COLORADO

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Høye fjelltopper, damplokomotiver og skisteder!

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail.

Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt. Denver har fått tilnavnet The Mile High City, og det skyldes at byen ligger en engelsk mil (1609 meter) over havets overflate. Står du på 15.trappetrinn ved vestinngangen til regjeringsbygningen State Capitol, ja, så befinner du deg nøyaktig én mil over havets overflate.

Byens halvannen kilometer lange gågate i sentrum blir kalt 16th Street Mall. De fleste større severdigheter befinner seg i gåavstand herfra. Tabor Center er gatens mest moderne kjøpesenter med 80 butikker over tre etasjer bygd rundt en stor glasshall med fontener og grønne planter. D&F Tower er inspirert av klokketårnet på Markusplassen i Venezia. Besøk også minibryggeriet Rock Bottom Brewery med superbrygg, sandwicher og uteservering mot gågaten.Denvers gamle bydel kalles også LoDo (Lower Downtown), og her finner du en blanding av gamle bygninger og gassgatelykter, salooner og hestevogner, kafeer og vinbarer, restauranter og mikrobryggerier.

Byen har også et stort utvalg av flotte museer. Det mest populære, spesielt hos barn, er Denver Museum of Nature & Science, som er et av USAs største naturhistoriske museer. I tillegg til de fremragende utstillinger av dyr fra fire verdensdeler, er det gullklumper funnet i Colorado, skjeletter av dinosaurer, planetarium med stjerne-og lasershow og en gigantisk IMAX-kino. Prehistoric Journey er en regjerte verden som gjenskaper dinosaurlyder og – bevegelser.

Rocky Mountain nasjonalpark strekker seg nesten 1200 kvadratkilometer. Landskapet er preget av noen av USAs høyeste fjell – 76 tinder rager over 3658 meter mot himmelen, og det høyeste fjellet, Long Peak, er 4345 meter høyt. Det går bare én vei tvers gjennom parken, og den er normalt bare åpen fra slutten av mai til midten av oktober – avhengig av snømengden. Selv om sommeren bør du ha på deg klær som tåler noen kuldegrader. Parken har mer enn 500 kilometer med turstier.
Det lever mer enn 60 forskjellige arter av pattedyr her, og det er registrert 280 ulike fuglearter. Vegetasjonen er sart og sped i denne høyden, tundraen har nydelige farger og engene byr på tallrike ville blomster i juni og juli.

Colorado National Monument byr på fantastisk natur. Her har erosjon og voldsomme og plutselige oversvømmelser skapt et vakkert ørkenlandskap av 300 meter dype, røde canyoner og selsomme sandsteinssøyler.

I Central City og Black Hawk fant John Gregory gull i 1859, og i løpet av 1860-tallet vokste befolkningen til opp mot 15 000 i Central City, som også ble kalt «den rikeste kvadratmilen i verden». Men det gikk fort nedover med gruveindustrien, og de siste gruvene ble stengt i 1940-årene. Byene var stort sett redusert til spøkelsesbyer da man på 1980-tallet fikk i gang industrien med barer og buler fylt med gullgraveratmosfære. I 1991 ble gambling tillatt i Black Hawk og Central City, og tvillingbyene er nå Colorados svar på Las Vegas. Her arrangeres det gruveturer og gode muligheter for friluftsaktiviteter.

Georgetown er en hyggelig liten by, der man har restaurert 200 bygninger fra 1870-tallet. Georgetown Loop Railroad, som er en smalsporet jernbane, er et populært sted å besøke med barn. Et damplokomotiv tar deg med på en 70 minutters tur gjennom et vakkert landskap og over den 29 meter høye Djevel-broen til Silver Plume. Dette kan kombineres med en timelang guidet gåtur til Lebanon sølvgruve. Om sommeren er det også turer med middag om bord, og med vin – og ølsmaking på fredager og lørdager.

Nasjonalparken Mesa Verde omfatter noen av de viktigste funnene av forlatte indianerlandsbyer i USA, og var det første stedet som kom med på UNESCOs verdenarvliste. Mesa Verde er spansk og betyr grønt platå. Et passende navn for et skogkledd platå, som hever seg opp til 600 meter over det flate ørkenlandskapet mot vest. Lengst sør gjennombores platået av canyons, der det er gjort noen fantastiske funn av indianerlandsbyer. Her levde de mystiske anasazi-indianerne i landsbyer bygd inn i de loddrette klippeveggene. Indianerne kom til området omkring år 500, og deres kultur nådde et høydepunkt på 1200-tallet, da de fleste klippeboligene ble bygd. Men omkring år 1300 forsvant de sporløst, sannsynligvis på grunn av tørke.

Durango har god westernstemning og masse friluftsaktiviteter til hest, til fots, i gummibåt eller jeep. Smalspores-jernbanen Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad er en flott attraksjon. her kjører du et damplokomotiv fra 1882 til gruvebyen Silverton.

Black Canyon of the Gunnison er en usedvanlig bratt, dyp og trang canyon. Navnet har den fått fordi sola har vanskelig for å trenge inn gjennom de bratte klippeveggene. Gunnison – elven har gjennom et par millioner år spist seg 800 meter ned i grunnfjellet, og her er bergarter som gneis og skifer mer dystre i fargene. Det snevreste stedet på toppen er kun 335 meter fra kant til kant.

Delstaten er også hjem til skistedene Aspen, Vail, Breckenridge og Steamboat Springs. Så har du turistattraksjonen Pikes Peak og Garden of the Gods utenfor Colorado Springs samt Victor, en gammel gullgraverby.

Kom til Colorado og bestig noen av USAs høyeste fjelltopper,  kjør damplokomotiver til gamle gullgraverbyer og test dine evner på skiene i de utmerkede skistedene!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VEST-USA

Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Over 200 fuglearter og 60 arter av pattedyr har sine hjem i nasjonalparken. Nyere opptelling anslår at det lever 300-600 grizzlybjørner her, 500-650 svartbjørner, 15-17 pumaer, 80 ulv, 500 bever, minst 300-500 bisoner, 400 elger samt flokker med hjorter, prærieantiloper og tykkhornsau.

Les mer

Washington

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California. Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn.

Les mer

Utah

Utahs fem nasjonalparker er blant de vakreste i USA, som med rette kan kalles naturens lekeplass med tallrike muligheter for en aktiv ferie. Beboerne i delstaten er først og fremst kjent for mormonene. Hele 60 prosent av statens 2,8 millioner er mormoner, og mange har etternavn som Jensen, Nielsen og Hansen.

Les mer

Oregon

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest. Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København-aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.

Les mer

New Mexico

New Mexico glemmes ofte bort når USA-turen skal planlegges. De fleste ser staten som en tørr og nesten ubebodd delstat. Det er trist, for New Mexico, og spesielt den nordlige delen, har mye spennende å by på. Her kan du følge Billy the Kids fotspor, besøke et av de mange indianerreservatene, se enorme kaktuser, flaggermus, sjarmerende byer, spise meksikansk mat og kjøre deler av Route 66.

Les mer

Nevada

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Les mer

Monument Valley

Du får en fornemmelse av landskapet allerede når du kjører forbi på hovedvei 163. Monument Valley byr på røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra et flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene som er har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Les mer

Grand Canyon nasjonalpark

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico. Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Les mer

Colorado

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail. Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt.

Les mer

Chuckwagon middag

«When the dinner bell rings, line up to be served real cowboy fixin’s. Nobody goes away hungrey».
Det er så sant som det er sagt. Dere står på rekke og rad med hver deres skinnende tinntallerken. Første stopp er store, bakte poteter i sølvpapir, deretter – klask – en klatt brune bønner og – klask – eplekompott. Til slutt en solid porsjon kylling, oksekjøtt og mørkt bisonkjøtt. Hvem har vel hørt om cowboyer som spiser vegetarmat?

Les mer

Arizona

Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Les mer

Las Vegas

New York, Paris, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor og Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Byen har satset milliarder av dollar på temakasinoer for å fastholde Las Vegas som verdens fornøyelses – og gamblinghovedstad. Har det lykkes? Ja, 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året og 40 millioner besøkende årlig, ja, det virker slik.

Les mer

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer