AUSTIN

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Live Music Capital of the World!

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet.  Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Alle som er en smule annerledes i Texas, ender opp i Austin. Det har gitt byen det offisielle mottoet: «Keep Austin Weird». Byen publiserer seg selv rettferdig som «Live Music Capital of the World» på bakgrunn av ikke mindre enn 250 spillesteder og verdenskjente festivaler.
Her er det en musikklubb for alle og enhver. The Continental Club er en av de beste og ligger i fornøyelesestrøket South Congress. Det kan være flere konserter per dag, og døren er alltid åpen slik at musikken kan høres ut i gaten.

Austin City Limits Live er et legendarisk Tv-show som siden 1974 har broadcastet originale konserter. I dag spilles konsertene i The Moody Theater, og det avholdes 100 konserter årlig her.
En av verdens største musikkfestivaler, South By Southwest trekker mer enn 1000 artister fra hele verden og opptrer i byen en drøy ukes tid i mars hvert år.

Du leter og du prøver, men finner ikke helt den rette størrelsen og look’en. Dessuten er det vanskelig å forestille deg selv på vei til jobb en regnfull novemberdag ikledd cowboystøvler. Men det er artig å prøve. For den som vil ha med seg et par ekte cowboyboots hjem som suvenir, er Allens Boots stedet å handle dette.

Inneklemt mellom Austin Motel og Hotel San José ligger en liten kafé med uteservering, et populært treffsted og et bra sted å innta dagens frokost. Stedet heter Jo’s, og fra menyen velger du frokosttacos og en iskald Belgian Boomer.

Det er også et par andre ting du bør oppleve før du forlater Austin. Byen er tilholdssted for USAs største bestand av flaggermus, over 1,5 million, som bor under Congress Avenue Bridge. Hver kveld i perioden april til november kan du se flaggermus komme ut fra soveplassen og farge himmelen svart når solen går ned.
Du bør også få med deg de mange vintage – butikkene hvor du kan shoppe til kredittkortet er nesten tomt.

Austin er et himmelrike for nytere av mat, drikke og musikk så legg turen innom du også.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TEXAS

Vest – Texas

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Les mer

San Antonio

San Antonio er det sentral Texas’ festligste by, berømt for Alamo, det livlige Riverwalk og de stolte meksikanske relasjoner. Nordvest for byen ruller Hill Country ut over landskapet i myke bakker. Området er rikt på tysk immigrasjonshistorie, kitsch og rustikke BBQ – restauranter.

Les mer

Houston

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13».

Les mer

Fort Worth

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

Les mer

Dallas

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende. NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen.

Les mer

Austin

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet. Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Les mer