Denne reisen har noe for hele familien!

OPPLEV BARNAS ISLAND

Fra kr. 6 215,- PR. PERSON

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!

Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.

Den magiske reisen starter med et besøk og bad i Den blå lagunen. Så er det ut på havet, hvor katamaranen tar dere med på hvalsafari. Målet er å komme så tett innpå hval og delfin som mulig, slik at dere får oppleve disse imponerende dyrene på nært hold.

Friluftsområdet Laugardalur har mye å velge mellom: Eventyrlekepark, dyrepark med islandske dyr, en botanisk hage og Islands største badeanlegg. Besøker dere Reykjavik i vinterhalvåret, kan dere stå på skøyter i ishallen.

Sør-Island bør absolutt inkluderes, og naturen her er helt utrolig. Ri på de små og trygge islandshestene, vakre fossefall og spennende museer hører med på dagens program. I byen Vik kan dere rusle på svarte sandstrender.

Ta ferjen ut til øya Viðey, perfekt for en familieutflukt. Her kan dere leie sykler og ta en piknik i gresset.

Eventyret avsluttes med Islands mest berømte attraksjoner: Den gylne sirkel. Her får dere se geysirer som spruter varmt vann i luften, det vakre fossefallet Gullfoss og nasjonalparken Thingvellir.

Reykjaviks omegn 1

DAG 1: Norge – Reykjavik

Avreise fra Norge. Leiebilen hentes på flyplassen, og så setter dere kurs mot Reykjavik. Vi anbefaler et stopp ved Den blå lagune. Et bad i de varme kildene er den beste måten å starte oppholdet på Island på. Vannet holder 350-400, er lysende turkisblått og ingen steder er dypere enn at voksne kan stå overalt.

Etter et forfriskende bad fortsetter dere til Reykjavik. Innsjekk på hotellet.

Overnatting: Reykjavik

Island 9

DAG 2: Møt Islands dyr

I dag drar dere på eventyr til sjøs, og det er hvalsafari som står på programmet. Dere går om bord i katamaranen Hafsulan, som legger ut fra havnen i Reykjavik. Målet i dag er å komme tett innpå vågehva, knølhval, spekkhoggere og delfiner. Er dere riktig så heldige, er det også mulig å møte verdens største dyr, blåhvalen.

Etter lunsj går turen til friluftsområdet Laugardalur. Her er det nok av opplevelser å velge mellom: En eventyrpark, dyrepark med islandske dyr, botanisk hage og Islands største utendørs badeanlegg. Vi anbefaler å ta en matbit på kafé Flora i den botaniske hagen.
Besøker dere Reykjavik i vinterhalvåret, kan dere også gå på skøyter i ishallen.

Overnatting: Reykjavik

I tølt på Island 4

DAG 3: Biltur til Sør-Island

I dag foreslår vi en utflukt til Sør-Island. Start eventyret med å kjøre mot Hveragerði, hvor dere kan hilse på de sjarmerende islandshestene på gården Eldhestar. Fortsett så til Seljandsfoss, som har en vakker beliggenhet. Her er det mulig å gå inn bak fossefallet, om været tillater det.

Verdt å få med seg er besøkssenteret Eyjafjallajökull. Her får dere se en fascinerende film om vulkanutbruddet som lammet Europas flytrafikk, og tiden etter utbruddet. Passer for både barn og voksne.

Neste severdighet langs veien er Skógarfoss. Her er det mulig å gå til toppen av fossen, og se den ovenfra. Lunsjen kan inntas i området, som også huser et museum om Islands historie.

Vil dere oppleve mer av den magiske, islandske naturen, kan dere fortsette til de vakre klippene ved naturreservatet Dyrhólaey, hvor havets dønninger møter vulkanske sandsletter. Her hekker tusenvis av sjøfugl, inkludert den herlige lundefuglen.

Siste stopp er byen Vik, hvor vi foreslår en rusletur på de berømte svarte sandstrendene. Kos dere med en matbit på restauranten Sudur-Vik før dere kjører tilbake til Reykjavik.

Overnatting: Reykjavik

Kjør selv på Island 3

DAG 4: Utflukt til øya Viðey

Ta ferjen fra den gamle havnen eller Skarfabakki til øya Viðey. Perfekt for en familieutflukt!

På denne lille øya ikke langt fra Reykjavik, ligger blant annet Yoko Onos Imagine Peace Tower. Det er også skulpturer og malerier av både islandske og internasjonale kunstnere.

Her kan dere leie sykler, kose dere med en matbit på kafeen Viðeyjarstofa, eller vår favoritt: Piknik i gresset!

Ønsker dere flere aktiviteter denne dagen, kan dere ta en tur til Nauthóltsvík, en geotermisk strand med lekeplass midt i byen.

Overnatting: Reykjavik

Den Gylne Sirkel 1

DAG 5: Den gylne sirkel

Dagen byr på Islands mest kjente severdigheter i det som er kjent som Den gylne sirkel. Dere kjører nordvest fra Reykjavik til majestetiske Gullfoss, også kjent som ”Den gylne fossen”. Her henger kaskader fra fossen i luften som fint regn, og i solskinnet dannes det flotte regnbuer.
Gullfosskafferi er et perfekt sted for dagens lunsj.

Så fortsetter dere til geysiren Strokkur, som med få minutters mellomrom sender kokende vann og damp 25-30 meter opp i været. Kjenn jordens indre krefter når dere rusler rundt blant boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder.

Den vakre nasjonalparken Thingvellir er siste stopp for dagen. Dette var samlingsplass for Islands Allting i over 800 år. Ved nordvestlige hjørne bør dere gå opp på kanten av lavaskrenten og nyte den formidable utsikten over Islands største innsjø Thingellirvatn og sletten Thingvellir.
Island ligger midt på sprekken mellom den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten. I Thingvellir er forskyvningen når de to kontinentene glir sakte fra hverandre, svært tydelige. En tur i ravinen, mellom de høye klippeveggene, er absolutt å anbefale.

Overnatting: Reykjavik

Reykjavik 3

DAG 6: Reykjavik – Norge

Eventyret på Island er over, og dere kjører til flyplassen hvor leiebilen leveres. Innsjekk for fly hjem til Norge.

PRIS: FRA KR. 6 215,- PR. PERSON

TUREN VARER I 6 DAGER/5 NETTER

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Reykjavik – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 5 netter på Island, inkludert frokost
 • Leiebil (VW Polo) i 5 døgn, inkludert forsikring og ubegrenset kjørelengde
 • Hvalsafari
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Island

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til Den blå lagune (anbefales å bestille minst 5 måneder før avreise)
 • Ferjebilletter til Viðey
 • Oppgradering av leiebil
 • Ekstrautstyr til leiebilen (GPS, ekstra sjåfør, bensin, parkering osv.)
 • Flyplassgebyr for leiebilen (betales direkte til bilutleiefirmaet)

Prisen er basert på at 2 voksne og 1 barn under 10 år reiser sammen og deler rom.

Merk at Dyrhólaey ikke kan besøkes i perioden da eggene klekkes (rundt mai til midtsommer). Lundefuglene fortalter land i midten/slutten av august.

Prisene vil variere basert på reiseperiode.

Reiseperiode: Hele året.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GOLF PÅ VAKRE ISLAND

PRIS: Fra kr. 17 230,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men Sagaøya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille her – med helt annerledes baner enn i Norge. Her er ingen trær, men en knallhard, svart lava i røffen som krever at du har tungen rett i munnen når du slår. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane.

ROMANTISKE ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 780,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Alle har behov for å komme seg vekk fra hverdagens stress og mas iblant. Da er Sagaøya den perfekte løsning. Reisen inkluderer både land og by, og starter med at dere trekker dere tilbake to netter på et flott firestjerners hotell i Selfoss. Leiebil er inkludert. Med utgangspunkt i Selfoss kan dere dra på utflukter og aktiviteter etter eget ønske.

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 11 370,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen. Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

JULEBORD PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 650,-
VARIGHET: 4 Dager

Islandsk kultur er rik på juletradisjoner, og mørket er faktisk bare en fordel når man skal feire lysets høytid.
I uformelle omgivelser får dere sammen oppleve mektig natur, spennende aktiviteter og førsteklasses mat. Vintervakre Reykjavik er det perfekte sted å avslutte året sammen med kollegaer. Restaurant Reykjavik byr på et utsøkt julebord. Her serveres de beste tradisjonelle islandske julerettene, side om side med skandinavisk julemat.

FIRMATUR TIL ISLAND

PRIS: Fra kr. 4 290,- pr. person
VARIGHET: 3 Dager

Lille Island. Så vakkert. Så sjarmerende. Så utmerket for en firmatur, Kick-Off, julebord eller jubileum.
Legg neste firmatur til Island, og gi de ansatte noe å glede seg til. Island er nært, spennende og unik. Det er umulig å overse den lille øya som destinasjon til neste firmatur. En reise hit inspirerer og styrker samholdet blant de ansatte, som igjen fører til økt motivasjon og trivsel på arbeidsplassen. Det er lov å ha det moro på jobben!

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

FAMILIEPRIS: Fra kr. 45 710,-
VARIGHET: 10 Dager

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer. Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates. Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

VIKINGFESTIVAL PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 9 785,-
VARIGHET: 4 Dager

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. Bli med på en uforglemmelig opplevelse for alle vikingentusiaster!

BARNAS ISLAND

PRIS: Fra kr. 6 215,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!
Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.