Bilferie i Moldova

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne Kjør-Selv ferien er for de som foretrekker frihet og eventyr! Her er kun leiebil og overnattinger bestilt – opplevelsene bestemmer du selv. Vi kommer med forslag på severdigheter som er verdt å få med seg, men hva du gjør, hvor du kjører og hva du vil oppleve – DET er helt opp til deg.

Utforsk hovedstaden Chisinau, besøker klostre, borger og museer, mens landets historie og tradisjoner kommer til syne.

Moldova er et druedyrkende land, som har verdens lengste vinkjellere. Intet besøk er komplett uten minst ett besøk på en vingård, med omvisning og smaking av den edle drikk naturligvis.

Begi deg ut på vandreturer i den vakre naturen og ta en dukkert i et fossefall.

En natt tilbringes i et lite gjestegiveri, hvor vertene tar deg imot som en del av familien.

Du får også sjansen til å oppleve den gamle Sovjetunionen, med et besøk i Transistria – et besøk du ikke glemmer med det første!

Reisen passer utmerket for de som vil kjøre sine egne veier i Moldova!

Dag 1:

Norge – Chisinau

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Chisinau går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen. I ankomsthallen blir dere møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner som hjelper dere med utlevering av leiebilen.

Deretter kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Chisinau

Dag 2:

Chisinau – Milestii Mici – Chisinau

Etter frokost blir dere hentet på hotellet av en engelsktalende guide som tar dere med på en byvandring i hovedstaden. Dere får høre mer om byens historie og se blant annet parken Stefan cel Mare, katedralen og Parlaments-bygningen.

Deretter kjører dere til Milestii Mici Cellars, den største vinkjelleren i Europa. Vinparadiset (200 km) under bakken fortsetter å imponere og glede besøkende – akkurat slik den har gjort i flere hundre år.

Besøket avsluttes med vinsmaking.

Overnatting: Chisinau

Dag 3:

Chisinau – Orhei Vechi – Butuceni

Etter frokost kjører dere til det flotte Orhei Vechi-området.

Området er hjem til Moldovas mest berømte og imponerende syn: Cave Monastery, som er bygd inne i fjellet. Klosteret ble bygd av ortodokse munker i det 13.århundre og er aktivt den dag i dag.

I landsbyen Butuceni besøker dere et lite museum som viser hvordan livet var for bøndene i tidligere tider.

Deretter sjekker dere inn på et pensjonat, hvor dere skal bo i to netter.

Overnatting: Butuceni

Dag 4:

Butuceni – Cricova Winery – Butuceni

Moldova er kjent for sine gode viner, og i dag besøker dere Cricova Wine Cellars.

Dette vinriket under bakken er ett av Europas største. Omvisningen starter med en tur med elektrisk tog gjennom gangene, fylt med enorme vintønner og rekke på rekke med vinflasker.
Besøket avsluttes med vinsmaking.

Etter endt besøk her kjører dere tilbake til Butuceni.

Overnatting: Butuceni

Dag 5:

Butuceni – Lalova

I dag kjører dere mot bredden av Dniester-elven og klosteret Tipova. Dette flotte klosteret er mest kjent som stedet der Stefan cel Mare giftet seg. Neste stopp er Orthodox Saharna Monastery.

Dette området er også kjent for sin vakre natur, og det er en rekke turstier. Underveis får dere flott utsikt over klostre og fossefall.

Fortsett til et familiedrevet gjestgiveri i landsbyen Lalova. Dere ønskes velkommen som en del av familien. Middagen er laget av lokale produkter – og dere går ikke mette fra bordet!

Overnatting: Lalova

Dag 6:

Lalova – Tiraspol (Transnistria)

Ta farvel med familien og sett kursen mot Transnistria, landet som ikke eksisterer.

Hovedstaden Tiraspol ble grunnlagt i 1792, og atmosfæren i byen er meget spesiell. Dere besøker parlamentet hvor en stor statue av Vladimir Lenin ruver foran bygningen. Et besøk på minneslunden til ære for soldater som har falt i krig er neste stopp. Her er det også en T34-panservogn fra andre verdenskrig.

Flagget og emblemet inneholder fortsatt hammeren og sigden fra gamle Sovjetunionen, og Tiraspol har gater oppkalt etter både Lenin og Marx.

Overnatting: Tiraspol

Dag 7:

Tiraspol – Chisinau

Etter frokost kjører dere til Tighina, en av Moldovas mange middelalderbyer. Her blir det et besøk på Bender Fortress. Opp gjennom århundrene har fortet har vært okkupert en rekke ganger. Fortet er vakkert å se på, arkitektonisk sett. Det er omgitt av murer og har skansekledninger, tårn og porter.

Fortsett så tilbake til Chisinau, for en siste natt i Moldova.

Overnatting: Chisinau

Dag 8:

Chisinau – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Chisinau – Norge
 • Flyskatter
 • 4 netter på hotell i Chisinau, inkludert frokost
 • 2 netter på gjestgiveri i Butuceni, inkludert frokost
 • 1 natt på gjestgiveri i Lalova, inkludert frokost
 • Leiebil (KIA Rio eller lignende), inkludert forsikring og GPS
 • Byvandring med engelsktalende guide i Chisinau (2 timer)
 • Besøk på Cricova Winery og Milestii Winery + vinsmaking på begge steder (sjåføren kan ikke delta på vinsmaking)
 • Kart, informasjon og forslag på aktiviteter/utfluktsmål
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Moldova

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til guide i Chisinau

Merk at leiebilselskapet krever et depositum på EURO 350 ved opphenting av leiebilen, som reserveres på kredittkort. Dette beløpet refunderes når bilen returneres.

Reisen kan også kombineres med Romania, før eller etter.

Reiseperiode: Slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie helt utenom det vanlige. Turisthordene har fortsatt ikke ankommet, og landet er det nest minst besøkte i verden. Moldova er hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har masse opplevelser å by på. I tillegg kan du legge turen innom Transnistria, hvor det gamle Sovjetunionen fortsatt hersker.

Hovedstaden Chisinau er Moldovas største og livligste by, med en rekke museer og restauranter.

Tre inn i klostre, som ligger spredt om i det vakre landskapet og utforsk gamle fort og borger fra Middelalderen, hvor historien gir gjenklang i ganger og haller. Flere av borgene er som hentet rett ut av en fantasibok, med tårn, tykke vegger og vollgraver.

På rekke og rad, så langt øyet kan se, strekker vinrankene seg gjennom landskapet. Under bakken oppbevares den edle drikk, hvor kilometer etter kilometer lange ganger er et ekte vinparadis. Moldova er verdens 13.største vineksportør, så det er bare å heve glasset og utbringe en skål.
Den første helgen i oktober avholdes det en Vinfestival i hovedstaden Chisinau.

Lokalbefolkningen ønsker deg velkommen med et stort smil, kledd i sine fargerike drakter. De viser stolt frem sin kultur, levemåte, tradisjoner og håndverkskunst.

Fortsatt ikke overbevist? Hva med fotturer i det vakre landskapet? Eller tråkk deg gjennom landsbyer og fantastisk natur på sykkel? Du kan også oppleve Moldova fra hesteryggen eller bli med på utforsking av grotter. Kanskje vil du se Moldova fra kajakk? Eller luften? Fallskjermhopping gir deg et helt annen inntrykk av det lille landet.

Den selverklærte republikken Transnistria, som består av en liten stripe land på den østlige elvebredden av Dniestr, er ett av de merkeligste stedene i Øst-Europa. Det er en ministat som offisielt ikke eksisterer i andres øyne – kun sine egne.
Besøkende vil bli overrasket over dette området som er nesten identisk til den gamle Sovjetunion, med byster av Lenin.

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Moldova ved besøk inntil 90 dager i løpet av en periode på seks måneder. Pass må fremvises ved innreise, og det må være gyldig i minst seks måneder etter ankomstdato. Reisebillett og dokumenter for returreise må kunne fremlegges.

Det er ikke nødvendig å ta spesielle vaksiner før innreise til Moldova. I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den beste tiden å oppleve Moldova er fra slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

Den første helgen i oktober avholdes det hvert år en stor vinfestival i hovedstaden Chisinau. Festivalen varer i to dager, og er en velsmakende opplevelse.

Klimaet i Moldova er relativt mildt om vinteren og varmt om sommeren. Den årlige middeltemperaturen er 8-10 °C. Gjennomsnittstemperaturen i januar er -5 °C i nord og -3 °C i sør. I juli er middeltemperaturen 19 °C i nord og 23 °C i sør. Høyeste målte temperatur er 41 °C, laveste -36 °C.
Moldova får gjennomsnittlig 370-520 mm nedbør i året. Men det er store variasjoner fra år til år, slik at landet flere ganger har vært rammet av lange tørkeperioder. Størstedelen av regnet kommer om sommeren, ofte i form av kraftige regnskyll som bidrar til erosjon.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

I Moldova er det også mulig å leie bil slik at du selv kan bestemme tempo, når og hvor du vil stoppe. Vi anbefaler at leiebil og overnattinger bestilles gjennom oss for å sikre tilgjengelighet på både leiebil og hoteller.

For de som kombinerer Moldova med Romania kan både fly eller tog mellom landene benyttes.

Ved ankomst i Moldova blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Moldova er + 1 time.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Det brukes fortsatt en del kjemikalier i landbruket, som forurenser jord og grunnvann. For å unngå problemer, kjøp vann på flaske.

Den lokale myntenheten i Moldova heter moldovsk leu (MDL).

Det er noen minibanker i Chisinau. Kredittkort (Visa og Master Card) kan benyttes i hovedstaden, men i noe mer begrenset grad i resten av Moldova. Det anbefales å ha med kontanter i tillegg, enten Euro eller lokal valuta når man skal utenfor hovedstaden.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen