BOSTON

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– I forfedrenes fotspor der USA ble født!

Fra hver sin side stormer mennene oppover høydedraget Bunker Hill litt utenfor Boston. Fra høyre de fornemt kledde britiske soldatene i blå bukser, høyrøde frakker og glinsende bajonetter med det britiske flagget vaiende over seg. Fra venstre kjemper opprørerne med heimevernslignende rifler og fattigslige klær seg oppover bakken for å gå i nærkamp med britene. På avstand avfyrer opprørerne kanoner og rifleskudd, mens britene fekter med bajonettene. Slik oser det av krig og kamp når forstaden Charlestown hvert år oppfører slaget om Bunker Hill, hvor frivillige deltar for å minnes uavhengighetskrigens blodigste slag 17.juni 1775. Et slag som opprørerne (amerikanerne) vant.
Det var nettopp her i Boston startskuddet for de 13 kolonienes krig ble utløst, under The Boston Tea Party. Bruddet med den britiske kolonimakten var et faktum, som igjen førte til dannelsen av USA.

Boston er spekket med sjarmerende, historiske bygninger og kirker. En spasertur gjennom byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag. Byen ble grunnlagt som en del av Massachusetts-kolonien i 1630, da en flokk engelskmenn slo seg ned omkring høydedraget som i dag heter Boston Common.
I dag er Boston en herlig blanding av gammelt og nytt. Fortiden viser seg  frem i North End – og Beacon Hill – områdene, du har havneområder og finansdistrikter. Fortidens bygninger speiler seg i skyskrapernes glassfasader som vitner om moderne tider. I Cambridge ligger de prestigefylte universitetene Harvard og MIT, mens Back Bay i sørvest inneholder både gamle områder og byens høyeste skyskraper, Hancock Tower.

Boston blir betraktet som USAs vugge. En spasertur langs byens berømte Freedom Trail fører forbi historiske severdigheter med bygninger fra kolonitiden. Legg turen innom Old South Meeting House, hvor 5000 menn stimlet sammen i 1773 og holdt et støyende og langt fra idyllisk møte. Møtet førte til slutt til den historiske begivenheten som var med på å utløse uavhengighetskrigen.
Midt i det mest travle og moderne Boston finner du Old State House, Massachusetts oprinnelige regjeringsbygning. Det var her de fastboende samlet seg for å høre den første og splitter nye uavhengighetserklæringen bli lest opp i 1776.
Det grå trehuset ligner en gammel, fallerferdig rønne, men det lyser allikevel opp blant de røde mursteinshusene i North End. Så er det også gammelt – fra 1680 – og dermed det eldste bolighuset i downtown Boston. Her bodde Paul Revere, som etter sigende var den modige patrioten som en aprilnatt i 1775 red the midnight ride, der han fikk advart innbyggerne i Boston, og ikke minst de to opprørslederne John Hancock og Samuel Adams om at britene var på vei. Huset er innredet slik det var da Revere og familien hans levde her.

For mange Bostonians er livet ensbetydende med sport, øl og gode burgere. Det er gode muligheter for å oppleve en kamp i New Englands hovedstad, ettersom byen har lag i baseball, basketball, amerikansk fotball og ishockey. Før det braker løs med en kamp på stadion eller på en bar, kan du slappe av med en varm pølse i parken Boston Common.

Ølelskere kan bli med på omvisningen i Samuel Adams Brewery, som brygget sin første øl i 1985. Eller du kan legge turen innom stedet «where everybody knows your name» – nemlig puben Cheers, kjent fra tv-serien med samme navn. Selv om baren nå er en turistattraksjon, er den forsatt den samme med gode hamburgere og deilig, lokalt øl på fat.

«A man may die, nations may rise and fall, but an idea lives on», sa John F. Kennedy i sin innsettelsestale i 1961, etter å ha vunnet en knepen valgseier over sin republikanske motkandidat Richard Nixon – visstnok fordi Kennedy hadde tatt seg bedre ut på skjermen enn Nixon i de avgjørende tv-duellen. Det er blant annet gjenstander som innsettelsestalen og den famøse tv-debatten du kan oppleve på det arkitektoniske spennende museet i Bostons utkant, like ved havet som JFK elsket. John F. Kennedy Presidential LIbrary & Museum er oppbygd som vestfløyen i Det hvite hus, slik den så ut under Kennedys presidentperiode, med Det ovale rom, Jaqueline Kennedys værelse og presserommet. Fortellingen slutter den 22.noevmber 1963, med skjebnesvangre bilder og tv-sendinger fra timene etter attentatet på ham.

Har du behov for å forlate storbylivet, og vil unngå en lang kjøretur, kan du ta fergen på en dagstur til Cape Cod, der fiskerlandsbyer, naturreservater og badestrender venter ved havet.

Boston gir deg sjansen til å vandre tilbake til 1700-tallet, shoppe i store kjøpesentre til kredittkortene gløder eller slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV NORDØST-USA

Maine

Høye åser og mektige fjell nærmest ruller ned i det voldsomme, mørkeblå havet. Sjarmerende fiskevær der hummerbøyer vugger i vannet og lover ferske, saftige skalldyr til kvelds. En skipper tar deg med på hvalsafari mens kritthvite fyrtårn på kanten av rosa klipper rager opp mot himmelen. Tre av fire hummere som spises i USA, er fanget i Maine. Det samme er tilfellet med blåbær, der delstaten har den største produksjonen, ikke bare i USA, men i hele verden.

Les mer

Niagara Falls

Vannfallene består av det som vi vanligvis forbinder med Niagara, nemlig Horseshoe Falls, med sine 52 høydemeter og 792 meter i bredden ligger på den kanadiske siden. De mindre American Falls har bare 21 meter fritt fall og befinner seg på den amerikanske siden. Bridal Veil Falls er nærmest ubetydelige, men fortsatt vakkert å se på. Niagara Falls er uten tvil en av de severdighetene de fleste amerikanerne har på sin liste over steder i USA som de bare må se.

Les mer

New York på landet

Fjelltopper, ville elver, bratte klippeskrenter og mørkegrønne skoger så langt øyet kan se. Stillheten, som når du nyter et glass kjølig Riesling ved de uendelige vinstokkene og store sjøer, eller når du som en annen ørn skuer ut over funklende fjelltopper og videre mot Niagara Falls’ enorme vannmasser, som buldrer og braker så det er vanskelig å få en ørenslyd.

Les mer

Boston

Boston er spekket med sjarmerende, historiske bygninger og kirker. En spasertur gjennom byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag. Byen ble grunnlagt som en del av Massachusetts-kolonien i 1630, da en flokk engelskmenn slo seg ned omkring høydedraget som i dag heter Boston Common. I dag er Boston en herlig blanding av gammelt og nytt.

Les mer

Massachusetts

Massachusetts er en «gammel» stat. Cape Cod var nemlig et av de første stedene der europeerne slo seg ned på begynnelsen av 1600-tallet, mens øyene Nantucket og Martha’s Vineyard ble kolonisert i henholdsvis 1641 og 1642. Besøkende strømmer til for å de praktfulle hvaler når de dukker opp fra havets dyp, bade, se fyrtårn og bo på et «ordentlig» New England Bed & Breakfast.

Les mer

De midtatlantiske statene

Her ligger millionbyene Philadelphia og Baltimore, som både rommer skyskrapere og historiske byhus. Men det er ikke bare storbyene som preger de midtatlantiske delstatene Pennsylvania, New Jersey, Delaware og Maryland – det er snarere de store viddene og landbruksområdene. Disse delstatene tilbyr historiske opplevelser, landsbyidyll ved havet og Chesapeake Bay, der pulsen er lav og inntaket av nyfangede krabber er høyt.

Les mer

Vermont

Snøkledde fjelltopper, ville skoger meislet inn i fjellene i røde, gule og oransje høstfarger, der elg og bjørn hersker, og der bøndene selger nyplukkede epler og lønnesirup ved veikanten. Avslappet hygge i fjelldalenes landsbyer med kritthvite hus og kirker som titter frem på sjarmerende hovedgater.

Les mer

Philadelphia

Byens grunnlegger, William Penn, ruver over byen der han står stødig på det franskinspirerte rådhustårnet, som ligger mellom et par håndfull moderne skyskrapere midt i byen. Det minner alle om at Philadelphia ikke er en hvilken som helst storby på østkysten, for den var datidens største kosmopolitiske by. Nettopp her møtes prominente herrer for å diskutere kolonienes løsrivelse fra kolonimakten England, det var her uavhengighetserklæringen ble forfattet og underskrevet av Kongressen i 1776.

Les mer

Washington D.C.

USAs president, kongresspolitikere og lobbyister kjemper side om side i storpolitikkens hovedstad. Monument etter monument vitner om supermaktens menneskelige omkostninger i dunkle kapitler av den amerikanske historien. Men Washington er også moro og leven, med artige museer og trendy barer og butikker. Makt. Makt. Makt. For Washington D.C. er storpolitikkens episenter, USAs, og kanskje også verdens mektigste by!

Les mer