BUCURESTI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Byen som skiller seg ut!

Bucuresti er en annerledes by. En by som ikke er formet etter europeisk standard. Men søk dypere, og byen er meget interessant. I tidligere tider var byen kjent som Lille Paris, full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur  utgjorde store deler av bybildet. Det var før Ceausescus. Hovedstaden i Romania er vel verdt et besøk, og du kommer til å oppleve en interessant og spennende by. Menneskene er vennlige, prisene bra og mulighetene er mange.

Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene. Etter at Valakia ble forent med Moldova i fyrstedømmet Romania, ble Bucuresti landets hovedstad i 1862. Den ble fort kjent for sitt rike kulturliv, arkitektur og med Paris som forbilde, anla de storslåtte boulevarder som ga tilnavnet Europas Lille Paris.

Du bør besøke Triumfbuen, plassen Charles de Gaulle og parken Herestau. Det er et fantastisk grønt område – og du glemmer fort at du er midt i en storby. Omkranset av store trær som omringer de flotte innsjøene og kanalene, kan du vandre langs de mange stiene. Det lukter sukkerspinn og brente mandler fra bodene, musikken fra gatemusikantene driver deg frem i de flotte områdene. Her finner du store familier samlet til piknik, forelskede par i robåter og eldre folk spiller sjakk. Mørket senker seg over parken, barnefamiliene rusler hjem og det er middagstid. Nyt et herlig måltid på en av de mange restaurantbåtene, hvor et romantisk og opplyst dekket bord venter.

Calea Victoriei er den eldste og mest sjarmerende gaten i byen.  Den ble bygd i 1692, men fikk navnet sitt først i 1878 etter den romerske uavhengighetskrigen var vunnet. Er du glad i shopping, er dette en av de mest luksuriøse gatene å handle i. Velg og vrak mellom Chanel, Dior og Dolce Gabbana så mye du – og lommeboken – orker!
Legg også turen til de populære attraksjonene Cantacuzino Palasset og Revolusjonsplassen. Plassen er kanskje mest kjent etter alle tv- sendingene hvor Nicolae Ceausescus hadde sine siste øyeblikk ved makten 21. desember 1989.

Som så mange andre storbyer har Bucuresti en gamleby, og her er det bare ta spaserskoene på, brette om ermene og nyte livet! Allerede på begynnelsen av 1400 – tallet kom kjøpmenn og håndverkere, romerske, østerrikske, greske, bulgarske, jødiske, serbiske og armenere hit. De slo seg ned og bygde sine butikker og verksteder i denne bydelen. Den ble kjent som Lipscani, da mange av de tyske kjøpmennene kom fra Lipsca – bedre kjent som Leiptzig. Andre gater fikk navn etter håndverket som ble solgt her, slik som Blanari (skomakere), Covaci (smed) og Gabroveni (knivmaker). Bydelen er en flott miks av nasjonaliteter, kulturer og byggestiler. Alt fra barokk til art nouveau, men dessverre er noe av dette i ferd med å forsvinne da bydelen er under oppussing.

Bryt av byrundturen med en kaffe på en av byens mange kafeer, se på folkene og ta pulsen på byen. Når sulten kaller, finner du deg et bord på en av byens anerkjente restauranter. Merk deg  Manuc’s Inn som har stilnet sulten hos både lokale og besøkende siden 1808 eller populære Beer Cart Restaurant fra 1879.

Uansett hva du foretrekker, så kommer Bucuresti til å falle i smak.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ROMANIA

Sykkelturer i Romania

De fleste tenker vampyrer og varulver når de hører ordet Romania, men landet er så mye, mye mer. Her finner du nesten uberørt natur, dype skoger og ruvende fjell. Grønne enger strekker seg foran deg, på landsbygda brukes ofte fortsatt hest og kjerre og de gamle trekirkene gir det hele et historisk sus. Hva er vel da bedre enn å ta sykkelen fatt så du virkelig kan ta og føle på det ekte og genuine Romania? Turen starter med tog fra Bucuresti til Brasov, den koselige byen ved foten av Karpatene.

Les mer

Brasov

Et besøk i Transilvania er ikke komplett uten et besøk i Brasov. Den sjarmerende byen ligger omringet av Karpatenes mektige fjelltopper, og det er ikke uten grunn Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert sjarmere deg allerede i løpet av de første timen. Byen ble grunnlagt i 1211, og deler av byen har beholdt sin følelse av middelalderen med sine tunge steinbygg, festningsmurer og ikke uten grunn spilles det ofte inn filmer i byen. Sett fra deg leiebilen, ta bena og start dagen med den koselige gågaten.

Les mer

Bran

Du speider utover dalen i Transilvania. Navnet formelig drypper av blod. Der ligger det. Innhyllet i tåke. Slottet med den overnaturlige magien rundt seg. Hårene reiser seg på ryggen, du kjenner det dypt inn i sjelen og et kaldt gufs går gjennom deg. Du vet det var lenge siden han bodde der, at alt egentlig bare er overtro, påfunn og gamle myter, skapt av menneskets fantasi og behov for å forklare det grusomme, men allikevel. Velkommen til Bran og Draculas hjem!

Les mer

Bucuresti

Bucuresti er en annerledes by. En by som ikke er formet etter europeisk standard. Men søk dypere, og byen er meget interessant. I tidligere tider var byen kjent som Lille Paris, full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur utgjorde store deler av bybildet. Det var før Ceausescus. Hovedstaden i Romania er vel verdt et besøk, og du kommer til å oppleve en interessant og spennende by. Menneskene er vennlige, prisene bra og mulighetene er mange. Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene.

Les mer