BRYLLUPSREISE I TANZANIA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Bryllupsreise i et svimlende stort og vakkert land!

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet i full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskog og utdødde vulkaner. Verdens største flokk av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti – savannen blander kamelgylne impalaer seg med fengselsstripede sebraer. Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhestene kjøler seg av i elven. Kun de lyserøde øynene og nesebor stikker opp av det uklare vannet. Den ser godmodig ut, men du skal ikke ha lest så altfor mange bøker om Afrika for å unngå å få med deg at den er den største drapsmaskinen blant Afrikas dyr.

I Tanzania finner du noen av Afrikas største og absolutt mest spektakulære nasjonalparker. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. I Tarangire nasjonalpark driver flokker på hundrevis av elefanter rundt mellom parkens kjempestore baobabtrær. På bunnen av Ngorongoro – krateret går en overflod av dyr rundt mellom hverandre. Fra elefanter, bøfler og neshorn til løver, sebraer og flodhester. Det er også det ikoniske Kilimanjaro. som med sin snødekkede topp og enkle kjegleform tårner opp midt på det flate høylandet. Den evige snø og isblå glinser på toppen av Kilimanjaro og fremstår som litt av et mirakel når du befinner deg på ekvator.

Så er det selvfølgelig «moderskipet» blant øst – Afrikas nasjonalparker, den fantastiske Serengeti, hvor du finner verdens største flokker av ville dyr. Den berømte Serengeti nasjonalpark er en del av Ngorongoro-/Serengeti-/Masai Mara – økosystemet, som samlet utgjør 30 000 kvadratkilometer. Her befinner over to millioner gnuer og en million andre dyr seg på en stadig årlig, vandring, hele 3500 kilometer, i verdens største migrasjon av pattedyr.
I det sørlige Tanzania ligger det utemmede og oversette Selous Game Reserve. Her er terrenget vilt og dyrene sky. Det antas at Selous rommer flere elefanter enn noe annet reservat i verden (mellom 60 000 – 70 000). Det samme gjelder flodhester, bøfler, sabelantiloper, løver og afrikanske villhunder. Men så har dyrene også astronomiske 55 000 kvadratkilometer å boltre seg på. Selous er Afrikas største viltreservat.

Hele 53 000 kvadratkilometer av Tanzania er dekket av innsjøer: Den vakre Tanganyikasjøen, som danner grensen til Kongo, og er en av verdens, biologisk sett, mest mangfoldige sjøer.  Malawisjøen i sørvest, og halvparten av verdens nest største sjø, Victoriasjøen.

Langs den 1400 kilometer lange kystlinjen er det korallrev med et mylder av fargestrålende fisk.
Ettermæle fra gamle oppdagelsesreisende. Slavemarkeder og sultanpalasser. Stone Towns krokete gater og slitte husfasader. Paleer, hvor kjempemessige tredører er bygget som beskyttelse mot angripende elefanter. På Tanzanias østkyst er du hovedpersonen i en historisk røverroman. Det er her du finner Dar Es Salaam, en tilbakelent og sjarmerende afrikansk storby. Palmer og sandstrender er en integrert del av byen og blander seg  med travle handlegater og livlige markedsplasser.

Så er det Zanzibar, med sine perfekte, hvite strender og korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt. Hvor duften av krydder henger i nesen, lyden av bølgene som slår innover land sitter behagelig i ørene og du trekkes inn i den livlige kulturen. Natur og hav. Avslapning og opplevelser. Øyene Pemba og Mafia lokker også besøkende med sine flotte strender og krystallblått hav, som er utmerket for de som vil utforske livet under havoverflaten. Her er det mindre turister, og opplevelsen er mer genuin enn på den større og mer besøkte Zanzibar.
Zanzibar, Pemba og Mafia er perfekte destinasjoner å avslutte en innholdsrik ferie i Tanzania på.

Oppdag Tanzania du også – du blir forbløffet over hvor mye landet har å vise frem!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TANZANIA

5 insider tips for safari i Tanzania

Etter å ha spart opp penger og bladd deg gjennom et utall med reisemagasiner, har du tatt en beslutning. Turen går til… Tanzania! Varierte, autentiske og vakre nasjonalparker, som er hjem til ville dyr. Hva bør du vite om din afrikanske ferie som gjør den enda mer spesiell og minneverdig? Vi gir deg 5 gode insider tips som sørger for at du får din livs safari!

Les mer

10 ting å gjøre på Zanzibar

Etter all spenningen og alle opplevelsene på safarien, er det ikke noe som er bedre enn noen dagers avslapning på den tropiske paradisøya Zanzibar. Nyt en cocktail mens du stikker føttene i sanden. Les en bok i skyggen av palmetreet. Lukk øyene mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden. Men ikke lukk øynene for lenge! Mens de lange, hvite sandstrendene er Zanzibars hovedattraksjon, har Krydderøya så mye mer å tilby. Her er våre Topp 10 ting å gjøre på Zanzibar!

Les mer

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

8 steder du ikke vil gå glipp av i Tanzania!

Tanzania er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Med så mye å se og så mye å gjøre i landet, kan det være en utfordring å sette sammen den perfekte reisen. For å gjøre det litt lettere for deg har vi satt opp en liste over åtte av Tanzanias mest ikoniske steder – som du ikke vil gå glipp av!

Les mer

Hva slags safaritype er du?

For hver eneste reisende kan vi skreddersy den perfekte ferien. En privat safari som matcher dine individuelle behov og ønsker. Men hvor godt vet du hva du er på utkikk etter? Leter du etter den autentiske opplevelsen utenom turistflokken? Liker du å møte nye mennesker og lære om andre kulturer? Eller er du en ekte safarielsker som vil fortape deg i magien i det ville Afrika?
Vi har satt opp en oversikt over fem ulike safarityper. Hvilken er du?

Les mer

5 grunner til å reise til Tanzania i lavsesongen

Tanken på å begi seg ut på safari i den våte tiden høres kanskje ikke fristende ut, ikke sant? Men, det lodgene anser som lavsesong, anser vi som den ”grønne” sesongen. Det er helt sant at den grønne sesongen i Tanzania er ganske spesiell. Det er en rekke fordeler med å reise utenom høysesongen, som du sikkert ikke visste. Vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør reise til Tanzania i lavsesongen, som er absolutt fantastisk. Pssst – ikke si det til noen!

Les mer

Hvorfor reise til Tanzania?

Drømmer du om å dra på safari, klatre i fjell eller bare nyte dagene på stranden? Er du usikker på hvilket land du skal velge? Vi gir deg 5 meget gode grunner til hvorfor Tanzania er et utmerket valg!

Les mer

Kilimanjaro

Akkurat som de hvite skyene, som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Fjellet har i århundrer vært omdreiningspunkt i østafrikanernes sagn og religion. Med sin snøkledde topp og ikoniske kjegleform tårner fjellet opp midt på den flate høyslette. Det er ikke bare Afrikas høyeste, men også verdens høyeste frittstående fjellmasse – og nettopp derfor ekstra imponerende, fordi du kan se den i full figur.

Les mer

Nasjonalparker

To millioner gnuer. Et 6000 meter høyt fjell. 30 000 kvadratkilometer med savanne. 3500 kilometer dyrevandring pluss et vulkankrater fullt av dyr. Det er de som mener at nord-Tanzania er foran resten av Afrika på ett punkt når det gjelder safariopplevelser og spektakulære naturopplevelser: Kilimanjaro, Serengeti og Ngorongoro-krateret. Alle er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer

Tarangire nasjonalpark

En elefant kan spise opp til 250 kilo gress og blader om dagen. Det blir 150 kilo avføring hver dag. Så kan du selv tenke deg hvor mye det utgjør med over 3000 elefanter i Tarangire nasjonalpark! Flokker på over 300 av jordens største landedyr er ikke usedvanlig å se, og det er et meget spektakulært syn…

Les mer

Serengeti nasjonalpark

Et flimmer av tusenvis av sebraer fyller savannen som en sitrende varmedis. Du får nesten lyst til å glippe med øyene, og faktisk er sebraenes sort- hvite striper designet for å distrahere rovdyrene når de går til angrep. Stripene er samtidig hver sebras personlige signatur. Ingen steder i verden kan du oppleve større flokker med sebraer, som gresser på savannen, enn her i Serengeti. Det samme gjelder gnuene.

Les mer

Selous viltreservat

I Selous viltreservat kan du oppleve Afrika fra sin mest øde og utemmede side. I det enorme viltreservatet er terrenget vilt og dyrene sky. Det er Afrikas største viltreservat på astronomiske 55 000 kvadratkilometer, og du kan kjøre på safari en hel dag uten å møte andre biler, for det er kun 5000 årlige besøkende i den innbydende villmarken. Parkens nordlige del, som har flest antall lodger, er grønn og saftig, takket være store mengder med regn, utallige kilder og den mektige Rufiji- elven.

Les mer

Ngorongoro-krateret

Ikke mye kan få Serengeti til å blekne. Det må i så fall være Ngorongoro- krateret, som ligger som et tapt paradis sørvest for Serengeti. I bunnen av den utdødde vulkanen vandrer alle de kjente savannedyrene omkring i en helt usedvanlig tetthet. Hele 25 000 pattedyr lever nede i det 260 kvadratkilometer store krateret. Kun giraffen glimrer med sitt fravær, av den enkle grunn at kraterveggene er for bratte til at den vakre, langbeinte skapningen kan komme ned.

Les mer

Lake Manyara nasjonalpark

Det er det herlige landskapet beskrevet av Ernest Hemingway i boken The green hills of Africa (Afrikas grønne fjell) som venter på deg i Lake Manyara nasjonalpark. Etter inngangsporten blir du først tatt imot av frodig regnskog, som kjøles ned av kjølige vassdrag og som er stappfull av bavianer og andre aper. Tettere på Manyara- sjøen, som strekker seg over to tredjedeler av parken, oppløser skogen seg i et mer åpent savannelandskap med flokker av elefanter og bøfler.

Les mer

Arusha nasjonalpark

Liten, men vakker. Arusha nasjonalpark er med sine 137 kvadratkilometer en av de minste parkene i Tanzania, og ofte oversett. Men faktisk er den en av de vakreste og mest varierende. Den rommer både et vulkankrater med ville dyr på bunnen, et par idylliske innsjøer og det spektakulære Mount Meru, som med sine 4572 meter er Tanzanias nest høyeste. Den kuperte og tett bevokste parken er den rake motsetning av Serengetis åpne sletter, og vel verdt et besøk om programmet ikke er for tett.

Les mer

Bryllupsreise i Tanzania

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet i full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskog og utdødde vulkaner. Verdens største flokk av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti – savannen blander kamelgylne impalaer seg med fengselsstripede sebraer. Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhestene kjøler seg av i elven. Kun de lyserøde øynene og nesebor stikker opp av det uklare vannet. Den ser godmodig ut, men du skal ikke ha lest så altfor mange bøker om Afrika for å unngå å få med deg at den er den største drapsmaskinen blant Afrikas dyr.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer