, med smilende mennesker og sjarm så det holder!

I Santa Clara går dere tilbake til revolusjonens dager og forstår hvorfor Che Guevara ikke er død for cubanerne.

Trinidad er en labyrintisk skjønnhet av kuplete brostein og fargerike hus. Dagene tilbringes med å rusle rundt i den vakre byen eller på den flotte stranden Ancón.

Cuba er autentisk. Cuba er kjærlighet. Cuba er rett og slett stedet hvor tiden stod stille og du ønsker å forbli her!

Cuba airport

DAG 1: Norge - Havanna

Avreise fra Norge. Vel fremme i Havanna går dere gjennom passkontrollen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere med klassisk taxi til deres casa particulares hvor dere sjekker inn.

Casa particulares (”private hjem”) er en type ”Bed & Breakfast” hvor man får et unikt innblikk i cubanske familiers livsstil, i form av for eksempel familiemønstre (mange generasjoner lever ofte sammen). Dette er en flott og annerledes måte å bo på. Frokosten serveres av familien.

Overnatting: Casa particulares

Havanna DT01

DAG 2: Havanna

Etter frokost blir dere hentet av en engelsktalende guide som tar dere med på en byrundtur i herlige Havanna. Underveis får dere sett hovedattraksjonene i byen. Turen varer totalt 3 timer, hvor av 2 timer kjører dere rundt i en klassisk, amerikansk bil og så er det 1 time til fots.

Etter endt byrundtur er resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Casa particulares

Havanna 001

DAG 3: Havanna

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Cubas herlige hovedstad på egen hånd. Byen er Cubas hjerte og sjel, og bugner over av antikke bygninger med balkonger, blyinnfattede glassmosaikker og frodige gårdsrom hvor dere kan slå dere ned og nyte en kald mojito. Oaser av eminente museer og sublimt restaurerte plazaer, hvor stemningen er som på koloniherrenes, slavens og sjørøvernes tid, har skutt opp midt i den nedslitte, men vakre bydelen.

Side opp og side ned er skrevet om Havanna, men det er mye bedre å oppleve byen selv. Se Havanna nå – før det er for sent!

Overnatting: Casa particulares

Santa Clara

DAG 4: Havanna – Santa Clara – Trinidad

Opphenting på hotellet, også setter dere kursen mot Santa Clara, hvor et historisk tilbakeblikk på Che Guevaras liv er inkludert. Argentineren som byttet bort legekarrieren og et trygt middelklassemiljø med et dødens farlig liv som geriljasoldat, vant en av de største seierne i karrieren sin da han i 1958 inntok Santa Clara og ga diktatoren Batistas gutter en leksjon de aldri kom seg over. Da den evige opprørerens jordiske rester ble returnert til Cuba under stor ståhei i 1997, 30 år etter at han døde under et mislykket oppdrag i Bolivia, var det derfor naturlig å plassere mausoleet hans i byen der han fortsatt betraktes som tidenes helt.

Dere besøker museet Tren Blindado og Monumento Ernesto Che Guevara. Lunsj inntas på en lokal restaurant.

Turen fortsetter videre til Trinidad, en labyrintisk skjønnhet av kuplete brostein og fargerike hus. Kjøreturen er på rundt to timer. Her sjekker dere inn på hotellet, som ligger på den blendede hvite, kilometer lange stranden Ancón, som er en av de beste på sørsiden av Cuba.

Overnatting: Trinidad

Trinidad DT 01

DAG 5-10: Trinidad

Dagene er til egen disposisjon slik at dere kan utforske vakre og sjarmerende Trinidad på egen hånd eller tilbringe dagene på den fantastiske stranden Ancón.

Gatene ble anlagt labyrintisk for å forvirre angripende sjørøvere og fører forbi en perlerad av prektige bygninger fra kolonitiden. Byens velbeholdte arkitektur fra 1700- og 1800-tallet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den gamle bykjernen er hjertet av kolonitidens Trinidad. Her er det tett mellom museene, galleriene og restaurantene, mens musikken strømmer ut fra innbydende gårdsrom. Opplev også det cubanske Trinidad ved å spise pizza eller drikke rom med kubanerne for noen få pesos. Byopplevelsen bør settes i perspektiv med turer til den flotte sandstranden Playa Ancón, regnskogens hjerte i naturparken Topes de Collantes eller et besøk på en nedlagt sukkerplantasje i Valle de los Ingenios (Sukkermøllenes dal).

Når du tror du har sett alt, dukker det opp nok en fortryllende bar i et gårdsrom, et oversett kunstgalleri eller et nytt fascinerende spillested du ikke ante eksisterte

Overnatting: Trinidad

Retro car Cuba

DAG 11: Trinidad – Havanna

Dere blir hentet på hotellet og kjører tilbake til Havanna. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan nyte en siste kveld i Cubas sjarmerende og fascinerende hovedstad.

Overnatting: Casa particulares

Havanna turist

DAG 12: Havanna – Norge

Dere har en siste dag til å utforske Havanna, og byens kriker og kroker. Så blir dere hentet på casa particular og kjørt med klassisk cubansk taxi til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge. Deres cubanske eventyr er over for denne gang…

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Havanna – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 4 netter på casa particulares i Havanna i dobbeltrom, inkludert frokost
 • 7 netter på hotell i Trinidad i dobbeltrom, inkludert All Inklusive (frokost, lunsj, middag og utvalgte drikkevarer)
 • 1 utflukt til Tren Blindado og Monumento Ernesto Che Guavara i Santa Clara, inkludert lunsj på en lokal restaurant
 • Transport Havanna flyplass – casa carticulares
 • Transport Havanna – Santa Clara – Trinidad
 • Transport Trinidad – Havanna
 • Transport casa carticulares – Havanna flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Cuba

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum (turistkort) til Cuba
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Prisen er basert på at 2 voksne reiser sammen og deler rom.

Reiseperiode: September – april

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VESTLIGE CUBA

VARIGHET: 8 Dager

Da Christopher Columbus gikk i land på Cuba uttalte han følgende: ”Dette er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på”. Han tok ikke feil! Enorme bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap med tobakksåkre i Viñales. Okser som trekker plogen etter seg visker ut skillet mellom fortid og nåtid.

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE CUBA

VARIGHET: 13 Dager

Cubanerne i seg selv har veldig lite materialistisk, men Cuba har så uendelig mye. Kritthvite strender som bukter seg bortover, eggende salsarytmer som møter deg på hvert gatehjørne, duften av sigarer i små barer, lyden av gamle amerikanske biler og griser og høner i bakgården.

DET EKTE CUBA

VARIGHET: 12 Dager

Når du reiser til Cuba merker du at du har krysset en grense. Kulturen, politikken, menneskene, bilene, tempoet – det er ikke uvanlig at du får en fornemmelse av å ha reist tilbake i tid. Havanna byr på gammel arkitektur, små og trange gater, livlige spisesteder og historie.