BIG ISLAND

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Fra lava til tropisk skog til svarte strender!

Som navnet tilsier er dette den største av øyene. Større enn alle de andre øyene til sammen, faktisk på samme størrelse som Wales. Øya hevdes å være oppkalt etter den polynesiske navigatøren Hawai’iloa, som skal ha oppdaget øya. Den lokale historien sier at navnet ble gitt av kong Kamehameha I da han forente alle øyene. For å unngå misforståelser mellom delstaten Hawaii og øya Hawaii, refererer befolkningen til sistnevnte som Big Island.

Som alle de andre øyene er Big Island en vulkanøy med dramatisk natur. De to største toppene Mauna Kea og Mauna Loa er rundt 4300 meter høye. Øya er også hjem til den aktive vulkanen Kilauea som har hatt kontinuerlige utbrudd siden 1983. Ganske så spektakulært og et av de heteste showene på jorden!

Med Kilauea som bakgrunn, slapper besøkende av i Hilo, øya hovedstad og største by. Rundt Hilo er det tropisk jungel og her trives og vokser en mengde fargerike blomster. Big Island er også kjent som orkidéøya, og det er mulig å avlegge et besøk på en orkidéfarm.

Big Islands største attraksjon er Hawai’i Volcanoes National Park, som lokker 2,5 million besøkende i året. Et besøk her er en reise tilbake til begynnelsen av skaperverket. Kjør rundt og opplev selv hvordan Big Island koker og bobler, og det meste er svart med forstenet lava rundt deg. Øya vokser fortsatt takket være lavastrømmene som sprer seg utover landskapet, og her kan du faktisk se hvordan Big Island utvides. En helikoptertur over lavastrømmen er slett ikke å forakte.

Så store kontraster byr naturen på at Big Islands vakre landskap ofte brukes av Hollywoods regissører. Filmer som Planet of the ApesWaterworld og James Bond: Day After Tomorrow er spilt inn her.

 

Kaffeelskere kan følge The Kona Coffee Country Driving Tour og følge kaffens opprinnelse på øya. Den svarte drikken ble introdusert i Kona i 1828-29, og er det eneste sted i USA som produserer gourmet kaffe. Kjøreturen tar deg gjennom svingene i Hualalai – fjellene, forbi kaffeplantasjer, museer og kaffebutikker.

På den sørlige delen av øya kan du utforske den gamle kulturen i Pu’uhonua National Historic Park, en gang et tilfluktssted for bekjempede krigere som brøt gamle tradisjoner og hellige lover.

Også verdt å få med seg er Ka Lae, kjent som det sørligste punktet i hele USA. Green Sand Beach består faktisk av grønn sand, og det finnes ikke maken på hele øya. Big Island er også det eneste stedet du kan se hvite, svarte og grønne strender.

Akaka Falls, det vakre og høyeste vannfallet på Big Island, er et imponerende syn der vannet fosser over kanten. Fallet er midtpunktet i parken, og den beste tiden å besøke Akaka er tidlig om morgen når sollyset fanger vannet. Fargene danser i vannet og er et mektig syn.

Mauna Keas fjelltopp er dekket av snø fra desember til mai. Snø er ikke akkurat noe du forbinder med Hawaii, og med sine 4205 meter, med sin hvite hatt på, blir det flotte bilder. Toppen ansees som en av beste i verden for astronomiske observasjoner, og hele 13 teleskoper vises mot himmelen.

Big Island er det perfekte utgangspunkt for minneverdige naturopplevelser, fotturer, avslapning på stranden og røde og glovarme lavastrømmer.

Øya tilbyr så mange opplevelser og spennende steder at du enkelt kan tilbringe flere uker her!

 

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV HAWAII

Maui

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende. Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

Les mer

Bryllupsreise på Hawaii

Med sine kritthvite strender flankert av palmetrær, asurblå hav, spektakulære natur, brusende fossefall, slående vakre solnedganger og følelsen av Aloha: Hawaii var skapt for romantikk! Hawaii er ikke bare perfekt for en bryllupsreise, dere kan også gifte dere, feire bryllupsdagen eller fornye løftene. Eller kanskje tenker du å fri til din hjertes utvalgte?

Les mer

Molokai

Molokai er den øya som er minst påvirket av turisme. Flertallet av befolkningen nedstammer fra polynesierne og bebyggelsen likeså. Den vestlige kulturen har enda til gode å utdanke (og konkurrere) med den lokale, og det sies at huladansen ble oppfunnet på nettopp Molokai. I følge legenden skal lærestedet for den første timen i huladans ha funnet sted i fjellene på vestsiden av øya. Du trår med andre ord på hellig mark, og hvert år er øya vert for den store festivalen Molokai Hula Piko.

Les mer

Lanai

Lanai var en gang kjent som Ananasøya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City. I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet. I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Les mer

Kauai

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene og den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.

Les mer

Big Island

Som navnet tilsier er dette den største av øyene. Større enn alle de andre øyene til sammen, faktisk på samme størrelse som Wales. Øya hevdes å være oppkalt etter den polynesiske navigatøren Hawai’iloa, som skal ha oppdaget øya. Den lokale historien sier at navnet ble gitt av kong Kamehameha I da han forente alle øyene. For å unngå misforståelser mellom delstaten Hawaii og øya Hawaii, refererer befolkningen til sistnevnte som Big Island.

Les mer