DALLAS

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Oljebusiness og John F. Kennedy!

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende.
NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen. Det er ikke uten grunn av byens kallenavn er Big D. Men alt dette er bittersøtt, for Dallas vil for alltid stå i historiebøkene som byen der president John F. Kennedy ble myrdet 22. november 1963.

Den store attraksjonen i byen er Six Floor Museum, hvor du kan gjenoppleve hendelsene fra den bitre dagen da presidenten ble skutt – og som endret Amerika. Gjerningsmannen var Lee Harvey Oswald, som skjøt fra en lagerbygningen. Museet ligger i dag i selve lagerbygningen og du kan selv titte ut av vinduet, slik Oswald gjorde, før han avfyrte de dødelige skuddene.  Omvisningen skjer med audiotape, og museet er informativt og rekonstruerer hendelsene minutt for minutt. Det er selvfølgelig også gjort plass til konspirasjonsteoriene, så kan du selv avgjøre om Oswald var alene om å utføre drapet. Besøk også Dealy Plaza og The Grassy Knoll, hvor flere vitner senere stod frem og mente at det ble avfyrt skudd fra. Plasseringen for Kennedys bil i skuddøyeblikket er forøvrig markert med et hvit kryss i gaten.

De fleste attraksjonen i Dallas er samlet i downtown og nærliggende Dallas Arts District, som er forbundet av McKinney Ave Trolley – en gammeldags sporvogn, som rumler langs McKinney Avenue, en av de primære gatene i byen.
Skal du kun se ett museum i byens imponerende Art District anbefales Perot Museum of Science and Nature, som formidler naturens vidunder interaktivt og levende. Vil du ha med ett museum til, så legg inn Dallas Museum of Art, som er blant USAs største kunstmuseer.
Også verdt et besøk er Pioneer Plaza hvor du kan slappe av i grønne omgivelser og se statuene av de berømte kyrene, longhorns, som er satt opp til ære for kvegdriverne i Texas.

Leter du etter et unikt sted å spise middag, er Medieval Dinner and Tournament et utmerket valg. Du hensetter tilbake til middelalderen hvor riddere slåss om din gunst og applaus mens du inntar en tre – retters middag – foreøvrig serveres maten uten bestikk. Alt utspiller seg i en stor borg, og i midten utfordrer ridderne hverandre i kamper. Et spektakulært show og en minneverdig kveld. Passer utmerket for både par og familier.

Mange forbinder også Dallas med  tv- serien med samme navn. På Southfork Ranch, i nordøstre Dallas, kan du se hvordan JR og resten av oljefamilien Ewing bodde.

Dallas er både en historisk og dynamisk by du ikke bør gå glipp av!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TEXAS

Vest – Texas

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Les mer

San Antonio

San Antonio er det sentral Texas’ festligste by, berømt for Alamo, det livlige Riverwalk og de stolte meksikanske relasjoner. Nordvest for byen ruller Hill Country ut over landskapet i myke bakker. Området er rikt på tysk immigrasjonshistorie, kitsch og rustikke BBQ – restauranter.

Les mer

Houston

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13».

Les mer

Fort Worth

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

Les mer

Dallas

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende. NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen.

Les mer

Austin

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet. Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Les mer