BRASOV

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Sjarm fra ende til annen!

Et besøk i Transilvania er ikke komplett uten et besøk i Brasov. Den sjarmerende byen ligger omringet av Karpatenes mektige fjelltopper, og det er ikke uten grunn Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert sjarmere deg allerede i løpet av de første timen.

Byen ble grunnlagt i 1211, og deler av byen har beholdt sin følelse av middelalderen med sine tunge steinbygg, festningsmurer og ikke uten grunn spilles det ofte inn filmer i byen. Sett fra deg leiebilen, ta bena og start dagen med den koselige gågaten. Restauranter, butikker og uteserveringer er flott plassert i gågaten, så når du sitter en sommerdag med en iskald drikke, har du full oversikt over alle som passerer forbi. Her går smilende unge studenter i hopetall, gamle ektepar holder hånd mens de fortsatt ser forelsket på hverandre mens gatemusikanten spiller sin lystige melodi.

Gå veien om Rope Street, som er den smaleste (1,2 meter) og trangeste gaten i Europa, og ble bygd som en snarvei for byens brannmenn. Videre tar du turen til Tampa Mountain hvor du kan enten bruke apostlenes hester opp til toppen eller ta kabelbanen. Velger du å ta bena fatt er det rundt en times vandring på den romantiske stien i skyggene av de gamle trærne som har vært vitner til så mangt. Her kom Vlad Tepes med sin armé i 1458 og angrep byen, og på toppen av Tampa Mountain ser du restene av den gamle festingen. Her ble 40 handelsmenn spiddet på påler av den brutale Vlad Tepes, også kjent som Grev Dracula.

Brasov er en by med mange severdigheter og kirker, og en av de mest interessante er kanskje Den Sorte Kirken. Dette er den største gotiske kirken i Romania og fikk navnet etter brannen i 1689 som sotet alle veggene.
Når kvelden kommer og mørket senker seg, bør du ta en tur til Town Hall Square. Plassen er full av folk i alle aldre og restaurantene syder av liv. Servitører løper med sine store fat fulle av drikkevarer og velduftende retter.

Et besøk i Brasov er ingen fullkommen opplevelse uten en middag på Bella Muzica. Restauranten ligger i de gamle katakombene som tilhørte Den Sorte Kirke, og er en opplevelse i seg selv. Her blir du geleidet av en smilende hovmester ned i den gamle kjelleren og du passer gjennom små tunneler på vei til bordet ditt. Her er det granitt, murstein og gammel treverk, åpne ildsteder og minnene av fortiden er umulig å unngå. Restauranten er delt opp i avdelinger så alt er intimt, alt er romantisk og alt er samstemt. Servicen, maten og sluttregningen – ja absolutt alt.  Det er den perfekte avslutningen på et minnerik besøk i vakre Brasov!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ROMANIA

Sykkelturer i Romania

De fleste tenker vampyrer og varulver når de hører ordet Romania, men landet er så mye, mye mer. Her finner du nesten uberørt natur, dype skoger og ruvende fjell. Grønne enger strekker seg foran deg, på landsbygda brukes ofte fortsatt hest og kjerre og de gamle trekirkene gir det hele et historisk sus. Hva er vel da bedre enn å ta sykkelen fatt så du virkelig kan ta og føle på det ekte og genuine Romania? Turen starter med tog fra Bucuresti til Brasov, den koselige byen ved foten av Karpatene.

Les mer

Brasov

Et besøk i Transilvania er ikke komplett uten et besøk i Brasov. Den sjarmerende byen ligger omringet av Karpatenes mektige fjelltopper, og det er ikke uten grunn Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert sjarmere deg allerede i løpet av de første timen. Byen ble grunnlagt i 1211, og deler av byen har beholdt sin følelse av middelalderen med sine tunge steinbygg, festningsmurer og ikke uten grunn spilles det ofte inn filmer i byen. Sett fra deg leiebilen, ta bena og start dagen med den koselige gågaten.

Les mer

Bran

Du speider utover dalen i Transilvania. Navnet formelig drypper av blod. Der ligger det. Innhyllet i tåke. Slottet med den overnaturlige magien rundt seg. Hårene reiser seg på ryggen, du kjenner det dypt inn i sjelen og et kaldt gufs går gjennom deg. Du vet det var lenge siden han bodde der, at alt egentlig bare er overtro, påfunn og gamle myter, skapt av menneskets fantasi og behov for å forklare det grusomme, men allikevel. Velkommen til Bran og Draculas hjem!

Les mer

Bucuresti

Bucuresti er en annerledes by. En by som ikke er formet etter europeisk standard. Men søk dypere, og byen er meget interessant. I tidligere tider var byen kjent som Lille Paris, full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur utgjorde store deler av bybildet. Det var før Ceausescus. Hovedstaden i Romania er vel verdt et besøk, og du kommer til å oppleve en interessant og spennende by. Menneskene er vennlige, prisene bra og mulighetene er mange. Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene.

Les mer